• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

uzulme canım hepimizn derdı var herkes senın gıbı ugrasıo hamişliğe inş en kısa zamanda bebiş haberlerimizi alırız tedavilerine düzenli git rahat ol nası düşünürsün öyle olurmus ıns hepimiz hamiş kalcaz bıgun

İnşallah arkadaşım, hayırlısını dıleyelım. Iyı olacak öyle umuyorum. :70:

''Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. bu, evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir. . .''

bayıldım kızlar bu söze.. beklemeyi bıraksak mı ne :)) tabii ki ne mümkün dediğini duyar gibi oldum :9:

''Beklemekte olduğun şey, ancak onu beklemeyi unuttuğunda gerçekleşir. bu, evrenin 'sen bakarken soyunamıyorum' deme şeklidir. . .''

bayıldım kızlar bu söze.. beklemeyi bıraksak mı ne :)) tabii ki ne mümkün dediğini duyar gibi oldum :9:

:1: Aslında dogru, ama namümkün tabı :)) unutayım dıyorum ama sağdan soldan unutturmuyorlar kı, arkadaslarım hamıle :43:

walla cok dogru bı soz ama gelde kafandan sil at o düşünceyi olmuoki ne kadar kafamdan silsemde olmuoooo bu ay dogum kontrol hapı kullandım kisti eritmesi için olmayacagını bıldıgım halde yınede beynımde acaba sorusu olmuo degıl oysa olmayacagını bılıorum dogum kontrol hapı kullanıorm :1:

:1: Aslında dogru, ama namümkün tabı :)) unutayım dıyorum ama sağdan soldan unutturmuyorlar kı, arkadaslarım hamıle :43:

ay canım sende benım gibisin sanki hepsi anlaşmış gibi teker teker hamıle olduklarını sölüolar :)))inş bigün bizde bu haberi verces herkese

ayy ne guselll inş saglıcakla alırsın bebişini kucagına ne kadar guzel bır duygu .allahım nizlerede nasip eeder inş.

İnşaallah bu güzel duyguyu rabbim sizlerede nasip eder canım...

canım bence o sana adet olmuşsun deyip başından savan doktorun gözüne sok kan testini:)) sinir oluyorum böyle doktorlara yaa.. insanların içindeki umudun da içine ediyorlar :))
neyseki çok şükür bebişin seninle.. inşallah hayırlısı ile kucağına aldığını da görelim..

Hakkaten gidip sonucu kadının gözüne sokmak lazım .Belki o zaman anlarlar insanlara umutlarını kaybettirmenin ne demek olduğunu...

bunlara adetin 3. günü bakılıyor canım.... 21. günü bakılan progesteron testi var bir de kan şekerine açlık baktırabilirsin benim bunlar dışında bildiğim yok....

biliyorum tatlım onu ben sadece 3.gunu yapılanları merak ettim tşkler cvbın için

Hamile olan arkadaşlar sizlere doktorlarınız metformini bıraktırdımı ?
Benim doktorum hemen bıraktırdı.Eskiden kullanılıyormuş ilk üç ay ama sonradan zararlı olduğu ortaya çıktığı için hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bırakman gerekiyormuş.

Birde sizde bulantı ne zaman başladı ?
Bende sadece fena göğüs ağrısı var.Birde bel ve kasık ağrısı var.
Hiç bulantım yok ve iştahım oldukca yerinde.Bende bir sorunmu var acaba ?:9:

ben 15 yaşındayım ve pcos hastasıyım ve çok sivilcem var acaba bunlar nasıl tedavi ediliyoor tedaviden sonra bu sivilceler geçer mi :5:

Canım bildiğim kadarı ile doktorlar tedavi olarak doğum kontrol hapı öneriyorlar.
Sivilceleri falan çok güzel geçiriyor.
Doktoruna gittiğinde danış bakalım bi senin yaşına göre ne öneriyorlarmış.

