• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Plastik kaşık yutmak

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Teşekkür ederim, içimi rahatlattınız, sağolun.
rica ederim,millet cam bardak yiyiyor çatır çatır :)
solunuma zarar vermediği sürece korkmayın bişeyden,soğul kanlı olun.
Tutanak vs demişler,öyle abudik gubidik şeylere tutanak tutulmaz.
Çoklu travmalı konularda oluyor o tutanaklar.
Öyle basit olsa ülkede kimsenin çocuğu anne babasının yanında olmazdı.

midesinde mi erir?
dogada 2 senede eriyor.
sizin şuan da acilde olmayı düşünmeniz lazım

çocuğun bir sıkıntısı yok, acile gitse bile hiçbir şey yapmadan geri gönderirler. Koroziv madde değil, ciğere kaçmamış, yemek borusuna takılmamış. Ha yararlı mı iyi mi tabiki değil. Ama gerçekten yuttu mu belli değil. Röntgende çıkmaz. BT MR USG de de görünmez. Ne yapıcaklar endoskopi mi ? onu da yapmazlar. zira soluk borusuna takılmayacak şekilde yuttuysa oldukça küçük parçalara bölmüş olmalı,arkadan çıkar o. Mide asidinde falanda öyle eriyip yok olmaz. Ama deforme olarak çıkar diye tahmin ediyorum. Ha karın ağrısı kusma, kaka ve gaz çıkışı olmaması falan olursa götürsün tabi, o zaman tıkanma yapmış olabilir.

Siz oyle dusunuyor olabilirsiniz ama busekilde oluyo.
Gidin isteseniz deneyin.hatta daha oncede sinekli sirkemi sirkeli sinekmi ne ondan icti diyede belirtin.
Uyariyorum tersleniyorum sanki ben soyluyorum doktorlara polise tobeee
bahsettiğiniz gibi ufak tefek şeylere tutulmuyor o tutanaklar hanfendi.
Şiddet,travma tarzı ağır vakalarda oluyor bahsettiğiniz şey.
Dediğiniz gibi olsaydı ülkede kimsenin çocuğu ailesinin yanında olmazdı.

Yahu cevremde ayni sey basina gelmis bi kac aile var.gozumemi inanayim sizemi.
Tamam soyledigime pisman oldum.beni ilgilrndirmez.ben size ihmalkar denedim bakmamissiniz demedim bu sekilde oluyo diye uyarmak istedim.nedense bi saldiriya gectiniz

Bi damla kolonya içen kızım için tutanak midir nedir ona benzer bir kağıt verdiler. Hastane polisiyle görüştük. Kısa sorguya aliyorlar. Yani bu da ufak bir mesele ama bence çok iyi bir sistem

Siz oyle dusunuyor olabilirsiniz ama busekilde oluyo.
Gidin isteseniz deneyin.hatta daha oncede sinekli sirkemi sirkeli sinekmi ne ondan icti diyede belirtin.
Uyariyorum tersleniyorum sanki ben soyluyorum doktorlara polise tobeee
Yok Estağfirullah, şaşırdım sadece.
Kusura bakmayın.

Sinekli sirke içti, bir de eline verdiğim kaşığı kırıp yutmuş olabilir diye mi tutanak tutulur..
Elindeki çakmak yada bıçak değil ki..
ne ihmali şaka mısınız.
Arabasında giden çocuğun eline verdim yesin diye.
Bir baktım o haldeydi.
Elindeki seyin bicak ya da cakmak olmamasina sukretmrnizi beklemiyorsunuz heralde, o bir ust level ama sizi uyaran arkadas hakli, bu durumlarda da tutanak tutulabiliyor (hakkiyla isini yapan doktorlar tarafindan) cunku cocugun eline kontrolsuz sekilde plastik kasik cermek ve onu kirip yutabilecegi sure boyunca takip etmemek de ihmal sucu
Bu arada avukatim, ben oglumu beyaz ampul patlamasindan acile goturmustum (civa haberleri yuzunden), doktorun sordugu sorular:

1- ampul takili miydi?
2- cocugun odasinda miydi?
3- nerde dustu?
4- cocuk neden o saatte uyanikti?
5- ve tekrar ampul cocugun odasinda mi dusup patladi?

Yemin ediyorum ben bu sıkı kontroller sebebiyle mutlu oldum, cocuklarimizin basina kotu bir sey gelmesine devlet artik izin vermeyecek, en ufak olayda mudahale edecek diye

Evet sasiriyo insan bilmiyosa eger.eger giderseniz ilk olayi anlatmayin.yada ozele gidin belki orda oyle bisey olmaz.dedigim gibi uyarmakti amacim.gecmis olsun
Sağolun, bakalım yarın inşallah kaka da görürüz, ama yutmamış olma ihtimali de var tabi, belki tükürdü..
Bileniyorum.. O kadar saniyelik ki..
Teşekkürler tekrar :)

Gecmis olsun hepsini cocuk mu yemis? Tobe.. kakasindan cikar bence.. doktora sorun birde haslanmis patates tavsiye ediyolar igne filan yutunca. Belki bundada ise yarar

Allah Allah ya bebeklere plastik kaşık vermemek lazım.
Bence yutsaydı acırdı. Bana da atmış gibi geldi ama belli de olmaz. Plastik zararlı bir madde sonuçta.
Haklısınız valla, daha da vermem eline zaten.
Zira ben artık metal kaşığı bile vermem, belli olmaz onu da yiyebilir diye korkuyorum artık :)
Yani acaba kaymakla yağ gibi yutmuş olabilir belki diyorum ama, eliyle de kırıp atmış, yada tükürmüş de olabilir..
O kadar saniyelik ki..
20 adım sonra baktığımda o haldeydi.

