Plesanta Previa Totalis olanlar :( (Bebeğin eşinin rahim ağzını kapatması)

merhaba hanımlar ben de dün doktara gittiğimde bebeğin eşinin aşağıda olduğunu öğrendim.doktor bana eşin aşağıda son aylara doğru yukarı çıkar olması gereken yere gelir dedi bu arada 26.haftamdayım.öyle normal bir şekilde söyledi ki internetten bakana kadar bunun sürecin normal bir parçası olduğunu düşündüm.ama görüyorum ki biraz daha dikkatli olmamız dinlenmemiz falan lazımmış bana hiç bunları söylemedi.o yüzden yarın memleketteki doktorumu arayıp durumla ilgili detaylı bilgi almak istiyorum.bu kadının söylediklerine hiç güvenemedim zaten hiç ilgilenmedi

Korkma kendini çok yorma ama en ufak bir kanaman olduğunda vakît kaybetmeden hastaneye git. Google da falan araştırma saçma sapan şeyler yazıyor. Sinirini bozma. Benim doktorum bu saatten sonra artık yukarı çıkmaz plesantan dedi. Sezaryrn olucaz mecburen, inşallah Hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız

Gerçekten internette yazanlar insanı çok geriyor dün okuduklarımdan sonra oturdum ağladım sonra burda yazanları okudum içim rahatladı.bebişlerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alalım da varsın sezeryanla olsun.

Ağlama, dikkat ettiğimiz sürece allahın izniyle hiçbirşey olmaz. Gönlünü ferah tut,inşallah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız sonra burda resimlerini paylaşırız :) :)

Benim totaldi 25.haftadayim rahimle arasi 2cm cok sükür zamanla yukari cekior ama benimde hala asagida daha cekmesi gerek

Merhaba arkadslar ben bu gruba yeni katildim,antalyadayim banada bebegin esi asagida dedi burda bu konuda destekte bulamiyorum bu durum korkutuyor beni..zamanla yukari cikar mi bu benim ikinci hamileligim?????

Benim hic kanamam olmamisti ki malesef 2 gece once kanamam oldu kan uyusmaZligimizda oldugu icin acil sezeryanla dunyaya getirdim bebegimi solunum sikintisi oldugu icin kuvezde hala, dua edıyorum. Yarın beni çıkartacaklar ama bebiş kalacak galiba cok uzgunum ama buna da sukur dıyorum

Kızlar çok stres yapmayın tecrübeli olarak tabiki ilk çocuk evlat korkuyo insan benimde eşi asagida demişti çok yorulma demişti antalya vitale ali fuat Şengör e gittim zamanla çıkar dedi is guc yapmadım zaten normalde de yormucam kendini ve çıktıti en fazla sezeryan olursunuz korkmayın ben normal doğum istedim sancı çektim çektim kızım içerde kaka yaptı hoooopppp sezeryan a geçtik yani herseyin hayırlısı

Selinceylen merhaba,bende antalyadayim benim ikinci cocugum ve plesantan asagida cok tedirginim senin surec nasil gecti biraz anlaTirsan cok sevinirim doktorum beni cok korkuttu((

meraba canım benim ilk gebeliğim antalyada anadolu hastanesi mine erdoğan a gidiyorum 16+5 günlükken gittim banada doktorum rahim ağzın kapalı plesanta previa olduğumu söyledi zamanla yukarı çıkarmı kontrol edicez çıkmazsa doğumun serzeryanla olur dedi ama bana riskleriyle ilgili çok birşey söylemedi internetten araştırınca risklerini dikkat etmem gerktiğini yazıyor kafam allak bullak oldu endişelendim bebişim ve beim için inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız bebişimizi hiç kanamam olmadı allaha şükür inşallah bebişim yukaruı çıkar dua edin kızlar

Merhaba,

Benimde 22.haftaya kadar aşağıdaydı. Seyahat, ağır işler, çok ayakta kalmak, ilişki yasaktı. 22.haftadan sonra rahim yukarı çıktıkta plesantanın da yukarı çıkabileceğini söylemişti doktorum. Geçen haftaki yani 26. haftaki kontrolümde plesantanın yukarıya çıktığını ve sorun kalmadığını söyledi.

