Pko hastasıyım ama iki ay içinde 10 kilo vermem gerek..

slm arkaaşlar bende pco hastasıyım 10 gun önce ögrendım ve cok basındayım doktor kılo vererek bu hastalıgı yenecegımı soledı dıyetımde 4.gunum bıttıyo kilom 78.300 su anda dıyette baslamadan once 81.500 dum isveç diyetini uyguluyorum vermem gereken ılk hedefım 10 sonra tekrar 10 kılo verdımı tamamdır kızlar hadı hep bırlıkte bu kılolara savaş açalımmm bu arada kullandıgım ilaçta diaformin bu ılacı kullanan varmı aranızdaaa :)))):kkk:

selam bende pco luyum isveç diyetini daha önce yapıp 8 kilo vermiştim bi kaç yıl oluyo. şimdi tekrar yapmak istiyorum ama yumurtaları iyice kalitesizleştirebilir diye tedirginim. bugün hemşire bi arkadaşım diaformini önerdi sende bi etki yaptımı? pko dan dolayı şeker çıktı dr a tekrar gideceğim

merhaba canım,

seni çok iyi anlıyorum ve aynı dert bendede var bende 85 kilydum 75 e indim birkaç ayda tabi bu hastalık insülin direnci diye birşey yapıyor oda kilo verirken çok zorluyor sık acıkmalar doymamalar tatlı krizleri neler çektim neler. ama sonra diyabet doktoruna başvurdum onun yardımıyla daha kolau oldu tatlı krizlerim olmadı diyet sresince şimdi tekrar başladım diyete hedefim 15 kilo daha vermek anne olmak istiyorum ve kilo vermem şartmış 10 kilo gitti ama kistler haka duruyor :) ideal kiloya ulaşmak en sağlıklısı. sana başarılar diliyorum umarım sağlıklı bi şekilde başarırısın ama tavsiyem diyabet doktorunada başvurup insülin direncine baktırman. herşey daha kolay olacaktır.

çok teşekkür ederim canım 2 hafta oldu şimdiden 2 kilo gitti ama dayanamıyorum arada diyeti bozup yiyorum sonra da çok pişman oluyorum kendime lanet okuyorum offallah hepimizin yardımcısı olsun:18:

Merhaba arkadaşlar;
ben de 3 senelik evliyim, çocuk için uğraşıyoruz, yaptığımız bütün tahliller temiz çıktı. 5-6 ay önce doktor folikül takibi yapmıştı, sol yumurtalık bir süre sonra gelişimini durdurdu, sağdan ovüle oldu.
zaten tek taraflı çatlaması gerekir demişti doktor.
en son başka bir doktora daha muayene oldum, o tek taraflı polikistik over olduğunu söyledi ama diğer tarafta sorun yok dedi. bir de rahim filmi çektim, yumurtlamanın olduğu tarafta tıkanıklık olduğu anlaşıldı ama basınçlı ilaçla onun da açıldığını söyledi.
benim merak ettiğim, tek taraflı polikistik olunca, ileride diğerinde de olur mu? sağdan çatlayan yumurta, tıkanıklıktan dolayı döllenememiş o kadar zamandır. bu tıkanıklık da açıldığına göre, bundan sonra şansımın çok yüksek olduğunu söyledi doktor, 4 ay içinde %99 olur dedi.

Canım,konunu ilk satırlarda okurken umutsuz küçük bir kız olarak üzülmüştüm,
taki son satırlarını okuyana kadar..

Ne kadar harika kendine söz vermen,tekrar birşeylere başlaman.

Allah sabrının ve azminin meyvesini yedirmeyi nasip etsin sana inşallah.

Kendini çok güçlü hisset tamam mı?

Bakalım iki ay sonra bu yolda ne kadar ilerlemiş olacaksın,haberdar et bizi:34:

Fıstık gibi olacağına eminim:3:

Canım,konunu ilk satırlarda okurken umutsuz küçük bir kız olarak üzülmüştüm,
taki son satırlarını okuyana kadar..

