Pko Hastasi Olupta Tedavi Görenler!!!!

ben de pko luyum. ve bu hastalığımı evlendikten 5 yıl sonra öğrendim. ilk zamanlar çocuk düşünmüyorduk. o yüzden tedaviye falan başlamamıştık. ama şu an çok pişmanım. ilk evlendiğimde doktor kontrolüne gidip bu hastalığı kontrol altına alsaydım diye. hormon tahlilleri yapıldı, testesteron hormonu biraz yüksekti. diğerleri normal sınırlardaydı. hemen glikofene başladım. adetlerim düzene girdi. fazla kilolarım vardı. onları verdim. 2, 3 kez klomen denedik bir seferinde kist oluştu. 2 ay bu kisti tedavi etmek için uğraştık. sonraki denemelerde de olmadı. doktor hsg çektirmemi istedi. ondan sonra aşılama yapacaktı. hsg de tüpler açık çıktı. eşime spermiogram yaptırdık. onunda hareket ve morfoloji problrmi çıktı. o da ürolojiye gidip tedavi başladı. eşimin sonuçları iyi çıkmadığı için doktor aşılama yapmadı. biraz düzelsin daha sonraki aylar yaparız dedi. klomen falan hiç birşey kullanma biraz bünyen dinlensin dedi. insan beklemek istemiyor tabi tadavi süreci en azından bir umut oluyor. ama mecburen dinlenmeye çekildim. eşim ilaçlarına devam etti bende bu sitede okumuştum ballı çörek otu en azından yumurtlama gününe kadar onu denemek istedim. ve bu bekleme aşamasında hamile kaldım. mucize gibi bir şeydi. eşimin değerleri de yükselmişti bu arada o mu etkili oldu, ballı çörek otu mu, yoksa nasıl olsa olmaz diye daha öncesine göre daha az stres yapmak mı bilmiyorum ama gerçekten mucize gibi bir şeydi. pko dan dolayı geç döllenme olduğu için gebelik kesesi de geç gözüktü. ama 7. hafta olmasına rağmen bebeği ve kalp atışlarını göremedik. zaten o hafta kanamam başladı ve düşük yaptım. kürtaj olmak istemedim. o yüzden çok ağrılı ve zor bir düşük oldu. şu an adet olmayı bekliyorum. doktorum korunmana gerek yok dedi. inşallah en kısa zamanda tekrar hamile kalırım ve bu sefer sağlıklı bir biçimde kucağıma alırım inşallah. Allah isteyen ve bu uğurda çaba harcayan herkesi bebeklerine kavuşturur inşallah.

Merhaba hanımlar bende 1,5 senelik evliyim 4 ay önce korunmayı bıraktım geçen ay günüm çok geçti doktora gittim bebek var diye ama doktor pko dedi yanlız aklıama takılan benim hormonlarım normal aşırı yüzde yağlanmam tüy sorunum saç dökülmem ve adet düzensizliğim yok sadece ultrasondaki görnüşten pko dedi doktor glukofen ve diane 35 kullan birde kilo ver dedi neyse ben bu ay tam adet olamadım koyu ve az geldi acaba üstüne görmüş olabilirmiyim yada doğum kontrol hapı hemen etki edermi bu mucize olabilirmi ne olur cevap verin :çok üzgünüm:

Degerli PKO lu kadınlar ve Sekerr,
Ben de PKO hastasıyım. Ne tuylenme, ne kilo, ne yumurtlayamama ne de reglimde duzensizlik soz konusu ama maalesef yumurtaliklarimda fazla yumurta uretimi oluyor. Yani bu da bazı yumurtalarin yeterli buyukluge gelemediklerini yani catlayamadıklarını gosteriyor. Dunyanin hemen hemen en kabul goren tedavisi hem regli duzene koymak, hem kilo kontrolunu saglamak hem de artan tuylenmeyi ve infertiliteyi eradike etmek için METFORMİN kullanılıyor. Ben yaklasık1 yıldır kullanıyorum. Ve 2,5 yıldır hem benim PKO yuzunden hem de esimdeki problemlerden dolayi bebek sahibi olamiyorduk ama cok sukur gecen ay basardık. Bu yuzden PKO tanisi kesin olarak vajinal utrasonla koyulmussa, doktorlarınıza muhakkak metforminden (Glukophage) bahseidn. Inanin bana dunyanın heryerindeki forumlarda PKO'lu kadınlar Metformin mucizesinden bahsediyorlar.
Hepinize gecmis olsun...

