• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Slm bende pkoluyum 1 yıllık evliyim bana diane 35 vermişlerdi 6 ay kullan diye fakat ben bebek istediğimden 2 ay kullanabildim sonra başka bir dr. gittim oda bana diane35 önermedi biz pkolularda gebelik düşünmeyenlere diane35 veriyoruz dedi. Ve şuan tedavim başlıcak yani gebe kalmam icin tedavi başlıcak. Bana dedi kilon yok iyi dedi direk tedaviye geceriz yani şeker ilacı vs.. verilmeden tedavi ama adetin 3.günü dr.gticem tekrar bana testler yapılacak ve eşimede testler yapılcak bakalım ne olacak inş. başka sorun cıkmaz. 13 eylül adet olmam lazımdı bugun hala olmadım bakalım eger bu ay hamile kalırsam tedaviyede gerek kalmayacak adet olursam 3.günü dr. gidiyoruz bakalım ne olacak..

Bende prolaktin çok normal çıktı.Açlık kan şekerim normal çıktı.Sadece testesteron 18 çıktı.Bebek düşünmediğim halde yumurta takibi yapalım yapalım dedi.Ablam doktordur.Durumu anlattım.Korkma dedi.%100 pcolu olabilmen için Yumurtalıklarında bariz pco görüntüsünün olması gerek.Birde yapılan testlerdeki bütün hormonların yüksek çıkması gerek dedi.Sadece birtek şeye bakılaraka pcolusun denilemez dedi.Yumurta takibi yapılarak 2 3 ayda hamile kalabilirsin.Hatta ilk ayda bile hamile kalırsın dedi.Bu beni rahatlattı.Doktorumda yumurtlama oluyor dedi.Bakalım ne olacak.Şuanda rahatım.Yani illede bebek olsun diye düşünmüyorum.Kasmıyorum.Zaten kasmayan arkadaşların hemen bebekleri olmuş.Kızlar dr kaan koca tepenin yazısında sadece ultrasonografik görüntülere bakılarak bir hastaya pco denmesi çok yanlış.Ama ülkemizde son zamanlarda hep bu yanlışlık yapılıyor diyor.Bence bu sözde de dikkat edilmeli.Bir de kızlar ablamın bana dediğine göre egzersizler yumurtalıkların çalışmasını sağlıyormuş.Deneyin derim.Çünkü ben egzersiz yaparken yumurtamın çatladığını akıntının geldiğini hep görürdüm.

Bende prolaktin çok normal çıktı.Açlık kan şekerim normal çıktı.Sadece testesteron 18 çıktı.Bebek düşünmediğim halde yumurta takibi yapalım yapalım dedi.Ablam doktordur.Durumu anlattım.Korkma dedi.%100 pcolu olabilmen için Yumurtalıklarında bariz pco görüntüsünün olması gerek.Birde yapılan testlerdeki bütün hormonların yüksek çıkması gerek dedi.Sadece birtek şeye bakılaraka pcolusun denilemez dedi.Yumurta takibi yapılarak 2 3 ayda hamile kalabilirsin.Hatta ilk ayda bile hamile kalırsın dedi.Bu beni rahatlattı.Doktorumda yumurtlama oluyor dedi.Bakalım ne olacak.Şuanda rahatım.Yani illede bebek olsun diye düşünmüyorum.Kasmıyorum.Zaten kasmayan arkadaşların hemen bebekleri olmuş.Kızlar dr kaan koca tepenin yazısında sadece ultrasonografik görüntülere bakılarak bir hastaya pco denmesi çok yanlış.Ama ülkemizde son zamanlarda hep bu yanlışlık yapılıyor diyor.Bence bu sözde de dikkat edilmeli.Bir de kızlar ablamın bana dediğine göre egzersizler yumurtalıkların çalışmasını sağlıyormuş.Deneyin derim.Çünkü ben egzersiz yaparken yumurtamın çatladığını akıntının geldiğini hep görürdüm.