Ne kadar harika kendine söz vermen,tekrar birşeylere başlaman.

Allah sabrının ve azminin meyvesini yedirmeyi nasip etsin sana inşallah.

Kendini çok güçlü hisset tamam mı?

Bakalım iki ay sonra bu yolda ne kadar ilerlemiş olacaksın,haberdar et bizi:34:

Fıstık gibi olacağına eminim:3:

çok sağol anım benm ya moral oldun bana bugn tartıldım ve 2 buçuk hafta sonunda 92.5 den 88.60 a inmişim çok mutlu oldum inşallah devamı gelir çok büyük moral oldu benm için daha bi hırslandım rabbim hepimizin yardımcısı olsun

çok sağol anım benm ya moral oldun bana bugn tartıldım ve 2 buçuk hafta sonunda 92.5 den 88.60 a inmişim çok mutlu oldum inşallah devamı gelir çok büyük moral oldu benm için daha bi hırslandım rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Çok sevindim...Amin canım.

Başarılarının devamını dilerim:71:

bende aranıza geldim.. bende pko luyum ne yazıkki.. ve kilo alıyorum ayrıca veremiyorum hemen hemen 10 kilo fazlam var suan.. göbeğimde ve belimde birikmiş hespsii.. bebeğimde olmuyor.. ne yapacagız? diyet falan uygulayanlarınız varmı? ya da kilo problemi yaşanayn.. lütfen yardımcı olurmusunuz..bu arada doktora gittim pko dedi ama ilaç vermedi.. yumurtalarım 14mm ve küçük küçük 5 10 tane vardı güzel adetinin 3. günü gene gel dedi.. ben anlamadım hiçbirşey bu durumdan.. pko yumurtaların büyüyememesi diye biliyordum ama yumurtam büyümüş :S kafam allah bullak.. kilo da veremiyorumm psikolojim bozulduu.. :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

ilaç kullanmıyormusun önce bi jinekolağa git kislerini hallet sonra zayıflarsın kistler eriyince..bolbol fındık ve kuru incir ye pkolular yemesi gerekmiş

gidiorum ama ilaç vermedi öyle gidip gidip geliyorum... aslında pko ya metmorfin vermesi gerekiyor ama ne ilaç ne birşey.. incir fındık kilo yapmaz mı?zaten şiştim iyicene şişersem herif beni kesin boşar...
ilaç kullanmıyormusun önce bi jinekolağa git kislerini hallet sonra zayıflarsın kistler eriyince..bolbol fındık ve kuru incir ye pkolular yemesi gerekmiş

bende aranıza geldim.. bende pko luyum ne yazıkki.. ve kilo alıyorum ayrıca veremiyorum hemen hemen 10 kilo fazlam var suan.. göbeğimde ve belimde birikmiş hespsii.. bebeğimde olmuyor.. ne yapacagız? diyet falan uygulayanlarınız varmı? ya da kilo problemi yaşanayn.. lütfen yardımcı olurmusunuz..bu arada doktora gittim pko dedi ama ilaç vermedi.. yumurtalarım 14mm ve küçük küçük 5 10 tane vardı güzel adetinin 3. günü gene gel dedi.. ben anlamadım hiçbirşey bu durumdan.. pko yumurtaların büyüyememesi diye biliyordum ama yumurtam büyümüş :S kafam allah bullak.. kilo da veremiyorumm psikolojim bozulduu.. :14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:

canım tam benitarif ettin 10 kilo fazlam var ve hepsi göbekte birikmiş pko dan dolayı glukoz değerim yüksek çıktı bi miktar. Dr um ilaç vermedi vermeyede niyeti yok bende dr kuzenim var bu ilaçların en etkilisi diaformin dedi çok kısabi süre içinde kilo verirsin o şekeri yok edince dedi ama ben yinede endokroloji uzmanına gideceğim jinakolokların işi değil aslında bu şeker haplarını kafalarına göre vermek canım

