- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
- Konu Sahibi Caulfield-
-
canimmm benim evde bir tarifim var bende hic yapamam ama bitek onu tuttururum aksam eve döndügümde veririim sana üzülme tariflerde hatali sana bana göre degil
bende istiyorumm bende bendeeyemek tarifleri bölümüne konu açıp yazsan?benim hala özel mesaj yetkim yokmuş,yazamıyorum.ama mümkünse banada kopyalasan..
canimmm benim evde bir tarifim var bende hic yapamam ama bitek onu tuttururum aksam eve döndügümde veririim sana üzülme tariflerde hatali sana bana göre degil
cnm merak ettım tarıfını ıns.yapabılırım
Bende beceremiyordum kayınvalidemin bir tarifi vardı onu yapıyorum hep güzelde oluyor
Sütle yoğuruyor hamuru içine sana yağı koyuyor yarm paketen az eriyene kadar sütü ılıtıyor. kuru maya tuzu atıyor sütle yoğuruyor kulak memesi olayından biraz daha yumuşak oluyor hamura şekil verirken eline azcık yapışıyor.Bide hamur sıcak duracak ve 45 dk beklicek.
Mayalanıp gelen hamuru azcıkda sanayağı alıp sıcakken hamuru indirirken eritiyor,fırını sıcak olursa daha iyi oluyor hamur fırındada geliyor birazcık.Yumuşak ve yiyimser oluyor.
Bende beceremiyordum kayınvalidemin bir tarifi vardı onu yapıyorum hep güzelde oluyor
Sütle yoğuruyor hamuru içine sana yağı koyuyor yarm paketen az eriyene kadar sütü ılıtıyor. kuru maya tuzu atıyor sütle yoğuruyor kulak memesi olayından biraz daha yumuşak oluyor hamura şekil verirken eline azcık yapışıyor.Bide hamur sıcak duracak ve 45 dk beklicek.
Mayalanıp gelen hamuru azcıkda sanayağı alıp sıcakken hamuru indirirken eritiyor,fırını sıcak olursa daha iyi oluyor hamur fırındada geliyor birazcık.Yumuşak ve yiyimser oluyor.
cnm bende sutle yogurdum .sutu suyu ılık katıttım .ama yag sıvıyag .annemden sankı bende sana yag dıe hatrlıyorum .ayrıca kuru maya degılde yas maya kullandım .forumda o yumusak pogacalra baktım hep yasmaya tercıh edılms bende ole yaptım.ben sekıl verırken elıme hamur yapısmıyordu .bıde elımı her hamuru sekıl vermek ıcın aldgımda yaglıyordum .acaba yagında etkısı olmus olabılr mı ? ben 10 dkka mayası gelsın dıe bekledım ,sekıl verdıkten sonrada 45 dkka beklettım .forumda ole yazıyordu ole yaptımoyle bır kabardılarkı daha fırına vermeden yapıstı hepsı bırbırıne
fırında pıserken duzelır dedım ama bıldıgımz tepsılık borek olduyumusak oldu ama pogaca demey bın sahıt .ıcıne ıspanak kıyma koysaydım benım usulumce borek dıyıp sunsam ınanılır yanı o derece borege benzedı
ceviz kadar hamur kopartdim demissinya bence onlar cok kucuk belki oyuzden yayilmistir birde hamuru cok iyi yogurmak lazim cok iyi dinlendirip kabartmak lazim hatta bir surede tepside bekletmek lazim firina surmeden once
arkadaslar normal de yemek ve tatlılarda basarılıyımdır .yanı en azından cevremdekıler elımın lezzetlı oldugunu soylerler cok begenırler..hatta annemden bıle guzel yaptıgımı soylerler( ama gelın gorun kı bı pogaca yapmayı beceremedım .aglıycam gercekten ( annem 1 haftalıgına yok evde babamla abım tek kaldık .bugun de canım pogaca cektı ( annemın pogacası cok guzel olur yumusak ve pofur pofur olur .bazen komsuya fılan gıttıgımzde komsunun pogacaları sert olur hıc begenmem .ole rıskle karsılasmıyım dıe forumda bayag pogacalrla ılgılı konuları okudum .ne yazıyorsa yaptım ama sonuc dumduz tepsılık borege dondu ( sınırden agladım oysa nasıl canım cekmısdı ( babam gormesın rezıl olmıyım dıe cope attım ( ne yazıyorsa yaptım arkadslar hamurum yumusaktı cevız buyuklugunde parcalarla yuvarlaklar yaptım .tabı oncesınde mayası gelsın dıe beklettım .hamuru yogurdum ole bı 10 dk bekledım .sonra sekıl verdıkten sonrada 45 dk beklettıkden sonra fırına verdım . bu pogaca 5 dkkada pıstı sasrdım kaldım .tepsıyı cıkardıgımda ıse pogacalrım borek gıbı dumduzdu nerede yanlıs yaptım arkadslar fıkırnlerınıze ıhtıyacım var
45 dk çok bekletmişsin cnm ya.bekleyince dağılıyorlar.mayalaması için bekletip hemen yapıp tepsiye diziyorum ben.olabildiğince çabuk üzerine de yumurta sarısı sürüp atıyorum fırına hemen.yoksa kendilerini salmaya başlıyolar
5 dakikada pişti demişsin canım acaba fırın ayarındamı bir sorun var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?