evet cnm her polikistik overi olan sendrom olmuyo.sendrom daha ciddi hormonların altüst oluo, üstelik şeker hastalığı fln çıkıomuş doktor öle dedi.internettde araştırdım.bu okadar önmli bi bilgi değil aslında , önemli olan senin tetkiklerinin sonucunda bu kistlerin ne gibi etkiler yaptığı..canm bnce gidip hormon testi iste madem ultrasonda polikistik yapı cıktı neden test istemedi acaba doktorn.sağlık karnen varsa onun geçtiği yerde yaptr yoksa hormon testleri pahalı oluyo.ayrıca kan şekerine ve insülin değerlerine de baktır.hatta ben tiroid hormonlarıma bile baktırdım..hepsi normal cıktı sadece prolaktin yüksekti ama onu da doktor önemsemedi..bana doktor cocuk sahibi olmak istersen takviye alman gerekebilir dedi..yani bu işler hassas bnce bu doktoruna güvenmiyorsan iyi bi doktor bul derim..yada emin olmak için bi doktora daha danış ve sabırlı olmak lazım bu polikistik zaten hamileliği zorlaştırıyo..bnce seninki sendrom değildir ozmn iş daha da zorlaşıyor, zaten ozamn vücudundaki dengesizlikleri anlardın (tüylenme, sivilce, kilo, şeker hastalığı, vs..) ve hamilelikten önce başka tedaviler uygulaman gerekirdi. nolursa olsun pko luların hamile kalması, hem sabır ve hemde doktor takibi gerktiriyo.internetten bulduğum bazı bilgileri aktardım:
"polikistik over'e sahip almakla polikistik over sendromuna sahip olmak farkli seylerdir fakat ne yazik ki sozlukte ayni basliga cikiyorlar.
ilki yumurtaliginizda/yumurtaliklarinizda pek cok kist oldugu anlamina gelir. bu duruma ragmen 'pplikistik over sendrom' hastasi olmayabilirsiniz, yani duzensiz regl, asiri killanma, kontrolsuz kilo alma gibi 'sendrom' belirtilerini gostermiyor olabilirsiniz.
'polikistik over sendrom' sahibi olmak yumurtalardaki kistin yani sira hayatin her alanina yansiyan etkileri de yasiyor olmak anlamindadir ve yapilmasi gerekenler polikistik over sahibi olmaktan daha farkli ve ciddi seylerdir."
"Polikistik, kelime olarak "çok sayıda kist" anlamına gelen ve bu durumu tarif etmek için kullanılan bir kelimedir. Over ise Latince’de yumurtalık anlamına gelen kelimedir.
Sendrom, tıpta “belirtiler topluğu” anlamına gelir. Polikistik Over, tüylenme, adet düzensizliği, gebe kalamama, şişmanlama gibi çeşitli belirtilerle seyrettiğinde Polikistik Over Sendromu adını alır. Bazı yazılarda ise Polikistik Over Hastalığı deyimi vücudun olumsuz etkilenmeye başladığı durumları tarif etmek için kullanılabilmektedir."
"Çocuk doğurmak isteyen kadınlara nasıl bir tedavi yöntemi uygulanıyor?
Eğer bir kadın çocuk istiyor ve polikistik over sendromu varsa burada yapılacak olan hastanın insülin direncini düşürmek ve yumurtlamasını sağlamak oluyor. Polikistik overli kadınların bir kısmında haplarla yumurtlama sağlanarak çocuk sahibi olmaları sağlanabiliyor. Ancak bir kısım hastada da bu haplar yeterli olmuyor ve bu noktada iğnelerle yumurtlatma işlemi gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Eğer iğne yönteminden de yanıt alınmaz ise bu hastalarda aşılama ya da tüp bebek tedavisine geçiliyor. ":CüvCüv: