Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

kızlar dün 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim. şoktayım . çünkü ben nasıl hamile kalırım , ben hamile kalamam diyordum.

rabbim nasip edince her şey yalan. pko hastasıyım 13 yaşından beri. tiroid problemim var, ama önemli değil.

6 ayda bir kontrol ettir dedi doktor. vücudumda insilün direnci var. ben mide bulantılarını, tansiyon düşmelerini ilaçların etkisi sanıyordum

ama değilmiş. ve hamileyim. şaşkınım, mutluyum, üzgünüm. inşallah rahatsızlıklarımdan dolayı bir sorun çıkmaz.

Tebrik ederim arkadaşım pko lu anne adayları günden güne artıyor.Bende 11 haftalık hamileyim.Ve sana şunu söylim tiroidini önemse bendede var hipotiroidi ve heray düzenli olarak endokrinolojiye gidiyorum ve tiroidim düşmesine rağmen ilacı gebelik süresince kullanmaya devam edicem.Kontrollerini düzenli yaptır eğerki ilaçlarınıda düzenli alırsan bir problem çıkmaz.Lütfen ihmal etme sana şunu sölim moralini bozmak gibi olmasın ama en büyük problem bebekte zeka geriliği.Bu kontrollerini kadın doğumculara yaptırma.Muhakkak endokrine git derim.Tekrar tebrik ederim.

sonunda muradına erenlere tebrikler...darısı başımıza diyim...çoktan giremiyordum bi sürü bebiş gelmiş, ne güzel..ben de bu ay klomen kullanıyorum..yarın haftasonu usg yapılacak yumurta olmuş mu diye, varsa çatlatma iğnesi.. aslında hsg önerdiler, bu klomenden falan önce hsg çekilmesi gerekirmiş, en sağlıklısı oymuş.ama o kadar çok korkuyorum ki hsgden yalvar yakar bi ay kullanıyım klomeni ve iğneyi, olmazsa bi dahaki ay çekelim diye ikna ettim..ama hiç umudum yok.çünkü geçtiğimiz haftasonu eşime ilk kez test yaptırdık ve sperm sayısı ve hareket çok iyi olmasına rağmen morfoloji %1 çıktı..:(( kaç gündür dokunsan ağlayacak haldeyim ama eşim üzülmesi diye çaktırmamaya çalışıyorum..bi bu eksikti yani..:((

bu arada 1,5 aydır metformin kullanıyorum.1000likten sabah yarım, akşam yarım..eylülde adetimde yapılan tahliller bozuk çıkmıştı, ekimde tekrarladık, normal..adet günlerinde ultrason yaptılar,onda da yumurtalıklarım normal görünüyomuş..ama adet günü olduğu için mi, kistler gitmiş mi anlamadım tam..bi an normal deyince gaza gelip nasıl ya diye sevinince aklıma bu soru gelmedi..ama doktorum metforminden olabilir, o pkos de çok etkilidir dedi..halbuki ilacı o önermemişti, ben burdan duymuştum..:)bu arada ekimde adetim de düzenli oldu..:)

merhaba kızlar ben de pko lu olduğumu öğrendim. 2 ay gonal f ve çatlatma iğnesi deneyerek aşılama yaptırdık. ikisinde de maalesef negatif çıktı :( bu ay 3. yü yaptırıp sonra da tüp deneyecektik ama nasıl olduysa 2 tane kistim çıktı. ben de kist oluşmazdı. adet olunca ne varsa dökülürdü. doktor doğum kontrol hapı verdi sanırımonlar dökülsün diye ama adet olmama rapmen ben de kist oluşmuyordu yoksa hamile miydim diye düşünmeye başladım :( neyse adet sona erdi 5-6 gündür ilacı kullanıyorum. gelecek ay 3. aşılamayı deneyeceğiz inşallah. faydalı olduğunu düşündüğünüz kürler var mı? daha doğrusu bu gonal f türü ilaçlarla birlikte kullanıldığında zararı olmayacak kürler. Allah isteyen herkesin kucağını hayırlı evlatlarla doldursun inşallah.

arkadaşlar merhaba..ben de daha önce burda bikaç kez yazmıştım..pkos hastasıyım. 3 ayda bir adet gördüğüm faln oluyodu.ultrasonda da kabak gibi dizili kistlerim vardı.1 yıldır uğraşıyoduk ve ben depresyonun dibindeydim..ayrıca eşimin de sperm morfolojisi %1-3 çıkmıştı..o kadar mutsuz, o kadar umutsuzdum ki..eşime, aileme, arkadaşlarıma dünyayı zindan ediyodum..çocuğumuz olmazsa boşanalım falan diye düşünüyodum..hatta bundan daha sapkın fikirlerim de vardı..ve ne oldu? şu anda 5 haftalık hamileyim..:))dünyayı hem kendime hem aileme zindan ettiğimle kaldım..ve şimdi durup düşünüyorum, bebişim aslında ailemiz, hayatımız, bütçemiz için en uygun anda geliyo..yani evet onlar ne zaman geleckelrini biliyor..peki nasıl oldu? otlu çöplü bi sürü kür yaptım o ayrı ama hiç fayda görmedim.2 kez sadece klomen denedim, olmadı.çok güvendiğim bi hocaya gittim.hemen rahim filmi istedi.onsuz sana hormon vermem dedi.ben korktum, kaçtım..başka bi hekime gitti aynını söyledi..yalvar yakar ''yaa lütfen, benim sorunum yumurtalarda, o filmden çok korkuyorum hem gerek yok, ne olur bi kez' diye yalvararak geçen ay yine klomen kullandım, yumurta takibi yaptık..iki yumurta olmuştu uygun büyüklükte ve çatlatma iğnesi yaptırdım..yok tık yok..pazarlık öyle olduğu için geçen ayın 15'inde gidip rahim filmi çektirdim.temiz çıktı..e zaten belliydi boşuna çekildi diye düşündüm..adet gör gel tedaviye başlayalım demişti hoca ama ben filmin üstüne hiç adet görmedim!! ha bir de eylül ayından beri gluforce diye bi ilaçtan sabah yarım akşam yarım içiyodum (1000 mg olandan).bu ilaç pkos olanlarda müthiş işe yarıyomuş..yeni pek çok yayında varmış bu ama bunu bilen doktor az..çünkü çok yeni bişeymiş.muhtemelen o da etki gösterdi..bi de bu ay bi sınava hazırlanmam gerekiyodu o yüzden bu konu hakkında üzülmeyi 2 ay ertelemiştim kendi kendime..ders çalışıp duruyodum..:)) özetle bebek isteyen herkese tavsiyelerim.
1. en ama en önemli nokta ne olur çok üzülmemeye çalışın.bebekler geleceği zamanı gerçekten biliyor..üzülmeyin, gerilmeyin.hayatı zindan etmeyin.siz yolunuza bakmaya çalışın sadece ve iyimser olun.bu en zoru biliyorum ama en önemlisi..
2.pkos tanınız kesinse şu gluforce denen ilacı mutlaka önerecek bi hekim bulun..ben biyolog olduğum için bi sürütıbbi makaleyi kendim açıp okudum..gerçekten pkosta mucize gibi..hem klomen gibi ciddi yan etkileri yok..hem klomeni maksimum 6 ay kullanabiliyosunuz..gluforceda böyle bişey yok..normalde insülin direncinde kullanılıyo bu ilaç.yani bi nevi şeker ilacı.ama bende ne insülin direnci ne de fazla kilo var..yine de işe yaradı..
3.rahim filmi denen şeyi ne olur ertelemeyin..gerçekten hikmeti varmış..çektirdiğim ay bebişimiz geldi..

darısı isteyen herkesin başına..unutmayın..%95 eninde sonunda OLUYOR..:)))

evet insilün direnci için bende ilaç kullanmıştım.hamileliğimde gittiğim bütün doktorlar bu ilacın hamile kalmamda büyük etkisi olduğunu söylediler hatta yaklaşık 3 ay hamileyken bile kullandım.

