Polikistik Overle Hamile Kalanlarrrrr Acilll Cevappp Lütfennnn

canım bende aynı sorunu yaşadım 1sene. Benimde yumurtalıklarımda iltihap ve yumurtalıklarda tembellik vardı. Doktor tedavi olman gerekiyor dedi. Yaklaşık 1ay kadar tedavi gördüm. Sorunu ortadan kaldırdık. Ve tam 6ay sonra kaldım. Şuan 5haftalık hamileyim. Birde stres yapma sakın. O kadar etkili ki hamile kalmakta. Benim kayınvalidemle sorunlarım vardı aynı evde oturuyoduk mecburen, anlaşamadık taşındık ve taşındığım 6hafta oldu ve ben 5haftalık hamileyim. Stres yok, sakın. Tedavini ol, hemen de olucak diye birşey yok. Kafana takma fazla. Hem çok gençsin daha....a.s.

canım bende pkosluyum veeee hiç tedavi olmadan evlendiğimin birinci yılı hamile kaldım şuan hamileyim kendini üzme hamile kalabilmen için rahat ol stres yapma göreceksin ummadığın anda hamile kalmışın içini ferah tut bu hastalıkta hamile kalınamıyor diye bişey yok

Merhaba canım bende pkoluyum.8yıllık vliyim.iki kere tüpbebek denedik boş kese oldu kürtajla bitti.rabbimden ümit kesilmez sabır.........

bende de pko var.doktora bebiş istediğimi söyledim bana duphaston adlı ilaç verdi.3 ay kullan tekrar gel dedi.eger bebiş olmazsa 3 ay sonunda test yaptıracam sana başka ilaç verecem dedi.bakalım hayırlısı allah tan

merhabalar menogon ignesi ile sonuç alan varmı bende pkoluyum 2 ay klomen kullandım sonuç negatif bu ay ise igne ye başladık 5 gün vurulacam ..igneye çok umut bagladım ama nasip kırmet artık..aranızda bu igneyi vurulan varmı?

cananisa ben 7 aylık evliyim evlenmeden önce 3-4 ayda bir adet görüyordun bende de polıstık over var.herkes bana sen hamile kalmazsın dediler ve bende ilk gece hiç korunmadım ve ilk geceden kaldım Allah büyüktür dediğim gibi Allah tan ümit kesilmez sanki her ay adet görenler hamile kalıyormu yok kalmıyor o yüzden sıkma canını tedavi olursan inşallah hamile kalırsın canım benim

ben de yaklasik 8 yildir Pkoslu oldugumu biliyorum ve arastirma koordinatoru olarak calistigim icin bu konuda cok arastirma yaptim ve bu konuda cikan butun makaleleri okudum. Oncelikle bunun kesin bir tedavisi yok yani omur boyu pkoslu oluyorsun gecmesi diye birsey soz konusu degil. Yani seker hastasi gibi tedavisi var ama caresi yok. Ama tedavi edilerek bu hastaligin sorunlarini cozebiliyorsun. gerekli testler yapildiktan sonra mutlaka gunde iki kere glukofen (850 mg) denilen ilaci kullanmak gerekiyor. Bu hormonlari duzenliyor. Bu aslinda seker hastalarinin kullandigi bir ilac ama bize de iyi geliyor cunku PKOSun altinda gizli insulin direnci yatiyor. Benim arkadaslarimin bazilari bu ilaca basladiktan kisa bir sure sonra hamile kaldi. ben de boyle hamile kaldim. Ayrica sismansaniz kilo vermeniz ve duzenli spor yapmaniz hem sagliginiz hem de hamile kalmaniz icin cok onemli. eger sadece bu ilac yetmezse doktorunuz size klomen adli yumurtlamayi arttirici ilaci verir ve glukofen arti klomen buyuk ihtimalle hamile kalmanizi saglar. Lutfen uzman bir doktora gidin. her doktor bu hastaligi bilmiyor. Hormonlari bilen bir doktor olsun. mutlaka hamile kalacaksiniz ama cok ertelemeyin yasin da etkisi var. Benim 20 aylik bir oglum var ve 2 ay sonra da ikiz kizlarim olacak insallah. Hepinize bol sanslar diliyorum kizlar.
Ece

