Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

bende tedaviye başladım bebek iiçin,pkoluuyum malasef:(daha en başındayım yarın ikinci kez gidicem doktora bakalım ne diycek..çok korkuyorum nelerle karşılaşıcağımı bilmiyorum ama kendimi herşeye hazırlamam lazım sanırım burdan okuduklarıma bakarsam..

ilk adet olmam gereken günden beri hiç adet olamıyorum senede 1 kere oluyorum ancak.doğum kontrol ilaçlarıyla olabiliyordum ama az bi süre kullandım o ilaçlarıda bıraktım. yani yıllardır tedavi olmadım adet olmadan yaşadım.fazla kilom yok aşırı tüylenmede yok bazen sivilce oluyo bide hamile kalamıyorum.pko nun benim bildiğim bendeki etkileri bunlar. iki yıldır evliyim çocuğum olmuyo tedaviye başlamak bugünlere nasipmiş bi türlü başlamak nasip olmadı iki yıldır...doktor progestan verdi adet oldum bu ilaçla bugün gittim tahlil yaptırdım yarın sonuçları doktora göstericem...daha çok başındayım demi arkadaşlar.....kime neye inanayım şaşırıyo insan bi oluyo umutlanıyosun bi oluyo umutsuzca ağlıyosun.. tek inandığım muhakkakki allahımın bi bildiği vardır bizleri bekletiyo....

açıkçası doğru söylüyosun..daha başındasın..ama başladın işte, bi şekilde sonu gelir.insan kendisinde olunca çok makul olmaıyo ama başkasına daha mantıklı düşünüyo..o yüzden kendi de bazen tutamayıp ağlayan biri olarak komik olacak ama 'umutsuzca' ağlamana gerek yok..umut var ama bizimki biraz zorlu bi süreç olcak..hani öyle dizilerde oluyo ya, bi kaçamaktan hemen bebiş geliyo, bizdeki öyle olmayacak..(gıcık oluyorum dizilere ve ilk denemesinde hamile kalabilen nicelerine..:))biraz uğraştıracak.biraz sıkacak.bazen üzecek..bazen gerecek..ama ben de öyle diyorum.muhtemelen var bi hayır bu işte de..yani bebişleri eninde sonunda çok çok büyük ihtimalle kucağımıza alacağız..moralini yüksek tut..iyi, ilgili ve bilgili bi doktor bul..yapabiliyosan üniversite ya da eğitim araştırma hastanelerinin sadece bu tür hastalara bakan bi polikliniğine git..tedavini akışına bırak sonra da...en makul yol bu..hepimize bol bol bol şans..

Arkadaşlar merhaba geçtiğimiz ay buraya yazmıştım bu ay haile olduğumu öğrendim. Allah isteyen herkese nasip etsin inş. Moralinizi bozmayın ve tarih ay gün hesaplamalarından vazgeçin bence ben hiç önemsemedim ve hamile olduğumu öğrendim

yazdıklarınızı okudukça öyle umutlanıorum ki..daha 2 aylık evliyim ama kornmuyoruz.çümkü ben kendimi bildim bileli pkoluyum.dr a gittim 1 sene kendimiz denemeyi önerdi.ve sadece her ay adet olayım die farlutal verdi 12 ay boyunca kullanacağım.inşallahh olur...düşünmemeye çalışıorum ama istiorum da nebileyim :S

kızlar bende pkoluyum ilk ergenlik dönemimden beri kist problemi yaşadım ama 2 sene önce adetlerim düzensizleşti kilo almaya başladım evlenmeme bir ay vardı dr'a gittim bana sen PKOlusun dedi mutlaka kilo vermen lazım dedi çocuğun olmayabilir dedi açık açık böyle söyleyince yıkıldım

evlendik balayından sonra ailemin yanına gittik ve yine muayene oldum yine aynı şeyleri söyledi.2 sene çocuk istemiyordum atanma planı yapıyordum.yıkık bi halde çıktım eşim de beni teselli etmeye falan çalışıyordu.

neyse döndük yaşadığımız şehre yeni evliyim,ben her gece ağlıyordum ben kısırmıyım,benim çocuğum olmayacak mı bak 2 sene çocuk istemiyodun Allah da sana bir daha vermez işte filan kendim içimde savaştım,evliliğimin ilk ayı böyle geçti.devamlı ibedet ettim Rabbime yalvardım ama bunalımdayım.

evlenmeden önce hapla korunmaya başlamıştım ilk ayda korundum, yaşadığımız şehrin ünlü bir dr'sı var gittim muayene oldum dedim böyle böyle önce gittiğim dr bana bunları söyledi nette araştırdım çocuğum hiç olmayacak mı?kadın ciddi bir pko yok %50şansın var dedi.bende yumurtlama testi diye birşey duymuştum onu yaptırmak istediğimi söyledim. Dr hapı bırak iki ay sonra tamamen etkisi geçecek gel testlerini yapalım dedi. ben umutsuzca çıktım,moralim bozuk. hapın son bir tanesi kalmıştı içmedim .ardından adet oldum adet sonrası benim hesabına göre yumurtlama tarihine denk geliyodu.(netten araştırmıştım adetin 14.günü)ilişkiye girdik
ve Rabbime çok şükür ki hemen hamile kaldım hiç bir tedaviye ihtiyaç kalmadı.aynı Dr' a hamileyim diye gittim bu sefer.Umarım sizlerde hamile kalırsınız. Rabbim hepinize sağlıklı bebekler nasip eder.belki sizlere bir umut ışığı olur kızlar.

Son düzenleme:
kızlar bende pkoluyum ilk ergenlik dönemimden beri kist problemi yaşadım ama 2 sene önce adetlerim düzensizleşti kilo almaya başladım evlenmeme bir ay vardı dr'a gittim bana sen PKOlusun dedi mutlaka kilo vermen lazım dedi çocuğun olmayabilir dedi açık açık böyle söyleyince yıkıldım

evlendik balayından sonra ailemin yanına gittik ve yine muayene oldum yine aynı şeyleri söyledi.2 sene çocuk istemiyordum atanma planı yapıyordum.yıkık bi halde çıktım eşim de beni teselli etmeye falan çalışıyordu.

neyse döndük yaşadığımız şehre yeni evliyim,ben her gece ağlıyordum ben kısırmıyım,benim çocuğum olmayacak mı bak 2 sene çocuk istemiyodun Allah da sana bir daha vermez işte filan kendim içimde savaştım,evliliğimin ilk ayı böyle geçti.devamlı ibedet ettim Rabbime yalvardım ama bunalımdayım.

evlenmeden önce hapla korunmaya başlamıştım ilk ayda korundum, yaşadığımız şehrin ünlü bir dr'sı var gittim muayene oldum dedim böyle böyle önce gittiğim dr bana bunları söyledi nette araştırdım çocuğum hiç olmayacak mı?kadın ciddi bir pko yok %50şansın var dedi.bende yumurtlama testi diye birşey duymuştum onu yaptırmak istediğimi söyledim. Dr hapı bırak iki ay sonra tamamen etkisi geçecek gel testlerini yapalım dedi. ben umutsuzca çıktım,moralim bozuk. hapın son bir tanesi kalmıştı içmedim .ardından adet oldum adet sonrası benim hesabına göre yumurtlama tarihine denk geliyodu.(netten araştırmıştım adetin 14.günü)ilişkiye girdik
ve Rabbime çok şükür ki hemen hamile kaldım hiç bir tedaviye ihtiyaç kalmadı.aynı Dr' a hamileyim diye gittim bu sefer.Umarım sizlerde hamile kalırsınız. Rabbim hepinize sağlıklı bebekler nasip eder.belki sizlere bir umut ışığı olur kızlar.[/QU
Çok güzel bi haber gerçekten...inşallah ben de bir pkolu olarak zorlanmadan hamile kalabilrim..buraya yazıcam mutlaka ahh bi olsaa:(

bende pkoluyum ilk sayfada yazdım ama yinede yazayım.ben 7 yıl bebek istedim olmadı,ümidimi kesmişken hamile kaldım şimdi 2 yaşında kızım var.korunuyorduk 1 ay korunmadım şimdi 2.ye hamileyim nasipse.kafa rahat oldumu geliyor ümidinizi kaybetmeyin takmamaya çalışın .rabbim isteyen herkese nasip etsin.

arkadaşlar mrb bende pkoluyum.herhalde benimki ağır derecede.oğlum 3,5 yaşında ve ben hiç adet olmuyorum :5:gayeeetttt düzenli hiç şaşırmıyo :9:zaten olmasak şaşırırdım :1: o kadar çok varki.benimde 1 oğlum var.rtedviyle oldu glucopge ve iğne olduktan oldu.Rabbim isteyen herkese istediği zamanda aratmadan versin.banada inşaallah bu sefer aratmadan verir.üfff zaten şöyle istediği zaman hamile kalabilenlere o kadar imreniyorumki.ama neyse pes etmek yok ben şu anda soğan kürü ve hayıt suyu içiyorum.bide şimdi bebek aspirinini de eklesemmi diyorum fazlamı olur acaba... hep birlikte yenicez ben burdaki arkadaşlardan senelerdir çok şeyler öğrendim ve paylaştım bildiklerimide.Allah yardımcı olmak isteyenlerden razı olsun...

3. Tur klomene basladim... Kafaya takmamak mumkun degil ...
Yine olmazsa, basarisizlik olursa, rahim filmi cekilecek.. Nasil cekiyorlar, yaptiran var mi?

ve Rabbime çok şükür ki hemen hamile kaldım hiç bir tedaviye ihtiyaç kalmadı.aynı Dr' a hamileyim diye gittim bu sefer.Umarım sizlerde hamile kalırsınız. Rabbim hepinize sağlıklı bebekler nasip eder.belki sizlere bir umut ışığı olur kızlar.
[/QU
Çok güzel bi haber gerçekten...inşallah ben de bir pkolu olarak zorlanmadan hamile kalabilrim..buraya yazıcam mutlaka ahh bi olsaa:(

inşallah canım Rabbim tüm çocuk işteyenlere nasip etsin

3. Tur klomene basladim... Kafaya takmamak mumkun degil ...
Yine olmazsa, basarisizlik olursa, rahim filmi cekilecek.. Nasil cekiyorlar, yaptiran var mi?

ya işte takmayacaksın,valla olmuyorsa bu yüzden olmuyor bak.bende çektirmiştim rahim filmi,vajinadan rahime ilaç veriyorlar,sonra röntgen ile tüplerde geçip geçmediğini kontrol ediyorlar.işallah gerek kalmaz hamile kalırsın.

Merhaba kızlar,umarım yazacaklarım benim durumumda olan bir çok arkadaşıma umut olur.Ben ciddi bir pko hastasıydım.2-3 ayda adet görebiliyordum onuda adet söktürücülerle.Prolaktin hormonum yükseliyordu sürekli 280 lere vuruyordu.Eşiminde spermlerinin morfolojisi bozuktu ve sayıyı yetersiz buluyorlaardı yapılan semen analizi tetkikleri sonucunda.Netice itibariyle gittiğim 6-7 doktorun hemen hepsi tek konuda birleşmişlerdi.Doğal yollarla anne baba olamazsınız.Tüm bunlara rağmen eşimi bir türlü tüp bebeğe ikna edememiştim.O hep doğal yollarla olur bekle diyordu.7 yıllık evliliğin beklenecek bir tarafı kalmamıştı aslında.Ve bir gün hiç beklemediğimiz bir anda tiroit için kontrole gittiğim doktorum hamile olduğumu söyledi.İnanmadım testi tekrarladı evet hamileydim.:52::52:Şuan 7+4 günlük hamileyim.Geçen hafta bebeğimizin kalp atışlarını duyduk.Bunu allahım bütün isteyen kullarına yaşatır inşallah.Umudunuzu kaybetmeyin sakın

gozunuz aydın cnm saglıcakla kucagınıza alırsınız ınsallh darısı bıze artık hersey nasıp kısmet ama ıster ıstemez uzuluyoruz

gozunuz aydın allh saglıcaklakucagınıza almayı nasıp etsın allh o duyguyu bızede tatmayı nasıp etsın ınsallh

herkese merhaba..
bende sizler gibi pkoluydum ve 2 hafta önce hamile olduğumu öğrendim..inanın öğrenmeden önce sizlerden hiçbir farkım yoktu..2010dan beri çocuk istememize rağmen hamile kalamadım..önce klomenle tedavi ardından rahim filmi ve 2 negatif aşılama sonucu..umutlarım tükenmeye başlamıştı artık..biliyosunuz biz pkolularda ya kilo olur ya kıllanma..bende kio vardı ve geçen yıl bu duruma bir son vermek istedim..mart ayından beri sıkı diyet ve sporla 15kg verdim..bayramdan sonra kasımdaki adetimle tüp bebek tedavisine başlıyacaktık kendimi ona odakladım..son adet tarihim 14 eylül ekimde adetim gelmedi bayramda eşimle beraber tatile gittik ve döndükten 1 gün sonra idrar testiyle hamile olduğumu öğrendim..hemen doktora gittik ve kesemizi gördük :nazar: dünde kontrolümüz vardı ve bebeğimle tanıştım herşey yolunda çok şükür..:16::16: sakın umudunuzu kaybetmeyin ben tam umudumu kaybetmeye başlamıştımki allahım bana mucizemi gönderdi..allahım en kısa zamanda sizlerede yaşatsın bu muhteşem duyguyu..sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım..

Merhaba kızlar,umarım yazacaklarım benim durumumda olan bir çok arkadaşıma umut olur.Ben ciddi bir pko hastasıydım.2-3 ayda adet görebiliyordum onuda adet söktürücülerle.Prolaktin hormonum yükseliyordu sürekli 280 lere vuruyordu.Eşiminde spermlerinin morfolojisi bozuktu ve sayıyı yetersiz buluyorlaardı yapılan semen analizi tetkikleri sonucunda.Netice itibariyle gittiğim 6-7 doktorun hemen hepsi tek konuda birleşmişlerdi.Doğal yollarla anne baba olamazsınız.Tüm bunlara rağmen eşimi bir türlü tüp bebeğe ikna edememiştim.O hep doğal yollarla olur bekle diyordu.7 yıllık evliliğin beklenecek bir tarafı kalmamıştı aslında.Ve bir gün hiç beklemediğimiz bir anda tiroit için kontrole gittiğim doktorum hamile olduğumu söyledi.İnanmadım testi tekrarladı evet hamileydim.:52::52:Şuan 7+4 günlük hamileyim.Geçen hafta bebeğimizin kalp atışlarını duyduk.Bunu allahım bütün isteyen kullarına yaşatır inşallah.Umudunuzu kaybetmeyin sakın

ay çok sevindim allah sağlıkla kucağına almak nasip eder bende 87 kiloyum kilo vermem lazım anacım hormonlarım bozuk benimde adetim düzgün yumurta tembelliğim var 10 bilemedin 15 kilo vermem şart bebiş için bende 4 senelik evliyim ne varideler atlattık bi bilsen hadi bakalım hayırlısı şişkoyum ben ya :))

ay çok sevindim allah sağlıkla kucağına almak nasip eder bende 87 kiloyum kilo vermem lazım anacım hormonlarım bozuk benimde adetim düzgün yumurta tembelliğim var 10 bilemedin 15 kilo vermem şart bebiş için bende 4 senelik evliyim ne varideler atlattık bi bilsen hadi bakalım hayırlısı şişkoyum ben ya :))

Kilo vermek biz pkolular için çok çok zor bi durum arkadaşım.Ama dediğin gibi biraz kilo vermen hem sağlığın açısından hemde hormonal anlamda sana büyük bir rahatlık getirecektir.Ümitsiz olma.Ben bütün umutlarımı kaybetmiştim.Ama hiç ummadığın bir anda gelir karşına bir bebiş haberin inşallah.SAğlıcakla kal

kızlar dün 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim. şoktayım . çünkü ben nasıl hamile kalırım , ben hamile kalamam diyordum.

rabbim nasip edince her şey yalan. pko hastasıyım 13 yaşından beri. tiroid problemim var, ama önemli değil.

6 ayda bir kontrol ettir dedi doktor. vücudumda insilün direnci var. ben mide bulantılarını, tansiyon düşmelerini ilaçların etkisi sanıyordum

ama değilmiş. ve hamileyim. şaşkınım, mutluyum, üzgünüm. inşallah rahatsızlıklarımdan dolayı bir sorun çıkmaz.

Back
X