Plesenta previa

Maalayya

Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2019
228
181
23
35
23 haftalık hamileyim plesenta previa teşhisi konuldu. Ne gibi tehlikeleri var bileğisin olan var mı

Eşi tam mı kapatmış yarım mı? Bende marjinal plesenta vardı normal doğum yapamadım doktorum riske atmak istmemedi kanarsa durduramayız dedi

Merhabalar. Farkli bir bolum arar iken paylasiminizi gordum yazmak istedim. Hayirli olsun oncelikle gebeliginiz.
Benim ilk dogumum da tanistigim bir durum idi. Tam kapatma olmamis 1.5 cm de kalmisti. Zaten hamileligim de hareketlerim vs çok kisitli idi. 4 bucuk aylikken yapilan bu aciklama ile anladim durumu.
Ilk oncelikle yapman gereken hic telas etmemek ve rahat olmak. Emin ol bu durumu yasayan cok insan var ve saglikla kucaklarina bebeklerini aldilar. Sadece bir tik daha dikkat gerektiriyor.
Ben ozel bir hastaneye gidiyordum ama bu vaka da kanama riski oldugundan kan bankasi olan tam tesekkullu bir hastaneye yonlendirdiler. Her dr girmiyor zaten doguma. Normal dogum yaptirmiyorlar bana yapilan aciklama o sekilde idi. Sezeryan ile gerceklesti ve elhamd saglikla bebegimi kucagima aldim. Sana tavsiyem olabildigince dinlen ve hareketlerine dikkat et. Ve cokca dua :)
Ben suan ikinci gebeligimi yasiyorum. Dr lar ikincide tekrar etme olasiligi daha yuksek demislerdi ama cok sukur etmedi. Ins sende saglikla bebegini kucagina alirsin :)

Arkadaşımda aynıydı sonradan olan çeşidiydi. Tam kapalıydı. üni hastanesine sevk ettiler,kaç ünite kan hazırladılar korka ağlaya girdi ameliyata,maşallah hiçbir sorun olmadan çıktı. Dikkat et hareketlerine vs kanama olmasın. En fazla sezeryan doğum yaptırırlar,içini ferah tut.

merhaba ,öncelikle geçmiş olsun benim de gebeliğim plasenta previa olarak başladı.bebeğin eşi rahim agzını önden tamamen kapatmıstı,dikkat edin böyle durumlarda plasenta yapışma sorunları da beraberınde görülüyor daha önceden kürtaj ya rahim içi başka işlemleriniz varsa.mesela benım karnımda bebeğim 2 defa öldüğü için 2 defa kürtajım vardı.Prof.dr.İsmail Özdemir o yüzden olabileceğini söyledi.Öncelikle kendine bir doktor belirle ve her zaman ona ulkaşabilmen çok öenmli.Benim kız kardeşimin doktoru yazın tatile gideceği zaman hastalarını erkenden amelıyat edip gitmişti sonra takıp olan herksın aynı anda amelıayata girdiğini görünce anlamıstı olayı ve iş işten geçmişti.Her ne ise sen su anda riskli gebelik oldugun için kendini perinatolojide takip olabileceğin bir merkeze git.Prof.dr.İsmail Özdemir hem perinatolog hem de hastalarının hemen rahmın alınacak diye korkutmak yerıne eğer gerek görürse ameliyatta alacagını anlatarak sizin güvenınızı kazanarak gebeliğinizin güzel gecmesini saglıyor.Benim doktorum psıkolojımı ıyıce bozmustu ki sonra ismail hoca ile tanıstım.ona amelıyat olan baska hastalarla da sıra bekledıgım zaman tanıstım ve hepsı de cok memnun idi.kanuni sultan süleyman hastanesınde calıstıgı için evımıze uzaktı fakat her gittiğimizde dualarla yanından ayrıldım.şimdi kızım saglıklı ve rahmımı almadan atlattım o zamanları cok sukur.herkese kendısını tavsıye edıyorum çünkü bir kadın ıcın rahmının alınması cok yıpratıcı .bu hastalık kanser nedenıyle alınır allahın takdırı birşey diyemem ama doguma gıren bır annenın rahmını de bırakıp cıkması cok yıpratıcı.o yuzden ben doktorumu tavsıye ederım.Allah yardımcınız olsun.dinlenın ilişkiye girmwyin,bol su ıcın ,kabız kalmayın sevgiler.

merhaba ,öncelikle geçmiş olsun benim de gebeliğim plasenta previa olarak başladı.bebeğin eşi rahim agzını önden tamamen kapatmıstı,dikkat edin böyle durumlarda plasenta yapışma sorunları da beraberınde görülüyor daha önceden kürtaj ya rahim içi başka işlemleriniz varsa.mesela benım karnımda bebeğim 2 defa öldüğü için 2 defa kürtajım vardı.Prof.dr.İsmail Özdemir o yüzden olabileceğini söyledi.Öncelikle kendine bir doktor belirle ve her zaman ona ulkaşabilmen çok öenmli.Benim kız kardeşimin doktoru yazın tatile gideceği zaman hastalarını erkenden amelıyat edip gitmişti sonra takıp olan herksın aynı anda amelıayata girdiğini görünce anlamıstı olayı ve iş işten geçmişti.Her ne ise sen su anda riskli gebelik oldugun için kendini perinatolojide takip olabileceğin bir merkeze git.Prof.dr.İsmail Özdemir hem perinatolog hem de hastalarının hemen rahmın alınacak diye korkutmak yerıne eğer gerek görürse ameliyatta alacagını anlatarak sizin güvenınızı kazanarak gebeliğinizin güzel gecmesini saglıyor.Benim doktorum psıkolojımı ıyıce bozmustu ki sonra ismail hoca ile tanıstım.ona amelıyat olan baska hastalarla da sıra bekledıgım zaman tanıstım ve hepsı de cok memnun idi.kanuni sultan süleyman hastanesınde calıstıgı için evımıze uzaktı fakat her gittiğimizde dualarla yanından ayrıldım.şimdi kızım saglıklı ve rahmımı almadan atlattım o zamanları cok sukur.herkese kendısını tavsıye edıyorum çünkü bir kadın ıcın rahmının alınması cok yıpratıcı .bu hastalık kanser nedenıyle alınır allahın takdırı birşey diyemem ama doguma gıren bır annenın rahmını de bırakıp cıkması cok yıpratıcı.o yuzden ben doktorumu tavsıye ederım.Allah yardımcınız olsun.dinlenın ilişkiye girmwyin,bol su ıcın ,kabız kalmayın sevgiler.
Merhaba bana da plesenta previa totalist teşhisi konuldu. Kanuni Sultan Süleyman hastanesi ile ilgili doğum yorumlar ini okuyunca korktum... Çapa ya gitmeye karar. Verdim... Sizin dogumunuz nasıl geçti ilgi alaka nasıldı. Planlı sezeryanla mi oldu?

Back
X