canım kaç kilo fazlan vardı? Ben de pkoluyum ve doktor kilo vermeden tedavi olmaz kilo varken hamile kalamazsın kalırsanda düşük yaparsın dedi. çok üzüldüm kilo vermek helede bizim gibi pkolular için gerçeken uzun ve zor bir yol ne yapacağımı şaşırdım ve malesef koca istanbulda doğru dürüst bir doktor bulamadım :sm_confused: :çok üzgünüm:

canım doktorun hakkında bana da bilgi verir misin? Bu aralar ciddi bir doktor arayışındaym umarım yardımcı olursun bu konuda. Şimdiden teşekkürler canım

malatyalım hoşbulduk..yerimseniben ben bu siteyi çok sevdim ya..neyse biraz acemi olduğum için herhalde,daha pek çözemedim siteyi..nasıl açabilirim şu bahsettiğin ayarı..yardımcı olursan sevinirim..inş anneliği tattırır Rabbim,hayırlısıyla....

Ben kiloluyum, benimde sizin gibi gitmediğim doktor kalmadı en son gittiğim metabolizma uzmanı doktorumda aynı şeyi söylemişti kilo vermen şart diye.. Evliliğimin 1,5 senesinde 80 kilo ile hamile kaldım, pazartesi günü 4 aylık hamile olacağım.. canınızı sıkmayın sabredin ve stres yapmayın. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.

slm kızlar bende pko luyum hemde kıdemliyim taaa genç kız olduğum günden beri hep adet düzensizliğim vardı ilk doğum kontrol hapına başladığımda 16 yaşındaydım aynı anda prolaktin yükeskliği içnde ilaç kullanmaya başladımama iyiki başlamışım 2 yıl içinde adetlerim düzene girmişti ama sonra kilo sorunum başladı al ver ,al ver çok sıkılıyordum tabi kilo alınca yine düzensizlikler oldu sonra insülin direncimi ilaçla kontrol altına alıp kilo sorunumu çözdüm ama dr um bana hep şunu söyledi pko asla geçmez bununla yaşamaya alışacaksın kilo almayacaksın anne olmak istediğinde her normal kadın gibi 6 ay 1 sene deneyeceksin çünkü çok sayıda pko lu kadın kendiliğinden gebe kalabiliyor.dr la yaptığımız bu konuşmadan 7 sene sonra (24 yaşında) evlendim gebe kalamayacağım aklımın ucundan bile geçmiyordu hadi 1 sene korunayım dedim o 1 sene 2 ye çıktı nihayet korunmayı bıraktım bekle bekle birşey yok dr a gittim ultrasonlar muayeneler yumurtlama takibi normalsin engel yok deyip durdular hatta genç yaşımda görmüş olduğum prolaktin tedavisi vs sayesinde birçok pko lu kadına göre sağlıklı gelişen ve çatlayan yumurtalarım varmış eşimdede birşey yok ama çocukta yok bu böyle 1 sene gitti sonra klomene başladım iğneler vs sonuç yok ama bu arada hep pozitifim ben olacak olacak diyorm nihayet 2. yıl sonunda tüp bebek uzmanı bir akrabamız var ona göründüm adam bana ne dese beğenirsiniz direkt buraya gelmeliydin pko lu kadınlar kendiliğinden gebe kalabilir doğru ama ilk altı ay olmamışsa beklemenin bir anlamı yok klomen vs ender olarak işe yarar pko lu kadınlara yapılacak tek tedavi aşılama yada micro enjeksiyondur hatta aşılama bile tuttmama riski yüksektir ve bu adam şu an türkiyede aranan uzmanlardan biri bana karşı ticari amacıda yok çünkü yakınım. Bende tamam artık ben 28 yaşına geldim 3- 5 tane aşılamayla uğraşacak sabrım ve zamanım yok direk micro yapalım dedim dün 9 nisanda tedavime start verdim ilaçlarıma başladık allah kısmet ederse 1 aydanaz bir zaman sonra bebişlerim içime konacak tek dileğim ilk seferde tutması size tavsiyem zaman kaybetmeyin kızlar tabi umutsuzda olmayın ama pko lu iseniz eşinizde bir sorun yoksa ve 6 aydan fazladır gebe kalamıyorsanız mutlaka bir tüp bebek merkezine gidin orda illa tüp bebek yapmıyorlar yumurtlama takibiniz aşılamanız yada hangi tedaviyi görecek olursanız olun uzman kişlerin elinde olursunuz çünkü pko çok önemsenmesi gereken bir rahatsızlık gebe kalamamanın yanında ilerde tansiyon şeker tiroid ve hatt rahim kanserine yol açabiliyor bu yüzden bebek için bile olsa her kadına uygulanan tedavi size olumsuz sonuçlar getirebilir çünkü biz hassa hormon dengesine sahibiz en ufak birşee metabolizma sapıtıyor umutsuz olmadan doğru yerde uzman kişilerle tedavi görelim anne olalım ve sağlıklı kalalım derim ben tüm bunları içinizi karartmak için yazmadım sadece size başımdan geçeni anlatmaktı amacım sizede aynı şeyler olacak demiyorum uyarıyorum yalnızca aklınızda bulunsun kendinize çok dikkat edin hepinize sevgiler bu arada benim için dua edin ilk seferinde anne olabileyima.s.