Canım bildiğim kadarı ile doktorlar tedavi olarak doğum kontrol hapı öneriyorlar.
Sivilceleri falan çok güzel geçiriyor.
Doktoruna gittiğinde danış bakalım bi senin yaşına göre ne öneriyorlarmış.

doktora gitmiştim bana gnylee adlı ilacı vermişti ama sonra damarlarımda pıhtı sorunu oldu ve bırakmak zorunda kaldım ve artık doğum kontrol hapları kullanamıyorum başka tedavisi yok mu pekii :(

canım inşallah klomen tedavisinde istediğin sonucu alırsın. Rabbim yüzünü güldürsün en kısa zamanda...

Geçtiğimiz pazar adet oldum, pazartesi yani 2. günü iğne( puregon ) tedavisine başladık. Cumartesi gel demişti ve dün gittik. En büyük yumurtalık 7 mm di. Salı tekrar çağırdı, büyütücez diyo doktor ama benim duaya çok ama çok ihtiyacım var. Psikolojim berbat, zihnime sukuneti yerleştiremiyorum, yapamıyorum.

çok sağol canım ya inşallah sonuç alacağım :)) çok istiyorum bakalım neler olacak?
sen baya etkili iğne ile tedavi oluyorsun anladığım kadarıyla kaliteli yumurta oluşumu için çok önemli aslında bu tedaviler bence için rahat olsun yumurtan bence kısa zamanda büyümüş devamı da gelecek diye düşünüyorum....aklın rahat olsun düşüncelerini bir bir boşalt kafandan kuruntularından kurtul bu defa olacak de tamam mı? öpüyorum canım.... zor olanı yapıp başarmalıyız unutma!....

canımm....:16:
İnşaallah seninde en kısa zamanda güzel haberini alacağız.

Topictede herkes biliyor ki ben eylül ayından çok umutluydum.Nedense hep bayramda güzel haber alacağıma inandırmıştım kendimi.

Taa ki hayatımda hiç başıma gelmemiş olan 22.günde ki lekelenmeden sonra...O gün gittiğim doktor bütün hayallerimi suya düşürmüştü desem yeridir.
Eğer o ukala doktor zahmet edip bi kan testi yapsaydı belki bişey çıkabilirdi.Ama o sadece "gebelik falan yok,sen adet olmuşsun "diyerek beni başından attı.
O gün moralim o kadar bozulmuştu ki anlatamam...Bi an umutsuzluğa kapılıp ağlamaya başlamıştım...

Taaa ki bayrama kadar.:9:
Dediğim gibi öncesinde kendimi o kadar inandırmıştım ki tatile çıkmadan önce,çantama gebelik testini bile koymuştum.

Eylülün 1.de amaaaaan yine çıkmayacak ama yinede şu test çantamda boşa durmasın,bi test yapayım dedim.
Testi yaptım ve banyoda yüzümü falan yıkamaya başladım.Sonra göz ucuyla teste bi baktım ikinci çizgi.
Elim ayağım boşaldı bir anda.Hemen eşime koştum ve gösterdim.O biraz sakinleştirdi beni ve ertesi gün tekrar test yapmamı istedi.
Ertesi gün akşam vaktine doğru tekrar test yaptığımda ikinci çizgi daha net çıkmıştı çok şükür...:16:

İnşaallah rabbim sağlıklı bir şekilde kucağımada almayı nasip eder..
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın,isteyen herkese nasip eylesin inşaallah.

amin biliyorum canım senin o doktorun canını nasıl sıktığını ama şimdi sadece kendine ve bebeğine odaklan artık kimin ne dediğinin önemi kalmadı... metforminin bırakıldığını bilmiyordum.... progestan kullanmaya başladın mı peki? bir de sanırım iştahın açıkmış canım... bak buna dikkat et çünkü bizlerin kan şekerini dengede tutmamız gerekli... metformini de bıraktın yediklerine dikkat etmezsen yüksek şeker sorunu gebelikte büyük problem olur canım diğer arkadaşlarımı da uyarmıştım sana da yazayım dedim.... sık sık ama çok az ye yetecek kadar yesen olur....ilk 3 ay sıvı çok alınmalı 4.aydan itibaren de sağlıklı beslenmeli canım...

slm kızlar nasılsınız ben cok hastayım sanırım nezle oldum kafamı kaldıramıorum bogazımda agrıo acayıp üşüorum bırde yaz gunude nezle hıc cekılmıo yaa:31:

dikkat canım ya ben de gribi yeni geçirdim biliyorsun bu defa ağustos ayında yakalanmaya başladık gribe herkes dikkat etsin ılık ballı süt çok iyi geliyor ben yapmıştım bir de canım bol su içmen gerekli meyve yemen gerekli...

Bir sürü sorun okudum, herkesın benım gıbı problemı oldugunu gorunce yalnız olmadıgımı ve umutsuz olmamam gerektıgını anlıyorum. 2 yıldır pko'luyum ama cocuk sahıbı olmaya 6 ay once karar verdık, olamayınca da bı kac doktora gıttık. Evelsı gun ogrendım kı progesteron sevıyem cok dusuk 0,76 :50: Bu ay regl olduktan sonra tedavıye başlıyoruz dedı doktorum. Umarım ıyı sonuc alanlar gıbı ben de, benım gıbı bekleyenler de ıyı haberler alırlar.

inşallah tedavilerinden sonuç alırsın sen de en kısa zamanda....benim de yumurtlama olmadığından progesteron değerim ilk kontrolümde öyle çıkmıştı canım korkma hepsi düzelecek...

bu sözü duymuştum çok güzel söz.... bence de beklemediğimiz anda gelecek ama belli de olmaz ben umutluyum bekliyorum ısrarla :9:
biliyorum tatlım onu ben sadece 3.gunu yapılanları merak ettim tşkler cvbın için
rica ederim.... inşallah değerlerin iyi çıksın...
ben 15 yaşındayım ve pcos hastasıyım ve çok sivilcem var acaba bunlar nasıl tedavi ediliyoor tedaviden sonra bu sivilceler geçer mi :5:
diana35 doğum kontrol hapları sivilce ile mücadelede çok iyi diye duymuştum ama damar tıkanıklığı kan pıhtılaşması sorunun varsa içemezsin tabi.... aktarlarda pembe maske diye satılan ürün var hep görüyorum inatçı sivilceleri bile yok ediyormuş diye... hiç denedin mi? belki faydası olur....

Son düzenleme:
amin biliyorum canım senin o doktorun canını nasıl sıktığını ama şimdi sadece kendine ve bebeğine odaklan artık kimin ne dediğinin önemi kalmadı... metforminin bırakıldığını bilmiyordum.... progestan kullanmaya başladın mı peki? bir de sanırım iştahın açıkmış canım... bak buna dikkat et çünkü bizlerin kan şekerini dengede tutmamız gerekli... metformini de bıraktın yediklerine dikkat etmezsen yüksek şeker sorunu gebelikte büyük problem olur canım diğer arkadaşlarımı da uyarmıştım sana da yazayım dedim.... sık sık ama çok az ye yetecek kadar yesen olur....ilk 3 ay sıvı çok alınmalı 4.aydan itibaren de sağlıklı beslenmeli canım...

canım doktorun hikayemi anlatır anlatmaz metformini bırakıp bırakmadığımı sordu.Bende devam ediyorum deyince hemen bırakmamı istedi.Bende gebelikte ilk 3 ay devam edilebildiğini duyduğumu söyledim.Doktor onun eskiden olduğunu,artık bebeğe zarar verebileceğini söyledi.
Progestanı günde 3 kere kullanıyorum canım 5 gündür.Cuma günü doktora gideceğim gün kutum bitecek.
İştah durumunu kontrol etmem gerekli biliyorum canım.Evde misafir olunca hiç dikkat edemedim.Bundan sonrası için daha dikkatli olacağım inşaallah.

