Pko'lu Olupta Hamile Kalanlar Umut Verin Bize

Bide bi tanidik eczacii dediki glifof cok midr blantsi yapyo diaformin alsaydn dedi.ama ben o sıra ilacn adini bile duyma istemedgm icn arastrp baslamadm bide benm bildiğim yumurta kalitesini de arttiryo ama gel gorki icemedimmm

Bide bi tanidik eczacii dediki glifof cok midr blantsi yapyo diaformin alsaydn dedi.ama ben o sıra ilacn adini bile duyma istemedgm icn arastrp baslamadm bide benm bildiğim yumurta kalitesini de arttiryo ama gel gorki icemedimmm
Canım devam ediyorum hala ama dün soğan kürüne de başladım o da eklenince şu an fenayım valla. Aç karnına midem altüst oldu.
Kilo bende çok çabuk alıyorum dikkat etmemiz gerekiyor devamlı bir senede 20 kilo aldım.17 sini verdim ama bu sene. 61 kiloyum şimdi.
Bende pco ve kan pıhtılaşma taşıyıcılığı var eşimde varikosel vardı ameliyat oldu. 3 düşük yaptım sağlıklı gebelik hiç olmadı

Dikkat et canm kendine birde yuklenme.ilk sen saglikli olcaksn ki bebis de saglkli olsn uzulme Rabbin bir bildigi vardir onun izniyle hersey olur uzulmee.sen yine zayfsn bnm boy 1.65 klo 80 evlendikten sonra iyice aldm 80olduk bakalm böyle nrreye kadar

Dikkat et canm kendine birde yuklenme.ilk sen saglikli olcaksn ki bebis de saglkli olsn uzulme Rabbin bir bildigi vardir onun izniyle hersey olur uzulmee.sen yine zayfsn bnm boy 1.65 klo 80 evlendikten sonra iyice aldm 80olduk bakalm böyle nrreye kadar
Canım bende 162 boy 78 kilodan düştüm 61 é. Spor ve sağlıklı beslenme karbonhidrattan uzak durma bunlar şart bize. Başka türlü verilmiyor. Sen de vermeye çalış canım zaman zaman koptum saldım falan hatta arada hamile kaldım düşük yaptım ama silkelenip bir daha bir daha devam ettim. Şimdi yine ara verdim hedefim 55. Birazcık korumaya aldım kendimi hazır hissedince bir kere daha başlayıp 55 é ineceğim inşallah

klomen ve çatlama iğnesini dönüşümlü 8 ay kullandım tam vazgeçmiştim aşılama olacaktım raporumu yazdırmaya gittiğim gün hamile olduğumu öğendim gözyaşlarımı tutamadım...
zorlu bir süreç olacaktı hem maddi hem manevi eşlim çok doktora gitmeyi seven biri değil şu an iki aylık umarım bir sorun olmaz siyah kanamalarım oluyor bazen...
en son ara verdim Eskişehirde mine serin e götürdü erkek kardeşim eşinin ailesinin tanıdığı bir doktormuş
psikolojı çok önemli dedi hatta bazı hastaları başka bir durum la uğraşırken hamile kalmışlar bunu kafandan atmasın dedi
daha verdiği ilaçları kullanmamıştım ...döndüm sanırım ona güvendim nasıl olsa olur diye o ay hamile kalmışım yumurtama baktı yumurtam yoktu o ay gec yumurtamışım
pko da psikolojı de çok önemli

