Polikistik over olup hamile kalamayanlar

MERVE989

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
6
0
1
32
Kizlar mrb oncelikle bekarliktan bahsedim size ben adet oldgm ilk gunden beri hep duzensizdir adetlerim.evpenmeden once yine bu sikayetten dolayi doktora gitmistm doktor bana 6 ay boyunca kullanmam icin bi adet duzenleyici ilac yazdiilerde sorun olurmu dye de sormustum dr.ilriki zamanlarda ilk gun gebe de kalabilirsin gebeliginiz gecikebilir de demisti. Verdigi ilaclada adetim duzene girmistim evlendijten sonra adetlerim tekrar duzensizlesti tabi . Biz evlendigimizde esimle birlikte verdigimiz karar 1 yil beklemekti bebek icin bende pek endise etmedik 1 yil oldu simdi cocuk istiyoruz yaklasik 3 ay denedik olmadi sinra doktora gttm doktor klomen ve catlama ignesiyle basladi tedaviye 5 ay boyunca yumurtlamam oldu ilk iki ayda catlama olmadi sonraki aylarda hem yumurta istenilen seviyeye geldi hemde catladi fakat gebe kalamadim yine:KK43: umutla bekleyip olumsuz sonuc almak o kadar zorki allahin agrina gtmesin insani bitiriyor esimin tahlil sonuclari iyi benim hormon tahlillerimde guzel ben doktor degistrmk zornda kaldm bu doktorum bana 2 ay kullanmam icin diviva yazdi bide glukofen sandoz bunuda braz zayflamam icin verdi simdi ona basladim acaba divivayla gebe kalabilir miyyim dye dusunuyorum o da dogum kontrol ilacymis o da var kalamam herhalde bakalm ne olacak benim durumumda olanlar varsa lutfen yasadklarini yazabilirlermi rabbim insallah bir an once bebeklerimize kavustursun insallah:KK46::KK46:

Slmlar. Ben de pol.kist.over sendromluyum ve doktorum doğuştan yani genetik olduğunu söyledi. Her zaman adet düzensizlikleri ile başım dertte olmuştu. Bebek düşününce de dr gittim. Çok zor olabilir ya da ilkinde hamile kalabilirsin Allah bilir dedi. Yumurtlama günlerimi hesaplayıp gönderdi ve ben o ay hamile kaldım. Kalp atışı alınamadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım. İkinci denemede yine ilk ay hamile kaldım ama bu kez de kalbi durduğu için 9.haftada kürtaj oldum. Genetik testler yapıldı ve kan pıhtılaşması olduğu çıktı. Şimdi yine hamileyim Rabbim e şükürler olsun ki. Göbekten kan sulandırıcı iğne yapıyorum her gün ve asla umudumu kaybetmiyorum. Yani pcosluyum hamile kalamam diye birşey yok! Hemotologa git genetik testlerini yaptır ve sonrasını Rabbime bırak. O neylerse güzel eyler. Sağlıcakla kal.

canım öncelikle allahım analı babalı büyütsün sendeki sıkıntılar bendede var bende adet oldoğom ilk günden beri başım dertte doktor da bana genetik hemen hamile kalabilirsin ama gebeliğin uzayabilirde dedi .
ne güzel sen kalabilmişin ben 5 ay yumurta takibi yaptrdım hep bir aksilik oldu bu 5 ay içerisinde ya yumurtam gelişmedi o ay öyle gtti ya gelişti büyüdü catladı gebe kalamadım ya biz o gün ilişkiye gremedk ya ya ya ya v.s olmadı bi türlü son 1 hakkım kaldı klomen tedavsnde doktor değiştirdim bende bu doktor o tek bir hakkını iyi değerlendrelim dedi ve diviva doğum kontrol hapı kullanalım 2 ay dedi yani gebeliğim bu iki aydada ertelendi :-( cok üzülüyorum cok kafama takıyorum belkide ondan gebe kalamıyorumdur.

merhaba arkadaşlar. öncelikle hepimizin sağlıklı hayırlı bebeklerimize kavuşmamızı diliyorum. ben de pko hastasıyım. ilk gebeliğimde sorun yoktu çok şükür 5 yaşımda bir kızım var. ikinciye niyetlendik fazla zaman geçmeden hamile kaldım ama geçen mayıs ayında kalp atışlarının durması sebebiyle 12 haftalıkken kürtaj oldum. sanırım tek başına pko gebe kalmaya engel değilde kilo çok etkiliyor. doktor bana yürüyüş önermişti. benim merak ettiğim bu kan pıhtılaşması olayı. bana hiçbir test yapmadılar. sanırım ilk düşüğü pek önemsemiyorlar. şimdi tekrar gebeyim ve korkuyorum açıkçası tekrar aynı şeyi yaşamaktan. üniversite hastanesinde hocanın kontrolündeyim. ama o da ilaç falan vermedi. hemotolojiye git tahlil yaptır falan da demedi. napsam bilemiyorum. şimdi 8 haftalığım. acaba bu kan pıhtılaşması olayında önceden düşük belirtisi falan veriyormu ki vücutta veya rahimde değişiklikler olurmu. bir de pko ile alakalı mı sizce bilgisi olan varmı? doktorum bana başta senin pkon var sana ilaç da verelim dedi. ama şimdi kesenin etrafında düşüğe sebep olacak bir şey göremiyorum ilaç vermiycem içini ferah tut dedi.

Back
X