bu arada PKoslularda ilk 3 ayda dusuk orani yuzde 65. Ama ilk 3 ayda gunde iki kere glukofen 850 mg kullanirlarsa dusuk orani yuzde 8 e dusuyor. Bu ilac 50 yildir hamileler tarafindan kullaniyor ve hicbir zarari yok bebise. Ben hem ogluma hamileyken hem de simdi ikiz kizlarima hamileyken hamilelik boyunca kullandim. Ama sadece konunun uzmani doktorlar bilir bunu. ben Amerika'da 3 yil boyunca en iyi universitelerde arastirmaci olarak calistigim icin ve ben de pkos oldugum icin ogrendim ve uyguladim. yuzde 65 dusuk icin cok yuksek bir oran yazik gunah zaten zor hamile kaliyoruz :)

bende uzun yıllar pko ile uğraştım ve çocuk düşündüğümüzde olmadı 1 kez aşılama yaptırdım ve sonra tüp bebek ilk denememde hamile kaldım

Bende de kist vardı. tedavisi için yaklaşık 6-7 ay doğum kontrol hapı kullandım. 4 cm di. hiç geçmeyecek hiç hamile kalamayacağımı düşündüm. Ama geçti, hapları bıraktığım gibi de hamile kalabildim. Biraz sabırlı ol tedavin er yada geç yanıt verecektir. Psikolojik durumunda etkiler, moralini yüksek tut, kendini üzme. Acil şifalar diliyorum.

merabalar bende pkoslu hamilelerdenim
doktorum önce 1 yıl korunmadan hamileliği denememi istedi bu bir yıl içinde bırak hamile kalmayı adet dahi olmadım
sonra klomen adında bi ilaç başlandı ve ardından aşılama ve aşı tutmadı. bundan iki ay sonra kendiliğinden hamile kaldım.
pkos gebelik sıkıntıları içinde en kolay tedavisi olan rahatsızlık dedi doktorlar
bundan daha büyük problemlei olan insanlar var
bence en iyisi hiç kafaya takmadan ii bi doktora gitmek

canım bende pkoluydum hemde prolaktin hormonum çok yüksekti 4 senedir sürekli hastaneye gidip geliyordum doktorum pkolu olduğumu söylediği zamanlar korunmuyordum hormonum yüksekken ve pkoluyken tedavi görmen gerekir demişti bana 9 aylık evliyim evlendiğim süre boyunca korunmadım doktorum 1 sene beklemem gerektiğini söylemişti tedavi için ama 15 gün önce hamile olduğumu öğrendim 1 hafta öncede ikizlerim olacağını öğrendim canım herşey kısmet gönlünü ferah tut herşeyin zamanı var allaha dua et yeter

bende pco hastasıyım ama şu an 15 haftalık hamileyim.genç kızlığımdan beri düzensiz adet görüyordum ama genelde 15 20 gün gecikirdi,evlendikten sonra 13 kilo aldım ve 3 ayda bir farlutalle adet görmeye başladım,ilk yıl çocuk istemedik zaten sorun yapmadım ama çocuk yapmak isteyince doktora gittim,ilk doktor 1 yıl bir dene bakalım sonra tedaviye geçelim dedi,6 ay bekledim,6 ayım boşu boşuna geçti açıkçası çünkü bu 6 ayda 2 kere adet oldum.başka bir doktora gidip beklemek istemediğimi tedavinin başlamasını istedim.klomen kullandırdı günde 2 kez,yumurtlama olmadı,farlutalle adet oldum,yine klomen kullandım bu sefer günde 3 kere ama yine olmadı.iğneye geçtik ve ben iğneye geçince moralman çöktüm sanki,dedimki anladım tüp bebekmiş alnımızda yazan,herkese dedimki sormayın artık bu ay oldu mu diye takmıyorum artık tüp bebek olacak bu gidişle...iğneler başladı 14 günde olması gereken yumurtlama bende 20.günde oldu ama oldu ve çatlatma iğnesinin ertesi günü aşılama yapıldı.tek yumurtam vardı,sadece bir tane.ama Allahım ona can verdi.çok zor bir süreç ama lütfen umudunuzu yitirmeyin.

