• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over sendromunundan zayıflayarak kurtulacağız!!!

ckmiray

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2014
80
15
13
36
arkadaşlar ben 170 boyunda 70 kiloyum çok kilolu değilim ama fazlalıklarım var tabi ama doktorum ısrarla zayıflamam gerektiğini söyledi ilk zamanlar saçma buldum ne yani onca şişman insan çatır çatır doğuruyor benim ne kilom var ki diye düşünmüştüm ta ki araştırıp bunun insülin direnciyle alakalı olduğunu öğreninceye kadar yıllardır bir şeker problemim olduğunu zaten düşünüyordum birden acıkır ve şekerim düşer acayip halsizleşirim ya da ani bir şekilde sinirlenirim tatlı krizlerim vardır hem de fazlasıyla...gün içerisinde yediğim ve sevdiğim yiceklerin yüzde 80 ni glisemik indeksi yüksek yiyecekler hamur işleri,şekerli gidalar ,işlenmiş et(salam,sucuk,sosis),asitli ve şekerli içecekler ,kızarmalar, en sevdiğim sebze bile patates yani en yüksek glisemik indeksi olan sebze ve tüm abur cuburlar....
tüm bu saydıklarım benim kilo almama sebep üstüne hareketsiz yaşam bugün itibaren daha önce denediğim ve 3 ayda 11 kilo verdiğim diyeti yapacağım benimle bu yolculuğa hazırsanız paylaşacağım diyet listesine iyi bakın ve tüm hazırlıklarınızı bugün hazırlayın çünkü yarın ilk gün...

Diyet listesi
gün içerisinde 6 öğünümüz var ve asla bu öğünler atlanmayacak saatler çok önemli güne erken başlıyoruz saat 7:00-8:00 kahvaltı saat 10:00 da ara öğün saat 12:00_13:00 öğle yemeği saat 15:00 de ara öğün 17:00_18:00 akşam yemeği ve son ara öğün saat 19:00 da bu öğünler saatleriyle birlikte atlanmadan uygulanmalıdır bu ara öğünleri tokta olsanız tüketmeniz gereklidir.

sabah kahvaltısı
yumurta,süt,yoğurt,peynir bu gruptan bir tanesini seçiyoruz
marul, maydanoz, dereotu,roka vs yeşillikleri dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
domates,salatalık,biber dilerseniz birini tercih edebilirsiniz. ve bir dilim çavdar ve ya yulaf ekmeği ben uno denge lıght ekmek var onu kullanıyorum daha garanti fırından aldığımızın içinde ne olduğunu tam anlamıyla bilemiyoruz çayımızı şekersiz içiyoruz bunu asla yapamam diyorsanız içine çok az (çay kaşığının yarısı)bal karıştırabilirsiniz ya da çay yerine sıcak suyu tüketebilirsiniz.yukarıda vermiş olduğum malzemelei birbiriyle karıştıp öğününüzü çeşitlendirebilirsiniz.Örneğin;menemen yapabilirsinizin biber közleyebilirsiniz yeşilliklerle peyniri harmanlayıp salata olarak tuketebilirisiniz.Çeşitlendirmek size kalmiş.Hiç bir üründe peynir süt vs lıght ürün kullanmıyoruz organik ürünler tercihimizdir.Kabızlık problemi olanlar sabah aç karnına 2 adet kuru kayısıyı ılık suyla tüketebilirsiniz.

Öğle yemeği
köfte,tavuk ,kırmızı et,balık ızgara ve ya haşlama olarak tüketebilirsiniz. arakadaşlar bunlarıda çeşitlendirebilirsiniz örneğin sebzeli tavuk sote,sulu köfte ızgara köfte, fırında sebzeli köfte dilediğiniz balık çeşidini ızgara olarak tüketebilirsiniz.Nohut yemeği ,kurufasulye,barbunya vs. bunlardan birini haftada 2 kez tüketiyoruz. Ayran ve ya yoğurt salata ve bir dilim ekmek ve ya 3 yemek yakışı bulgur pilavı.Yemek olarak bulgurlu köfte yemeklerinide yapıp tüketebilirsiniz.Çeşitlendirmek sizin elinizde...Kuru bakliyat yemeği yaptığınız gün bulgur pilavı tüketmeyiniz.Öğünlerimizde pirinç kullanmıyoruz.

AKŞAM YEMEĞİ
Zeytin yağlı sebze yemeği ve bir kase çorba ekmek yok!

ARA ÖĞÜNLERDE TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ YİCEKLER
Badem,fındık ,ceviz (bir avuç)yanında bir adet hurma ve ya kuru kayısı kullanabilirsiniz.
hurma,kuru kayısı(en fazla 3 adet)
süt,yoğurt,ayran(birini kullanabilirsiniz)
meyve(muz haftada 1 kez kullanılacak)

Not :
Lıght bisküvileri kullanmıyoruz.Asitli ve şekerli içecekleri kullanmıyoruz.
İstediğiniz baharatı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.Tuzu kullanalım ama abartmayalım .Yemeklerin yanında turşu tüketebilirsiniz.
Ekmeksiz doymak için porsiyonlarımızı büyütmüyoruz.
Günde 10 bardak su içiyoruz.
Günde 2 defa yeşil çay içiyoruz.
Günde 40 dk yürüyüş hızlı tempoda.

canım ben de altı aydır diyetteyim pko'yu yenmek için. henüz bebek sahibi olamadım ama 48 kilo oldum.ama boyum 155 tabi bu yüzden sıska değilim :) şu an ideal kilomda olsam da hala spora ve beslenmeme dikkat ediyorum. canan karatay'ın kitabını okumanı tavsiye derim. glisemik indeks olayını çok güzel anlatmış. başaracağına eminim ;)

ya bende de var doktor bana 2 3 kilo ver karın bölgenden dedi ama benim hiç diyet yapcak halim yok zaten çoookk halsizim

evet o kitabı biliyorum yakın zamanda alıp bir göz atarım senin adına sevindim en azından kilolarından kurtulmuşsun darısı başıma

ya bende de var doktor bana 2 3 kilo ver karın bölgenden dedi ama benim hiç diyet yapcak halim yok zaten çoookk halsizim
hiç sorma benim de halim yok ama yapıcak bişi yok psikolojim bozuldukça daha çok yiyorum birde ilaçlar bende şikinlik yaptı iyice evde yat yat nereye kadar silkelenmemiz lazım

Back
X