arkadaşım, bu egzersiz normal bildiğimiz egzersizler mi?

evet arkadaşım normal bildiğimiz egzersizler.Spor yapmak yüryüş falan inanın çok iyi geliyor.

anaaa ben niye görmedim bu topigi?? :1shok:
bende böylelikle aranisa katilmis oldum kislarrr sositososito
bende neredeyse 5 senedir bu derdi cekiyorumm,Allahim kimseye baska dert vermesin,pcosla yasamayi ögrendim kitabini bile yazarim simdi :lepi:
hamis kalmak icin gayretle direnenlerdenim kizlar.
topiktede yazmistim bunu icin(pcos) ayrica dogal kaynaklardan yararlaniyorum,sumak ve sogan yiyorum 3 hafta hergün 1 hafta yok..
ve bal+tarcin+cörekotu karisimini sabah aksam yiyorum cokacimcoook
tavsiye ederim kizlar,yumurtaliklar icin özellikle pcosun dogal cözümü sumakli sogan salatasiymiss bakalim beklices görücesss...
sevgiler,kocaman öpücükler:1hug:

bende neredeyse 5 senedir bu derdi cekiyorumm,Allahim kimseye baska dert vermesin,pcosla yasamayi ögrendim kitabini bile yazarim simdi :lepi:
topiktede yazmistim bunu icin(pcos) ayrica dogal kaynaklardan yararlaniyorum,sumak ve sogan yiyorum 3 hafta hergün 1 hafta yok..
tavsiye ederim kizlar,yumurtaliklar icin özellikle pcosun dogal cözümü sumakli sogan salatasiymiss bakalim beklices görücesss...

hoşgeldin arkadaşım,bu topik yeni değil,pkolular nerdesiniz adlı topik.pko ile alakalı tüm başlıklar buraya yönlendirilmiş.
tüm pkolu arkadaşlar,moral,moral,moral...tek ihtiyacımız bu.pko aşılamayacak bir sorun değil,o kistler ömür boyu bizimle bile kalsa hayatımızdaki olumsuzluklarını yok etmek mümkün.herkese acil şifalar dilerim.

aramıza hoşgeldin cucu pete:)

slm herkese bende yeniyim...5 senedir pcoluyum bu ay ilk defa çocuk tedavisine başladım ve herşey şimdilik güsel gidiyo gonaphene kullandım ve şimdi yumurtam 16 mm olmuş yarın çatlama iğnesi yapcak doktorum perşembede aşıılama umutluyum inşallh herşe yolunda gider allah herkese evlat nasip etsin...a.s.

Arkadaşlar pco tam olarak yumurtanın büyüyemedem kalması değil midir?O yüzden de yumurta çatlayamadığından adetlr hep geç geliyor.Ama ben de adetin geç gelmesi gibi bir durum da yok.Yumurtam 22mmdi.Çatlamamıştı ama ben orgametril diye bir ilacı 3 gün kullandın.Onun da etkisi olabilirmiş.Sadece testesteron 18 çıktı.Diğer pco belirtisi olan hormonlar çok normal çıktı.Ama doktorum yinede bana gonaphene verdi.Ayyyy hamişliği tamamen aklımdan çıkardığım anda bir de hamiş olmayım.Bebek düşünmüyorum dediğim halde sen bebek sahibi ol.Gel yumurta takibi yapacaz dedi.Bir de hiç beklemezken bebiş geliyormuş.Ayyyy ne sürpriz olur:)

herkese selam,
uzun bi zamandir sizleri takip ediyordum ve üye oldum bende pko hastasiyim subatta ögrendim. Benim kilo tüylenme gibi bi sorunum yok. Arada bi adetlerim düzensiz oluyo ve hamile kalamiyorum.(
Bende dün sogan sumak yemeye basladim ve bal cörek otu susam karisimini...Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah...