O yüzden sizde stres yapmayın. Eğer ağrınız, kanamanız yoksa biraz da dikkat ederseniz yukarı çıkma ihtimali çok yüksek

çok teşekkürler canım inşallah öle olur seninki kaçıncı haftada farkedildi tam mı kapalı yoksa kısmen mi kapalıydı plesantan canım

çok teşekkürler canım inşallah öle olur seninki kaçıncı haftada farkedildi tam mı kapalı yoksa kısmen mi kapalıydı plesantan canım

Benim 12.haftada ikili testte önce sirkum vallata teşhisi kondu. Yani plesantanın uçları dışarı kıvrıktı. 16.haftada düzelmişti. Bu sefer plesantanın ucunun aşağıda tam kapalı olduğu ortaya çıktı. Doktorum hep ümitlendirdi beni. Mutlaka yukarı çıkacak, sen dikkat et yeter dedi. Çok şükür ki dediği gibi de oldu. İnşallah sizden de güzel haberler alacağız

Meraba canım çalışıyormuydun bende dikkat etmeye çalışıyorum ziraaat teknikeriyim bi tohum firmasında çalışıyorum araziyi geziyorum eğilip kalkmada oluyor ama çok yormadan yapmaya çalışıyorum yol 1,5 saat sürüyor.şu aralar bel ağrım oluyor bu haftalarda normalmiş akşam evede gidince de 1 saat falan ayaklarım havada dinleniyorum sence işe yararmı canım.yoksa rapor mu almalıyım

Günaydın canım,

Evet bende hala çalışıyorum , o dönemde de çalıştım ama benim işim ofis içi. Sürekli oturur vaziyetteyim. 18.haftada benim de bir uzun yol seyahatim oldu araçla. Doktor 2 saatte bir durun ve 10 dk mutlaka yürü demişti. Onun haricinde bir seyahat kısıtlaması getirmedi ama sen hergün gidip geliyormuşsun. O bir risk yaratır mı inan bilmiyorum. Yine en doğrusunu doktorun bilir. Eğer o böyle bir kısıtlama getirmediyse bir sorun yok demektir. Sen mümkün olduğunca yorma kendini, fırsatını bulunca otur dinlen. En güzeli de içini ferah tut. Rabbim kötü yazmamış olsun yeter ki. Ben inanıyorum ki ilerleyen aylarda düzelecek bu durumun. Oldu ki düzelmedi? Yatarak geçirirsin. Vakti gelince de sezaryen ile alırsın bebeğini sağlıcakla kucağına. Stres en kötüsü. Sen kendini ve bebeğini düşün stres yapma, iyi şeyler düşün yeter ki

çok sağol canım benim soruları cvplandırdığın için genelde pek fazla kişinin bilgisi yok bu konuda içimi ferahlattın insan ilk gebeliği olunca durum gidişatını bilmediğinden bi endişe oluyor hep allah razı olsun hepimizin bebişi sağlıcakla doğar inşallah

Rica ederim ne demek. Yeter ki yardımcı olabileyim, için birazcık da olsa ferahlasın

Benim de ilk gebeliğim sorunsuz öyle rahat geçmişti ki. 2.bebeğimi spiralle hamile kaldığımdan 18.haftada erken doğumla kaybettim. Bu gebeliğimde de devam eden sıkıntılarım var. Ama buna da şükür diyorum. O yüzden hiç dert etme. Rabbim dermansız dert vermesin. Bunlar çaresine olan şeyler. Stres en kötüsü. Sen kuzuna sarıl, dualarını eksik etme birşeycik olmaz Allah'ın izniyle

Slm arkadaslar bnimde plasentayla sorunum vardi asiri kanamalarim oldu surekli hasteneye yatip cikiyordum ilk totalis dediler cikar dediler 30 haftalikken parsiyelis olmus dediler yani kismen kapali kalmis dediler bunuda duzelir dediler ama 36 haftada suyum geldi ve o siradada parsiyelisteymis.dr bni cok korkuttu her riskini anlatti ameliyata giretken ama cok sukur cok saglikli oglum oldu suan 4 aylik oldu.cok sukur bendede bi sıkinti olmadi sadece kan erdiler dogumdan sonra ve ameliyattan sonra 2 bucuk saat baygin kaldm bu kadar.dr lar ikinci cocugu yasakladilar ama bn hersey allahtan diyerekten korkmuyorum heleki bu bebegimi kucaga aldiktan sonra her seyi unuttum.bebegin esi asagida olanlarin ilk hamileligiyse ve hic sezeryan olmadilarsa yukari cikma olasiligi cok yuksek.ama sezeryan oldularsa daha once ozaman rahime yapismasi daha yuksekmiss.en kotu ihtimalle son care olaraktan rahim aliniyo tabi kanamayi durduramaxlarsa.herseyin hayirlisi allah herkesin yardimcisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…