Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi pnömokok aşısı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ozlemmat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2010
13
0
36
Yalova
bugun oğluma 6 aylık aşılarını yaptırdım. bunların içinde pnömokok aşısı da varmı? daha önce devlet karşılamıyormuş siz özel yaptırıyormuşsunuz. bu gün yapılan 3 aşının içinde bu varmı? yoksa ayrıca mı yaptırıcam? bilgisi olanlar beni bilgilendirirse sevinirim. herkese iyi günler :)

bugun oğluma 6 aylık aşılarını yaptırdım. bunların içinde pnömokok aşısı da varmı? daha önce devlet karşılamıyormuş siz özel yaptırıyormuşsunuz. bu gün yapılan 3 aşının içinde bu varmı? yoksa ayrıca mı yaptırıcam? bilgisi olanlar beni bilgilendirirse sevinirim. herkese iyi günler :)

canım benimde bebğim 6 aylık bildiğim kadarıyla devletin aşı programında yok bu aşı ben rota virüsü aşısınıda dışardan yaptırdım .

devlet yaptırıyor canım .evet o aşıların içinde var.ayrıca yaptırman gereken (eğer istersen tabi)rotavirüs ve 13-14.ay arası su çiceği

2-4 ve 6. ayda yaptırdığın aşılardan biri pnomoni aşısı. yani şimdiye kadar 3 doz yaptırdın zaten için rahat olsun

evet rötavürüs su çiçeği özel.rötavirüs 2 doz ağızdan veriliyo , suçiçeği bacaktan iğne oluyo.pnömokok özel değil

Back
X