Gecmis olsun hepsini cocuk mu yemis? Tobe.. kakasindan cikar bence.. doktora sorun birde haslanmis patates tavsiye ediyolar igne filan yutunca. Belki bundada ise yarar
Sağolun, yani yemiş mi, kırıp attı, yada tükürdü mü muamma..
Kakayı bekleyeceğiz bakalım..
Bir de parça parça, İnanın ağzıma alıp denedim, yutmaya korktum tabi :)
Batıyor yani baya, bir de aklı basmaz bir çocuk da değil ama..
işte çocuk yine de..

Arkadaslar merhaba, konu yine oğlumun yuttuğu şey..
En son sinekli sirke içti demiştim, ondan birşey çıkmadı şükür.
Bugün yolda giderken kaymak aldım, plastik bir kaşıkla da ona tattırdım.
Sonra bir baktık ki kaşık kırık, oğlum nerde kaşığın yarısı, yere mi attın diyoruz, yedim onu diyor birde..
Yani acaba kaymakla yutmuş olabilir mi gerçekten..
Hırıltı vs yok Allah korusun.
Kakasını beklicem yarın.
Böyle birşey yaşayanınız var mı..

"Eğer çocuğunuzun bir şey yuttuğuna eminseniz ve çocukta herhangi bir sorun görülmüyorsa, yapılacak en iyi şey sakince bekleyip sürekli olarak dışkısını kontrol etmektir. Çocuğa müshil ya da lifli gıdalar vermeyip birkaç gün dikkatlice izlemek gerekir. Eğer birkaç gün beklemeye rağmen yuttuğu cisim çıkmamışsa doktoruyla görüşün.

Çocukta herhangi bir sorun görülmüyorsa demiştim, eğer aşağıdaki belirtilerden en az biri varsa, acilen tıbbi yardım sağlanmalıdır. Çocukta, ağlamasını ya da konuşmasını engelleyecek tarzda solunum güçlüğü varsa, salyası akıyorsa, yutma güçlüğü varsa, kusuyorsa, göğüs ya da karnında şiddetli ağrı oluyorsa, bu belirtiler soluk ya da yemek borusunun tıkandığını ya da yuttuğu cismin sindirim kanalında bir yere takıldığını düşündürür.

Midede güçlü bir asit olduğu için yutulan cisimlerin bazıları eriyebilir. Bazı cisimlerin erimeleri tehlikeli olabilir. Örneğin, saat ve fotoğraf makinelerinde kullanılabilen düğme gibi piller. Bunların bazılarında ciddi tahrişler yaratacak alkaliler, bazılarında da hayati tehlike yaratacak ölçüde cıva vardır. Bu tür bir pil yutarsa derhal bir hastaneye başvurmak ve tercihen endosopik yöntemle, midede erimesine fırsat vermeden çıkartmak gerekir.

Madeni para, taş parçası, plastik oyuncak parçası gibi şeylerde telaşlanmadan 1-2 gün izlemek ve çıkmazsa doktora başvurmak gerekir."

Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla eksik olan kısım endişe yaratacak türden büyüklükte bir parça değil ve muhtemelen o parçayı da kıtır kıtır çiğneyerek yuttu. :) Küçük parçalar halindeyse de dışkısında fark edemeyebilirsiniz. Genel durumunu takip edin ve telaşlanmayın.

"Eğer çocuğunuzun bir şey yuttuğuna eminseniz ve çocukta herhangi bir sorun görülmüyorsa, yapılacak en iyi şey sakince bekleyip sürekli olarak dışkısını kontrol etmektir. Çocuğa müshil ya da lifli gıdalar vermeyip birkaç gün dikkatlice izlemek gerekir. Eğer birkaç gün beklemeye rağmen yuttuğu cisim çıkmamışsa doktoruyla görüşün.

Çocukta herhangi bir sorun görülmüyorsa demiştim, eğer aşağıdaki belirtilerden en az biri varsa, acilen tıbbi yardım sağlanmalıdır. Çocukta, ağlamasını ya da konuşmasını engelleyecek tarzda solunum güçlüğü varsa, salyası akıyorsa, yutma güçlüğü varsa, kusuyorsa, göğüs ya da karnında şiddetli ağrı oluyorsa, bu belirtiler soluk ya da yemek borusunun tıkandığını ya da yuttuğu cismin sindirim kanalında bir yere takıldığını düşündürür.

Midede güçlü bir asit olduğu için yutulan cisimlerin bazıları eriyebilir. Bazı cisimlerin erimeleri tehlikeli olabilir. Örneğin, saat ve fotoğraf makinelerinde kullanılabilen düğme gibi piller. Bunların bazılarında ciddi tahrişler yaratacak alkaliler, bazılarında da hayati tehlike yaratacak ölçüde cıva vardır. Bu tür bir pil yutarsa derhal bir hastaneye başvurmak ve tercihen endosopik yöntemle, midede erimesine fırsat vermeden çıkartmak gerekir.

Madeni para, taş parçası, plastik oyuncak parçası gibi şeylerde telaşlanmadan 1-2 gün izlemek ve çıkmazsa doktora başvurmak gerekir."

Fotoğrafta gördüğüm kadarıyla eksik olan kısım endişe yaratacak türden büyüklükte bir parça değil ve muhtemelen o parçayı da kıtır kıtır çiğneyerek yuttu. :) Küçük parçalar halindeyse de dışkısında fark edemeyebilirsiniz. Genel durumunu takip edin ve telaşlanmayın.
Çok teşekkür ederim ilginize, bende okudum bu yazıyı.
Sağolun :KK68:

Bende oğlumun eline artık sadece yemek kaşığı veriyorum bir süredir...cay kasigi tatli kasiği acayip korkutuyor beni

Back
X