slm kızlar bendede pko var ve diyetisyene gidiyorum 8kilo verdim 2ayda bebek işini eylüle kadar ertelediğim için diyetten dolayı ,:93:bende bugün üsküdarda bi aktara gittim karışım hazırlattım kendime inş faydası olur eşimin iş arkadaşı bi bayan vardı 20sene bebeği olmamış ordan bi karışım hazırlatmış ikizleri olmuş bayanın yaşı 40 üstüymüş ama benim aldığım ürün şuan bebek olsun diye değil hastalığıma yönelik ilk önce kistleri yok edelim hormonlar düzelsin 2ay kullan dedi sonrada ALLAHIN izniyle bebek için hazırlatıcam karışımı :68:

puff ne kötüü yaa.. vücuduma orantılı dağılsa ne güzel olur kalas gibiyim girintiçıkıntı yok :) diaformin cok iyibir ilaç bnde doktora gitmeden kullanmıştımm doktora gittiğimde bıraktım o verirse kullanabilirim diee daha o da vermedi gerçi bakalım.. hastalanmayı bekliyorum 3. günügldedi belki o zaman bişiler yapar...
canım tam benitarif ettin 10 kilo fazlam var ve hepsi göbekte birikmiş pko dan dolayı glukoz değerim yüksek çıktı bi miktar. Dr um ilaç vermedi vermeyede niyeti yok bende dr kuzenim var bu ilaçların en etkilisi diaformin dedi çok kısabi süre içinde kilo verirsin o şekeri yok edince dedi ama ben yinede endokroloji uzmanına gideceğim jinakolokların işi değil aslında bu şeker haplarını kafalarına göre vermek canım

puff ne kötüü yaa.. vücuduma orantılı dağılsa ne güzel olur kalas gibiyim girintiçıkıntı yok :) diaformin cok iyibir ilaç bnde doktora gitmeden kullanmıştımm doktora gittiğimde bıraktım o verirse kullanabilirim diee daha o da vermedi gerçi bakalım.. hastalanmayı bekliyorum 3. günügldedi belki o zaman bişiler yapar...

bu işin en iyi çözümü fitness o kocaman göbekler fitness ve dietle gidiyo ama şu ara zaman bulamıyorum yürümeye çalısıyorum evet diyaformini bi hemsire arkadaş önermişti bende kuzenime sordum iyi bi ilaç dedi ama doktor başka bi ilaç verirse diaformin çok iyiymiş onumu ver diyeyim:27:
kafama görede kullanmak istemiyorum sen kullandığında kilo vermişmiydin

slm kızlar bendede pko var ve diyetisyene gidiyorum 8kilo verdim 2ayda bebek işini eylüle kadar ertelediğim için diyetten dolayı ,:93:bende bugün üsküdarda bi aktara gittim karışım hazırlattım kendime inş faydası olur eşimin iş arkadaşı bi bayan vardı 20sene bebeği olmamış ordan bi karışım hazırlatmış ikizleri olmuş bayanın yaşı 40 üstüymüş ama benim aldığım ürün şuan bebek olsun diye değil hastalığıma yönelik ilk önce kistleri yok edelim hormonlar düzelsin 2ay kullan dedi sonrada ALLAHIN izniyle bebek için hazırlatıcam karışımı :68:

selam nasıl bir diyet uygulattı diyetisyenin malum pko lular çok zor kilo verebiliyor inş aktardan aldığın karısımlar faydalı olur neler var içinde ve hangi aktarcı canım bilgilendirirsen sevinirim

selam nasıl bir diyet uygulattı diyetisyenin malum pko lular çok zor kilo verebiliyor inş aktardan aldığın karısımlar faydalı olur neler var içinde ve hangi aktarcı canım bilgilendirirsen sevinirim

slm öncelikle erken kalkmak gerekiyo bende artık erken kalkmaya çalışıyorum ve eskiden daha az yiyodum açda kalmıyorum :56: diyetimde et yoğurt sebze meyve peynir 5dilim kepek ekmeği hepsi ve 2litre su istersen ayrıntılı listeyi verebilirim ,aktar konusuda üsküdarda ermiş attar diye geçiyo paket şeklinde hazır verdi bana üstünde kist çayı yazıyo :68:içerisindeki bitkiler yazmıyo günde 3kere içiyom yanındada hayat iksiri dedği karışımdanda verdi biraz pahalı ama bakalım faydası olucakmı bilmiyorum kaç aydır regl olamadım inş vesile olur

