Polihidramniyos(amniyon sıvısı fazlalığı)

• Konu Sahibi Konu Sahibi nagi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nagi

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili başlık var mı diye baktım ama göremedim tekrarlıyorsam kusura bakmayın.
Ben 38+3 haftalık hamileyim bugün nst için hastaneye gittim ama çekemediler. Dr suyun fazla dedi. Ancak kendi doktorumla ancak çarşamba görüşebilecem. Kendisine bu şekilde tanı konup doktorundan bilgi alanlar varsa paylaşabilir mi? Nette çokta hoş olmayan şeyler yazıyo. Moralim çok bozuldu:(

her iki durum için de iyi yorumlar yazmıyo. Metabolik sebeplere bağlıyo. Ben dayanamadım bugün gidiyorum doktora

Bana da suyun fazla dediler ben de iki gündür onu araştırıyorum. 26 haftamızın içindeyiz. Peki sizin Amniyon mayi indeksi kaç çıktı kızlar?
Benim topladığımda 24 ediyor. Durumun ciddiyetini tam idrak edemedim. Nette bulduğum bir eğitim kurumunun sunusunda bu miktar için sınır diyor. Ama başka (kaynağı belirsiz) bir yerde de 10u geçmesi tehlikeli diyorCADIARZU

Çok kafam karıştı ve endişelendim
Rabbim bizi ve bebeklerimizi muhafaza etsin inş.:Saruboceq:
:uhm: :1no2:

Merhaba arkadaşlar bu konuyla ilgili başlık var mı diye baktım ama göremedim tekrarlıyorsam kusura bakmayın.
Ben 38+3 haftalık hamileyim bugün nst için hastaneye gittim ama çekemediler. Dr suyun fazla dedi. Ancak kendi doktorumla ancak çarşamba görüşebilecem. Kendisine bu şekilde tanı konup doktorundan bilgi alanlar varsa paylaşabilir mi? Nette çokta hoş olmayan şeyler yazıyo. Moralim çok bozuldu:(

Kardeşim sen Allahtan bari miyadına girmişsin az günün kalmış. Daha önceki kontrollerinde söylemedilerse böyle bişi, yeni artmıştır suyun. Korkma Allah muhafaza etsin.
Bir de bizi düşün bak daha 25 haftadayız. Mazallah su gelse doğum bile denmez bu haftalarda düşünmek bile istemiyorum...:1no2:

Dua edelim...

Giren arkadaşlar nerelerdesiniz tekrar doktora gitmediniz mi? Miktar ne oldu nelerle karşılaştınız yazarsanız seviniriz.
Ben de inş pazartesi gidicem tekrar ultrason kontrolü için. Haftaya gel bakalım bi demişlerdi. ınşallah hepimizle birlikte benim de Amniyon sıvılarımız olması gereken miktara geriler tekrar kısa sürede..
Çok endişeliyim :(

nete giremedim epeydir . Dr um bi olumsuzluk görmedi çok şükür. 2 ila 15 lt olunca tehlikeliymiş. Endişelenmeyin arkadaşlar hepimizin sağlıklı bebeikleri olcak inşallah:)

nete giremedim epeydir . Dr um bi olumsuzluk görmedi çok şükür. 2 ila 15 lt olunca tehlikeliymiş. Endişelenmeyin arkadaşlar hepimizin sağlıklı bebeikleri olcak inşallah:)

sevindim canım

benimde suyum azmış maalesef elimde pet şişelerle geziyorum sürekli hem yaz ayları hamişlere su çok önemli hemde benim suyum az diye günde en az 2 lt su içiyorum birde akşamları meyveyle destekliyorum :gitme:

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
Aminn, inşallah.

Ben dün doktora gittim. Aradan sadece bir hafta geçmesine rağmen yine artışta.. :gitme:
Doktorum beni aynı hastanede bir başka doktora yolladı. Onların da görmesi lazım dedi. Gittim. sırada beklerken çok moralim bozuldu. Hep hamilelerden imza alıyorlar. "okudum, anladım, kabul ediyorum" diye..:bbo:
Amniyosentez yaptırılan kısmıymış hastanenin. (mazallah)
Kimine de yatış veriyorlardı.yasakkelime

Çok korktum. Ama sıra bana gelince doktor hamdolsun takip etmeye devam edelim dedi. İnşallah daha artmaya devam etmez.senağlama

Ayrıca doktor sakın su falan içmemezlik yapma dedi suyum fazla diye.
Suyu az olan arkadaşlar bol su içerek düzenlenmesine yardımcı olabilirlermiş ama polihidramniyosda dışardan su alımıyla bi alakası yokmuş artışın.
Hortumu dayayabilirsiniz yani :)

Suyu az olan arkadaşlar bol su içerek düzenlenmesine yardımcı olabilirlermiş ama polihidramniyosda dışardan su alımıyla bi alakası yokmuş artışın.
Arkadasim amniyo sivisi artisli gebeliginin uzerinden epey gecmis.tekrar hamile bile gorunuyosun.bu sivi artisi olan gebeligin nadil sonuclandi.bendede cikti sivi artisi neyazikki.

