Plasenta previa

hlas

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
83
Puanlar
28
Kızlar merhaba sat a göre 12 doktora göre 13 haftalık hamileyim. Bugün kendi doktoruma gittim ikinci bebeğim. Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmış çok riskli çıkması yukarı çok zor görünüyor dedi. Çok üzüldüm ilk gebeliğim de çok zordu onda böyle değild ama kusmalar kanamalar enfeksiyon çok yattım hastanede. Şimdi de dedi erken doğum olabilir sürekli kanaman olur ilişki ağır kaldırmak yorulmak yasak. Başına gelip sağlıklı doğum olan oldu mu. Sezeryada kanamam çok olurmuş rahime ekstra dikiş gerekebilirmiş yapışma oluyormuş çok üzgünüm

Kızlar merhaba sat a göre 12 doktora göre 13 haftalık hamileyim. Bugün kendi doktoruma gittim ikinci bebeğim. Plasenta rahim ağzını tamamen kapatmış çok riskli çıkması yukarı çok zor görünüyor dedi. Çok üzüldüm ilk gebeliğim de çok zordu onda böyle değild ama kusmalar kanamalar enfeksiyon çok yattım hastanede. Şimdi de dedi erken doğum olabilir sürekli kanaman olur ilişki ağır kaldırmak yorulmak yasak. Başına gelip sağlıklı doğum olan oldu mu. Sezeryada kanamam çok olurmuş rahime ekstra dikiş gerekebilirmiş yapışma oluyormuş çok üzgünüm
Benim de tamamen kapatıyordu 27.haftamda çıktı.

Benim de tamamen kapatıyordu 27.haftamda çıktı.
Gerçekten mi çok sevindim inşallah çıkar benim de çok net konuştu senin çıkması çok zor görünüyor diye. Korktum yani. Kanama yaşadınız mı duphaston magnezyum vaşladı ekstra

Merhaba, inşallah ilerleyen haftalarda yukarı çıkar 🤲🏻 benim kısmen kapatıyordu 24.-25.hafta gibi 3 cm yukarı çıkmıştı.
Kanama nedeniyle hastanede yattım.
İlaçlarınızı düzenli kullanın ve dinlenmeye çalışın.

Merhaba, inşallah ilerleyen haftalarda yukarı çıkar 🤲🏻 benim kısmen kapatıyordu 24.-25.hafta gibi 3 cm yukarı çıkmıştı.
Kanama nedeniyle hastanede yattım.
İlaçlarınızı düzenli kullanın ve dinlenmeye çalışın.
İnşallah benim de çıkar çok sağolun 💕

Gerçekten mi çok sevindim inşallah çıkar benim de çok net konuştu senin çıkması çok zor görünüyor diye. Korktum yani. Kanama yaşadınız mı duphaston magnezyum vaşladı ekstra
12-13.haftalar erken cıkma ihtimali yüksek oluyor. Çünkü bebek gebeliğin ilerleyen haftalarında yuksrı çıkıyor eşliği de çıkabiliyor onla birlikte. Tabi çıkana kadar dikkat edin mutlaka. Umarım cıkar. Bizim anneler grubunda çıkmayan da var ama şükür gebeliği güzel ilerliyor.
Ben kanama yaşamadım.
Doktorunuz dikkat etmeniz gereken şeyleri demiş zaten, endişelenmemeye çalışın. İnşallah sıkıntısız geçer 🥰

12-13.haftalar erken cıkma ihtimali yüksek oluyor. Çünkü bebek gebeliğin ilerleyen haftalarında yuksrı çıkıyor eşliği de çıkabiliyor onla birlikte. Tabi çıkana kadar dikkat edin mutlaka. Umarım cıkar. Bizim anneler grubunda çıkmayan da var ama şükür gebeliği güzel ilerliyor.
Ben kanama yaşamadım.
Doktorunuz dikkat etmeniz gereken şeyleri demiş zaten, endişelenmemeye çalışın. İnşallah sıkıntısız geçer 🥰
Çok sağolun bana moral oldu

Benimki detaylı ultrason da fark edildi rahim ağına cok yakındı 1.5 cm falan dedi öncesinde nasıldı bilmiyorum ama hiç kanamam falan olmadı hatta normal doğum yaptım inşallah sizinkide çıkar yukarıya 🌸

Ne kadar olumsuz konusmus , benimde olmustu bi sure yattim hayatimi yavaslattim ama sonra cikmisti 16 da belli olmustu bende sanirim 22-23. Haftada da yukari cikmisti . Bence boyle konusmasi icin erken bosuna caninizi sıkmış.

Ne kadar olumsuz konusmus , benimde olmustu bi sure yattim hayatimi yavaslattim ama sonra cikmisti 16 da belli olmustu bende sanirim 22-23. Haftada da yukari cikmisti . Bence boyle konusmasi icin erken bosuna caninizi sıkmış.
Evet çok güvendiğim bir doktordu. Daha önce kötü bir hamilelik geçirdim hep yanımdaydı doğum da güzeldi. Tekrar ona gitmek istedim ama çok net çok zor çıkar dedi bizi baya korkuttu üç evresi varmış dedi benimki en kötüsüymüş bebek tamamen aşağıda plasenta kapatmış çıkmaz dedi

Ya doktorun dediğinin üzerine söz konuşulmaz ama ben kendi doktorumun söylediğini yazayım;
plasentan aşağıya yerleşmiş, eğer yukarı çıkmazsa bebeğin çıkışını engelleyeceği için sezaryen yapmamız gerekir. 🤷🏻‍♀️
Bunun dışında da başka hiçbir şey söylemedi. Biz ne cinselliğe ara verdik ne sosyalliğe. Pilatese gittim haftada iki kez. Yorucu bir ev taşıma sürecimiz oldu bel ağrısından yatamıyordum düşünün. Hiç kafaya takmadım internetten yazı okumadım, video izlemedim. 1 ay sonra detaylıya gittik doktor yukarı çıkmış plasenta dedi. Buna göre benim ful yatmış olmam gerekirdi ama gayet aktiftim.
Tabii sizin özel durumlarınız olmuş enfeksiyon vs ama yukarı çıkacaksa çıkar yani çok stres olmaya gerek yok kafanızı rahatlatın çok araştırma stresine de girmeyin başka şeylere yönelin kafanızı dağıtın

Merhaba aynı durumdayım, ne durumdasınız acaba ? Benimde rahim ağzını tamamen kapatmış 3.5 cm

Merhaba aynı durumdayım, ne durumdasınız acaba ? Benimde rahim ağzını tamamen kapatmış 3.5 cm
Canım doktorumu değiştirdim daha çok erken seni korkutmuş bekleyeceğiz dedi. Şu an 22 haftalığız ve yukarı çıktı 🥰 çok geçmiş olsun sizin kaç hafta o da çıkar inşallah

Back
X