- 9 Haziran 2025
- 3
- 2
- 1
Kızlar 27 yaşındayım ve 27 yıldır hep başıma gelen bir durumu anlatmak istiyorum. Ben duygularını yüzüyle veya hareketleriyle çok belli edebilen bir insan değilim. Bana hep poker face, suratsız, mahkeme duvarı, mimiksiz, duygusuz, sert vs dendi. İnsanlar hep neden gülmüyorsun? bir şey mi oldu? (kötü niyetli demiyorlar) veya biraz gülünce aaa seni güldürmeyi başardım gibi tepkiler veriyorlar. Konuşmayı da pek sevmiyorum o yüzden bazı insanlar neden sessizsin? aa sen burada mıydın? gibi tepkiler de veriyorlar. Ben bunu istisnasız 27 yıldır yaşıyorum. Benim kasti yaptığım bir durum değil bu. Yapım böyle. Küçüklükten beri böyleyim. Annem hep anlatırdı hiç ağlamazdın, gülmezdin, kendi halinde takılan çok sakin bir çocuktun derdi. Küçüklük fotoğraflarımı görünce orada da öyleyim. Tabii ki de gülüyorum eğleniyorum ama yakınlarımla beraberken rahat olabiliyorum sadece onlar benim samimi ve sevecen yüzümü biliyorlar, diğer insanlar gibi kahkaha atmak veya bazı durumlarda sahte de olsa gülümsemek çok zor geliyor bana. Hatta o kadar kullanmıyorum ki mimiklerimi en ufak kırışıklığım bile olmadı ki yaşıtlarımın birçoğunda var şu anda. Bir dönem bu duruma çok maruz kaldığım için düzeltmeye çalıştım ama sahte yapınca o kadar belli oluyor ki karşıdaki içten gülümsemediğimi direkt anlıyor, bu daha kötü bir durum. Bir arkadaşım bak böyle olduğun için belki erkekler sana yanaşmaya çekiniyor olabilir ve belki hayatının fırsatını kaçırıyor olabilirsin vs. demişti biraz güleyim biriyle görüşürken filan diye. Hatta bir çocukla görüştüğümde bana en başta sana açılacaktım ama çekindim sert duruyordun vs. demişti. Biraz haklı olabilir ama ne yazık ki değiştiremiyorum bu durumu. Artık insanlara ben böyleyim yapım böyle diye sürekli açıklama yapmaktan bıktım. Bu durumdan kurtulmak için durumun üzerine düşsem ve daha fazla mimik kullanmaya kendimi zorlasam mı bilemedim. Benim yerimde olsaydınız ne yapardınız? Ne önerirdiniz?
Son düzenleme: