''pogaca yapamıyorum'' yardımcı olurmusunuz :((

bana göre anlattıgın kadarıyla pogacalarında hiç bir sorun yok canım
fırının ısısı fazla gelmiş dışı pişmiş içi hamur kaldıgından sönmüşler

merabalar.benim poğaçalarım çok güzel olur.herkes bayılır.ben hamuru ılık sütleafiyet olsun yoğuruyorum.1 saat kadar da mayalanmasını bekliyorum.tepsite şekil verip koyduktan sonra hiç bekletmiyorum.yumurtasını sürüp direk fırına veriyorum.harika oluyor.konu sahibi arkadaşa bir tarifimi vereyim
yarım kilo ılık süt
1 küçük paket kuru maya
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un(çok sert olmasın hamur)
ben genelde bu tarifi yaparım.dediğim gibi 1 saat bekleyecek yoğrulduktan sonra.üzerine bir bez örterseniz iyi olur.

bir çay bardağı toz şeker çok değil mi?kuru maya yerine yaş olmaz mı yumurta içine mi yoksa üzeri için mi?:44:

poğaça kabarmıyorsa fırının ısısı yüksek olabilir 180 derecede pişir ya da kabartma tozu mu koymayı unuttun acaba?poğaça nasıl tutmaz ki... ben sana hem basit hem de lezzetli bi tarif vereyim anne tarifidir.içinde margarin yok margarini sağlıklı bulmuyorum sen de koyma.1 bardak sulu yoğurt.1 yumurta, yarım bardaktan birazcık fazla sıvı yağ,1 çay kaşığından biraz fazla tuz,kabarma tozu,aldığı kadar un.hamur kulak memesi kıvamında olsun içine peynirli maydanozlu harç koy.pişir ye afiyetle...pastane poğaçaları kızkançlıktan çatlasın he he

tatlım tesekkur ederım .kabartma tozu hıc kullanmadım .sanırım kabartma tozu kullanıldıgında bekletılmıyor .ben yas mayalı yaptım bu sefer tuttu .pofuduk pofuduk kabarıp yumusacık oldular.lınk paylastım cnm bakabılırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…