Gebeliğe Hazırlık Plansız gebelik ve karmakarışık düşüncelerim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba arkadaşlar. Oldum olası hep düzensizdi regllerim. Nihayetinde reglimin beklenen dongumun 10 gün gecikmesi ile test yapayım dedim. Bu sefer farklı hissediyordum çünkü hem spor hem diyet yapiuordum ve zararlı aliskanlikligimii bırakalı epey de zaman olmuştu. Çarpıntı ve yorgunluk hali tuhaf geliyordu yani. Testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı.neye ugradigimi şaşırdım tabi ve aşırı tepkiler verdim. Korktum, ağladım, öfke ne derseniz. Eşim de aynı sekilde şoka girdi çünkü istenen,beklenen birşey değildi. Eşimle ayni sehirin çok uzak noktalarinda çalışıyoruz. Ve o haftanin 3-4 günü evde olabiliyor. Bu durumu duzelttikten sonra Bebek düşünüyorduk. Şimdi biraraya gelmemiz mümkün değil ve ortada böyle bir durum var. Bu arada 27 Nisan'da beta verdim 210 değer çıktı. Tekrarı için haftaya çağırdılar. O sırada özel hastaneden randevu aldım. Gidip birşeylerin netlestmesi için en azından bir goruneyim dedim. İlk andan beridir bebeği aldırma fikri kafamizda dönüyor ama korkuyorum ya sonradan cezalandırılırsak diye. Kafam çok karışık çok hassasım...
İstemiyorsan aldır zor gerçekten zor bir durum sonuçta eşinle ayrı zor şartlarda çalışıyorsunuz zaten eşinizi de zor görüyorsunuz beklenen bir durum değildi sonuçta karar sizin ama bilmiyorum aldır istersen hiç düşünme bekleme. Kaç yaşında olduğunu bilmiyoruz 3. 4 yılan Toparlan o zaman düşünürsün

Merhaba arkadaşlar. Oldum olası hep düzensizdi regllerim. Nihayetinde reglimin beklenen dongumun 10 gün gecikmesi ile test yapayım dedim. Bu sefer farklı hissediyordum çünkü hem spor hem diyet yapiuordum ve zararlı aliskanlikligimii bırakalı epey de zaman olmuştu. Çarpıntı ve yorgunluk hali tuhaf geliyordu yani. Testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı.neye ugradigimi şaşırdım tabi ve aşırı tepkiler verdim. Korktum, ağladım, öfke ne derseniz. Eşim de aynı sekilde şoka girdi çünkü istenen,beklenen birşey değildi. Eşimle ayni sehirin çok uzak noktalarinda çalışıyoruz. Ve o haftanin 3-4 günü evde olabiliyor. Bu durumu duzelttikten sonra Bebek düşünüyorduk. Şimdi biraraya gelmemiz mümkün değil ve ortada böyle bir durum var. Bu arada 27 Nisan'da beta verdim 210 değer çıktı. Tekrarı için haftaya çağırdılar. O sırada özel hastaneden randevu aldım. Gidip birşeylerin netlestmesi için en azından bir goruneyim dedim. İlk andan beridir bebeği aldırma fikri kafamizda dönüyor ama korkuyorum ya sonradan cezalandırılırsak diye. Kafam çok karışık çok hassasım...
Benimde yarın tahliye işlemim olucak ne kadar kendimi ısındırmaya çalışsamda olmuyor yapamıyorum kucağımda 7 aylık bir bebek Allahım inşallah affeder beni. Ama psijolojik olarak sağlıksız bir anne olup eşime de saldırmaktansa sağlıklı bir anne olarak devam etmeyi istedim Allahım doğru zamnda yeniden nasip eder inşallah

Benimde yarın tahliye işlemim olucak ne kadar kendimi ısındırmaya çalışsamda olmuyor yapamıyorum kucağımda 7 aylık bir bebek Allahım inşallah affeder beni. Ama psijolojik olarak sağlıksız bir anne olup eşime de saldırmaktansa sağlıklı bir anne olarak devam etmeyi istedim Allahım doğru zamnda yeniden nasip eder inşallah
Şimdiden çok geçmiş olsun. Bebeğiniz için de sizin huzurlu ve sağlıklı olmanız en önemlisi. 🩷🌸

Büyütecek yaşayacak kişiler sizlersiniz bize burdan aldır demek doğur demek kolay gelir.yaşınız da genç sanırım.ben 35 de evlendim çocuk düşünmedim şimdi düşününce de olmuyor olunca da düştü.ama size şunu söyleyebilirim burada evli olup o çift çizgiyi görmek için bir sürü para harcayanlar parası olmayıp evde ovulasyonlarla deneyenler var.
Size de yüklenilmesini doğru bulmuyorum kalbinizde ne ağır basıyorsa onu yapın inşallah hayır neyse o olur.ama bence doğurcaksınız 🥰 borçlar bitiyor 2niz de çalışıyorsunuz boş yere stres yapmayın 🤲

Pcos varmış sanırım, düzensiz adetler…. Verilmiş bir şans gibi…. Yaşınız çok genç değil, 2 yıllık evlisiniz, cahil biri değilsiniz. 28 yaşında pırıl pırıl anne olabilirsiniz. Şok olmanızı anlıyorum. Yaparsınız. Cahiller doğrup duruyor. Akıllılar da doğursun🤭

Bence bebek durumuna hiçbir zaman tam olarak hazır hissedilmez diye düşünüyorum ama uzun zamandır bebek sahibi olmak isteyen biri olarak da temel olarak hiç hazır olmadığınız bir gebeliğin bebek fikrinin de çok da sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Sanırım sadece fikren değil, koşullar olarak da hazır değilsiniz. bu konuda başkalarının fikirleri değil eşinizin ve sizin fikirleri önemli. Aldırmak da bi seçenek, doğurmak da.Burada özellikle bebek sahibi olmak isteyen anne adayları kürtaj konusunda benim katılmadığım şekilde aşırı katı kendinizi kötü hissedersiniz sadece.

İstemesek de alışıyoruz.
Bu zamanda olmasi daha hayirli demek ki diye düşünürüm ben.
Aldirsam baska yönden imtihan olurum cümleniz de doğru çıkar gibime geliyor.
Son karar sizin.
Bir de not düşeyim: Pcos olup sağlıklı normal hamilelik, dogum yasayan bir akrabamiz var bizim de.

Ben de pcosluyum. Ve açıkçası bizim çok zor çocuk sahibi olacağımızı düşünüyordum. Cok şaşkınım hala
Olanda hayır vardır gözüyle bakıyorum ben olaylara. Size de hayırlı olsun. Onu aldırsanız bu düşünce ömür boyu bi hayalet gibi peşinizden ayrılmayacak. Her şeyi ona yoracaksınız. Hayırlı olsun diyelim.

Rabbim isteyene vermiyor da istemeyene de böyle yapıyor. Hepimizin sınavı var buna inanıyorum 🙏👍

İkimiz de memuruz biraraya gelmemiz için 2 sene var önümüzde. Şimdiden yoğun kasılmalar yaşıyorum. Allah korusun ters birşey olsa evde tekim... Dün çok korktum biraz fazla kasılma yaşayınca. Her sabah işe gitmek gerekiyor daha araba alacaktık, borçlar da var hala. Ne yapacağımi bilmiyorum....
Araba mı çocuk mu ikileminde kalmışsınız anladığım kadarıyla.

Merhaba, öncelikle yargılamaya değil sizi anlamaya geldim 🫂
Aslında çok farklı kutuplardayız neden derseniz bir senedir o çift çizgi için uğraşıyoruz. Üç yıllık evliyiz. 2. Yılda çocuk düşünmeye başladık rutin kontrole gittiğimde doğal yoldan çok zor olacağını öğrendim. ( AMH düşük) sonra tüp bebek süreci vs. Derken bu günlere geldik işte. Ben de eşim de maddi olarak toparlanmayı bekledik. Arabamız vardı ama en azından bir ev aldıktan sonra bebişimiz olsun, rahat etsin dedik hep. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Biz ilk onu istemedik şimdi de o bizi istemiyor. Ev vs derken bizim bütün birikim tüp bebeğe gitti. 5 tane sonuçsuz tedavi… Doktorum keşke hiç korunmasaydın, dedi. ( o zaman 29 yaşındaydım, şimdi 30 :) ) bazen eşimle de konuşuyoruz baştan bilseydim yine korunurduk herhalde. Evliliğin ilk yıllarının tadı çok başka. İkimiz de aynı düşünüyoruz. Ben size aldır veya aldırma asla diyemem tek diyeceğim bebekler, çocuklar için inandığım ve bir sürü örneğini gördüğüme göre bebekler için tabula Rasa yani boş levha kuramı çok doğru. Biz ona ne Verirsek biz de yani ailede ne varsa onu görüyor, onu alıyor. Mutsuz bir hamiş olmayın. İlk andan itibaren bebişiniz sizin her halinizi hissediyor. Sizin mutluluğunuz onun mutluluğu. Bir de korktuğunuzu söylemişsiniz telefonunuzu yanınızdan ayırmayın. Eşinizle uzakta değil aynı evde yaşarken bile bir şey olacağı varsa olur. Siz işteyken Allah korusun başınıza bir şey gelse yine eşiniz yok yanınızda. Yanımda kimse yok vs diye düşünüp stres olmayın. Telefonunuz yanınızda, varsa akıllı saatiniz kolunuzda olsun daima. Yardıma herkes gelir :)

Süreciniz hayırlı olsun. Bazen habersiz de olsa gelen meleği hoş karşılamak lazım. 🌸

Merhaba arkadaşlar. Oldum olası hep düzensizdi regllerim. Nihayetinde reglimin beklenen dongumun 10 gün gecikmesi ile test yapayım dedim. Bu sefer farklı hissediyordum çünkü hem spor hem diyet yapiuordum ve zararlı aliskanlikligimii bırakalı epey de zaman olmuştu. Çarpıntı ve yorgunluk hali tuhaf geliyordu yani. Testi yaptım ve ikinci çizgi silik çıktı.neye ugradigimi şaşırdım tabi ve aşırı tepkiler verdim. Korktum, ağladım, öfke ne derseniz. Eşim de aynı sekilde şoka girdi çünkü istenen,beklenen birşey değildi. Eşimle ayni sehirin çok uzak noktalarinda çalışıyoruz. Ve o haftanin 3-4 günü evde olabiliyor. Bu durumu duzelttikten sonra Bebek düşünüyorduk. Şimdi biraraya gelmemiz mümkün değil ve ortada böyle bir durum var. Bu arada 27 Nisan'da beta verdim 210 değer çıktı. Tekrarı için haftaya çağırdılar. O sırada özel hastaneden randevu aldım. Gidip birşeylerin netlestmesi için en azından bir goruneyim dedim. İlk andan beridir bebeği aldırma fikri kafamizda dönüyor ama korkuyorum ya sonradan cezalandırılırsak diye. Kafam çok karışık çok

Gayette olabiliyor 7 haftalık hamileyim 7 aylık bebeğim var çok zor bir doğum ve ağır bir lohusa depresyonundan çıktım. Kadın doğum doktoruna bir süre asla doğuma hazır olmadığımı en iyi korunma yöntemiyle korunmak istediğimi söyledim ve onun verdiği ilacı kullandım saatini
Bile aksatmazken bu hafta hamile olduğumu öğrendim. Nasıl bir psikolojide olduğumu tahmin edemezsiniz bile
Allah Allah.kandırıyorlar mi insanlari o zaman? Bu nasıl istatistik toplamak?

Bu kadar İstemiyorsanız tedbir alabilirdiniz hadi her şeyi geçtim ertesi gün hapı vs bir sürü korunma yöntemi var. Ama onlara rağmen olmuşsa da bir hayır vardır diyorum . Belkide sonra çocuk sahibi olamayacaksınız bilemezsiniz bir cana kıymak kolay değil. Çevremde bebek sahibi olmak isteyen 3 tane arkadaşım var . Sayısız Tüp bebek denemeleri.. evlat hasreti çekmeleri .. Size böyle güzel bir durum verilmiş kıymetini bilin :(
Benimde planlı değildi gebeliğim ama aldırma fikri aklımın ucundan geçmedi . eşim çok istiyordu. Sadece tek duam sağlıkla kucağımıza almak .

Kaygınızı anlıyorum ama bence bir şekilde bu gebelik olduysa nasibinizde var ve bu can size bahşedilmiş ne mutlu size. Diğer kalan sosyal olanaklarınızı ve işinizi zaten kamuda çalışıyorsunuz çok fazla kolaylık var bir yıla yakın izniniz bittikten sonra kendi iş yerinize yakın bir kreşe verip eşinizle ortak paydada buluşup bir yol izleyebilirsiniz. Veya ücretsiz izne çıkabilirsiniz nasılsa devlet memurusunuz ekonomik durumunuzu değerlendirip, hakkınızda hayırlısı olsun istedikten sonra kesinlikle her şeyin bir yolu var.

Gece tüm mesajları okudum. Bebek sahibi olmak için çabalayan insanların bu duyguyu anlamasını beklemek çok gerçekçi gelmiyor bana. Onlar yaşadıkları zorluk üzerinden empati kuruyorlar ama senin yaşadığını tam göremeyebiliyorlar. Açıkçası mesajların içinde senin ne hissettiğin ve ne istediğin de çok net anlaşılmıyor.
Bu arada ben de senin yeterince dikkat etmediğin izlenimine kapıldım, çünkü daha çok o tarz yorumlara tepki verdiğini gördüm.
Ne zaman öğrendiğini bilmiyorum ama ilk doktor randevusundan sonra daha farklı hissedeceğini düşünüyorum. Bu gerçekten büyük bir değişim ve insanın diğer planlarını da sarsıyor.
Ben açıkçası bebeği aldıracağını düşünmüyorum. Hayatım boyunca çocuk isteyip istemediğimden hiç emin olamadım. Eşim bir noktada ikna etti denemeye başladık ama ne takvim ne ovulasyon bakmadık sanırım eşim korktu da bir ara çok üstüne düştü sonra ben de şok olmuştum ilk gördüğümde sanki hiç olmayacak gibiydi. 34 yaşında doğurdum ama daha öğrenmeden “olmasa da olur, bu duyguyu bilmediğim için eksik hissetmiyorum” diyordum. Şu an 5,5 aylık bir bebeğim var ve dürüst olayım, bu beni mucizevi şekilde daha mutlu birine dönüştürmedi.Ama artık bebeğim olmadan bu hayat renksiz ve çekilmez gelir.
Lohusalığım ve doğumum oldukça travmatik geçti. Bebeğe büyük ölçüde tek başıma bakıyorum. Eşim çok erken çıkıp çok geç geliyor. Ev çoğu zaman kaos halinde. Haftada bir temizlik yapan biri var ama o da yetiştiği kadar. Yemekleri fırsat buldukça yapıp donduruyorum, çoğu zaman oradan ısıtıp yiyorum. Mama konusu vardı sarılık sebepli ama tek başıma hazırlama temiz biberon vs bile bana zor geldi, kafaya koyup 3 günde bıraktım.
Ama en zorlayan şey bunlar değil. Lohusalıkta eşim ve annesiyle yaşadığım tartışmalar beni çok yıprattı.
Hamileliğim çok güzeldi, bebeğimle bağ kurmaya çalıştım ama o “ağlayarak gelen büyük duygu” bana bebeğim 20 günlükken geldi. Yani o his başta olmayabilir. Hamilelikte de hissetmeyebilirsin. Ama bir noktada, onun sana herkesten daha iyi geldiğini fark edebilirsin.
Eşime çok aşığım. Ona sarıldığımda hissettiğim mutluluğu tarif edemem. Ama bebeğini uyurken özlemek, sabah ne kadar uykusuz olsan da onun gülüşünü görmek… bu bambaşka bir şey. Bunu yaşamadan anlamak mümkün değil.
Şunu da düşün: Şu an içindeki can, ileride olacak o kişiden farklı. Yani bu duygu bile zamanla değişecek. Eğer bir karar verip sonrasında kayıp yaşarsan, “bu duygular yüzünden mi yaptım” diye kendini suçlama ihtimalin de var.
Ben olsam onunla konuşurdum. Ben de öyle yaptım. Bir sigara yakıp “şimdi ne yapacağım?” diye düşündüğüm anlar oldu.
Ama şunu söyleyebilirim: Şu an düşündüğün şeyler, en büyük problemler olmayacak. Ve bir bebeğe yalnız bakmak dünyanın en zor şeyi değil. Zor, çok yorucu ama bir süre sonra yönetilebilir hale geliyor. Mesela 3 ay sonra kendi beşiğinde uyumaya başlayınca benim hayatım resmen seviye atladı.
Ve en önemlisi: Bu zorluklar hep aynı kalmıyor. Sürekli değişiyor.
Karar senin, ama şunu bil: Hislerin de zamanla değişebilir

