pko lu olupda doğum yapan var mı?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
12 haftalık bebeğime çatlatma iğnesyle sahip olmuştum..14.haftada öğrendimki kalbi durmuş..bugün 3.ayımdı bu süreden geçen zaman.doktoruma gittim değerlerime bakıldı..hormon testlerim alındı..
birde ultrasonla baktı doktorum..dediğine göre;pko ile yaşamayı öğrenmeliymişim.bir kadının düşük yapması normalken benim pko m olmasından dolayı çok normalmiş..
tekrar genephone ve çatlatma iğnesiyle tedaviye başladık..
herşey çok normal dedi.
şimdi merak ediyorum pko su olupda hamile kalan var mı aramızda?
güzel hikayeler dinlemeye benim ve benim gibilerin eminimki çok ihtyacı var..

canimmm cok uzulduum herseyin hayirlisi!
ben pkoliyim ve mikroenjeksiyonla bebek sahibi oldum!
uzulme canim senin de bebegin olucak
kolay gelsin

12 haftalık bebeğime çatlatma iğnesyle sahip olmuştum..14.haftada öğrendimki kalbi durmuş..bugün 3.ayımdı bu süreden geçen zaman.doktoruma gittim değerlerime bakıldı..hormon testlerim alındı..
birde ultrasonla baktı doktorum..dediğine göre;pko ile yaşamayı öğrenmeliymişim.bir kadının düşük yapması normalken benim pko m olmasından dolayı çok normalmiş..
tekrar genephone ve çatlatma iğnesiyle tedaviye başladık..
herşey çok normal dedi.
şimdi merak ediyorum pko su olupda hamile kalan var mı aramızda?
güzel hikayeler dinlemeye benim ve benim gibilerin eminimki çok ihtyacı var..

geçmiş olsun canım.allah sabırlar versin zor bir durum.bende pkoluyum ve ilk aşılamada hamile kaldım 3.ayımdayım

tedaviyi bıraktıktan 4 ay sonra hamile olduğumu öğrendim bir mucize gibiydi ama 8. haftada bebeğimi kaybettim.PKO da hamile kalmak kadar içindekinide yaşatabilmek ona can katabilmekde çok zor.Bununla yaşamaya alıştım ama çocuksuz bir hayata alışamıyorum.............

kızlar bende pkoluyum birde pko etkisi bilirsiniz kilo sebebidir kilo sorunumda var. Bende hamile kalamıyorum sizlerde de kilo sorunu varmı acaba kilodan dolayımı tutunamıyor bebişlerimiz:(

bende kilo yok hatta zayıfm bile ama bende de tüylenme yaptı malesef 8. ayımız da bitti hala bebek sahibi olamadık bu ay klomene başlıycam ilk kez

benım görümcemde ılerı derece pkos varmış ama o hamıle kalmış ve saglıklı bişekılde dogumuda yapmış şimdi kızı 6 yasında ama 2, cisi nazlı cıktı galıba 1 yıldır 2, cisi olmuyo yanı demek ıstedıgım nasıp kızlar hatta doktoru % 90 düşük olur demiş ama allahım verecek olunca öyle yada böyle verıyo a.s.

benım görümcemde ılerı derece pkos varmış ama o hamıle kalmış ve saglıklı bişekılde dogumuda yapmış şimdi kızı 6 yasında ama 2, cisi nazlı cıktı galıba 1 yıldır 2, cisi olmuyo yanı demek ıstedıgım nasıp kızlar hatta doktoru % 90 düşük olur demiş ama allahım verecek olunca öyle yada böyle verıyo a.s.

bir doktor ki doktor olduğundan şüpeliyim bana dediki pko var bide kilolusun hamile kalamazsın kalırsa kesin düşük olur düşmezse de sakat olabilir dedi yaaaa:((( doktoru da korunmayıda bıraktım bende süprizzzzz

bir doktor ki doktor olduğundan şüpeliyim bana dediki pko var bide kilolusun hamile kalamazsın kalırsa kesin düşük olur düşmezse de sakat olabilir dedi yaaaa:((( doktoru da korunmayıda bıraktım bende süprizzzzz