klomen ve çatlama iğnesini dönüşümlü 8 ay kullandım tam vazgeçmiştim aşılama olacaktım raporumu yazdırmaya gittiğim gün hamile olduğumu öğendim gözyaşlarımı tutamadım...
zorlu bir süreç olacaktı hem maddi hem manevi eşlim çok doktora gitmeyi seven biri değil şu an iki aylık umarım bir sorun olmaz siyah kanamalarım oluyor bazen...
en son ara verdim Eskişehirde mine serin e götürdü erkek kardeşim eşinin ailesinin tanıdığı bir doktormuş
psikolojı çok önemli dedi hatta bazı hastaları başka bir durum la uğraşırken hamile kalmışlar bunu kafandan atmasın dedi
daha verdiği ilaçları kullanmamıştım ...döndüm sanırım ona güvendim nasıl olsa olur diye o ay hamile kalmışım yumurtama baktı yumurtam yoktu o ay gec yumurtamışım
pko da psikolojı de çok önemli
Canım hayırlı olsun sağlıkla kucağına al inşallah psikoloji önemli evet ama düşünmeyelim demek elimizde değil maalesef ki aklımdan bir dakika çıkmasına izin vermiyor toplum. Her yer gebe bebek çocuk emzirme doğum muhabbeti. Erkek kılığına girip takılmam lazım bu sohbetlerden uzak kalmak için ;( düşünmediğim aylar da oldu bütün içtiğim ilaçları bıraktım aylarca doktora gitmedim, günümü falan takip etmedim. Adetim gecikip 60 günü buldu ve yine doktor yolu gözüktü..
İnşallah olur hepimizin...

inşallah tatlım :anneadayı: hepimiz yavrularımızı kucağımıza alırız...
insanı maddi olarakta yıpratıyor ...çevre de yardımcı olacağına kulaktan dolma işlerle insanın canını sıkıyor

Canm ben cok pasta borek yaparm ondan veremiyorum yuruyuste biraktm aldm yanii.Valla o ilaci ictgimde bunalima girmistm baslarm zayflamasna diye ama boyle de olmuyo yine bunalimm aman Valla bıraktım hayrliisi neyse o olsun

Merhaba kızlar.. yaklaşık 3 aydır bu sayfalardan çok şey öğrendim o yüzden artık hayırlı haber aldığım için herkese umut olması adına yazıyorum bende iki yıllık evliyim, temmuz da doğum kontrol hapını bıraktım, eylül de ise korunmayı bıraktık. Yalnız doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra adetlerim düzensizleşti. İlk Doktora gittiğimde pco teşhisi koydu doktor. İlk kez duyuyordum vu rahatsızlığı ve beni nelerin beklediğini bilmediğim için endişeliydim. Hatta belki yanlış teşhisdir ümidiyle başka doktora daha gittim. En son 5 ekim de adet oldum. İki ay boyunca adet görmeyince 6 Aralık da ikinci doktora gittim ve oda bana pco teşhisi koydu, minik minik kistler gördüğünü ve zayıf olmama rağmen kilo verirsem rahatsızlığımın düzelebileceğini söyledi. Adet söktürücü verdi ve klomen tedavisini başlamamız gerektiğini, desteksiz hamile kalmamın zor olacağını söyledi. Benim almanyaya aileme yanına gelme durumum olduğu için tedaviye daha sonra başlamamız daha iyi olacağını söyledim ve sadece adet söktürücü kullanma kararı aldık. Aynı gün kan testi yaptırdım ama 0'ın altında çıktı yani negatif sonuç aldık. Ben adet söktürücüyü kullandım ve adet olacağım günü beklemeye başladım. Bütün adet belirtilerini hissettim. Göğüslerimde acı hissettim, büyüdüklerini hissettim hatta ara ara adet sancısı bile hissettim hala hissediyorum. Hemen hemen her gün hiç olmayan akıntım oldu ama hamilelikdem hiç şüphelenmedim. Hem doktorun bana söyledikleri hemde kan testimin negatif çıkması hamile olma şıkkını tamamen silmışti aklımdan. Ben tarlusalı bitirdim ve başladım beklemeye.. 5 gün 6 gün 7 gün derken internette araştırmalara başladım ve kk da birçok kişinin aynı durumu yaşayıp hayırlı haber aldığını okudum 10. Gün de geldikden sonra tam seyahat günümüz yani 19 Aralık cumartesi sabahi ıdrar testi yapıp soluk da olsa çift cizgiyi gördüm Rabbime şükürler olsun saatin 9 olmasını zor bekledik ve eşimle kan testi yaptırmaya gittik. Bir saat sonra aldığımız sonuçta değerim 332 ydi almanyaya ailemin yanına içimde bir mucizeyle geldim çok şükür. Bugün 22 Aralık ve susam büyüklüğünde mucizemizi gördük çok şükür. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Kimse ne olursa olsun ümitsizliğe kapılmasın. Pco teşhisi ilk konulduğu günden beri ilk olarak yaptığım şey bol bol dua etmek oldu. Rabbime tevekkül ettim. En doğru zamanı bildiğine ve bizede en hayirlisini vereceğine inandım ve güvendim. Ailemden 3000 km uzakta olmama rağmen onlara bu güzel haberi canlı canlı vermeyi nasip etti bana Allahım. Faydası oldumu bilmiyorum ama yaklaşık bir aydan fazla süredirde her akşam bir bardak testere dişli aslan pençesi çayı içtim. Benimde hikayemin birilerine umut olmasını ümit ediyorum. Herkese hayırlı kandiller diliyorum

Merhaba kızlar.. yaklaşık 3 aydır bu sayfalardan çok şey öğrendim o yüzden artık hayırlı haber aldığım için herkese umut olması adına yazıyorum bende iki yıllık evliyim, temmuz da doğum kontrol hapını bıraktım, eylül de ise korunmayı bıraktık. Yalnız doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra adetlerim düzensizleşti. İlk Doktora gittiğimde pco teşhisi koydu doktor. İlk kez duyuyordum vu rahatsızlığı ve beni nelerin beklediğini bilmediğim için endişeliydim. Hatta belki yanlış teşhisdir ümidiyle başka doktora daha gittim. En son 5 ekim de adet oldum. İki ay boyunca adet görmeyince 6 Aralık da ikinci doktora gittim ve oda bana pco teşhisi koydu, minik minik kistler gördüğünü ve zayıf olmama rağmen kilo verirsem rahatsızlığımın düzelebileceğini söyledi. Adet söktürücü verdi ve klomen tedavisini başlamamız gerektiğini, desteksiz hamile kalmamın zor olacağını söyledi. Benim almanyaya aileme yanına gelme durumum olduğu için tedaviye daha sonra başlamamız daha iyi olacağını söyledim ve sadece adet söktürücü kullanma kararı aldık. Aynı gün kan testi yaptırdım ama 0'ın altında çıktı yani negatif sonuç aldık. Ben adet söktürücüyü kullandım ve adet olacağım günü beklemeye başladım. Bütün adet belirtilerini hissettim. Göğüslerimde acı hissettim, büyüdüklerini hissettim hatta ara ara adet sancısı bile hissettim hala hissediyorum. Hemen hemen her gün hiç olmayan akıntım oldu ama hamilelikdem hiç şüphelenmedim. Hem doktorun bana söyledikleri hemde kan testimin negatif çıkması hamile olma şıkkını tamamen silmışti aklımdan. Ben tarlusalı bitirdim ve başladım beklemeye.. 5 gün 6 gün 7 gün derken internette araştırmalara başladım ve kk da birçok kişinin aynı durumu yaşayıp hayırlı haber aldığını okudum 10. Gün de geldikden sonra tam seyahat günümüz yani 19 Aralık cumartesi sabahi ıdrar testi yapıp soluk da olsa çift cizgiyi gördüm Rabbime şükürler olsun saatin 9 olmasını zor bekledik ve eşimle kan testi yaptırmaya gittik. Bir saat sonra aldığımız sonuçta değerim 332 ydi almanyaya ailemin yanına içimde bir mucizeyle geldim çok şükür. Bugün 22 Aralık ve susam büyüklüğünde mucizemizi gördük çok şükür. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Kimse ne olursa olsun ümitsizliğe kapılmasın. Pco teşhisi ilk konulduğu günden beri ilk olarak yaptığım şey bol bol dua etmek oldu. Rabbime tevekkül ettim. En doğru zamanı bildiğine ve bizede en hayirlisini vereceğine inandım ve güvendim. Ailemden 3000 km uzakta olmama rağmen onlara bu güzel haberi canlı canlı vermeyi nasip etti bana Allahım. Faydası oldumu bilmiyorum ama yaklaşık bir aydan fazla süredirde her akşam bir bardak testere dişli aslan pençesi çayı içtim. Benimde hikayemin birilerine umut olmasını ümit ediyorum. Herkese hayırlı kandiller diliyorum
Tebrik ederim ne guzel beklemedigin amda gelmis bebisin:KK46::nazar: Darısı bizlere inşaallah dua et bu güzel günde güzel gönlün ile...bir