Selam arkadaşlar. 3 yıllık evliyim İlk yıl tamamen korunduk son 2 yıldır ise korunmadığım halde gebe kalamadım ilk başlarda onemsemedim daha sonra hastaneye gittik pko çıktı adetlerimde tamamen düzensizdi düzene sokmak için 3 ay ilaç kullandım ama ilaçlar bitince tekrar düzen bozuldu derken ben daha ne doktora gittim nede bitkisel bişeylerle uğraştım.Sürekli ha gittim ha gidicem modundaydım 2 yıl korunmadık ve çocuğumda olmadı geçen ay adetim yine bayağı geçti önemsemedim çunki hep düzensizdi ben yine test aldım ama içimde acabam bile yoktu o derece umitsizdim çunki geçen yıllarda her gecikmede test yaptım beklenti içinde oldum artık heves edicem pozisyonum kalmamıştı. Testi yaptım çift çizgi çıktı çok şaşırdım asla beklemiodum sonra hemen hastaneye gittik hamileymişim. Belirti olarak ise yaşadığım şeyler saçımın ense kısmı terleyip kaşınıodu bide göğüs aralarım feci tatlı tatlı kaşınıodu daha once böyle şeyler hiç olmuodu bende. Sanırım yaslasık 2 aydır hamileyim belirti olarak bunları yasadım sadece. mide bulantısı vs gibi şeyler olmadı.Sakın umitsizliğe kapılmayın 2 yıldır korunmuyorum adetlerim düzensiz pko m var ve çocuğum olmuodu hiç beklemediğim bir anda hamile kaldım şükürler olsun.Zamanında bu sitelerde çok araştırdım çok umit aradım bende ama Allahın uygun gördüğü zamanı bilemiyoruz.Bende olmucak modlarına girmiştim iyi anlayabiliorum endişelerinizi çunki yaşadım. Dilerim Allah herkese en hayırlı zamanda en hayırlı şekilde evlatlarınızı nasip etsin.

kızlar bende pkoluyum ilk aşılamamda hamile kaldım 3 yıldan sonra doktor bana dediki diğerlerine göre pkolular şanslı çünkü bizim yumurtamız çok tüp bebekte en yüksek oranda başarı şansı pkolularda biliomusunuz tek sorun o yumurtaların büyümemesi ona iğnelerle oluyor bence kimse kafasına takmasın çok tüp bebek merkezi gezdim doktorlar hep öyle diyor iğne kullanırken bile en küçük doda veriyorlar bize çoğul gebelik olmasın diye..

arkadaşım senin adına çok sevindim.Böyle senin durumunda olanları çok duydum.Uğraşıp uğraşıp sonra doğal yolla hamile kalanları.Ne kadar şanslısın bende 2 aydır uğraşıyorum daha klomenler işe yaramadı yumurtam büyümedi,bu ay iğne bakalım nolcak.bende 3 aydır soğan kürü yapıyorum ama şimdilik yok faydası sen neler içtin anlatır msın bize.Acaba bir gün bende hamile kalabildim diye yazabilecek miyim buraya??:sm_confused:

merhaba siz yazalı çok olmuş ama ben genede yazmak istedim.tedavinizin sonucu noldu acaba onu merak ettim

Bugün PKolu oldugumu öğrendim sanki hayat bitti benim için 8 aylık evliyim çocugumun olma ihtimali nedir sizce :'(

Bugün PKolu oldugumu öğrendim sanki hayat bitti benim için 8 aylık evliyim çocugumun olma ihtimali nedir sizce :'(
Araştırmalarıma göre Pkolu olanlar er ya da geç doğurmuşlar çok şükür. Kimi kendiliğinden kimi tedavi ile. Daha 8 ay olmuş dur bakalım bu ne ümitsizlik.

selam kızlar 4 ay tedavinin sonunda polikistik over hastası olduğu öğrendim proklaktin yüksekliğimde var onun içinde dostineks kullanıyor ama nerden çıktı bu pco ?
bu ay hsg yapılcak diğer ayda aşılama olcam ALLAHIN izniyle ..
ama ben 55 kiloyum aşırı kililu değilim adetlerimde düzenli oldukça
ben nasıl olyomda pco oluyom ki?

merhaba arkadaşlar bende 5 yıllık evliyim evlendiğim ilk 3 yıl adetlerim düzensizdi 3 ayda bir adet olurdum hormanlarım bozuktu artı pko vardı yapmadığım yöntem gitmediğim doktor kalmamıştı tam umutlarım bitti derken ve evliliğim bitmek üzereyken hamile kaldım fakat çocuğumu aldırmak zorunda kaldım.şimdi 2 yıldır hormonlarım çok iyi adetlerim düzenli fakat yine olmuyor.ama umudumu kaybetmedim.allah herşeye kadirdir.

selam kızlar 4 ay tedavinin sonunda polikistik over hastası olduğu öğrendim proklaktin yüksekliğimde var onun içinde dostineks kullanıyor ama nerden çıktı bu pco ?
bu ay hsg yapılcak diğer ayda aşılama olcam ALLAHIN izniyle ..
ama ben 55 kiloyum aşırı kililu değilim adetlerimde düzenli oldukça
ben nasıl olyomda pco oluyom ki?