Yoo aldırınca doğmuyor.yapay zekaya sor bakalım dünyada kaç milyon kürtaj oluyor? Aldır aldırma demek kişisel yorum ama her hamile kalınan embriyonun alacak nefesi var mı oluyor şimdi? Bu da bir imkan dahilinde insana sunulmuş bir tıbbi destek sonuçta.allah böyle bir yöntemin de var olacağını bilmiyor muydu? Kaç çocuk doğuracağımıza ne zaman doğuracağımiza kadınların çok büyük bir çoğunluğu olarak gayet de karar verebiliyoruz işte.kendi kararsızlığına ya da boşvermişliğine kılıf uydurma bu laflar sırf.
🤣arkadaşım sakin ol. Hayırdır, niye kılıf uydurayım . Aldırınca doğmuyor ne demek:) gereksiz kelime yığınlarını bir araya getirip yorum yapmışsın. Yazdığım şeyden muhalefet olmak için yorum yazmışsın sırf. Bu benim düşüncem sen kendi düşünceni konuyu açana yapmalısın. Bilim bilim demişsin de pek haberin yok sanırım. 4 haftada bebeğin kalbine kadar oluşur. Sadece biz 8. Hafta civarı duyarız. Kalbi atmaya başlayan embriyo dediğin bebeği. İstemediğinde korunmak gerekir. Korunmuyorsan sürpriz olmaz. Buda bilimsel bir cevap senin için. Pcosun gebeliğe engel olmadığı da bilimsel bir cevap. 4 haftada kalp atım damarı olduğu da bilimsel bir cevap. Allah bilmiyormuydu falan,,, çok gereksiz cümleler. İlle bir karşı yorum yapacaksan dediğim gibi bana değil konuyu açana yapacaksın. Tıp bilim sağlıksız bir gebeliği sonlandırmak için aslında var... 3 aya kadar aldırmak sadece tolerans zamanı. Buda sana bilimsel cevap. Çok bilimden bahsettiğin için bilimsel ilerliyorum sana.💐 fikrini konuya açana yaz bana değil.
İyi günler.

Bende de benzer durum olmuştu, aldırma kararı almıştık. Ve yani ne eşimde ne bende hiçbir sorun yoktu diye içimiz rahattı tekrar istediğimizde kolay olacak diye. Çünkü evliliğimizin 3.ayında olmuştu ve hiiiiiç hazır değildik.
Şuan çok pişmanım. Evet belki evliliğimizi zorlardı ama şuan gebelik için 2 senedir uğraşıyorum olmuyor. Ve 2024 senesinde 20 haftalık hamileyken bebeğimi kaybettim. Evet hiçbir sebep yok iken 2 yıldır çocuğumuz olmuyor. Yaş 37. Ve çok zorlanıyoruz. 33 yaşımdayken şimdiki ben gelecekten gidip bunları söylemiş olsaydım kendime, inanın hiçbir zorluğu gözüme gözükmezdi, kesin doğururdum hiç şüphesiz.
Bir de sizde pcos varmış. İyi düşünün. Sonraki pişmanlık ve üzüntü çok fena. Çocuk kolay olmuyor, bunu unutmamak lazım. Hamile kalmak kolay mümkün olan birşey değil. Kıymetini bilin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X