polis korkusu

yaşadıklarının aşağı yukarı aynısını ben de yaşadım, suçsuz olduğum halde sanki suçluymuşum gibi kalp atışlarım hızlanıyor ellerim titriyordu hatta nerdeyse bayılacak gibi oluyordum. çok sık başıma gelen bir şey de değildi zaten bir polisle karşılaşmak, ayda yılda bir derler ya hani o kadar. daha sonra bir psikoloji kitabında bunun aslında polisten değil suçlu olmaktan hata yapmaktan hatta insanlar tarafından kınanmaktan korkma olduğunu okudum. polis bize direk suçu ve hatalı olmayı çağrıştırdığından acaba bi hata mı yaptım, insanlar ya beni suçlu sanırsa ya da orada insanların önünde polis tarafından götürülme durumu gibi korkularımız had safhaya ulaşıyor bir polisle karşılaşınca. şimdi artık bir polisle karşılaşınca kendi kendime senin bir hatan bir suçun yok, sakin davran, sakin davranmadıkça daha çok dikkat çekiyorsun asıl o zaman seni suçlu sanacaklar, bir yanlış anlaşılma olsa da çıkar meydana falan diyerek sakinleştiriyorum kendimi.

valla beni,mde arkadaşım kızını yemek yemediğinde yada uyumadığında ambulansla korkutuyo zaten canına yandığım ambulans iki dakkada bir geçiyor ama böyle şeyler sakıncalı. bu sana cocukluğundan kalma bi hatıra olabilir. korkmana gerek yok polislerden aksine güvende duymalısın eğer haklıysan tabi. belkide kurtulman gerekn asıl sorununda suçluluk psikolojisi yani en son yazdığın bi yerde oturduüumda felan felan. bak tatlım ben aracımın ne zaman muayenesini yaptırmasam içim ürperir ve genelde muayene için polis durduruu. aslında burdaki asıl korku polis değil bu tamamen suçluluk psikolojisi.kendine bi yerde yakalanmaktan neden korktuğunu bir sor bakalım

çok haklısınız galiba

yaşadıklarının aşağı yukarı aynısını ben de yaşadım, suçsuz olduğum halde sanki suçluymuşum gibi kalp atışlarım hızlanıyor ellerim titriyordu hatta nerdeyse bayılacak gibi oluyordum. çok sık başıma gelen bir şey de değildi zaten bir polisle karşılaşmak, ayda yılda bir derler ya hani o kadar. daha sonra bir psikoloji kitabında bunun aslında polisten değil suçlu olmaktan hata yapmaktan hatta insanlar tarafından kınanmaktan korkma olduğunu okudum. polis bize direk suçu ve hatalı olmayı çağrıştırdığından acaba bi hata mı yaptım, insanlar ya beni suçlu sanırsa ya da orada insanların önünde polis tarafından götürülme durumu gibi korkularımız had safhaya ulaşıyor bir polisle karşılaşınca. şimdi artık bir polisle karşılaşınca kendi kendime senin bir hatan bir suçun yok, sakin davran, sakin davranmadıkça daha çok dikkat çekiyorsun asıl o zaman seni suçlu sanacaklar, bir yanlış anlaşılma olsa da çıkar meydana falan diyerek sakinleştiriyorum kendimi.

gerçektende böyle olabilir galiba ya düşünmemiştim ben hiç böyle

malesef ki oldum olası polislerden çok korkuyorum. fakat son 2 3 yıldır bu korku beni ve çevremi çok ama çok rahatsız etmeye başladı. mesela arkadaşlarla falan bi kafede veya çay bahçesinde oturuyo oluyoruz oraya polis geliyo sigara kontrolü için veya herhangi bir kontrol için sonra o polis ordan çıkana kadar benzim atıyo bembeyaz oluyorum miğdem bulanmaya başlıyo stresten ölüvercem gibi oluyo orda. bi keresinde polis geldi oturduğumuz kafeye kimlik kontrolü yapmaya tabi benden de kimlik istedi, ben kimliği çantamdan çıkartamadım titremekten, adama ne için istiyosunuz diye kekeledim durdum o da haliyle şüphelendi benden arkadaşlar anlattı polisten korktuğumu o da gbt sorgusu yaptı gitti. özellikle kafeye falan da gerek yok yolda bile polis görsem sanki beni takip ediyo gibi geliyo. işin tuhaf yanı, hayatımda ne sebeple olursa olsun bi kere bile karakola faan da gitmedim. polisle ilgili bi işim de olmadı. neden böyle nasıl düzelir bilmiyorum ama sormak istediğim bişey var: diyelimki ben bi yerde arkadaşımla falan oturuyorum o oturduğumuz yerde de pis işler yapıyolar mesela veya o mekana pis işlerle uğraşan birisi geldi diyelim polis orayı basarsa beni de götürür mü acaba mekanın suçu yüzünden yoksa götürmez mi götürürse napar ben suçsuzsam?

