Gebeliğe Hazırlık Plansız gebelik ve karmakarışık düşüncelerim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoo aldırınca doğmuyor.yapay zekaya sor bakalım dünyada kaç milyon kürtaj oluyor? Aldır aldırma demek kişisel yorum ama her hamile kalınan embriyonun alacak nefesi var mı oluyor şimdi? Bu da bir imkan dahilinde insana sunulmuş bir tıbbi destek sonuçta.allah böyle bir yöntemin de var olacağını bilmiyor muydu? Kaç çocuk doğuracağımıza ne zaman doğuracağımiza kadınların çok büyük bir çoğunluğu olarak gayet de karar verebiliyoruz işte.kendi kararsızlığına ya da boşvermişliğine kılıf uydurma bu laflar sırf.
Kaç çocuk doğuracağımıza ne zaman doğuracağımiza kadınların çok büyük bir çoğunluğu olarak gayet de karar verebiliyoruz işte. Bu cümlenize takıldım. Gerçekten biz mi karar veriyoruz? Ne zaman kaç tane diye. Keşke herkes için öyle olsa.
2 sene boyunca tedaviye başlayamadım bile. Rabbim vermeyi bırak tedaviye başlamama bile izin vermedi (rahim ve bel fıtığı ameliyatı vs bir sürü şey oldu). Sonrasında yine olmadı. Tüp bebek tedavisine karar verdim. İlk merkezde hayal kırıklığı. Artık olmayacak dedim. O vesile ile kadınlar kulübünde buldum kendimi. Nerede tedavi olabilirim diye. Evet tam 2 sene önce karar verdim. bir evlat istiyorum diye ama olmadı. Sadece karar vermekle olmuyor. Allah ne zaman dilemişse, ne dilemişse o oluyor. Bu süreçler bana bunu ve sabrı öğretti🤲🏽bizim kararımız ile değil Allah'ın izni ile oluyor🤲🏽

Kaç çocuk doğuracağımıza ne zaman doğuracağımiza kadınların çok büyük bir çoğunluğu olarak gayet de karar verebiliyoruz işte. Bu cümlenize takıldım. Gerçekten biz mi karar veriyoruz? Ne zaman kaç tane diye. Keşke herkes için öyle olsa.
2 sene boyunca tedaviye başlayamadım bile. Rabbim vermeyi bırak tedaviye başlamama bile izin vermedi (rahim ve bel fıtığı ameliyatı vs bir sürü şey oldu). Sonrasında yine olmadı. Tüp bebek tedavisine karar verdim. İlk merkezde hayal kırıklığı. Artık olmayacak dedim. O vesile ile kadınlar kulübünde buldum kendimi. Nerede tedavi olabilirim diye. Evet tam 2 sene önce karar verdim. bir evlat istiyorum diye ama olmadı. Sadece karar vermekle olmuyor. Allah ne zaman dilemişse, ne dilemişse o oluyor. Bu süreçler bana bunu ve sabrı öğretti🤲🏽bizim kararımız ile değil Allah'ın izni ile oluyor🤲🏽
Allah gönlünüze göre versin.kırdıysam özür dilerim.🙏

Allah gönlünüze göre versin.kırdıysam özür dilerim.🙏
Amin herkesin versin 🙏çok şükür 3 aylık hamileyim🤲🏽kırmadınız özür dilemenizi gerektirecek bir durum yok 😊sadece hamilelik herkes için istenilen zamanda olmuyor onu belirtmek istedim. Kimi istiyor olmuyor, kimi istemiyor oluyor. Çünkü Allah biliyor🙏

Merhaba arkadaşlar. Oldum olası hep düzensizdi regllerim. Nihayetinde reglimin beklenen dongumun 10 gün gecikmesi ile test yapayım dedim. Bu sefer farklı hissediyordum çünkü hem spor hem diyet yapiuordum ve zararlı aliskanlikligimii bırakalı epey de zaman olmuştu. Çarpıntı ve yorgunluk hali tuhaf geliyordu yani. Testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı.neye ugradigimi şaşırdım tabi ve aşırı tepkiler verdim. Korktum, ağladım, öfke ne derseniz. Eşim de aynı sekilde şoka girdi çünkü istenen,beklenen birşey değildi. Eşimle ayni sehirin çok uzak noktalarinda çalışıyoruz. Ve o haftanin 3-4 günü evde olabiliyor. Bu durumu duzelttikten sonra Bebek düşünüyorduk. Şimdi biraraya gelmemiz mümkün değil ve ortada böyle bir durum var. Bu arada 27 Nisan'da beta verdim 210 değer çıktı. Tekrarı için haftaya çağırdılar. O sırada özel hastaneden randevu aldım. Gidip birşeylerin netlestmesi için en azından bir goruneyim dedim. İlk andan beridir bebeği aldırma fikri kafamizda dönüyor ama korkuyorum ya sonradan cezalandırılırsak diye. Kafam çok karışık çok hassasım...
Merhaba Ocak ayında kürtaj oldum. Ama benim keyfi değildi gebelik devam ederse rahmimin alınabileceği söylendi skar gebeydim heyetten geçtim. Size tavsiyem şu bir mecburiyet yoksa kesinlikle kürtaj olmayın. Psikolojisi çok ağır günlerce ağladım bebeğimi kaybettiğim için ve ağlamaya devam ediyorum ve galiba geçmeyecek bu durum ölene kadar aklımda ve kalbimde olacak bebeğim.. 2 yaşında bir kızm var ona her ninni açtığımda bebeğim aklıma geliyor ve ağlıyorum