Arkadasim amniyo sivisi artisli gebeliginin uzerinden epey gecmis.tekrar hamile bile gorunuyosun.bu sivi artisi olan gebeligin nadil sonuclandi.bendede cikti sivi artisi neyazikki.

Bu durumu bende 32. Haftamda yaşadım, öyle ki hemşireler ikiz gebelik mi diye soruyordu sanki sopa yutmuş gibi bir haldeyim. 32. Haftaya kadar su fazlalığından bahseden olmamıştı sanırım herşey doğaldı.ben Recep has beye gittiğimde bu durumu o söyledi. Şeker içeren besinleri kısıtlamamı önerdi. Recep has beye gitme sebebim uzayan hiperemesiz idi. Çözümsüz kalınca ona gitmiştim fakat peritonolojik bir durum olmadığını söyledi hiperemezisin. Hiperemezis gebelikte aşırı bulantı kusma halidir ve ben 8. Aya kadar günde 12 defa kusuyordum.

Konuya dönecek olursak; şeker ihtiva eden meyve dahil besinleri azaltmamı söyledi o sıra aşırı karpuz yiyordum bir kaç hafta azalttım. Sonraki kontrollerde normal sınırlarda bulundu. Bebeğim sağlıkla doğdu :) umarım sizlerde sağlıkla doğumlar yaparsınız.

Bu durumu bende 32. Haftamda yaşadım, öyle ki hemşireler ikiz gebelik mi diye soruyordu sanki sopa yutmuş gibi bir haldeyim. 32. Haftaya kadar su fazlalığından bahseden olmamıştı sanırım herşey doğaldı.ben Recep has beye gittiğimde bu durumu o söyledi. Şeker içeren besinleri kısıtlamamı önerdi. Recep has beye gitme sebebim uzayan hiperemesiz idi. Çözümsüz kalınca ona gitmiştim fakat peritonolojik bir durum olmadığını söyledi hiperemezisin. Hiperemezis gebelikte aşırı bulantı kusma halidir ve ben 8. Aya kadar günde 12 defa kusuyordum.

Konuya dönecek olursak; şeker ihtiva eden meyve dahil besinleri azaltmamı söyledi o sıra aşırı karpuz yiyordum bir kaç hafta azalttım. Sonraki kontrollerde normal sınırlarda bulundu. Bebeğim sağlıkla doğdu :) umarım sizlerde sağlıkla doğumlar yaparsınız.
ayni seyleri yasadim recep beyde beni uyaran ilk kisi oldu.sekerli seylerden uzak dur dedi ve kisa surede suyum normale dondu.dogumumda yaklasti bu arada .tesekkur ederim cevap icin

Hiiç korkulacak bir şey değil ,merak etme ;)
Kızım altı yaşını bitirecek şükür Allaha .
Erken doğum riski var dedi doktor ama, ben polihidramniyos teşhisinden sonra denize bile girdim. Bebek de gününde doğmuştu hamdolsun ki.
Ama tabii ki dikkat etmekte fayda var .
Yalnızca korkmayın
korkmayın. Doktorlar her ihtimali söylemekle yükümlü.
Size sağlıklar dilerim.

Hiiç korkulacak bir şey değil ,merak etme :KK66:
Kızım altı yaşını bitirecek şükür Allaha .
Erken doğum riski var dedi doktor ama, ben polihidramniyos teşhisinden sonra denize bile girdim. Bebek de gününde doğmuştu hamdolsun ki.
Ama tabii ki dikkat etmekte fayda var .
Yalnızca korkmayın
korkmayın. Doktorlar her ihtimali söylemekle yükümlü.
Size sağlıklar dilerim.
vallahi hayatim kabusa donmustu.ihtimalleri ogrenince simdi sukur hersey yolunda.

cevap icinde ayrica cok tesekkur ederim

Back
X