Pko hastasıyım ama iki ay içinde 10 kilo vermem gerek..

stelph

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
26
9
86
35
Denizli
merhabalar ben 21 yaşındayım dört dörtlük bi polikistik over hastasıyım (doktorum bu ifadeyi kullanmıştı :18:) kilo veremiyorum saçlarım açıldı sivilceler aldı başını yürüdü:14: derken bu hafta canıma tak eti tabi..

neyse.. bundan önce bir sürü başarısız denemelerim oldu 2 ay fitnessa gitmiştim daha önce sadece 2 kilo verebildim öyle olunca spor mpor yapmıyorum dedim.. baktım olmıcak kaç aydır kıyafet falan almadım sinirimden siyah bi pantolonla dolanıyorum ortalıklarda..ama bu sefer çok kararlııyım öyle ki üşenmedim gittim tekrar fitnessa yazıldım haftanın 4 günü hoca canıma okuyo :1: 1000 kalorilik bi diyet uyguluyorum psikolojikmidir nedir ama hiç acıkmıyorum. 2 ay sonra sevgilimn yanına gidicem hedefim iki ayda 10 kilo verebilmek dua edin kızlar benim için nolur allah kimseyi kilo ve özellikle pko illetine düşümesin psikoloji falan bırakmıyo insanda pkolu arkadaşlar zayflayabildilerse ne yaptılar bana bilgi verebilirmi çok fena durumdayım nolur yarım edin bu kardeşinize de:58:

Son düzenleme:
Allah Şifa versin. Başladığın bu yoldan sakın dönme. vaktin varsa spordan sonra yarım saatlik orta tempoda yürüyüşte yap. göbeğin varsa bunun içinde günlük düzenli mekik çek. (azdan çoğalarak olursa daha iyi olur) bol su tüket (2.5 - 3.5 litre arası) bol su içerek idrara çıktığında idrar rengin beyaza dönükse kalori harcıyorsun ve kilo kaybediyorsun demektir.
Umarım hastalığından da kurtulursun kısa zamanda. :61:

Sevgiline büyük süpriz yapıcam diye sağlığını tehlikeye atma 1 ayda 10 kilo gözümde çok büyüdü. tabi yine en iyisini sen bilirsin. çok geçmiş olsun. başarılar dilerim. :nazar:

merhabalar...bende 21 yaşında polikistik over hastasıyım.1 senedir tedavi görüyorum doktorum çoğu zaman kilo vererek iyileşilebildiğini söyledi ve ben 1 senedir diyet yapıyorum diyetim çok sıkı değil 1600 kalorilik diyetisyenim de haftada 1-2 kilo vermemi öneriyor ve tabi günlük 40 dk yürüyüş önemli tabi ben yürüyüşlere çok zaman ayıramıyorum 98 kilo ile diyete başladım ve şuan 76 kiloyum hala diyete devam ediyorum adetlerim de düzene girdi başlığı görünce bende destek vereyim istedim :3:

Allah Şifa versin. Başladığın bu yoldan sakın dönme. vaktin varsa spordan sonra yarım saatlik orta tempoda yürüyüşte yap. göbeğin varsa bunun içinde günlük düzenli mekik çek. (azdan çoğalarak olursa daha iyi olur) bol su tüket (2.5 - 3.5 litre arası) bol su içerek idrara çıktığında idrar rengin beyaza dönükse kalori harcıyorsun ve kilo kaybediyorsun demektir.
Umarım hastalığından da kurtulursun kısa zamanda. :61:

Sevgiline büyük süpriz yapıcam diye sağlığını tehlikeye atma 1 ayda 10 kilo gözümde çok büyüdü. tabi yine en iyisini sen bilirsin. çok geçmiş olsun. başarılar dilerim. :nazar:

