arkadaşlar merhaba..ben de daha önce burda bikaç kez yazmıştım..pkos hastasıyım. 3 ayda bir adet gördüğüm faln oluyodu.ultrasonda da kabak gibi dizili kistlerim vardı.1 yıldır uğraşıyoduk ve ben depresyonun dibindeydim..ayrıca eşimin de sperm morfolojisi %1-3 çıkmıştı..o kadar mutsuz, o kadar umutsuzdum ki..eşime, aileme, arkadaşlarıma dünyayı zindan ediyodum..çocuğumuz olmazsa boşanalım falan diye düşünüyodum..hatta bundan daha sapkın fikirlerim de vardı..ve ne oldu? şu anda 5 haftalık hamileyim..:))dünyayı hem kendime hem aileme zindan ettiğimle kaldım..ve şimdi durup düşünüyorum, bebişim aslında ailemiz, hayatımız, bütçemiz için en uygun anda geliyo..yani evet onlar ne zaman geleckelrini biliyor..peki nasıl oldu? otlu çöplü bi sürü kür yaptım o ayrı ama hiç fayda görmedim.2 kez sadece klomen denedim, olmadı.çok güvendiğim bi hocaya gittim.hemen rahim filmi istedi.onsuz sana hormon vermem dedi.ben korktum, kaçtım..başka bi hekime gitti aynını söyledi..yalvar yakar ''yaa lütfen, benim sorunum yumurtalarda, o filmden çok korkuyorum hem gerek yok, ne olur bi kez' diye yalvararak geçen ay yine klomen kullandım, yumurta takibi yaptık..iki yumurta olmuştu uygun büyüklükte ve çatlatma iğnesi yaptırdım..yok tık yok..pazarlık öyle olduğu için geçen ayın 15'inde gidip rahim filmi çektirdim.temiz çıktı..e zaten belliydi boşuna çekildi diye düşündüm..adet gör gel tedaviye başlayalım demişti hoca ama ben filmin üstüne hiç adet görmedim!! ha bir de eylül ayından beri gluforce diye bi ilaçtan sabah yarım akşam yarım içiyodum (1000 mg olandan).bu ilaç pkos olanlarda müthiş işe yarıyomuş..yeni pek çok yayında varmış bu ama bunu bilen doktor az..çünkü çok yeni bişeymiş.muhtemelen o da etki gösterdi..bi de bu ay bi sınava hazırlanmam gerekiyodu o yüzden bu konu hakkında üzülmeyi 2 ay ertelemiştim kendi kendime..ders çalışıp duruyodum..:)) özetle bebek isteyen herkese tavsiyelerim.
1. en ama en önemli nokta ne olur çok üzülmemeye çalışın.bebekler geleceği zamanı gerçekten biliyor..üzülmeyin, gerilmeyin.hayatı zindan etmeyin.siz yolunuza bakmaya çalışın sadece ve iyimser olun.bu en zoru biliyorum ama en önemlisi..
2.pkos tanınız kesinse şu gluforce denen ilacı mutlaka önerecek bi hekim bulun..ben biyolog olduğum için bi sürütıbbi makaleyi kendim açıp okudum..gerçekten pkosta mucize gibi..hem klomen gibi ciddi yan etkileri yok..hem klomeni maksimum 6 ay kullanabiliyosunuz..gluforceda böyle bişey yok..normalde insülin direncinde kullanılıyo bu ilaç.yani bi nevi şeker ilacı.ama bende ne insülin direnci ne de fazla kilo var..yine de işe yaradı..
3.rahim filmi denen şeyi ne olur ertelemeyin..gerçekten hikmeti varmış..çektirdiğim ay bebişimiz geldi..
darısı isteyen herkesin başına..unutmayın..%95 eninde sonunda OLUYOR..:)))