merhaba arkadaşlar bende 5 yıllık evliyim evlendiğim ilk 3 yıl adetlerim düzensizdi 3 ayda bir adet olurdum hormanlarım bozuktu artı pko vardı yapmadığım yöntem gitmediğim doktor kalmamıştı tam umutlarım bitti derken ve evliliğim bitmek üzereyken hamile kaldım fakat çocuğumu aldırmak zorunda kaldım.şimdi 2 yıldır hormonlarım çok iyi adetlerim düzenli fakat yine olmuyor.ama umudumu kaybetmedim.allah herşeye kadirdir.

merhaba bayanlar.. pko lu olarak bu konuda bildiklerimi nacizane sizinle paylaşmak istedim.. öncelikle şunu unutmayalım.. pko sonradan gelişen bir sorun değildir.. adı üstünde polikistik over sendromu.. sendrom; yani bu bize daha anne rahminde geçen bir sorundur.. ve ne yazık ki siz de kızlarınıza miras olarak devredeceksiniz.. bu sendromun ortaya cıkması yıllar olabiliyor.. hatta en ufak bir kilo alımı bile günyüzüne çıkartır.. diğer hanımlara nazaran bizim tüy sorunumuz bile daha fazladır.. yumurtalarımız zamansız çatlar.. belki bir müddet hiç çatlamaz.. regl dönemleri belli belirsizdir.. (günü şaşmayan regl dönemleri geçiren hanımlar da pko lu olabilir)
pko nun başlıca sebebi kandaki şeker düzensizliğidir..bu yüzden kanda şeker düzenleyici diyabetik ilaçlar önerilir.. yani anlayacağınız klomen gibi ilaçlar pek tavsiye edilmez bu durumda.. reçeteye ilave edilmesi de protokol gereği doktorumun tabiri ile :)
her neyse nasıl başa çıkılır? ne yenir ne içilir? bunlar nette herbirimizin elinin altında mevcut.. bol bol araştırıp doktor kontrollerimizi ihmal etmeyelim..

şimdi gelelim bana; ben 5 yıllık evliyim.. ilk 2 yıl hiç korunmadım hiç de dr a gitmedim.. sonra bi baktık kendiliğinden olacağı zor.. gittik doktora; tahliller tetkikler derken pko çıktı.. doktorum hemen bana glukofen sandoz yazdı ve kullanmaya başladım.. bu arada kendi isteğimle solgarın folik asitini temin edip doktorumun onayı ile kullanmaya başladım.. 3 aylık düzenli bir ilaç alımı sonrasında 4. ay hamile olduğumu öğrendik bu arada kızıma hamile kaldığımda yaklaşık 4cm çapında bir kistim bile vardı.. ama gebeliğim süresince eridi gitti.. kızım şu an 1.5 yaşında çok şükür..
kızım yaşına basınca dedik ki ona bir kardeş daha yapalım dedik allahın izni ile.. ama bu arada pko sorunum olduğu için farklı bir doktora danışarak yine glukofen sandoz kullanmaya başladım.. 4. ayın sonunda sonuç yine gebişim.. ama haber daha çok taze geçen hafta öğrenmiş bulunuyoruz.. haftaya kontrolum var hayırlısı ile keseyi görelim bakalım da.. gerisi allah kerim..

rabbim sizlere de nasip eylesin en kısa sürede inşallah.. sağlıkla sıhhatle mutlulukla büyütün hiç doymayın inşallah :)
dualarım herbiriniz için..

selametle..

Kızlar evet bilim doktor ilaçlar..gidilir edilirde en başta inanç-moral ve dua.....annemin arkadaşı rahim kanseri oldu.Rahminin % 95 i alındı.gittik ziyarete falan..Üzgün ama Aallaha teslim olmuş,vardır bildiği dedi..Hiç çocuğuda yok..bi gün bulantılarla kalkıyo,halsizlik falan.Hastaneye gidiyolar.VEEEEEEEEE HAMİLE :) o kalan %5 lik rahim büyü kendiliğinden normal rahim haline gel ve hamile kal..düşünebiliyomusunuz Rabbim için bu hiç zor değil..Yeterki layık olalım..Bende 1 yıllık evliyim,korunmuyoruz daha yok..Dua ediyorum Allahıma sığınıyorum.Vakti zamanı vardır.Ve kızlar aklınızda bulunsun hemen tüp bebek bilmem ne koşmayın allah aşkına.emin olun hepsi rant haline gelmiş.Ticarete dökmüşler..Uzak durun,ne mucizeler var.Biz yeterki inanalım..