BENDE 50KİLODAN 62KİLOYA ÇIKMIŞTIM BİRDEN.ARADAN BİRAZ ZAMN GEÇTİ VE VERMEYE BAŞLADIM.AKABİNDE DOKTOR PKO OLDUĞUMU SÖYLEDİ VE GLUCOPHAGEYİ VERDİ.BU İLAÇLA BERABERİNDE 54KİLOYA KADAR DÜŞTÜM.VE BU HAPTAN 2AY SONRA AŞILAMA YAPILDI VE ŞÜKÜRLER OLSUNKİ HAMİLE KALDIM.ŞUAN 13.HAFTAMDAYIM...BİLMİYORUM KİLO VERMEMDE ETKİLİ OLDUMU...DARISI SİZLERE

böcüğüm , ben bugün doktora gittim. dün nette ve KK'da biraz araştırma yaptım. pko belirtileri hemen hemen bende de var. 2 aydır da düzensizim. en azından nedir bi baktırayım dedim. kan tahlili yapıldı. ultrasonla baktı birde smear testi istedim. sonuç ne çıktı tam olarak anlamadım ama teşhis kısmında polikistik over sendromu yazıyor. yarın bir tahlil sonucu daha alacağım belki o zaman net cevaplar alacağım. bugün dr. diane 35 yazdı. 6 ay kullanacaksın. sonra 1 ay bırak tekrar tahlil yapacağız dedi. çocuk istiyormusun diye sordu ilacı yazarken. yok düşünmüyorum dedim. böyle işte. benimde kafam karıştı ,artık yarın soracağım.
böcüğüm,senin sorunun pek cevabı olmadı yazdıklarım, benimki çocuk sahibi olup sonrasında pko yaşayanlar oldu azucukun. artık idare et tatlım beni.

rabbim arayan ve isteyen herkese çocuk nasip etsin, sana da bebişim:))Şeniz

böcüğüm , ben bugün doktora gittim. dün nette ve KK'da biraz araştırma yaptım. pko belirtileri hemen hemen bende de var. 2 aydır da düzensizim. en azından nedir bi baktırayım dedim. kan tahlili yapıldı. ultrasonla baktı birde smear testi istedim. sonuç ne çıktı tam olarak anlamadım ama teşhis kısmında polikistik over sendromu yazıyor. yarın bir tahlil sonucu daha alacağım belki o zaman net cevaplar alacağım. bugün dr. diane 35 yazdı. 6 ay kullanacaksın. sonra 1 ay bırak tekrar tahlil yapacağız dedi. çocuk istiyormusun diye sordu ilacı yazarken. yok düşünmüyorum dedim. böyle işte. benimde kafam karıştı ,artık yarın soracağım.
böcüğüm,senin sorunun pek cevabı olmadı yazdıklarım, benimki çocuk sahibi olup sonrasında pko yaşayanlar oldu azucukun. artık idare et tatlım beni.

rabbim arayan ve isteyen herkese çocuk nasip etsin, sana da bebişim:))Şeniz
canım benim bebek için keşke düşünmüyorum demeseydin.böyle bişi inşallah olmaz fakat hemen olmama ihtimalini düşünseydin.doğum kontrol hapı vermiş eğer düşünseydin şeker ilacı verecekti.buda seni biran önce tedavi edecekti.diğeri sadece adet olmanı sağlayacak bıraktığında yine aynı düzensizlik olacak.inş.iyi olur

doktor mantığı seni zayıflatmak icindir pko lu hasta sürekli östorejen ürettigi icin bebegi gelistirecek olan poregesronu üretmiyor bu yüzdende erken dönemde düsükler oluyor bebek sakat olur demeside kiloya yaşa göre ve kandaki değerlere göre daovn sendorumun hesaplıyorlar bende cok yüksek cıkmıstı mesala birde pko lu hamile kalan bayanlarda son aylarda gebelik sekeri cıkıyor benim gözlemledigim bir cok kiside öyle oldu bence eyer sismansan zayıfla bunların hepsinden kurtulursun pkonun tek tedavisi bu zayıf olmak hamile kalmanda kolaylasıyor bende öyle oldu birde eğer hamile kaldığını anladğın an poreğastan kullan eğer tedavi sırasında doktorun vermesse iste faydası olacağına eminim gecmis olsun

bilgiler dilekler için teşekkürler inanın bende kilo verebilmek için elimden geleni yopıyorum ama pko kilo vermemek konusunda direnirken insülin direncim de yükselerek yağ hücrelerini bölerek çoğaltıyor. Kısacası işim gerçekten çok zor. Adet sonrası 33. günüm hamilemiyim yoksa adet düzenimmi bozuldu şuan bilmiyorum. Umarım her isteyen kavuşur bebeğine...

canım benim bebek için keşke düşünmüyorum demeseydin.böyle bişi inşallah olmaz fakat hemen olmama ihtimalini düşünseydin.doğum kontrol hapı vermiş eğer düşünseydin şeker ilacı verecekti.buda seni biran önce tedavi edecekti.diğeri sadece adet olmanı sağlayacak bıraktığında yine aynı düzensizlik olacak.inş.iyi olur

ciddimisin:1shok:. bilmiyordum bak.
ilacı kullanmaya başlamadım daha. yarında tekrar doktora gideceğim, diğer sonuçları almaya. karar değiştirdiğimi söylesem mi? şeker ilacı derken biraz daha konuyu açabilirmisin? burada insülin , gluko diye başlayan (tam hatırlayamadım) ilaçlar duydum onlardan mı bahsediyorsun.?

canım öncelikle çok üzüldüm özellikle de pkolu biri olarak hamile kalan arkadaşlarıma sanki ben hamile kalmışım gibi seviniyorum ama düşük olunca inanki bu hastalıkla nasıl başa çıkacağımızı bilmiyorum,karamsarlığa düşüyorum,ben henüz hamile kalamadım,herhangi bir tedavide görmüyorum yalnızca kilo verdim,adetim düzene girdi,son olarak da rahim filmi çektirdim yeni,birkaç ay daha beklemeye aldık kendimizi,bu pko sabır işi sanırım,elimden geldiğince tatlı yemiyorum,hamur işlerinden uzak duruyorum sırf sağlığım ve olursa eğer bebeğim için ve inşallah sağlıklı hayırlı evlatlara sahip oluruz...a.s.

kızlar bende pko luyum 2 ay oldu öğreneli ondan önce beş aykorunmamıştık bende kiloluyum doktor 10kilo versen bile faydası olur dedi şuan 3 kilosunu verdim 7 kilom kaldı bende glukofen ve diane 35 içiyorum geçen ay doğum kontrol hapı içme istemiyorum dedim doktor kendi sağlığını tehlikeye atarsın dedi. ben bir iki ay daha içicem doğum kontrol hapını sonra ne olcak işte onu bilmiyorum yani ben kilo verince nasıl bi tedavi uygulanıcak bana yardımcı olup bilgi verirmisiniz:uhm::uhm:

ciddimisin:1shok:. bilmiyordum bak.
ilacı kullanmaya başlamadım daha. yarında tekrar doktora gideceğim, diğer sonuçları almaya. karar değiştirdiğimi söylesem mi? şeker ilacı derken biraz daha konuyu açabilirmisin? burada insülin , gluko diye başlayan (tam hatırlayamadım) ilaçlar duydum onlardan mı bahsediyorsun.?

glucophage canım.bende kullandım.ben 3yıl bekledim de...oyüzden canım seçim senin...

ddm,
ben bugün doktora bunu söyleyeceğim. birde 2. bir doktor görüşü almak istiyorum. ona bakacağım. teşekkür ederim canım:))

Cancagizlarim,
Ben de PKO’luyum ve 11 haftalık hamileyim. 1 yıla yakın sure Glucophage kullandım ve esimde de sıkıntı oldugu için mikroenjeksiyonla hamile kaldım. Ama toplam 2,5 yıl bebegimize kavusmak için ugrastik. Bende PKO sadece tüylenme ile bas gosterdi ve halen de devam etmekte. Hamile olmama regamen Glucophage’i kullanmaya devam ediyorum. 3 ayımız dolana kadar da kulanacagım bu ilacı.
PKO Polikistik over sendromu demektir yani overlerde (yumurtalıklarda) birden cok kistin bulunması anlamına gelir. Yani bebeklerin dusmesi kilo ile baglantili degildir. Bebeklerin dusmesinin sebebi annenin salgılaması gereken estrojen hormonun yanında testesteron (erkeklik hormonu) salgılamasına baglıdır. PKO’lu kadınların kanında glukoz direnci vardir. Yani kan içinde bulunan fazla glukoz hücreleri besler ama yumurtalıklardan gecerken yumurtalıkların fazla glukoz karsısında 2 kat calısmasını saglar. Boylece fazla calısan yumurtalık estrojen yanında testesteron uretimine baslar. Boylece vucut dengesi bozularak, kilo alımı ve en onemlisi de erkek tipi tuylenme baslar. Glucophage bu nedenle hücrelere giden seker (glukoz) miktarını dengelediginden cok mucizevi bir ilaç. Dünyanın dörtbir yanında PKO’lu kadınlar bu ilacın faydalarını konusuyor. Ve maalesef su anda onerilen baska bir tedavi de yok...

PKO gebe kalana kadar bir dert kaldıktan sonra ayrı bir dert dediginiz gibi. Ama arkadaslar bakın Glucophage hala kullanıyorum ben, bebegi en tehlikeli 3 ay tasıyabilmek cok onemli... Allah izin verirse bebeklerimi saglıkla dunyaya getirmek istiyorum, ve bu ilac sayesinde 1 adım daha one gittigimi dusunuyorum. Cunku daha once basarısız bir mikro ve kalbi 7. hafta sonunda duran negatif bir bebek hikayem oldugu için buralara kadar Glucophage ile gelebilegimi dusunmekteyim.
Hepinize gecmis olsun ve kucak dolusu sevgiler

Back
X