şimdi övmek gibi olmasın ama cidden cok iyi diaformin.. 15 gün kullandım 1 1.5 kilo kadar verdim çünkü iştah kesiyor şekeri düzenlediği için tatlı ihtiyacı duymuyorsun.. miğde bulantısıda yapıyor biraz.. öyle ama iyi bir ila.. etken maddesi metmorfin google den araştırabilirisn.. genelde diabette verilir ama diyetisyenler aşırı kilolulara veriyor.. metmorfin diye bak istersen..
bu işin en iyi çözümü fitness o kocaman göbekler fitness ve dietle gidiyo ama şu ara zaman bulamıyorum yürümeye çalısıyorum evet diyaformini bi hemsire arkadaş önermişti bende kuzenime sordum iyi bi ilaç dedi ama doktor başka bi ilaç verirse diaformin çok iyiymiş onumu ver diyeyim:27:
kafama görede kullanmak istemiyorum sen kullandığında kilo vermişmiydin

slm öncelikle erken kalkmak gerekiyo bende artık erken kalkmaya çalışıyorum ve eskiden daha az yiyodum açda kalmıyorum :56: diyetimde et yoğurt sebze meyve peynir 5dilim kepek ekmeği hepsi ve 2litre su istersen ayrıntılı listeyi verebilirim ,aktar konusuda üsküdarda ermiş attar diye geçiyo paket şeklinde hazır verdi bana üstünde kist çayı yazıyo :68:içerisindeki bitkiler yazmıyo günde 3kere içiyom yanındada hayat iksiri dedği karışımdanda verdi biraz pahalı ama bakalım faydası olucakmı bilmiyorum kaç aydır regl olamadım inş vesile olur
hmm biliyorum evet hüseyin ermiş baya araştırmıştım çok kişi memnun kalmış hatta tarifler falan verdi bi programda benimde çok diyet listelerim var uygulayamadım evde olmadığım için akşama kadar :59: ama başlıycam çok sağol :80:

şimdi övmek gibi olmasın ama cidden cok iyi diaformin.. 15 gün kullandım 1 1.5 kilo kadar verdim çünkü iştah kesiyor şekeri düzenlediği için tatlı ihtiyacı duymuyorsun.. miğde bulantısıda yapıyor biraz.. öyle ama iyi bir ila.. etken maddesi metmorfin google den araştırabilirisn.. genelde diabette verilir ama diyetisyenler aşırı kilolulara veriyor.. metmorfin diye bak istersen..

inanmıyorum ne kadar kilo verdirmiş kısa sürede çok teşekkürler bi araştırayım bende de tip 2 diabet var aşırı kilolu değilim

cnm merabalar,
pkolu oldugunu adetin 3.günü yapılan testten sonramı anladılar? çünkü bnde aralık ayından beri primolutla ancak adet görüyorum ve agustos aralık ayları arasında cok hızlı bir kilo artısı yasadım.. ocak ayında doktora göründüm bna zayıflamamı söledi ancak daha detaylı testlerin haziranda yapabilecegimizi söyledi(yurtdısında okuyorm onun için yaz tatiline geldigimde ancak adetin 3.günü testi yapılabilecek).. ancak eskiden rhtlıkla kilo verebilen biriyken şimdi böyle olmak beni çok üzüyor gercekten. 19 yasındayım eskiden de balıketliydim ama hani 40-42 bedendim oysa şimdi 46-48.. pkodan ötürümü böyle zor kilo veriyorum anlamıorm hiç

