• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pnömokok

ELXIXFNAZ

Meleklerim
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2007
3.353
14
118
İstanbul
arkadaşlar 2 aylıkken yaptırmadım pnömokok aşısını şimdi 4 aylıkken yaptırmayı düşünüyorum 22 sinde aşımız var sağlıkocağında aynı günmü yaptırayım pnömokok aşısını sizler yaptırdınızmı, hangi ay yaptırdınız CADIARZU

ben de 4. ayda yaptırmayı düşünüyorum, fiyatı ne kadar aşının arkadaşlar, biliyor musunuz? ben kendim alıp sağlık ocağında yaptırmak istiyorum da...

2.ayda ben yaptırdım.şimdi 4.ayda yaptırıcam.doktorum diğer aşılarlaaynı gün yaptırabilirsin dedi.o yüzden karma aşının yapılacağı gün yaptırmayı düşünüyorum.ben rotavirüs aşısıyla birlikte yaptırdığım için pnömokokun tek fiyatını hatırlayamadım ama 125 ytl civarındaydı.çünkü ikisi 145 tutmuştu..

2.ayda ben yaptırdım.şimdi 4.ayda yaptırıcam.doktorum diğer aşılarlaaynı gün yaptırabilirsin dedi.o yüzden karma aşının yapılacağı gün yaptırmayı düşünüyorum.ben rotavirüs aşısıyla birlikte yaptırdığım için pnömokokun tek fiyatını hatırlayamadım ama 125 ytl civarındaydı.çünkü ikisi 145 tutmuştu..

ikisi 145 mi?nasıl yani? ben sadece rotavirüse 125 verdim.Pnömokok önümüzdeki ay olucak. oda 120 ytl imiş:

rotavirüz aşısını yaptırmadım ama kızlar pönomokok yaptırdım kızıma ilk doz 4 aylıkken yaptırdık bu ay 6. aydı 07-06-2008de yaptırdık, 125 ytl aşının fiyatı 120 fiyat 5te uygulama, yani ikinci dozuda olduk , geriye kaldı 2 doz biri yaşına kadar 2 ay sonra biridre 1buçuk yaşındayken olunuyor , ayrıca geçenlerde bir arkadaş dediki ben oğlum 2 yaşına gelince tek doz halinde vurduracağım, doçhekime gidiyorlarmış o demiş ayrı ayrı dozlar tamamen ticari amaç güdüyor hoş eşim ilaççı dediki tek dozunda fiyatı 450 500 ytl civarı dedi, ve ayrıca 2 yaşına kadar yaa bu mikrobu kaparsa naparsın

ben de 4. ayda yaptırmayı düşünüyorum, fiyatı ne kadar aşının arkadaşlar, biliyor musunuz? ben kendim alıp sağlık ocağında yaptırmak istiyorum da...

fiatı 120 ytl bazı hastaneler 130 da diyor 5- 10 milyon oynuyor açıkçası.. bizim burdaki sağlık ocağı yapmıyor aşıyı alsanda.. amasyada yapıyorlarmı?:uhm:

2 tane pmömokok aşısı var biri ucuz 30ytl civarı diğeri 120 ytl bebeğiniz 2 yaşından küçükse pahalı olan büyükse ucuz olanı vuruyorlar 2 yaşından küçüklere ucuz olan vurulursa koruma sağlamıyormuş ya hiç vurdurmayın ya pahalıyı vurdurun ben 3. ayın sonunda rotarixin 2. dozuyla beraber vurdurdum her hangibir aşıyla beraber vurdurabilirsiniz ben araştırdım..gene de doktorunuza danışın..

bende geç yaptırdım 7 aylıktı rahatsızlığı nedeniyle 2 doz bitti 15.ayda son doz var 2 aylık başlayınca 4 doz oluyo galiba ilk iki aşıya 130 verdik

bizde 2 aylıkken ilk dozu yapıldı. 2. dozuda 4 aylık olunca karma aşıyla birlikte yaptıracağım. bende kendim eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırıyorum. pnömokok aşısını 120 ytl ye almıştım.

