Plasenta sorunu :(

belmasebil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
605
317
103
Hanımlar merhaba. 12+3 günlük hamileyim. Daha önce pıhtılaşma nedeniyle 2 düşük yaptım şuan clexane ve coraspin kullanıyorum. 4 gündür yoğun bi stres yaşadım. Bebeğime birsey olmuş mudur korkusuyla bugün kendi doktorumdan farklı bi doktora kontrole gittim. Bana herşeyin gayet sağlıklı göründüğünü fakat fundal çok küçük retroplasental hemoraji gördüğünü yani plasentanın arkasında çok küçük kanama olduğunu söyledi.
Bebek %95 sağlıklı görünüyor ama kesinlikle kanama izlenmeli artabilir vs dedi. Yada kendi kendine kaybolabilir dedi. Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Kendi doktoruma pazartesi ikili tarama için gittiğimde böyle birsey söylemedi. Yeni oluşmuş olabilir mi? Çok korkuyorum. Lütfen fikri olan varsa yardım etsin hanımlar lütfen Böyle birsey yasayıp bebeğini kucağına alan var mı? Desteğe ve morale ihtiyacım var

Böyle birşeye rastlamadım. İkinci gittiğiniz dr size progestan veya başka birşey vermedi mı? Normalde bçyle drumlarda progestan veriyorlar. Dr unuz iyiyse değiştirmeyin. İkinci gittiğiniz dr devlet ise,bazen devlet hast. Dr. Saçmalayabiliyor. Bana adet tarihimi sormadan çocuğun gelişimi durdu demişti. Halbuki herşey normaldi.
Kendi drunuza gidin eğer bir kanamanız veya kahve rengi akıntınız yoksa bir sorun da yoktur kendi kendinizi de strese sokmayın.

Çok teşekkür ederim. Bana bunu söyleyen doktora ilk defa gittim. Sırf eşim işten izin alamıyor bebeği görsün diye ilk kez muayenehanesi olan bir doktora gittim ve o söyledi. Kendi doktorum devlette ona da ancak pazartesi günü gidebilirim devlet olduğundan.. Yarını da atlatırsam kaygıdan ölmeden diğer gün gideceğim. İlaç vermedi. Korkudan yatıyorum evde ne olur ne olmaz diye. Bu defa bu bebeği Allah bağışlar inşallah

Sıkma canını.. eğer bebeğin sağlıklı ise her şekilde tutunur..

Sıkma canını.. eğer bebeğin sağlıklı ise her şekilde tutunur..
İnşallah çok teşekkür ederim. Bebek sağlıklıydı. %95 bebekte sıkıntı görünmüyor dedi kanamamın olduğunu söyleyen doktor. Cevaplarınız için de çok çok sağolun. Allah razı olsun

merhaba, çok geçmiş olsun öncelikle. benim 13. haftam civarında plasentanın altında kanama alanı başlamıştı ve çok ciddi bir kanama geçirmiştim. eğer böyle bir şüphesi olduysa doktorun başka bir doktora tekrar görünün. kanama alanının büyümesi bu haftalarda risk olabiliyor. bana yatak istirahati vermişlerdi ve progesteron takviyesi almaya başlamıştım. bebeğimle ilgili, gelişimiyle ilgili hiç bir sıkıntı olmadı allaha şükür ama doktorum o dönem düşürebileceğimi söylemişti. bol su içip ilaç kullanıp yattım bir süre. plasentanın yerleşimiyle ilgili bir durum sanırım. ihmal etmeyin ama panik de yapmayın çok çok sık karşılaşılan bir durum. sağ salim kucağınıza alın inşallah

bu arada doktorların bu duruma farkli yaklaşımları var anladığım kadarıyla. benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlarım oldu. kimine benim gibi yatak istirahati verildi, kiminin doktoru da sağlıklı bir gebelik değilse bebeğin zaten düşeceğini ilaç tedavisinin bilimsel bir kanıtı olmadığını söyleyip bi tedavi başlatmadı ve zaman içinde kanamaları durdu. sağlıksız bir gebeliğin istediğin kadar tedbirini al istirahat et ilaç kullan zaten sonlanacağını söylemişler doktorları. bilemiyorum kafam çok karıştı bu süreçte her doktor farklı bişey söylediği için. kendimle beraber 5 kişi biliyorum retroplasental hematom alanı problemini yaşayan. ikisi doğum yaptı arkadaşlarımın. benim ve diğer arkadaşların da kanaması durdu. inşallah siz de sorunsuz atlatırsınız.

Çok çok teşekkür ederim çok sağolun bilgiler için. Cuma günü bana bunu söyleyen doktor da kanamanın çok küçük olduğunu şuan tehlikeli olmadığını ama izlenmesi gerektiğini söyledi. Bu tarz küçük kanamaları vücut kendisi emer ama bazen ilerleyebilir de dedi. Daha önce iki düşüğüm olduğu için elim ayağım birbirine dolandı tabiki. Ben kan sulandırıcı da kullanıyorum onun da etkisi var mı bilemiyorum. Yarın sabah kendi doktorumla görüşmeye çalışacağım. İnşallah hayırlı güzel haberler alırım. Önemseyip cevapladığınız için tekrar sağolun.

ne demek olur mu ne yaptım sanki. çok zor bi durum biliyorum inşallah bu gebeliğinizi sağlıkla tamamlarsınız

Benim 9 haftalik iken kahverengi kanamam olmustu. Dr progesteron vermişti. Ve istirahat. Sanırım senin kanaman yok diye vermemiş. Sen yinede kendini hic yorma. kanaman olmamasi iyiye isaret masaallah.

Benim 9 haftalik iken kahverengi kanamam olmustu. Dr progesteron vermişti. Ve istirahat. Sanırım senin kanaman yok diye vermemiş. Sen yinede kendini hic yorma. kanaman olmamasi iyiye isaret masaallah.
Evet kanamam veya ağrım yok. Ama internette okuduğum kadarıyla plasentanın arkasında olan kanamalar dışarıya atılamıyormus orda gizli kanama oluyormuş. İnşallah benimki öyle bir durum değildir. Hatta inşallah geçmiştir Yarın kendi doktorumla görüşmeye çalışacağım. İyi şeyler duyarım umarım. Çok sağolun cevap için

Merhaba görebilir misiniz bilmiyorum ğzerinden baya geçmiş benimde bugün öğrendim retroplesantal kanamam olduğunu görüldü 1 cm kadar çok korktum ayrılma falan dediler siz ne yaptınız bu durumda görebilrisiniz

Merhaba yıllar geçmiş üstünden ama merak ediyorum sağlıklı doğum yaptınız mı aynı durumu yaşıyorum şuan ve çok korkuyorum

Merhaba bende ayni durumdayım nasılsınız sonuç nasıl geçti acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…