İkimiz de memuruz biraraya gelmemiz için 2 sene var önümüzde. Şimdiden yoğun kasılmalar yaşıyorum. Allah korusun ters birşey olsa evde tekim... Dün çok korktum biraz fazla kasılma yaşayınca. Her sabah işe gitmek gerekiyor daha araba alacaktık, borçlar da var hala. Ne yapacağımi bilmiyorum....
Sizi çok iyi anlıyorum.korku,kaygı tüm duygular ,benim de başima gelmişti.sonra bebek kendisi gitti istenmediğini anladı galiba…tabi bu olaya 12 sene oldu.daha sonrası üzülüyorsun…şimdi his olmasa bile üzüleceğin bir gerçek.karar senin tabi ki

Korkularını anlıyorum hangi şehirdesiniz mesleğiniz nedir yorucu mu? tabi ki bunlarda önemli hamilelik çok zorlu bir süreç bazı kadınlarda, benimde çok zor geçti, ama inanın hemde çok güzel bir şey Rabbim kolaylığını veriyor bende yaşadığım şehirde yalnızım ve eşim işteyken hep ya bişey olursa korkusu yaşadım, eve kamera koyun eşiniz sizi izlesin gözü üzerinizde olur kafanız rahat olur 🥰 aldırma konusuna gelince o bir mucize zaten anlatmaya gerek yok sizi seçmiş ve gelmiş herkes nasibini yer Rabbim onu nasibiyle gönderecek ve eviniz bereketlenecek 💖

Merhaba arkadaşlar. Oldum olası hep düzensizdi regllerim. Nihayetinde reglimin beklenen dongumun 10 gün gecikmesi ile test yapayım dedim. Bu sefer farklı hissediyordum çünkü hem spor hem diyet yapiuordum ve zararlı aliskanlikligimii bırakalı epey de zaman olmuştu. Çarpıntı ve yorgunluk hali tuhaf geliyordu yani. Testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı.neye ugradigimi şaşırdım tabi ve aşırı tepkiler verdim. Korktum, ağladım, öfke ne derseniz. Eşim de aynı sekilde şoka girdi çünkü istenen,beklenen birşey değildi. Eşimle ayni sehirin çok uzak noktalarinda çalışıyoruz. Ve o haftanin 3-4 günü evde olabiliyor. Bu durumu duzelttikten sonra Bebek düşünüyorduk. Şimdi biraraya gelmemiz mümkün değil ve ortada böyle bir durum var. Bu arada 27 Nisan'da beta verdim 210 değer çıktı. Tekrarı için haftaya çağırdılar. O sırada özel hastaneden randevu aldım. Gidip birşeylerin netlestmesi için en azından bir goruneyim dedim. İlk andan beridir bebeği aldırma fikri kafamizda dönüyor ama korkuyorum ya sonradan cezalandırılırsak diye. Kafam çok karışık çok hassasım...
Sizi çok iyi anlıyorum endişelerinizi korkunuzu ama korunmanıza rağmen gelmeyi seçen bir bebek var. Ben bu hayatta hiç bişeyin tesadüf olmadığını düşünüyorum eğer geldiyse bi şeyler daha çabuk yoluna girecektir… Zaten vicdanınızla çelişiyorsanız bunu yapmayın lütfen 🥺 kötü bir örnek olacak ama benim kuzenim evlendikten 3 ay sonra hamile kaldı ve aldırdı şu an 2 yıldır çocuk istiyorlar ve olmuyor o kadar pişman ki. Ve bende 7 sene sonra miniğime kavuşmak için gün sayıyorum o kadar zor sahip olduk ki lütfen iyi düşünün daha minicikken hayatımız bir anda değişmeye başladı maddi ve manevi bolluklar geldi onun kısmetine inanın asla boşuna gelmedi..

Son düzenleme:
baci bana sorarsan aldirma yasinda oyle cok kucuk degil bence bir sekilde halleedersiniz.. su akip elbet yolunu bulacak

Uzun yıllardır evliyim sayısız tüp bebek denemesi iğneler ilaçlar derken psikolojik olarak çok yıprandım ve tam pes ettiğim zamanda doğal yoldan hamile kaldım şuan ona birşey olacak diye çok korkuyorum benimde eşim asker ve görevde oluyor çoğu zaman birşey olsa 1 saatten aşağı gelemez ailem 10 saat uzaklıkta eşimin ailesi 16 saat uzaklıkta burada kimsemiz yok ama böyle bir korkum yok olacak olanları değiştiremezsiniz zaten şuan kasılmalar normal biraz zaman geçince herşey düzene girecektir emin olun karar sizin tabiki de. Buraya yazdığıniza göre bir yanınız onu istiyor ve merhamet sahibi birisiniz yoksa sormazdiniz burada bir karar almanız çok zor ve verilen kararla siz yaşayacaksınız.