önerilerin için çok teşekkür ederim canım hepsini uygulayacağım hedefim 2 ayda 10 kilo verebilmek yoksa 1 ayda 10 kilo korkutucu geliyor bana da şu kiloları vereyim resmlerimi koyucam rabbim kimseye dermansız dert vermesin rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

merhabalar...bende 21 yaşında polikistik over hastasıyım.1 senedir tedavi görüyorum doktorum çoğu zaman kilo vererek iyileşilebildiğini söyledi ve ben 1 senedir diyet yapıyorum diyetim çok sıkı değil 1600 kalorilik diyetisyenim de haftada 1-2 kilo vermemi öneriyor ve tabi günlük 40 dk yürüyüş önemli tabi ben yürüyüşlere çok zaman ayıramıyorum 98 kilo ile diyete başladım ve şuan 76 kiloyum hala diyete devam ediyorum adetlerim de düzene girdi başlığı görünce bende destek vereyim istedim :3:

maşallah canım ya darısı başıma glifor kullandınmı düzenli olarak faydası oldumu. Ben birde 3ayda bir adet görüyorum ilaçsız adet olamıyorum zaten o da ayrı bir sıkıntı benim için. Kilolar bi gitse herşey düzelecek inşallahh..

önerilerin için çok teşekkür ederim canım hepsini uygulayacağım hedefim 2 ayda 10 kilo verebilmek yoksa 1 ayda 10 kilo korkutucu geliyor bana da şu kiloları vereyim resmlerimi koyucam rabbim kimseye dermansız dert vermesin rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

Aminnn.
Heyecanla bekliyoruz inş. :21: böyle azimli insanları görmek beni daha çok mutlu ediyor. bende biraz daha gaza geliyorum :61:
Sağlıklı günler cnm. Allah yardımcın olsun.:34:

merhabalar ben 21 yaşındayım 92 kiloyum dört dörtlük bi polikistik over hastasıyım (doktorum bu ifadeyi kullanmıştı :18:) kilo veremiyorum saçlarım açıldı sivilceler aldı başını yürüdü:14: derken bu hafta canıma tak eti tabi öncesi var erkek arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz ama bigün bana zayflamamı söyledi ben kahroldum tabii aynaya bakınca kendimden nefret etmeye başladım:14:..

neyse.. bundan önce bir sürü başarısız denemelerim oldu 2 ay fitnessa gitmiştim daha önce sadece 2 kilo verebildim öyle olunca spor mpor yapmıyorum dedim.. baktım olmıcak kaç aydır kıyafet falan almadım sinirimden siyah bi pantolonla dolanıyorum ortalıklarda..ama bu sefer çok kararlııyım öyle ki üşenmedim gittim tekrar fitnessa yazıldım haftanın 4 günü hoca canıma okuyo :1: 1000 kalorilik bi diyet uyguluyorum psikolojikmidir nedir ama hiç acıkmıyorum. 2 ay sonra sevgilimn yanına gidicem hedefim iki ayda 10 kilo verebilmek dua edin kızlar benim için nolur allah kimseyi kilo ve özellikle pko illetine düşümesin psikoloji falan bırakmıyo insanda pkolu arkadaşlar zayflayabildilerse ne yaptılar bana bilgi verebilirmi çok fena durumdayım nolur yarım edin bu kardeşinize de:58:
mrb arkadaşım öncelikle diyet yolculuğunda başarılar diliyorum bende bundan üç ay önce başlamıştım diyete bugün itibariyle tam üç ay dolmak üzere ve ben tam tamına 14 kilo vermiş bulunmaktayım 91 ile başladım şu anki kilom 77 bende pkoluyum ve iki gün önce jinekoloğa gittim zayıfladım dedim daha da zayıflayacan dedi bana glifor verdi insulin direnci için pkolularda olabiliyormuş ve altı senedir çocuğumuz olmuyor çok tedavi gördüm. inşallah bu sefer zayıflayıp çocuk sahibi olabileceğim.

mrb arkadaşım öncelikle diyet yolculuğunda başarılar diliyorum bende bundan üç ay önce başlamıştım diyete bugün itibariyle tam üç ay dolmak üzere ve ben tam tamına 14 kilo vermiş bulunmaktayım 91 ile başladım şu anki kilom 77 bende pkoluyum ve iki gün önce jinekoloğa gittim zayıfladım dedim daha da zayıflayacan dedi bana glifor verdi insulin direnci için pkolularda olabiliyormuş ve altı senedir çocuğumuz olmuyor çok tedavi gördüm. inşallah bu sefer zayıflayıp çocuk sahibi olabileceğim.