ha bu arada aldığım o 13 kilonun 8 ini verdikten sonra hamile kaldım,kilo vermek gerçekten hamile kalmayı kolaylaştırıyor tabi kilolu pco hastaları için.birde tedavi süresince glifor adında şeker düzenleyici hap kullandım.

öncelikle hamile arkadaslari kutluyorum,saglikla kucaklariniza alin insallahhh:)
bitanem bendede yillardir pcos var,ihmal etme iyi bir doktora git ve basla tedavilere..bende gecen ay basladim,yaklasik 2 yillik evliyim,1 sene bosuna bekledim.adet söktürücüler olmasa sanirim senede 2 defa adet olucam..
tetkikler yapildi,esim testler verdi,simdi göbekten catlatma igneleri yapiyorum,ilaclarimida düzenli kullaniyorum bakalim kismet...
doktorumun üstüne basa basa söyledigi seyi bende sana söylemek istiuyorum..
STRES YOK!!!!!!
KILONU KONTROL ET!!!
lütfen kendini hirpalama,burda o kadar cok pcoslu olup hamis kalan arkadaslarimiz varki,onlar umut olsun sanada...elbette Rabbimin izniyle hamis kalicaz,pcos buna engel degil,belki biraz zaman gerekecek ama oda deger...bakarsin hemen kalicaksin,hersey mümkün,lütfen üzülme

merhaba arkadaşlar , ben de 1 yıldır gebe kalamıyorum , doktor polikistik over dedi , iki kez yumurtlama tedavisi uygulandı ama sonuç negatif, doktor benden ve eşimden başka testler istemedi yani hsg istemedi , başka problemler olmasından çok korkuyorum , bu ay çok ümitlenmiştim adet olunca çok üzüldüm , bebeğin olmaması hiç aklımdan çıkmıyo , saçımda siyah tel kalmıcak bu gidişle, Rabbim tüm isteyenlerin kucağını boş bırakmasın , amin

merhabalar bende pco hastasıyım tüplerim açıktı drum normal yollada çocuğum olacağını ama zaman veremeyeceğini söyledi beklemeden direk tüp bebeğe geçtim çok memnunum iyiki yaptırmışım şimdi 2.5 aylık ikizlerime hamileyim allah kimseyi bu yollardan geçirmesin ama tüp bebek yaptırmyı neden ayıp bişey gibi görüyorlar anlamıyorum nihayetinde normal gebelikten farkı yumurta toplama yine o eşimle benim bebeklerim tüple bile anne olamayan insanlar varken bu kadar garip görülmesi bu olayın şaşırtıyo beni dilerim bi sorununuz olmazda utanmak zorunda kalmazsınız ama ben tam tersi meleklerimle gurur duyuyorum..........

cnm bende geçenlerde doktora gitiim ve pkoluyum 2 senedir 9 aylık evliyim.doktor hemen korunmayı bırak dedi..sen artık pkonun uzmanı olmuşsun sana sormak istediğim glukofeni kendin mi kullanmaya başladın doktormu önerdi..bana folik asit verdi..hamile kalmayı düşündüğünden 3 ay önce başla dedi.yani hemen :) bi de glukofeni ne zamndan itibaren kullandın..hangi doktora gittin..inş. sağ salim bebişleri kucağına alırsın..allah inşallah bizede nasip eder amin :))

arkadaşlar korkmayın bendede var polikisti over ama hamile kalmaya engel dill ama yumurtlama gününe dek getir istersenn umarım allah nasip etsin isteyen herkeseeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…