Ben de pko hastasıyım, ama benim adetlerim çok düzenli. sadece tüylenme problemim var. şimdi 2.5 aylık hamileyim. hem de evlendikten sonra hemen hamile kaldım. Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin.

mrb bende pko hastasıyım daha 22 yaşındayım ve pko hastası olduğumu ağustos ayından beri gittiğim kontroller sonucu dün öğrendim ayrıca idrar testimde menenjit mikrobu varmış bunun için antibiytik kullandım ama pko için doktorum yasmin doğum kontrol hapını verecekken migrenim olduğu için vazgeçti nedenini pek anlayamdım gerçi. sol overımda yaklaşık 5 tane kist varken hiçbir ilaç tedavisi vermedi ve 3 ayda bir kontrol önerdi şimdi ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ama salı günü adet sonrası ultrasonum var ondan sonra ne diyecekler diye bekliyorum ayrıca tsh hormonum yüksek çıktığı içn endokrin doktoruna gitmem gerektiğini söyledi
son 2 haftadır pko ile yatıp pko ile kalkmaya başladım ilerde bir çocuk sahibi olmayı o kadar çok istiyorum ki ama şimdi ya olmazsa diye korkmaya başladım

Ben de pko hastasıyım, ama benim adetlerim çok düzenli. sadece tüylenme problemim var. şimdi 2.5 aylık hamileyim. hem de evlendikten sonra hemen hamile kaldım. Rabbim herkese hayırlı evlat nasip etsin.

canım özel birşey kullandın mı hamile kalmak için?
Benim de adetlerim düzenli kilo, tüylenme problemim yok yalnızca sırtımda biraz sivilcelenme var.
2 ay önce 7. deneme ayımızda çörekotu bal tarçın yiyerek gebe kaldım ama kimyasalmış ve düşükle sonuçlandı.
Bu ay da dr.a gittim ve 14. günde yumurtam 15mm idi. bu kadar büyüyen yumurta 18. gün gibi çatlar dedi. Hatta bu yumurtanın kistleşip kkalması gibi bir durum mümkün mü diye sordum; dr. da çatlar kistleşmez dedi.
Şimdi de adetime 1 hafta var. Bakalım ne olacak, beklemedeyim.
Allaım inşallah bana ve tüm isteyenlere de sağlıklı hayırlı bebişler nasip eder. :Saruboceq::Saruboceq:a.s.

canım özel birşey kullandın mı hamile kalmak için?
Benim de adetlerim düzenli kilo, tüylenme problemim yok yalnızca sırtımda biraz sivilcelenme var.
2 ay önce 7. deneme ayımızda çörekotu bal tarçın yiyerek gebe kaldım ama kimyasalmış ve düşükle sonuçlandı.
Bu ay da dr.a gittim ve 14. günde yumurtam 15mm idi. bu kadar büyüyen yumurta 18. gün gibi çatlar dedi. Hatta bu yumurtanın kistleşip kkalması gibi bir durum mümkün mü diye sordum; dr. da çatlar kistleşmez dedi.
Şimdi de adetime 1 hafta var. Bakalım ne olacak, beklemedeyim.
Allaım inşallah bana ve tüm isteyenlere de sağlıklı hayırlı bebişler nasip eder. :Saruboceq::Saruboceq:a.s.

canım kimyasalmış derken pek anlamadım biraz açabilir misin?