çok sağol canım..şimdi girip halledeyim şu ayarı..a.s

mrb arkadaşlar bende 2 yıllık evliyim 1 yıl korunduk ondan sonra bebek istedik ilk denemede hamile kaldım bebeğim 2 aylıkken karnımda kalbi durdu 3ay ara verdik şimdide hamile kalamıyorum dr a gittim pcolu olduğumu söyledi ama bekarken de polikistlerim vardı şimdi glukofen kullandım şimdide 2 aydır ilk ay klomen kullandım bu ayda gonaphone kullandım 2 aydada birer yumurtam gelişti pregnyl yaptırdım bu ayda bekliyorum ama karnım ağrıyor sanki adet olacam bende çocuk istiyorummmmmmmmmmm

ben de pkos hastalığı 2004(benim bildiğim) beri var çok korktum anne olamıyacağım diye ewlendim 11 ay sonra hamile kaldım dr çok önemli allahıma şükürler olsun tedavi ile uğraşmadan nasip etti şuan 23 haftalık hamileyim allah herkese nasip etsin dualarımdasınız

cnm Allah sağ salim kucana almayı nasip etsin sizin bebekleriniz bize de umut oluyo bizlere de dua edin olur mu 8 ay bitti benimde bütün arkadaşlarım hamile hatta doğurmak üzereler bende anne olmak istiyorum Allah'ım kimseyi bebeksizlikle sınamasın çok zoor çoookkkk:çok üzgünüm:

sen hiçmi tedavi görmedin benim de evlenmeden önce polikistlerim vardı evlendim 11 ay korundum ondan sonra ilk denemede hamile kaldım bebeğim karnımda iki aylıkken öldü şimdide uğraşıyoruz olmuyo tedavi gördüğüm halde

buketcim glukofeni dr un ne için verdi..benimde kızım 2,5 yaşında ikinciyi düşünüorum..ama malesefki pko yüzünden yine tedavi istiyo..yüzlerim sivilceyle tüyle doldu..bu hap onada iyi geliyo mu...öptüm canlarıım..

Merhaba Akadaşlar ben burda çok yeniyim
bende pko hastasıyım 2.5 yıllık evliyim hiç korunmadım tedavi görmeden 2 kere hamile kaldım birincisi boş gebelikmiş doktor öyle dedi ikincisi ise dış gebelik oldu doktora gittiğimde pko var dedi klomen ve pregnyl verdi senin hamile kalmaman için bi sorunun yok dedi 3 ay kullan bu ilaçları olmasa rahim filmi çektircez dedi. Yarın iğnemi vurdurcam.
Burda okuduğum kadarı ile bazı arkadaşlar tüp bebek merkezini tavsiye ediyo gittiğim doktor pko çocuğa engel değil demişti. pko lu olupta kolmen ve pregnyl iğnesi ile hamile kalan arkadaş var mı?

bende pko hastasıyım.. 2005 yılında pko lu olduğumu öğrendim. bekardım, adetimin düzene girmesi için doğum kontrol hapı kullandım 6 ay kadar.. Sonra adetim düzene girdi.. Birdaha doktora gitmedim... 11 aylık evliyim, 6 aylık hamileyim şu anda. Hamilelikten önce doktora gitmiştim, hala pko luyum.. Doktor korunmayı bırakmamızı söyledi, ve sonra hamile kaldım.. Arkadaşlar bu hastalığı çok büyütmeyin gözünüzde, hepimizin yumurtaları var, sorun onların büyüyememesi.. Ama kendiliğinde büyüyebilir de... Kendiliğinden büyümese bile çözümü var.. Hepimiz bu hastalıkla baş edebiliriz Allahın izniyle...

merhaba ben bişey sorcm..diane 35 kullanıorm 6 ay oldu fakat adetim eskiden 7gün sürerken artık 3ünde bitio dencek kadar azaldı sizlerdede böyle oluyor muydu?çok üzülüorum daha 21 yaşındaım sözlenme durumum wardı bişiler bahane ettim söz olmadı ama nereye kadar bahane bulabilirm ki??eğer iyileşemezsem sözlenmeyi hatta evlenmeyi hiç düşünmüyorum.ilerde hasta bi şekilde insanların karşısına geçmek istemiorum ne yapmam gerekiyor??bana yardımcı olur musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…