canım doktorun hikayemi anlatır anlatmaz metformini bırakıp bırakmadığımı sordu.Bende devam ediyorum deyince hemen bırakmamı istedi.Bende gebelikte ilk 3 ay devam edilebildiğini duyduğumu söyledim.Doktor onun eskiden olduğunu,artık bebeğe zarar verebileceğini söyledi.
Progestanı günde 3 kere kullanıyorum canım 5 gündür.Cuma günü doktora gideceğim gün kutum bitecek.
İştah durumunu kontrol etmem gerekli biliyorum canım.Evde misafir olunca hiç dikkat edemedim.Bundan sonrası için daha dikkatli olacağım inşaallah.

tamam o zaman canım dikkat ediyorsan sorun yok... doktorun güzel yönlendirmiş :16:... inşallah kontrollerinde de herşey çok yolunda gitsin...progestanı ilk 3 ay veriyor doktorlar herhalde sana da devam ettirir... öptüm :1: :emir_bebek: :nazar: :46:

canımm....:16:
İnşaallah seninde en kısa zamanda güzel haberini alacağız.

Topictede herkes biliyor ki ben eylül ayından çok umutluydum.Nedense hep bayramda güzel haber alacağıma inandırmıştım kendimi.

Taa ki hayatımda hiç başıma gelmemiş olan 22.günde ki lekelenmeden sonra...O gün gittiğim doktor bütün hayallerimi suya düşürmüştü desem yeridir.
Eğer o ukala doktor zahmet edip bi kan testi yapsaydı belki bişey çıkabilirdi.Ama o sadece "gebelik falan yok,sen adet olmuşsun "diyerek beni başından attı.
O gün moralim o kadar bozulmuştu ki anlatamam...Bi an umutsuzluğa kapılıp ağlamaya başlamıştım...

Taaa ki bayrama kadar.:9:
Dediğim gibi öncesinde kendimi o kadar inandırmıştım ki tatile çıkmadan önce,çantama gebelik testini bile koymuştum.

Eylülün 1.de amaaaaan yine çıkmayacak ama yinede şu test çantamda boşa durmasın,bi test yapayım dedim.
Testi yaptım ve banyoda yüzümü falan yıkamaya başladım.Sonra göz ucuyla teste bi baktım ikinci çizgi.
Elim ayağım boşaldı bir anda.Hemen eşime koştum ve gösterdim.O biraz sakinleştirdi beni ve ertesi gün tekrar test yapmamı istedi.
Ertesi gün akşam vaktine doğru tekrar test yaptığımda ikinci çizgi daha net çıkmıştı çok şükür...:16:

İnşaallah rabbim sağlıklı bir şekilde kucağımada almayı nasip eder..
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın,isteyen herkese nasip eylesin inşaallah.

canm nerdesin diye mrk etmiştm bende seni bi güzel haber verdin kayboldun.kayınvalidenlere söyledinmi peki.yoksa daha kimseye söylemedin mi?misafirlerinde gittiğine göre dinlen canm bizlerede çok dua et hamilelerin duaları kabul olurmuş.

tamam o zaman canım dikkat ediyorsan sorun yok... doktorun güzel yönlendirmiş :16:... inşallah kontrollerinde de herşey çok yolunda gitsin...progestanı ilk 3 ay veriyor doktorlar herhalde sana da devam ettirir... öptüm :1: :emir_bebek: :nazar: :46:

Canım öncedende dediğim gibi küçük bir ilçedeyim ve burda sadece 1 tane özel hastane var.Orada da iki tane erkek doktor var.Ben en çok tavsiye edilene gittim eşimle birlikte.Eşimde doktorun ilgili olduğunu görünce devam etmemi istedi.Zaten çok fazla seçeneğimde olmadığı için bu doktorla devam edeceğim bakalım.

canm nerdesin diye mrk etmiştm bende seni bi güzel haber verdin kayboldun.kayınvalidenlere söyledinmi peki.yoksa daha kimseye söylemedin mi?misafirlerinde gittiğine göre dinlen canm bizlerede çok dua et hamilelerin duaları kabul olurmuş.