merhabalar herksese bende pco luyum. Geçen yıl ağustos ayında öğrendim pco lu olduğumu.Thliller usg sonucu bu karara vardı doktorum.Bende tüylenme sorunu var birde 2 yıl oldu evleneli tam 12 kilo aldım. Doktora sırf son iki adetim çok ağrılı olduğu için gitmiştim hamile kalmak istediğimden değil ama çok moralim bozuldu.Hiç korunmadığımız halde hamile kalamıyorum şimdide.İnşallah bir aksilik çıkmazsa artık ciddi ciddi bir tedaviye başlayacağım bayramdan sonra. Çünkü artık bende bebek sahibi olmak istiyorum. Bana o dönemde doktorum Yasmin kullanmamı tavsiye etmişti ama ben daha bir tedavi aşamasına hazır hissetmediğimden kendimi başlamamıştım. Şimdi çok pişmanım aslında. En azından şimdiye kadar doktorumun üzüm kisti diye adlandırdığı küçük küçük kistlerimden kurtulabilirdim. Eee birde yaş ta yerinde durmuyor tabii bir taraftan ilerleyip duruyor. Bilemiyorum aslında kafam okadar karışık ve mutsuz hissediyorum ki kendimi. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ve yazılanları okuyorum.Hamile kalamayanların, tedavi aşamasında olanların, aşılama yaptıranların ve üp bebek ile uğraşanların.... Bilemiyorum gerçekten de çok zor...Allah herkese sabır versin diyebiliyorum bir tek. Bazen de pco lu olanların hiç bir tedavi görmeden hamile kaldıklarını okuyorum ve bir an olsun yüzümde gülümseme beliriyor. Allahım diyorum inşallah banada yaşatırsın bunu. Çünkü çok güçlü olmadığımı hissediyorum tedavi süreci için. Nasıl bir sabır lazım...Nasıl bir dayanıklılık...

selam kızlar bende pko hastasıyım benide aranıza alırmısınız
moralim bozuk

işte benim hayalim bu evlilğimin ilk aylarında hamile kalmak hemen hamile kalmak çok çok istiyorum bunu ALLAHIM YALVARIYORUM BUNU BANADA YAŞAT AMİN....canım allah analı babalı büyütsün inşallah benim için öp bebeğininin gözlerinden

merhabalar herksese bende pco luyum. Geçen yıl ağustos ayında öğrendim pco lu olduğumu.Thliller usg sonucu bu karara vardı doktorum.Bende tüylenme sorunu var birde 2 yıl oldu evleneli tam 12 kilo aldım. Doktora sırf son iki adetim çok ağrılı olduğu için gitmiştim hamile kalmak istediğimden değil ama çok moralim bozuldu.Hiç korunmadığımız halde hamile kalamıyorum şimdide.İnşallah bir aksilik çıkmazsa artık ciddi ciddi bir tedaviye başlayacağım bayramdan sonra. Çünkü artık bende bebek sahibi olmak istiyorum. Bana o dönemde doktorum Yasmin kullanmamı tavsiye etmişti ama ben daha bir tedavi aşamasına hazır hissetmediğimden kendimi başlamamıştım. Şimdi çok pişmanım aslında. En azından şimdiye kadar doktorumun üzüm kisti diye adlandırdığı küçük küçük kistlerimden kurtulabilirdim. Eee birde yaş ta yerinde durmuyor tabii bir taraftan ilerleyip duruyor. Bilemiyorum aslında kafam okadar karışık ve mutsuz hissediyorum ki kendimi. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ve yazılanları okuyorum.Hamile kalamayanların, tedavi aşamasında olanların, aşılama yaptıranların ve üp bebek ile uğraşanların.... Bilemiyorum gerçekten de çok zor...Allah herkese sabır versin diyebiliyorum bir tek. Bazen de pco lu olanların hiç bir tedavi görmeden hamile kaldıklarını okuyorum ve bir an olsun yüzümde gülümseme beliriyor. Allahım diyorum inşallah banada yaşatırsın bunu. Çünkü çok güçlü olmadığımı hissediyorum tedavi süreci için. Nasıl bir sabır lazım...Nasıl bir dayanıklılık...

kubaba, şu an hamilelikle ilgili bir tedavi görmüyorum ama bir pkolu olarak şunu söyleyebilirim ki bence kendini güçlü hisset ve tedaviye başla, çünkü ne kadar erken yol almaya başlanırsa sonuç o kadar olumlu olur..

merhaba aranızda duphastone kullanan varmı?benimde kendimi bildim bileli adet düzensizliğim var ve 5 ay önce pko olduğumu öğrendim.6 aydır bebek için doğal yoldan deniyoruz ama daha bişey yok:(bu ay gonaphene e başlıycam.umarım işe yarar..

Back
X