Platonik aşk. Lütfen fikirlerinizi söyleyin.

penugam

mezunum da mezunum:)
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
271
4
68
İstanbul
Selamlar. Yakın arkadaşım aylardır aşk acısı çekiyor. O söyleyecek ben yazacağım. Arkadaşım için lütfen fikirlerinizi söyleyin bir yol gösterin. Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın lütfen.
6 ay önceydi onu hiç tanımıyordum. Kardeşinin vefat etmesiyle cenazede tanıdım. Kardeşinin vefatına çok üzüldüm ve günlerce atlatamadım. Vefat eden çocuğu face te ararken abisine(sevdiğim çocuk) rastladım ve onu ekledim. Bir süre sonra yaşadığım üzüntüyle ilgili ona mesaj gönderdim ve herşey bununla başladı. O benimle çok konuşmuyordu ama ben günden güne garip bir şekilde ona bağlanıyor sevgi beslemeye başlıyordum. Bu sevgi öyle bir hal aldı ki aşka dönüştü. 22 yaşındayım ama bugüne kadar ne sevgilim oldu nede aşık olduğum biri. Ben ne ona aşkımı söyleyebildim ne elimden birşey geldi sadece arada bir kardeşiyle ilgili konuştuk. Aradan aylar geçti ben bu aşk yüzünden geceler boyu acı çektim ağladım çünkü napıcağımı bilemiyordum. Daha sonra aramızda bir konuşmayla herşey değişti. Bir konuşmamızda üniversitede yaşadığım sıkıntılardan bahsederken bana zorlanman normal yapmak istediğin şeyleri hiç düşünmeden yap aşalancağınımı düşünüyorsun düşünme gurur yapma birşey söylemen mi gerek yakışmayacağını mı düşünüyorsun söyle ve kurtul emin ol hiçbirşey kaybetmezsin dedi bende sustum ve birşey demedim daha sonra cesaretli ol eminsen söylemek istediklerini söyle en azından olmadı der yoluna bakarsın dedi ve ben bunun üzerine sevdiğimi anladığını,söyletmeye çalıştığını düşündüm ve ona karşı birşeyler hissettiğimi söyledim. O da üzgünüm sevgilim var onu çok seviyorum evlenmeyi düşünüyorum dedi bende o zaman bana niye söylettin dedim oda kendim olduğumu düşünmedim özür dilerim seni üzdüm seni kaybetmek istemem söylediğin herşeyi unuttum sende unut dedi. Bende birşeyler hissederken ve sevgilin varken nasıl arkadaş olacağız dedim. o da ben unuttum lütfen sende unut dedi. daha sonra bu şekilde kapandı konuşma ama ben sevgilisi olduğuna hiç inanmadım çünkü ama ne konuştum ne de sildim. 1 hafta sonra bana halimi hatrımı sordu sevgilisinden ayrıldığını söyledi oysa ki daha 1 hafta önce sevgilisiyle evlenmeyi düşünüyordu. bende üzüldüğümü söyledim o ise hiç üzülmediğini bitenin bitmiş olduğunu söyledi. daha sonra yine hiçbirşey olmadı haftalarca böyle devam etti yine kendi yazdı paylaştığım bir şarkının sözlerini gönderdi güzel bir şekilde konuştuk telefon numarasını verdi bir kere mesajlaştık. msjlaşmamızın üstünden haftalar geçti ama o hiçbir şekilde benimle bir daha konuşmadı.
Bu durum beni çok üzüyor arkadaşmıyız değilmiyiz onu bile bilmiyorum. Bu aşk yüzünden aylardır aklım fikrim hep o. lütfen bir fikir verin ben daha ne yapmalıyım.