merhaba bayanlar.. pko lu olarak bu konuda bildiklerimi nacizane sizinle paylaşmak istedim.. öncelikle şunu unutmayalım.. pko sonradan gelişen bir sorun değildir.. adı üstünde polikistik over sendromu.. sendrom; yani bu bize daha anne rahminde geçen bir sorundur.. ve ne yazık ki siz de kızlarınıza miras olarak devredeceksiniz.. bu sendromun ortaya cıkması yıllar olabiliyor.. hatta en ufak bir kilo alımı bile günyüzüne çıkartır.. diğer hanımlara nazaran bizim tüy sorunumuz bile daha fazladır.. yumurtalarımız zamansız çatlar.. belki bir müddet hiç çatlamaz.. regl dönemleri belli belirsizdir.. (günü şaşmayan regl dönemleri geçiren hanımlar da pko lu olabilir)
pko nun başlıca sebebi kandaki şeker düzensizliğidir..bu yüzden kanda şeker düzenleyici diyabetik ilaçlar önerilir.. yani anlayacağınız klomen gibi ilaçlar pek tavsiye edilmez bu durumda.. reçeteye ilave edilmesi de protokol gereği doktorumun tabiri ile :)
her neyse nasıl başa çıkılır? ne yenir ne içilir? bunlar nette herbirimizin elinin altında mevcut.. bol bol araştırıp doktor kontrollerimizi ihmal etmeyelim..

şimdi gelelim bana; ben 5 yıllık evliyim.. ilk 2 yıl hiç korunmadım hiç de dr a gitmedim.. sonra bi baktık kendiliğinden olacağı zor.. gittik doktora; tahliller tetkikler derken pko çıktı.. doktorum hemen bana glukofen sandoz yazdı ve kullanmaya başladım.. bu arada kendi isteğimle solgarın folik asitini temin edip doktorumun onayı ile kullanmaya başladım.. 3 aylık düzenli bir ilaç alımı sonrasında 4. ay hamile olduğumu öğrendik bu arada kızıma hamile kaldığımda yaklaşık 4cm çapında bir kistim bile vardı.. ama gebeliğim süresince eridi gitti.. kızım şu an 1.5 yaşında çok şükür..
kızım yaşına basınca dedik ki ona bir kardeş daha yapalım dedik allahın izni ile.. ama bu arada pko sorunum olduğu için farklı bir doktora danışarak yine glukofen sandoz kullanmaya başladım.. 4. ayın sonunda sonuç yine gebişim.. ama haber daha çok taze geçen hafta öğrenmiş bulunuyoruz.. haftaya kontrolum var hayırlısı ile keseyi görelim bakalım da.. gerisi allah kerim..
ayy çok teşşkür ederim ama benim doktorum polikisitik overi tedavi yok dedi tedavi klomen aşılama ve tüp dedi

rabbim sizlere de nasip eylesin en kısa sürede inşallah.. sağlıkla sıhhatle mutlulukla büyütün hiç doymayın inşallah :)
dualarım herbiriniz için..

selametle..
ayy çok teşşkür ederim ama benim doktorum polikisitik overi tedavi yok dedi tedavi klomen aşılama ve tüp dedi. acaba ne yapsam ki şeker ilacımı kullandın

ayy çok teşşkür ederim ama benim doktorum polikisitik overi tedavi yok dedi tedavi klomen aşılama ve tüp dedi. acaba ne yapsam ki şeker ilacımı kullandın

Malesef evet tedavisi yok.. ama onune gecip ilerlemesini engellemek insallah elimizde.. dedigim gibi bu tur ilaclar cogu arkadasimda basarisiz oldu.. Cunku onlarin hedefi yumurta catlatmak kisti kontrol etmek degil.. asilama kismet.. ama bir sure daha seker ilacina devam edin derim.. ama lutfen bu sure icinde tatli ve hamurisi tuketmeyin.. Kan sekerini dengede tutmaya calisin.. Sizin en az 6 ay seker ilaci kullanmanizi tavsiye ederim ki olumlu sonuc alabilesiniz.. bu sabrin sonuc vermez ise diger yontemlere basvurun derim.. ben her iki gebeligimde de seker ilaci olan glukofen kullandim oncesinde.. doktorunuza danisin derim.. cunku ben her doktora guvenmiyorum sizin isteklerinizden cok maddiyata deger veriyorlar.. gerekirse farkli bir gorus daha alin.. gluofeni bir danisin..

Back
X