herkese merhaba :) bir kaç aydan beri uyeyım ama anca cesaret edip konuşma actım uzun zamandr yazmak istiyodum ama cesaret edemiyodum çok uzun olucak ama şimdiden zaman ayırdıgınız için teşekkür ederim:) ben ilk ergenlik çağımda gördüğüm regliden baska adet görmedim:( birsürü doktorlara gittik en basta kimse bişey demedi zaten sülalede olan bitek benim bu rahatsızlıkta olan tabi yasım o zamanlar küçük oldugu için hap vermediler 19 yaşıma geldiğimde kontrol hapları içipte adetim geliodu bıraknca gelmiyodu pcosun dedi bi doktor sonrada bu yaşıma kadar doktor doktor gezdim ve hiç bi doktor insülin direncin var onun için insülin direnci hapı kullanman gerekir demedi şuan ıkı senelik evliyim bebişimiz olsun çok istiyoruz:)) ama pco olduğu için olmuyo zaten insülin direnci tadavime bir sene oluo başlayalı glifor binlik sabah akşam içiyorum 65 kiloya düştüm 85 kiloydum ama 65ten şuan 72 oldum arada içiyorum gliforo çünkü çok kötü mide bulantısı yapıo bana bide moralim çok bozuluo doktora gittim yazn her dediğini yaptım tarlusaldı klomendi falan her verdiği seyi eksiksiz yaptım ümitlendirdi beni 65 kiloyken oldu bunlar üç ayda kendiliğinden ilk defa adetim geldi ama olmadı bi türlü kalamadım hamile :(( benden sonra evlenenlerin çocukları oldu büyüdü bile kocam arada beni suçlayıcı konuşmalar yapıo moralim dahada alt üst oluo:((( bide bunun üstüne liseden yakın arkadasm benden sonra evlenenlerden o ilk çocuğunu doğurdu bu şubatta 1 yaşına gircek zaten ona hamile kalmadan once 89 kiloydu neyse yanlışlıkla gene hamile kalmıs şuan 7 8 haftalık hamile daha ilk bebeği bir yaşına girmedi ikincisine hamile allah analı babalı büyütsün saglıklı sıhhatli ona bisey demiyorum ama bana bilo ne kadar çok hamile kalmak istediğimi ona ramen gerçi o anki psikolojisi nasldı bilemicem ama benden çocuk nasıl düşürülür diye arastırma yapmamı istedi tabi benm iyice morallerim sıfıra indi yani napcagımı bilmiyorum bu rahatsızlıgı olanlar tadavi olanlar varsa yardım edermisnz izmirde oturuyorum ocak ayının sonuna dogru doktora gidicem bi önerisi olan varsa bu konuda yardım edermisinz ailemde kimsede olmadıgı için bu tarz rahatszlık kimse yardım etmio kendi çabamla bişeyler yapmaya calışıyorum en sonki doktorum rahim filmide cektirtti sol fallop hafif tıkalıymıs şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. biraz uzun ve karık anlattım kurubakmayın :)