Merhaba canım...
Progestan kullandığım için mecbur kaldım kayınvalideye ve görümcelerime söylemeye(kayınbaba bilmiyor)
Günde 3 kere içiyorum progestanı ve içtikten 1 saat sonra yarım saat kadar süren bi baş dönmesi başlıyor.
Baş dönmem başladığında odama çekilip dinleniyordum.
Saolsunlar onlarda gebeliği öğrenir öğrenmez evimin tam yerleşmemiş olan yerlerini yerleştirdiler,temizlik yaptılar,kışlık konservelerimi hazırladılar.Söylemek baya işime yaradı yani :9:
Gerçi sıkıca tembihledim sakın kimseye söylemeyin diye.Eminimki ben söyleyin diyene kadar kimseciklere duyurmazlar.
İnşaallah aklıma geldikce sizlerede dua ediyorum canım..

Canım öncedende dediğim gibi küçük bir ilçedeyim ve burda sadece 1 tane özel hastane var.Orada da iki tane erkek doktor var.Ben en çok tavsiye edilene gittim eşimle birlikte.Eşimde doktorun ilgili olduğunu görünce devam etmemi istedi.Zaten çok fazla seçeneğimde olmadığı için bu doktorla devam edeceğim bakalım.

Merhaba canım...
Progestan kullandığım için mecbur kaldım kayınvalideye ve görümcelerime söylemeye(kayınbaba bilmiyor)
Günde 3 kere içiyorum progestanı ve içtikten 1 saat sonra yarım saat kadar süren bi baş dönmesi başlıyor.
Baş dönmem başladığında odama çekilip dinleniyordum.
Saolsunlar onlarda gebeliği öğrenir öğrenmez evimin tam yerleşmemiş olan yerlerini yerleştirdiler,temizlik yaptılar,kışlık konservelerimi hazırladılar.Söylemek baya işime yaradı yani :9:
Gerçi sıkıca tembihledim sakın kimseye söylemeyin diye.Eminimki ben söyleyin diyene kadar kimseciklere duyurmazlar.
İnşaallah aklıma geldikce sizlerede dua ediyorum canım..

eşin nasıl karşıladı canım ilk tepkisi ne oldu? çok güzel duygu ya Allah hepimize nasip etsin
dizim başladı kızlar izlemeye gidiyorum. seni bana yazmışları izliyorum görüşürüz :)

Son düzenleme:
eşin nasıl karşıladı canım ilk tepkisi ne oldu? çok güzel duygu ya Allah hepimize nasip etsin
dizim başladı kızlar izlemeye gidiyorum. seni bana yazmışları izliyorum görüşürüz :)

Canım beraber odaya girdik işte.Doktorun vajinal ultrason makinası aynı odanın içerisinde ve etrafında böyle ayaklı perdelik var ya ,onun gibi bişey vardı.Ben karnımdan bakacağına zannederek o bölmeye geçtim.Asistanı iç çamaşırınızı çıkarın ve masaya uzanın diyince eyvahhh dedim.Doktor erkek olunca eşim belki tepki verebilir diye düşünmüştüm.
Sonra üzerimi bi bezle örttüm ve uzandım.Eşim doktorun masasının orada oturuyor zannediyordum.Doktorda bana görüntüyü gösterip anlatıyordu.Sonra bi baktım benim ki kafasını kaldırmış meraklı meraklı görüntüyü izlemeye çalışıyor.Bi yandanda sırıtıyor tabi :9:
Şimdiden kalp atışlarını duymak için gün sayıyor diyebilirim :16:

Back
X