bence söylemekle yanlış yapmışsın.şimde erkek ya bu, gururu okşandıya ne zaman boştayım dese atlayıp gelceksin sanıyor. bence kendini geri çok umursamaz tavırlar sergile. zaten sana ilgisi varsa bisüre sonra peşinden koşar. fakat şimdi sakın üstüne düşme en buyuk hatayı yaparsın. üstelik bu şekilde çıkarsanız onu çok kısa zamanda kaybedersin. zaten baksana karakteri tam oturmamış bir insan var karşında. yok evlenmeyi düşünüyorum yok ayrıldım önemsemiyorum diyen bir adam. bazen aşklar platonik olarak kalsa daha çok mutlu olurduk hepimiz emin ol. çoçuk büyütmekten zor birşey yok çünkü

cevabın için teşekkür ederim. yaşı benden 5 yaş büyük onun da benden hoşlandığını zannedip önce benim söylememi istediğini zannettim. o yüzden açıkladım. sonradan o kadar çok ilgilendi ki bende umutlandım. küçüklükten bugüne kadar aile ortamında çok sorunlar yaşadım belkide bende acılar çektiğimden onun kardeş acısı beni ona daha çok bağladı bilemiyorum.

üstelik yaşıda büyük boyle değişken davranışlar sergilemesi kişiliğinin oturmamış olduğunu gösteriyor. ama tabi bide yaşadığı buyuk acıda var sağlıklı düşünemiyor olabilir.
hakkınızda hayırlısı olsun. plotonik aşk çok zordur bilirim uzun yıllar çektim zamanında ama belki de aşkın en masum hali o plotonik aşklar ah ah....

beklemelimiyim döner mi bilmiyorum sadece uzaktan uzağa seviyorum o kadar zor birşey ki bu. karşılığımı var mı yok mu o bile belli değil. nasıl anladığını bile çözemiyorum 1 hafta önce evlenicem diyen insan 1 hafta sonra nasıl olurda biten bitmiştir diyebilir anlamıyorum. ilk olduğu için belki de kendimi çok kaptırdım ama elimde değil

Bende çok seviyordum ama uzaktan sonra bir gün söyledim ama o kendini çekti oysaki o güne kadar çok iyi arkadaştık o bana ne seviyorum nede sevmiyorum demişti ama biliyordu ben seviyordum ve bunu duymak onun hoşuna gidiyordu bir gece bana msj yazdı biz olamayız dedi gece 3 de o gececiydi bende telefonumu kapattım ve bir daha onun yüzüne bile bakmadım unuttummu hayır ama gurur yaptım 2 hafta geçti beni görmemsi için elimden geleni yaptım aynı iş yerindeyiz ve ben yemeğe bile çıkmıyordum görmemek için onu ...
bir gün bn iş yerinden erken çıktım baktım aramış bei açmadım sonra mesajlar felan arkasından ısrar etti konuşmamız lazım diye bende tamam dedim ve o gün bana kız kulesinde evlenem teklifi etti ağladım çok ama sevinçten çünkü bana çok aşık olduğunu ama söyleyemediğini söyledi ve şimdimi biz şimdi 19 aylık evliyiz ve çok mutluyuz....

Allah mutluluğunuzu daim etsin inş. keşke benimkinin de karşılığı olsa bir çözüme kavuşmasını istiyorum artık. ben söyleyerek hayatta yapmam dediğim şeyi yaparak zaten gerekeni yaptım. ama hala bir şey olmadı. acaba kardeşi vefat ettiği için zamana mı ihtiyacı var

amin inşallah....
bence zamana bırak ve kesinlikle üstüne düşme derim ben...

darısı başıma inş....

şimdi anlattıklarına bakınca benim kişisel fikrim şu;
kendisinden bahsettiğini kesinlikle anlamıştır...
kendi egosunu tatmin etmiş işte söyleterek...
sevgilisinden ayrıldığı muhtemelen yalan..
senin ona olan ilgini kaybedince uydurmuştur bunu...
bence üstüne gitme bırak...
ortada yaşanmış bişey yok mesajlaşma dışında...

