pkolu olup,menogon hp ve puregon bir arada kullanan var mi?

cucu-pete

Sana Emanetiz Rabbim...
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
8.441
29
156
- Yurtdışı
merhaba kizlar.
bugün doktora gittim,testimin sonuclarini bekliyorum suan ama eger hamile degilsem yeni bir tedaviye basliyoruz..
2. aydada buna benzer bir tedavi görmüstüm ama sadece puregon igneyle..
simdi hem puregon hemde menogon igne yapacakmisim..
aranizda benim durumumda olan yada bu yolla hamile kalanlariniz var mi??
monegon ignenin ne gibi özellikleri var biliyor musunuz??

Canım mrb bende pkoluyum gonalf kullandım ynı puregonla eŞdeĞer ıĞne hıÇ faydası olmadı o bıter bıtmez hemen menogona baŞladık 3 gÜn 75 mllık kullandım kontrole gıttıĞımde gelıŞmeye baŞlamıŞ dedı.ve p.tesı gÜnÜne yanı adetın 20.gÜnÜne hazır olması ıÇın yumurtaların 6 gÜn 150 lık vurunacaĞım yanı 2 toz + 2 su.bakalım ınŞallah p.tesıne bÜyÜmÜŞtÜr ona gÖre aŞılama yaĞılacak.buarada menogon ıle puregon arasındakı fark Şu puregon kadın Üreme hormonlarından sadece fsh yı ıÇerıyo menogon ıse hem fsh hem de lh hormonu ıÇerıyo aslında menogon daha etkılı.neyse hakkımızda hayırlısı allah emeklerınmızı boŞa Çıkarmasın....

sagol canim cevabin icin...
ignelerle yumurtalarim cok güzel büyüdüler,catlatma ignemide vurdum ama yine negatif yine negatif...
insallah sen güzel sonuclar alirsin...
artik ne ilac,ne kür,ne stres...
herseyi kafamdan ve hayatimdan cikarmaya kararliyim...of offfff

bende klomen tedavisi gördüm bide glukofen kullanıyorum hala.doktorum bu ay puregon 600 dedi.ama bizim sskmız olmadığı için alamıyoruz.bide ne kadar etkilidirki bu iğne.tedavisinden artan varsa satmak isteyen varsa almak istiyorum

Arkadaşlar yeni cıkacak olan tüp bebek genelgesi tedavi olacak çiftler icin oldukça sıkıntılı bir durum yaratıyor.aynen kopyalıyorum.
(7) Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Birinci uygulamada yaşa bakılmaksızın tek embriyo, 35 yaş üzerinde ikinci uygulamada iki embriyo, sonraki uygulamalarda ise yaşa bakılmaksızın iki embriyo transfer edilebilir.
8) Merkezlerde, doğacak çocuğun cinsiyetini belirleme amaçlı gonad ve/veya embriyo seçimi ve transferi yapılamaz.
(9)Üremeye yardımcı tedavi teknikleri kullanarak oluşan çoğul gebeliklerde embriyonal ya da fetal redüksiyon yapılamaz. Ancak tıp fakülteleri ve Bakanlığa bağlı eğitim hastanelerinden alınan durum bildirir heyet raporuna göre redüksiyon işlemi yapılabilir. Tıbbi endikasyon dışı redüksiyon yapan merkezlerin üç ay süre ile yeni hasta alımı durdurulur. Tekrarı halinde faaliyet izin belgesi iptal edilir.

Bununla ilgili görüşlerinizi buraya yazmanızı önemle rica ediyorum.
Belçika da devlet tek embiryo koyduruyor ama sınırsız olarak tedavi imkanıda sağlıyor. Türkiyede hem ödememizi biz yapıyoruz devlet tedavinin neydeyse ancak 2/3 üni destekliyor hemde hemde hamile kalma sansı tamamen azalıyor.
Bize göre 40 yaş öncesi her defasında en az 2 embiryo mutlaka koyulmalı.
40 yaş sonrasıda 3 embiryo ya kadar müsaade edilmeli.
canım yeni genelge ne yapacağız bilmiyorum ama bir an önce bir şeyler yapalım en önemlisi ben bu işlerden hiç anlamıyorum topik açalım diyorum topik açack bit tek arkadaşımız bile çıkmadı

BU YAZIYI SıZLERE DAHA ÖNCEDE YAZDIM DÜN BıR TÜP BEBEK TOPLANTISINA GıTTıM ORADAKı DR SÖZ ETTı EĞER BU GENELGE KABUL EDıLıRSE (DR EN KISA ZAMANDA HAYTA GEÇEK DıYOR ) TÜP BEBEK TEDAVıLERıNDE GEBE KALMA OARANLARI %50 DÜŞER DıYOR ARKADAŞLAR BU KONYDA TOPıK AÇALIM DıYORUM VE BıRŞEYLER YAPALIM BEN KONU AÇMAYI BıLMıYORUM

sagol canim cevabin icin...
ignelerle yumurtalarim cok güzel büyüdüler,catlatma ignemide vurdum ama yine negatif yine negatif...
insallah sen güzel sonuclar alirsin...
artik ne ilac,ne kür,ne stres...
herseyi kafamdan ve hayatimdan cikarmaya kararliyim...of offfff

mrb yazdığın cvp lara baktım ama tedavi aşamasıyla ilgili bilgi bulamadım. bende puregon ve ovitrelle kullandım. bana bu aşamadan biraz bahseder misin?

Back
X