plt

Runkli

"Allahümme barik fihi ve la tedarruhü"AMİN❣
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
6.065
29.835
498
30
Arkadaslar saglik ocagi test sonuclarina giriyorum surekli telefona birsey indiriyor ayrica indirdiginide acmiyor. Bu okuyormu sizin telefonunuzda da?? Ayrica plt 358 cikti cok mu fazla??

Arkadaslar saglik ocagi test sonuclarina giriyorum surekli telefona birsey indiriyor ayrica indirdiginide acmiyor. Bu okuyormu sizin telefonunuzda da?? Ayrica plt 358 cikti cok mu fazla??
plt değerin normal canım. plt trombosit demek. pıhtılaşma faktörü için gereken kan hücreleridir.

Bu testi saglik ocagi yapti. Birde ayriyetten genetikte kan verdim onjn sonucunu bekliyorum. Yani bu sonuca gore bende pihtilasma yok mu gozukuyor??
plt değerin normal canım. plt trombosit demek. pıhtılaşma faktörü için gereken kan hücreleridir.

Bu testi saglik ocagi yapti. Birde ayriyetten genetikte kan verdim onjn sonucunu bekliyorum. Yani bu sonuca gore bende pihtilasma yok mu gozukuyor??
şöyle canım. plt değeri rutin kan sayımında bakılan rutin bir değerdir. mesela hemoglobulin düşük se sende kansızlık var der doktor. ama ASM ler kan sayımı için mor bir tüp alır onda bir sürü değer çıkar. Hct WBC Neu PLT Hgb gibi. bunlar rutin kan sayımı.seninki olması gerektiği gibi. fakat pıhtılaşma nedeniyle bebek kaybetmek farklı. o genetikle alakalı. yani şu değerinde kanın normal yani elin kanadığında vucudun kanı durdurur. ve normal olduğu için damar içinde pıhtılaşman olmaz. ama bebek genetik araştırmasının bununla bir ilgisi yok. o sonucu beklemelisin.

Anladim cnm. Doktor bana bi mor bi yesil tup verdi. Bende kansizlik var biliyorum onu zaten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…