herkese merhaba :) bir kaç aydan beri uyeyım ama anca cesaret edip konuşma actım uzun zamandr yazmak istiyodum ama cesaret edemiyodum çok uzun olucak ama şimdiden zaman ayırdıgınız için teşekkür ederim:) ben ilk ergenlik çağımda gördüğüm regliden baska adet görmedim:KK43: birsürü doktorlara gittik en basta kimse bişey demedi zaten sülalede olan bitek benim bu rahatsızlıkta olan tabi yasım o zamanlar küçük oldugu için hap vermediler 19 yaşıma geldiğimde kontrol hapları içipte adetim geliodu bıraknca gelmiyodu pcosun dedi bi doktor sonrada bu yaşıma kadar doktor doktor gezdim ve hiç bi doktor insülin direncin var onun için insülin direnci hapı kullanman gerekir demedi şuan ıkı senelik evliyim bebişimiz olsun çok istiyoruz:)) ama pco olduğu için olmuyo zaten insülin direnci tadavime bir sene oluo başlayalı glifor binlik sabah akşam içiyorum 65 kiloya düştüm 85 kiloydum ama 65ten şuan 72 oldum arada içiyorum gliforo çünkü çok kötü mide bulantısı yapıo bana bide moralim çok bozuluo doktora gittim yazn her dediğini yaptım tarlusaldı klomendi falan her verdiği seyi eksiksiz yaptım ümitlendirdi beni 65 kiloyken oldu bunlar üç ayda kendiliğinden ilk defa adetim geldi ama olmadı bi türlü kalamadım hamile :KK43:( benden sonra evlenenlerin çocukları oldu büyüdü bile kocam arada beni suçlayıcı konuşmalar yapıo moralim dahada alt üst oluo:KK43:(( bide bunun üstüne liseden yakın arkadasm benden sonra evlenenlerden o ilk çocuğunu doğurdu bu şubatta 1 yaşına gircek zaten ona hamile kalmadan once 89 kiloydu neyse yanlışlıkla gene hamile kalmıs şuan 7 8 haftalık hamile daha ilk bebeği bir yaşına girmedi ikincisine hamile allah analı babalı büyütsün saglıklı sıhhatli ona bisey demiyorum ama bana bilo ne kadar çok hamile kalmak istediğimi ona ramen gerçi o anki psikolojisi nasldı bilemicem ama benden çocuk nasıl düşürülür diye arastırma yapmamı istedi tabi benm iyice morallerim sıfıra indi yani napcagımı bilmiyorum bu rahatsızlıgı olanlar tadavi olanlar varsa yardım edermisnz izmirde oturuyorum ocak ayının sonuna dogru doktora gidicem bi önerisi olan varsa bu konuda yardım edermisinz ailemde kimsede olmadıgı için bu tarz rahatszlık kimse yardım etmio kendi çabamla bişeyler yapmaya calışıyorum en sonki doktorum rahim filmide cektirtti sol fallop hafif tıkalıymıs şimdiden cevap veren herkese teşekkür ederim. biraz uzun ve karık anlattım kurubakmayın :)
Canım eşin hiç test verdi mi? Pco hamile kalmaya engel değil yumurta takibi falan yapıldı ise yumurtlayıp yumurtan da çatlıyorsa belki de eşinde sıkıntı vardır. Saçma sapan konuşup seni üzmesin hastalık bu!! İsteyerek mi yapıyorsun gitsin bir Tüp bebek merkezinde kendisi bir sperm testi versin.. Kesin vermemiştir iki senedir hiç.

