pko ve progestan ilşkisi

DerinSu

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
20.776
47
733
İstanbul
Merhaba AYKUT bey...
temmuz ve agustos ayında progestan kullandım..200 mg'lık 10 gün günde 1 tane.
temmuz 1 de başladım.
temmuz 11 de adet oldum.
temmuz 31 de tekrar adet oldum.
agustos 10 da yine 10 gün içmeye başladım.
agustos 24 de adet oldum.ve o günden sonra olamadım.progestan da kullanmadım bi daha...doktorum izinde oldugu için gidip danışamıyorum da.progestanın pkoda ne gibi olumlu etkileri var..sürekli kullanmalı mıyım ?
şuanda adetim18 gün kadar geçmiş oluyor.
3-4 gün önce kan testinde negatif çıktı...
ne önerirsiniz?elimde progestanım bulunuyor tekrar 10 gün içebilir miyim acaba?ve de kan testi kesin sonuş oldugu halde hala gebe olma şansım olabilir mi?
yardımcı olursanız çok sevinirim...teşekkürler.

Son düzenleme:
Selam doktorum bana da progestan verdi.Bende 5 cm.kist oldğu için klomen kullanmamın sakıncalı oldğunu kisti daha da büyütebileceğini söyledi.Benim adetlerim düzenliydi.progetan kullanınca 15 gün erken oldu.şu progestan bebiş olsun diye mi kist erisin diye mi anladım?

Selam doktorum bana da progestan verdi.Bende 5 cm.kist oldğu için klomen kullanmamın sakıncalı oldğunu kisti daha da büyütebileceğini söyledi.Benim adetlerim düzenliydi.progetan kullanınca 15 gün erken oldu.şu progestan bebiş olsun diye mi kist erisin diye mi anladım?

selam progesteron içerikli ilaçlar yumurtalıklar için kistler için kullanılmaz. kullanım amacı ya adet görmenizi sağlmaktır ya da bebek tedavilerinde luteal faz dediğimiz döllenme ve tutunmadan sonraki süreçte embriyoya hormonal destek vermek içindir. nasıl kullanılacağını ve dozlarını doktorunuz tarif etmelidir. sevgiler.

Back
X