Plesanta aşağıda ve kanamam varmış :(

nur891

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
100
48
98
35
merhaba kızlar 25 haftalık hamileyim bugün dr kontrolüm vardı dr plesantada kanama olduğunu ağır kaldırma ilişkiden uzak durun dedi.birde plesanta aşağıda dedi.15 gün sonra tekrar çağırdı.Bu durum sıkıntılı bir durummu yaşayan varmı ?

Kendi durumumdan örneklemem gerekirse 27 hafta civarı ciddi kanamam boşaldığı için hastaneye gittim. Doktorum plasenta aşağıda olduğu ve bebek plasentayı çekiştirdiği için damarı yırtmış dedi. Yani muhtemelen bu yüzden kanaman var dedi. Ne olur ne olmaz 2 gün hastanede yattım. Sonrasında hiçbir sıkıntı Yok diye eve geldim ve sonraki hafta kanamam azalmış plasenta yukarı çıkmıştı. Yine de herşeye rağmen 15 gün sürdü kanamanın tamamen bitmesi. Stres yapmayın kendinizi çok yormayın. İlaç verdiyse kullanın. Hepsi bu. Yapılabilecek başka birşey Yok. Gerisini doğa hallediyor zaten.

İlaç vermedi birkaç arkadaşımlada paylaştım ilaç neden vermedi ilaç vermesi gerekiyordu dediler.ilk gebeliği bende biraz stres yaptım çalışıyorum birde

İlaç vermedi birkaç arkadaşımlada paylaştım ilaç neden vermedi ilaç vermesi gerekiyordu dediler.ilk gebeliği bende biraz stres yaptım çalışıyorum birde
Aktif kanama olmadığı için vermemiş olabilir ilaç. İçinize sinmiyorsa başka bir doktora daha danışın. İşiniz yorucu ise rica edin rapor alın en az 1 hafta dinlenin. Masa başıgibiyse işiniz sıkıntı yaratacağını sanmıyorum

Sıkıntılı bir durum aslında ama doktorun sözünden çıkmayın dediklerini eksiksiz uygulayın.

Bu durumun aynisini ben yasadim. Daha cinsiyet belli olmadan yani 16 haftadan once bi kanama gecirdim. bayramdi tatil oldugu icin doktorum acile yonlendirdi sadece kalp atisini dinleyip saglikli olduguna emin olarak eve donduk, sonra tekrar gecirdim bu sefer dr muayene sonucu plesantamin asagida oldugunu cinsel iliskinin tetikledigini soyledi ve yasakladi. Dediklerini uyguladik oyle acil hasta pozisyonunda olmadim hep rutin kontroller vs. Sadece sona yaklasinca 37 de falan plesanta asagida oldugu icin daha dikkatli oluyolar ben 40. Haftada sezaryen oldum cok sukur bi problem olmadi. Ama sunu bil ki dr cok onemli deneyimli olmali sana guven vermeli. Benim problemli gebeligim hep dr sayesinde huzurlu gecti. Allahin izniyle bisey olmaz hic korkma doktorunun dediklerini yap yeter, cok gecmis olsun

Merhaba bende 24+5 teyim ilk kez iki hafta önce leke tarzı kanamam oldu hemen soktora gittk plasenta aşapdaymş proluton ipne her hafta ve günde iki kez progestan ilaç verdiilişki yasak hep ytacaksn dedi.üç haftadır haftada birlez mutlaka lekelenme yaşıyorm çok korkuyorm

Bende 24 haftalıkken hafif bi kanama geçirdim 1 gün yattım 15 gün progestan kullandım şuan plasenta yukarı çıkmış ağır iş ve ilişki halen yasak. Olmasa bile artık tedbiren biz uzak duruyoruz zaten geçmiş olsun cNm

nur891 şimdi nasıl oldun bana Da hafta asagıda dedi doktor 3cm mesafe dedi tedirginim çok internette korkunc seyler yazıyor
M merwus C CilekRecelim ne mutlu size darısı bana inşallah
M meloselo0310 ah ben de çok korkuyorum bi yukarı cıksa
-DrYMn- darısı bize biz de o haftaları görürüz inşallh
Bir de bayanlar Sanki aşagı bölgemde yırtılma hissediyorum sizde de öyle olmuş muydu
Gelişmeleri bizimle de paylaşın lütfen Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…