Bebek Beslenmesi Plesenta previal

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

55asel55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
1
0
1
27
Merhabalar 23 hafta 5 günlük gebeyim bebeğin kilosu 600 grm boyu 22 cm plesenta aşağıda çok şükür şuan kanama yok ama doktor riskli dedi en azından 25 haftayı görelim dedi 1 haftadik kasık ve rahimde baskı var oturup kalkarken dönerken ağrıyı hissediyorum benim gibi plesentasi aşağıda olup sonradan yukarı çıkan oldumu yada sağlıklı doğum yapanlar var mı yardımcı olabilir misiniz

Merhaba, plesenta previa teşhisi almıştım ama sonraki haftalarda 3 cm kadar yukarı çıktı.
Sizin haftanızdan sonra da yukarı çıkabiliyor.
Rahim ağzını ne kadar kapattığını veya teşhisini söyledi mi doktorunuz?

Merhaba sizin ne zaman teşhisi konulmuştu ve ne zaman yukarı çıktı ? Herhangi kanama vs yaşamış mıydınız ? Bana da bugün teşhisi konuldu ve üzüldüm

Merhaba sizin ne zaman teşhisi konulmuştu ve ne zaman yukarı çıktı ? Herhangi kanama vs yaşamış mıydınız ? Bana da bugün teşhisi konuldu ve üzüldüm
Geçmiş olsun Benim doktorum ilk olarak 16.haftada söylemişti. 18.haftada yoğun kanama nedeniyle 10 gün hastanede yattım. Benim plesenta bir kısmını kapatıyordu. Size bir şey söylediler mi?
İlerleyen haftalarda 3 cm kadar yukarı çıktı.
Üzülmeyin. Daha sonra yukarı çıkabiliyor.
Çok dikkat edin. Ayakta kalmayın ve dinlenin.

Bir kısmını gibi bir şey söylemedi valla rahim ağzı uzunluğuna bakmam lazım dedi çok şükür olması gerektiği uzunluktaymış başka bir şey demedi bende hep dinleniyorum zaten baskı hissediyorum dedim aşağı doğru tahmin ettim bir şeylerin ters gittiğini umarım benim de düzelir çok teşekkür ederim bir de fitil ya da diğer ilaçlardan vermedi kanama olmadığı için ama çoğu kişi de kullanmış anlamadım

Çoğu insanın az da olsa yukarı çıkıyor. İnşallah sizinki de çıkacaktır.
Plesenta previanın çeşitleri var. Rahim ağzı uzunluğunuzun iyi olmasına sevindim
Ben de aşağıda baskı hissediyorum hala. Bebek de aşağıda benim.
Bana da bu sebeple ilaç vermemişti. Hastanede yatınca serum takıyorlardı ve ilaç verdiler.

Anladım detaylı anlatımınız için teşekkür ederim inşallah sağlıkla kucağımıza alırız hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…