Yani dini inancınız için ya cezalandırılırsak diye düşünmenize gerek yok. Çünkü eğer dini inancınız islamsa kesinlikle kabul edilmez bi durum bebeğin hayatına son vermek. Size gelecek olursak regliniz düzensizse bebek doğurmak çok zor olabiliyor. Hamile iseniz bu fırsatı kaçırmayın derim. Doğum yaklaştığında bi yakınınız size eşlik eder doğumdan sonraki 40 günde öyle. Bu eşiniz evde bile olsa böyle oluyo genelde. Ve böyle zor koşullarda gelen bebek Allahın bi hikmeti oluyo genelde ve herşey yoluna giriyo onunla. Eğer besleyecek bakacak gücünüz varsa ve ilerdede olsa bi çocuk düşünüyosanız çocuk size çoktan gelmiş :)

Merak ettiğim bir de şu var. Bebek doğunca bebeğe kim bakacak ? Çalışıyorsanız bakacak biri lazım . Var mı ? Eğer varsa hangi şehirdesiniz bilmem ama birimiz bi ucu birimiz bi ucu demişsiniz. Orta yerde bi ev kiralasanız iki kira vereceğinize ne bileyim anlayamadım ben pek. Bu şartlarda bebeğe gerek yok zaten iki ayrı ev geçindirmek sizi borçtan kurtarmazki

Merak ettiğim bir de şu var. Bebek doğunca bebeğe kim bakacak ? Çalışıyorsanız bakacak biri lazım . Var mı ? Eğer varsa hangi şehirdesiniz bilmem ama birimiz bi ucu birimiz bi ucu demişsiniz. Orta yerde bi ev kiralasanız iki kira vereceğinize ne bileyim anlayamadım ben pek. Bu şartlarda bebeğe gerek yok zaten iki ayrı ev geçindirmek sizi borçtan kurtarmazki
Mazeret tayini diye bişey var onu araştırdınız mı. Dilekçe falan yazın ne bileyim çocuk çocuk diyo devlet. Yazın cimere durumunuzu yardım talebinde bulunun. Ortak tayin yeri isteyin emin olun görmezden gelmezler cimerde

28 yaşındasınız ve pcosunuz var. Bence bu çocuk sizin için bir şans olmuş. Aldırmanızdansa, doğurmanı daha doğru göründü bana. Deseniz ki ben hiç çocuk düşünmüyorum o zaman yorumum farklı olurdu. Sonra tüp bebek doktorları gezip aramanızdansa elinizdekini doğurun gitsin.
İş olarak da zaten 24 hafta ücretli 6 ay ücretsiz izniniz olacak. Sonrasına da bakarsınız.

Merhaba arkadaşlar. Oldum olası hep düzensizdi regllerim. Nihayetinde reglimin beklenen dongumun 10 gün gecikmesi ile test yapayım dedim. Bu sefer farklı hissediyordum çünkü hem spor hem diyet yapiuordum ve zararlı aliskanlikligimii bırakalı epey de zaman olmuştu. Çarpıntı ve yorgunluk hali tuhaf geliyordu yani. Testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı.neye ugradigimi şaşırdım tabi ve aşırı tepkiler verdim. Korktum, ağladım, öfke ne derseniz. Eşim de aynı sekilde şoka girdi çünkü istenen,beklenen birşey değildi. Eşimle ayni sehirin çok uzak noktalarinda çalışıyoruz. Ve o haftanin 3-4 günü evde olabiliyor. Bu durumu duzelttikten sonra Bebek düşünüyorduk. Şimdi biraraya gelmemiz mümkün değil ve ortada böyle bir durum var. Bu arada 27 Nisan'da beta verdim 210 değer çıktı. Tekrarı için haftaya çağırdılar. O sırada özel hastaneden randevu aldım. Gidip birşeylerin netlestmesi için en azından bir goruneyim dedim. İlk andan beridir bebeği aldırma fikri kafamizda dönüyor ama korkuyorum ya sonradan cezalandırılırsak diye. Kafam çok karışık
Tüp bebek kliniğinin bekleme salonlarında insanlar genelde birbirlerinin yüzlerine pek bakmazlar çünkü insanlar bu durumdan o kadar üzgünlerdir ki bu durumu aynen yaşayan insanlarla bile duygularını paylaşmak istemezler çünkü o kadar hayal kırıklığına uğramışlardır ki o süreçte en basiti o hamilelik testidir mesela o tek çizgiyi görmenin her ay hayal kırıklığı.Kısacası bana düşmez haddim değil ama Allah ne güzel size böyle bir nasip vermiş hepsi olur insan anlamıyor bile bebeği olduktan sonra zaman çok hızlı geçiyor herşey birşekilde geçiyor zor günlerde oluyor ama geçiyor onun bir gülüşünü görünce emin olun.birde o bebek inanın herşeyi hissediyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X