Canım eşin hiç test verdi mi? Pco hamile kalmaya engel değil yumurta takibi falan yapıldı ise yumurtlayıp yumurtan da çatlıyorsa belki de eşinde sıkıntı vardır. Saçma sapan konuşup seni üzmesin hastalık bu!! İsteyerek mi yapıyorsun gitsin bir Tüp bebek merkezinde kendisi bir sperm testi versin.. Kesin vermemiştir iki senedir hiç.
yaptı bir sene falan oluyo yaptrdıgında şehir dışındaydı doktora göstrdm normal dedi ona herseyi zaten ocakta gitcem dedim o illa yazın gideriz birazdaha kilo verirsin dedi aşılama yada tüp yaptırırız dedi. ama ben kendime engel olamıyorum hep aklımda diyorum neden ben ailemde hiç kimsede yok acaba ilk adet gördüğümde anneannem ölmüştü onun elinde büyüdüm ben çok üzüldm agladm acaba omu yaptı diyorum bazı doktorlar ondandr psikolojiktirde dediler hepsi ayrı sey söylüyo hangisine inancam sasırdım:( saol cvp verdiğin için kimle dertleşmek istesem habire sanki hiç bişey yokmus gibi davranıolar bide her dışarı çıktıgımda inadına insanın gözüne bişey sokarsın ya aynen öyle ya hamile biri oluo yada kucagnda çocugu yada benmi algıda secicilik yapıyorum

Hayrli akşamlar... Bu sayfada yeni uyeyim ve polikistik ovel kistim var... Bide yumurta tembelliği.. Bundan önce düşüklerim oldu.. Aşılama ve gereken bütün tıbbi şeyleri yaptım ama olmadı. En son asilamada 1.5 aylık gebe kalabildim... Oda düşükle sonuçlandı.... Bugün yumurtlama testi yaptım ve çift çizgi çıktı... Benm gbi olupta gebe kalan ulasabilir mi bana

Hayrli akşamlar... Bu sayfada yeni uyeyim ve polikistik ovel kistim var... Bide yumurta tembelliği.. Bundan önce düşüklerim oldu.. Aşılama ve gereken bütün tıbbi şeyleri yaptım ama olmadı. En son asilamada 1.5 aylık gebe kalabildim... Oda düşükle sonuçlandı.... Bugün yumurtlama testi yaptım ve çift çizgi çıktı... Benm gbi olupta gebe kalan ulasabilir mi bana
Canım kaç düşüğün var? Pcoyum bende 3 düşüğüm var. Gebe kalmakta da zorluk yaşıyorum artık. 8ay oldu olmadı...

ost: 44284699, member: 707289"]Genetik araştırma filan yapıldı mı ? sonuçta 6 kere gebe kalabilmissin ama devam ettirememissin gebeliği. Dusuğe sebep olan bir neden olmalı araştırıldı mi ?[/QUOTE]
Tabiiki arastirildi.... Annemdede bu rahatsızlık varmış . bende kan pıhtılaşması,yumurta tembelliği var... Napcagimi şaşırdım. Bugün yumurtlama testinin ikinci gunundeyim oda çift çizgi çıktı.. Nereye kadar böle devem edecem blmiyorum

ost: 44284699, member: 707289"]
Tabiiki arastirildi.... Annemdede bu rahatsızlık varmış . bende kan pıhtılaşması,yumurta tembelliği var... Napcagimi şaşırdım. Bugün yumurtlama testinin ikinci gunundeyim oda çift çizgi çıktı.. Nereye kadar böle devem edecem blmiyorum
Canım benim de 3 düşüğüm var cgh ile tüp düşünüyorum Son bir denemeden sonra.
Pıhtılaşma da hangi genler senin? Benim mthfr c677t heterozigot sadece ve doktorlar bunun düşüğe neden olabileceğini düşünmüyor. Hamile kalırsam iğne kullanacağım ama düşüklerin sebebini embriyonun kromozomal bozuk olduğunu düşünüyorlar.
Sana ve eşine karyotip analizi yapıldı mı? Bize yapıldı normal çıktı çok şükür. Bir de hsg çekildin mi? Septum da düşüğe neden olabiliyormuş.
Kayıpların kaç haftalıktı canım? Benim ikisi 5 biri 7.5 hafta

Back
X