Kızlar lütfen bana pco hakkında biraz bilgi verir misiniz?Ben bu gün jinekoloğa gittim.Sağ ve sol yumurtalıklarımda 1cmden küçük çatlamamış yumurta varmış.Doktoraum pco olabilir dedi.Ama ben düzenli adet olurum.Sadece bu ay 2 kez adet oldumLütfen beni bu konuda biraz aydınlatın.Doktorum bana kilolu olduğum için pkodan şüphelendiğini söylemiş olabilir mi çünkü kilo ver dedi.
canım,geçmiş olsun.umarım pko değildir ama öyleyse bile korkulacak bir yanı yok.belirtilere gelince,adet düzensizliği temel sorun gibi ama bende de çok ileri derecede değildi,en fazla 13 gün geciktiğimi bilirim,o da sadece 1 kez.kilo probleminden başka kilo vermede zorluk,şiddetli tatlı krizleri,tüylenme var mı?hamile kalmak da çok zordur pko'da,sen bebek düşünmüş müydün?hastalığı internette de araştır,çok daha faydalı olur.örneğin ben bazı hastaların sadece kilo vererek bu hastalığın olumsuzluklarından kurtulduğunu öğrendim,moral oldu.ayrıca teşhis konursa insülin direncini kıracak bir ilaç (glukofen,glukofaj...)vereceklerdir,kilo vermede ben çok faydasını gördüm.sağlıkla kal...