merhabalar ben 21 yaşındayım 92 kiloyum dört dörtlük bi polikistik over hastasıyım (doktorum bu ifadeyi kullanmıştı :18:) kilo veremiyorum saçlarım açıldı sivilceler aldı başını yürüdü:14: derken bu hafta canıma tak eti tabi öncesi var erkek arkadaşımla birbirimizi çok seviyoruz ama bigün bana zayflamamı söyledi ben kahroldum tabii aynaya bakınca kendimden nefret etmeye başladım:14:..

neyse.. bundan önce bir sürü başarısız denemelerim oldu 2 ay fitnessa gitmiştim daha önce sadece 2 kilo verebildim öyle olunca spor mpor yapmıyorum dedim.. baktım olmıcak kaç aydır kıyafet falan almadım sinirimden siyah bi pantolonla dolanıyorum ortalıklarda..ama bu sefer çok kararlııyım öyle ki üşenmedim gittim tekrar fitnessa yazıldım haftanın 4 günü hoca canıma okuyo :1: 1000 kalorilik bi diyet uyguluyorum psikolojikmidir nedir ama hiç acıkmıyorum. 2 ay sonra sevgilimn yanına gidicem hedefim iki ayda 10 kilo verebilmek dua edin kızlar benim için nolur allah kimseyi kilo ve özellikle pko illetine düşümesin psikoloji falan bırakmıyo insanda pkolu arkadaşlar zayflayabildilerse ne yaptılar bana bilgi verebilirmi çok fena durumdayım nolur yarım edin bu kardeşinize de:58:

cnm çok geçmiş olsun.. benimde pko oldugumdan süpheleniliyor(adet ancak primolutla oluyorm, kilo fazlasım var ama neyseki insülin direncim yok) adetimin 3.gününde yapılacak testle kesin olark bişey söylencek.. peki o iki ilacı kullanarak mı tedavi oldun?? tedaviden sonra peki rahatlıkla kilo verebildinmi??
Merhabalar herkese,
Bende eski bir PKO hastasıyım. Eski diyorum, çünkü tedavi oldum ve kurtuldum çok şükür. Hemde taa 2000 senesinde.
Sizler gibi Glukopage ve Diana35 isimli iki ilacı kullandım. Evli değildim o zaman.
PKO çok sıkıntılı bir hastalık ve doktor bana, 'kilo sorunu PKO'nun sebebi mi yoksa sonucu mu henüz bilinmiyor' demişti o zamanlar..
Yaklaşık 1 yıllık tedaviden sonra, artık kan değerlerinin normale döndüğünü ve tedavinin bittiğini söyledi doktor. Hakikaten artık yüzümde sivilceler yoktu, saçlarım hemen yağlanmıyordu,her ay düzenli adet göremeye başlamıştım ve daha iyi hissediyordum kendimi.
Sonra evlendim. Uzun yıllar korunduk. Ara ara adet düzensizlikleri yaşıyordum ve hastalığın tekrar ettiğini düşündüm. Ama bebek istemediğimiz için üzerinde durmadım pek..
Daha sonra korunmayı bıraktığım hafta hamile kaldım ve buna inanamadım. Çünkü ben bu hastalıktan dolayı hamile kalmanın zor olduğunu biliyordum.
Çok şükür şimdi 2 yaşında bir çocuğum var.
PKO dan bana kalan kiloları vermekle uğraşıyorum senelerdir. Çok şükür insülin direnci yok bende. Ama PKO hastası bir çok kadında insülin direnci oluyor ve bu da kilo vermeyi çok zorlaştırıyor. Bu yüzden lütfen ilaçlarınızı düzenli kullanın, tedavinize inanın ve lütfen insülin direncinize baktırın. Eğer i.direnci varsa kilo verebilmek için belki bir diyetisyen yardımı alabilirsiniz.

Back
X