Polikarbonat biberon mu cam biberon mu ?

asyun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
142
0
116
Ankara
kızLar cam biberon aLmak istiyorum ..ancak kararsız kaLdım ..bana yardımcı oLurmusunz ? hangisi daha sağLıkLı..

merhaba canım 3 yaşında oğlum var ona cam biberon kullandım geçengün kendi beğendi bitane biberon ama plastik suluk tarzı bişey güzel yıkadıktan sonra ve kaynar suda yıkadıktan sonra hiç bişey olmaz bence ikiside aynı cam biberonlar çatlak olur allah korusun farketmezsin çocuğun elinde kırılıverir anneyiz işte çocuğumuzn başına b,şey gelmemesi için aklımıza herşeyi getiriyoruz 2. bebeğime tekrar hamileyim plastik chicconun markasını alıcam ona cinsiyeti belli olunca.

kendim nefret ederim plastik bişeylerden su içmeyi,bebeğime de vermeyi düşünmüyorum.kokuyor gibi gelir bana.bebedor aldım yanlış hatırlamıyorsam,cam...tabi uzun bi süre kullanmayız herhalde.

Avrupa'da bir çok ülkede polikarbon biberonlar yasaklanmış. Ben de cam kullanmayı düşünüyorum.

plastik biberonlar sağlıklı diilimiş sıcak suda kaynattığında ve içine sıcak şeyler konulduğunda kansorejen içeren bi madde içine dağılıyormuş bende bunu bilmeden önce birsürü plastik biberon aldım ama bunu duyunca hepsini kaldırdım yeni cam biberonlar aldım

bende geçen bün aldım chicco nun cam biberonunu kesinlikle en sağlıklısı cam...

özellikle bpa içermeyen biberon almalısın.
cam biberon tabii ki sağlıklı ama sonuçta biberon ucu silikon ya da kauçuk oluyor.
kaliteli iyi bir markanın biberonu tercih edilmeli.

bende chıcconun plastık bıberonundan aldım kücük olanından ılk basta pek kullanacagımızı zannetmıyorum ama belkı lazım olurhastane cantamıza koyduk.

bende kızıma nukmarka cambiberon damaklı emzikli onu almıştım hep onu kullanıyoruz birkez kırdık:)damaklı olmasının şöyle bir zorluğu oldu bizde başka hiç bir biberonu tutamyordu hala da zorlanıyor:))

Plastik alırsan BPA 0 veya BPA free yazanlardan almalısın. BPA (Bisphenol A) içerirse ısındığında bu madde içindeki içeriğe (süte, suya) geçiyor ve oradan da çocuğa (aynı şey bizim kullandığımız özellikle şeffaf plastikler, süt pompaları, su şişeleri, saklama kapları vs. için de geçerli. Ürünlerde BPA kullanımı bazı ülkelerde yasaklanmış). Plastik hafif olur, kırılmaz, buzluğa falan da koyabilirsin.
Cam daha sağlıklı ama kırılabiliyor ve daha ağır oluyor. Cam alırsanız üzerindeki ölçü değerlerinin boya değil de kabartma olması, kaynatınca vs. silinmeleri sorununu ortadan kaldırır..
Ben her ikisinden de aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…