tebrik ederim 3 ayda 14 kilo çok iyi vermişsin ya bende pkoluyumama 1,5 ayda neredeyse sadece 3 kilo verebildim çok mutsuzum benimde bebekiçin biran önce zayıflamamlazım doktor aşılama bile yapsak önce kilondan kurtulman lazım dedi arkadaşım sen neler yaptın 14 kiloyu vermek için anlatırmısın benim de bir an önce zayıflamamlazım ALLAHIM İNŞALLAH SANA DA BANA DA BEBEK SAHİBİ OLMAYI NASİP EDER aminnn:emir_bebek:

tebrik ederim 3 ayda 14 kilo çok iyi vermişsin ya bende pkoluyumama 1,5 ayda neredeyse sadece 3 kilo verebildim çok mutsuzum benimde bebekiçin biran önce zayıflamamlazım doktor aşılama bile yapsak önce kilondan kurtulman lazım dedi arkadaşım sen neler yaptın 14 kiloyu vermek için anlatırmısın benim de bir an önce zayıflamamlazım ALLAHIM İNŞALLAH SANA DA BANA DA BEBEK SAHİBİ OLMAYI NASİP EDER aminnn:emir_bebek:

arkadşım glifor verdi doktor sen de kullanıyormusun

arkadaşım bu 14 kiloyu ben nasıl verdim anlatayım sana. ilk önce şunu kafamdan sildim yemek yiyipdemi mutluyum yemeyipte mi mutluyum yemek fazla yemiyorum porsiyonlarımı küçülttüm bol su içtim bol yürüyüş yaptım sabah vee akşam yürüdüm bol bol ekmeği aklımdan çıkardım. ara öğün kavramını mideme tanıttım. veeee en önemlisi akşam altıdan sonra mideme hiç bir şey katı olan hiçbirşey indirmedim...... kilo vermeye devam şu anda 76,4 kiloyum inşallah en yakın zamanda bebişlerimizi kucağımıza alırız

ben de glukopage kullanıyorum uzun zamandır ancak yürüyüş yapıyorum ekmek yemiyorum vs. yani senin yaptıklarının aynısı günde 3 lt ye yakın su içiyorum ama of ya hç veremiyorum inşaallah bir gün anne oluruz:)

canım ne zamandan beri yapıyorsun yürüyüşlerini mümkün olduğunca uzatmaya bak been 4 saat yürüyorum sabah iki akşam iki saat olmak üzere tabi sadece ekmek yememekle olmuyor şekeri kestim prinç yok makarna yok ve en önemlisi hamurişleri kesinlikle yok bide çok dikkat edersen akşam altıdan sonra yemek yememeye çok çabuk verebiliyorsun bu kiloları tabi biraz zaman lazım acele etmemek lazım. bu arada unutmadan söyleyeyim sana troidlerine baktırsan fena olmaz sorun varsa da veremezsin

slm kızlar yazdıklarınızı okudumda bende bı selam vereyım dedım. bende zıdenım. aslan bende senın gıbı 6 yıldır beklıyorum cnm. bende kılo verdım ama aldım malesef.. hadı hep bırlıkte verelım su kıloları bırbırımızı destek olalım nedersınız

slm arkaaşlar bende pco hastasıyım 10 gun önce ögrendım ve cok basındayım doktor kılo vererek bu hastalıgı yenecegımı soledı dıyetımde 4.gunum bıttıyo kilom 78.300 su anda dıyette baslamadan once 81.500 dum isveç diyetini uyguluyorum vermem gereken ılk hedefım 10 sonra tekrar 10 kılo verdımı tamamdır kızlar hadı hep bırlıkte bu kılolara savaş açalımmm bu arada kullandıgım ilaçta diaformin bu ılacı kullanan varmı aranızdaaa :)))):kkk:

selam canım
ben pko hastası hemde hipotroit hastasıyım
pko illet bi hastalık onu bilirim
ben 73 den 55 düştüm eşim 53 ol dior
bu arada evliyim agustosta 6 bitecek allah nasip ederse anne oalbilmek için mucadele deyoyrum inşallah olacakım
ben levotiron glifor aldactano kullanıyom
inşallah sende veeririsn
ha bu arada zayıflayıncaz insanın adetleri de düzene giriyor
öptüm seni bol şanslllaar sana kolay gle:66::66::66::66::66::66:

merhabalar ben 21 yaşındayım 92 kiloyum dört dörtlük bi polikistik over hastasıyım (doktorum bu ifadeyi kullanmıştı :18:) kilo veremiyorum saçlarım açıldı sivilceler aldı başını yürüdü:14: derken bu hafta canıma tak eti tabi öncesi var erkek arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz ama bigün bana zayflamamı söyledi ben kahroldum tabii aynaya bakınca kendimden nefret etmeye başladım:14:..

merhaba canım,

seni çok iyi anlıyorum ve aynı dert bendede var bende 85 kilydum 75 e indim birkaç ayda tabi bu hastalık insülin direnci diye birşey yapıyor oda kilo verirken çok zorluyor sık acıkmalar doymamalar tatlı krizleri neler çektim neler. ama sonra diyabet doktoruna başvurdum onun yardımıyla daha kolau oldu tatlı krizlerim olmadı diyet sresince şimdi tekrar başladım diyete hedefim 15 kilo daha vermek anne olmak istiyorum ve kilo vermem şartmış 10 kilo gitti ama kistler haka duruyor :) ideal kiloya ulaşmak en sağlıklısı. sana başarılar diliyorum umarım sağlıklı bi şekilde başarırısın ama tavsiyem diyabet doktorunada başvurup insülin direncine baktırman. herşey daha kolay olacaktır.

ben de glukopage kullanıyorum uzun zamandır ancak yürüyüş yapıyorum ekmek yemiyorum vs. yani senin yaptıklarının aynısı günde 3 lt ye yakın su içiyorum ama of ya hç veremiyorum inşaallah bir gün anne oluruz:)

Merhabalar herkese,
Bende eski bir PKO hastasıyım. Eski diyorum, çünkü tedavi oldum ve kurtuldum çok şükür. Hemde taa 2000 senesinde.
Sizler gibi Glukopage ve Diana35 isimli iki ilacı kullandım. Evli değildim o zaman.
PKO çok sıkıntılı bir hastalık ve doktor bana, 'kilo sorunu PKO'nun sebebi mi yoksa sonucu mu henüz bilinmiyor' demişti o zamanlar..
Yaklaşık 1 yıllık tedaviden sonra, artık kan değerlerinin normale döndüğünü ve tedavinin bittiğini söyledi doktor. Hakikaten artık yüzümde sivilceler yoktu, saçlarım hemen yağlanmıyordu,her ay düzenli adet göremeye başlamıştım ve daha iyi hissediyordum kendimi.
Sonra evlendim. Uzun yıllar korunduk. Ara ara adet düzensizlikleri yaşıyordum ve hastalığın tekrar ettiğini düşündüm. Ama bebek istemediğimiz için üzerinde durmadım pek..
Daha sonra korunmayı bıraktığım hafta hamile kaldım ve buna inanamadım. Çünkü ben bu hastalıktan dolayı hamile kalmanın zor olduğunu biliyordum.
Çok şükür şimdi 2 yaşında bir çocuğum var.
PKO dan bana kalan kiloları vermekle uğraşıyorum senelerdir. Çok şükür insülin direnci yok bende. Ama PKO hastası bir çok kadında insülin direnci oluyor ve bu da kilo vermeyi çok zorlaştırıyor. Bu yüzden lütfen ilaçlarınızı düzenli kullanın, tedavinize inanın ve lütfen insülin direncinize baktırın. Eğer i.direnci varsa kilo verebilmek için belki bir diyetisyen yardımı alabilirsiniz.

merhabaa arkadaşlar bend epko luym
ikiz bebeklerim var dogum yaptım yine geçmedi ve
kilolalarım beni huzursuz etti diyete başladım zorda olsa başardım kilo vermeyi ve şimdi adetlerim düzeldi .

bir tavsiyed ebulunmak istiyorum sizlere tarçınlı yogurt tüketmeye gayret eidn herügn hem şekeirmizi düzene koyuyor bizim adetleirmizi düzenliyor
hemde yagların yakılmasınd ayardımcı

Selamlar Bende pko hastasıyım. Burada okuduğum yazılar banada güç verdi şimdi yürümeye çıkacam cuma günü doktor iğne tedavisine başlayabiliriz dedi bu iğne nedir acaba bilgisi olan var mıdır.?

Back
X