ben 60 günlükken aynı gün hepsini vurdurdum 5li karma rotavirüs pnomökok verem aşısı hepsi aynı gün oldu aşılar için ne kadar verdim bilmiyorum çünkü aynı gün kalça çıkığı varmı diye ultrasona falanda girdi bebeğim toplam 350 ytl ödedim hastaneye

benim dr.um ilk doz 7.ay dedi,ancak ben gecen hafta kızımın saglık ocagında karma aşısını yaptırdım,bu aşının üzerinden 1 ay gecsin pnomokoku öyle yaparız dedi.aşının fiyatı 125 ytl.3 doz yapılacak (3*125)

arkadaslar benim kizim 2 aylik 2gun once asilara basladik ingilterede oturuyorum burda pnomokoku devlet zorunlu asilar arasinda vuruyor kizimi buranin en iyi cocuk dr goturdum burada kursu baskani gazetelere makaleler yazan bir prof. asilar konusunda kafam bu sitede cok karisti bende turkiyede rota virus asisini vurdurmak istedigimi soyledim bana kesin bir dille rota virus asisini vurdurmamami cocugun bagisiklik sistemini bozdugunu 1000 tane ishal nedeni olabilecegini ama asinin sadece rota virusu icin oldugunu hatta ona bile care olmadigini kalan 999 nedene nasil care bulacagimi ishal kontrol altina alinmazsa dr kontrolunde asilmasi gerken bir durum dedi cok degerli bir dr hatta doktorlara ders veren bir hoca onun bilgisine guveniyorum rota virus asisini asla vurdurmam cocugumun sagligiyla gerekli gereksiz asilarla tehlikeye atmiycam bence bu bir ticari sektor birileri bu asilardan cok para kazanirken bebeklerimizi dusunen yok buna turkiyedeki bazi doktorlarda canak tutuyor tipki hamile kadinlara sezaryana tesvik edip normal dogumdan uzaklastirdiklari gibi bu asiyi zorunlu gibi gosteriyorlar bu benim dusuncem ayrica doktoruma guveniyorum

Biraz karışık ama ben bir takvim buldum ..

Pnömokok aşı şeması:

- 6 aydan küçük bebeklerde iki ayını doldurduktan sonra (8' inci hafta bitiminde) birer ay aralıkla üç defa,sonra ikici yaşta dördüncü aşı.

- 7-11 aylıklarda bir ay aralıkla iki kez ve sonra ikici yaşta üçüncü aşı.

- 12-23 ayları arasındaki çocuklara iki ay aralıkla iki aşı yapılır.

Çok yüksek riskli çocuklarda bu konjugat tipi aşıya ek olarak 3. yaşında ayrıca polisakarit tipi aşı yapılmalıdır.Ancak bu durumda son aşıdan sonra en az 2 ay geçmiş olması gereklidir.

Benim oğluşumun aşı takviminde pnömokok aşısının tarihi 3. aydan başlıyor. Sanki 7. aydan sonra yaptırmak daha mantıklı gibi...

Son düzenleme:
bizde 2 aylıkken ilk dozu yapıldı. 2. dozuda 4 aylık olunca karma aşıyla birlikte yaptıracağım. bende kendim eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırıyorum. pnömokok aşısını 120 ytl ye almıştım.

Bugün sağlık ocağını aradım doktor reçetesi olmadan biz bu aşıyı vurmayız dediler..Sen doktor reçetesiyle mi almıştın polyannacım..Reçetesiz vurdularmı aşıyı ??

ben pnömokok içinde rotavirüz içinde aldığım aşıları sağlık ocağında vurdurdum ve reçete yoktu.gerçi doktorum ben reçete yazarım sen sağlık ocağında vurdur demişti ama ben reçete almamıştım.

arkadaşlar doktorun verdiği aşı kartında 3. 5. 7. 15. aylarda pnömokok diyor.ama burda herkes farklı aylarda yaptırmış.benim oğum iki aylık.karma aşıyı yaptırdım.ama rotavirüs yaptırmadım.pnömokok yaptıracağım da nerde yaptırayım.eczaneden alıp sağlık ocağında yaptırsam olur mu ki? fıyatı ne bilyor musunuz? illaki diğer aşılarla mı olacak?

Back
X