çok teşekkürler. ben sevgilisinin olduğuna hiç inanmamıştım çünkü yaptıkları bunu göstermiyordu ve söylediğinde daha çok yeni demişti hem yeni deyip hem evlenmeyi düşünmesi garip bide üstüne 1 hafta geçmeden ayrılıyor.

nekadar zor olursa olsun onu aklından çıkarmasını tavsiye edebilirim arkadaşına..

böyle kopuk kopuk giden bir arkadaşlık varsa eğer,büyük ihtimalle o beyfendinin beklediği başka birşey var..aradığı siz olsaydınız bunu zaten hiçbişeye gerek kalmadan gösterirdi..
sizi cesretlendirerek konuşturması ise aslında iyi olmuş..enazından duygularımı bile açamadım demezsiniz,elimden geleni yaptığınızı düşünüp kendinize kızmazsınız..
bence sizin ona olan ilginizi biliyordu ve sizi bilerek konuşturmak istedi..
emin olmak istemiştir..kaba tabirle cepte olmanız ona güven verecekti...
neyse zaten ondan hoşlandığınızı bilerek egosu tavan yapmış..
eğer sizde onu aramaya devam ederseniz,onun hayatına ciddi düşündüğü biri girene kadar
oyalanmak isteyecektir..yanlış anlamayın..siz öyle zaman geçirlecek kız elbetteki değilsiniz ama erkekler böyle maalesef...illaki yedekte birkaç kız tutmak isteyecekler..

inşallah onun egosuna daha fazla hizmet etmez ve adam gibi silersiniz onu..
bazen erkeklerin başına byle safça sevebilen sizin gibi devlet kuşları konar ama onların hayatta yapması gereken çok pislik vardır,onları yapmadan sizin gibi kızların değerini anlayamaz..
Allaha havale edin diyorum..inşallah gönlünüzdeki temiz sevgiyi hakeden birine denk gelirsiniz..

seven adam böyle olurmuş dedirtecek biri..

erkekler için bu kadar basit mi insanları kırmak beni görünce hiç mi utanmayacak anlamıyorum. onu aklımdan çıkarmayı denedim ama olmuyor.

erkekler için bu kadar basit mi insanları kırmak beni görünce hiç mi utanmayacak anlamıyorum. onu aklımdan çıkarmayı denedim ama olmuyor.

canım,buna mecbursun..onunla görüştüğün her saniye,sna olan tavırlarındaki sahteliği hissedip
yinede mutlu olabilecekmisin...kendine verdiğin saygının hatrına boşver bu tip erkekleri..

birini kırmayı hiçkimse istemez ama bu konular maalesef çok hassas,illaki kırılırsın canım..

çok büyük ihtimal üzülürsün..oyüzden yol yakınken kendine bir şans ver..ve silip at aklından..

normalde her yorumumda polyana gibi düşünürüm ama senin durumun çok farklı,eğer sana ümit verici konuşsaydım emin ol kötülük ederdim..okadar belliki onun seni üzeceği..
istemeden de olsa o beyfendi seni üzecek..kendini çek al ondan..buna izin verme canım..

Belki farklı sornları vardır seni üzmek istemiyordur
belki eski sevgilisinden ayrıldığı için üzgündür yoğun bi ilişkiden çıktı
sana güçlü görünmek için iyi oldu falan demiştir.
Gerçekten istemiyor sadece arkadaş görüyo olabilir

kısacası tüm bunların cevabı için biraz zaman tatlım

ben onun hiç kötü olabileceğini düşünmedim hep onu başka bir yere oturttum. herşeyi kardeşinin vefatına bağladım ve zamana ihtiyacı olduğunu düşündüm. belkide ilk kez aşık olduğum için böyle oldu.

erkekleri üzen kadınlarda var canım..işte böyle bi denge var..
bi kadınlar üzüyor,bi erkekler..

bende biran önce çözüme ulaşmasını istiyorum çünkü yaşadığım şehire gidince hep onu göreceğim ve bu bilinmezlik çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…