bence bu korkuyu aşmış, fobi olmuş resmen bence doktora gitmelisin
hatırlamıyor olabilirsin ama çocukken birileri seni polisle korkutmuş olabilir
bence bi doktora git kurtul

bende senin gibiydim :1::1::1:
üniversite arkadaşım ki çocuk pırlanta gibidir çok asabidir ama bayana karşı bulunduğu ortamda sahip çıkar acayip de asabidir falan ama kafadır, çocuk polis oldu :27: ondan sonra biraz biraz polis e olan korkum gitti şuanda da yok Allah a şükür :37:
tanıdık polis falan bulmaya çalış bakıyorsun normal insan onlarda :ssz:
ben yol değiştiriyordum yha önceden ama hep bu medya adamları hep joplu asabi cinnet geçiren insanlar gibi gördüğümüzden ben durup dururken olay çıkartırlar diye korkardım hep heh tamam kesin şimdi birşey bulurlar derdim... ki Allah a şükür bu yaşıma kadar kavga etmişliğim bile yok ama işte nedensiz tuhaf korku vardı içimde çok iyi anlıyorum seni:ssz:

malesef ki oldum olası polislerden çok korkuyorum. fakat son 2 3 yıldır bu korku beni ve çevremi çok ama çok rahatsız etmeye başladı. mesela arkadaşlarla falan bi kafede veya çay bahçesinde oturuyo oluyoruz oraya polis geliyo sigara kontrolü için veya herhangi bir kontrol için sonra o polis ordan çıkana kadar benzim atıyo bembeyaz oluyorum miğdem bulanmaya başlıyo stresten ölüvercem gibi oluyo orda. bi keresinde polis geldi oturduğumuz kafeye kimlik kontrolü yapmaya tabi benden de kimlik istedi, ben kimliği çantamdan çıkartamadım titremekten, adama ne için istiyosunuz diye kekeledim durdum o da haliyle şüphelendi benden arkadaşlar anlattı polisten korktuğumu o da gbt sorgusu yaptı gitti. özellikle kafeye falan da gerek yok yolda bile polis görsem sanki beni takip ediyo gibi geliyo. işin tuhaf yanı, hayatımda ne sebeple olursa olsun bi kere bile karakola faan da gitmedim. polisle ilgili bi işim de olmadı. neden böyle nasıl düzelir bilmiyorum ama sormak istediğim bişey var: diyelimki ben bi yerde arkadaşımla falan oturuyorum o oturduğumuz yerde de pis işler yapıyolar mesela veya o mekana pis işlerle uğraşan birisi geldi diyelim polis orayı basarsa beni de götürür mü acaba mekanın suçu yüzünden yoksa götürmez mi götürürse napar ben suçsuzsam?

70 milyonluk turkiyede kimse ne polisten korkuyor
nede saygi duyuyorrr..sen polisten korkuyon yaaa..
iste aileler cocuklarini buyuturken doktorla hemsireyle ploisle askerle cocuklarini korkutunca
tarvma kacinilmaz..

herkes dogru bişey söylemiş.eger annenler seni yemek ye diye oyuncak isteme diye "bak polis gelecek seni veririz" falan demiş olmalılar.bu durumda senin bu halin normal ama anormal olan o şekilde korkutulman.

geçen günde küçücük cocugu kedi gelecek die korkutuolardı..üzüldüm ya.hayvanları sevdirmek yerine korkutuolar.böyle olunca nasıl olcak hayvansever cocuklar. :ssz:

benim abim 1 aylık polis ve çevik oldu..cokta yakıştı üniforması:nazar: valla 1 aydır onlara karşı ne antipatim kaldı nede korkum. artık hepsine abimmiş gibi bakıyorum güven veriyolar bana:1:

bazı arkadaşların dediği gibi galiba bendeki biraz da bulunduğum ortamdaki tedirginliğimden falan oluyo çok mantıklı geldi bana bu

Sosyal paylaşım sitelerinde "bekar ve yakışıklı polislerle evlenmek isteyen kızlar" "yakışıklı polisler güzel kızlar" gibi gruplara üye olan kızlardan sonra senin polislerden korkmana çok şaşırdım :1::1:
Ama sistematik duyarsızlaştırma yöntemini uygulayabilirsin kendine..Mesela polis arkadaşlar edin ya da dışarıda gördüğün polislerle konuşmaya çalış :1:

olabilir bende karanlıktan korkuyorum içinden biri çıkıp gelirde beni tutar diye :9:

Sosyal paylaşım sitelerinde "bekar ve yakışıklı polislerle evlenmek isteyen kızlar" "yakışıklı polisler güzel kızlar" gibi gruplara üye olan kızlardan sonra senin polislerden korkmana çok şaşırdım :1::1:
Ama sistematik duyarsızlaştırma yöntemini uygulayabilirsin kendine..Mesela polis arkadaşlar edin ya da dışarıda gördüğün polislerle konuşmaya çalış :1:

bi kere denedim dışarda gördüğüm bi polisle iletişim kurmaya çalıştım kimliğimi istedi gbt sorgusu yaptırdı hayatta denemem bidaha

aynı korku bende de var. uzakta polis filan görsem hemen yolumu değiştiririm polis yanıma gelip kimlik sorsa elim ayağım titrer. ama en kötüsü sevgilimin babası polis :D beni tanışmaya götürdü iş yeri ünv kampüsünde işte gittiğimde heyecanımdan polis korkum filan kalmadı. senin de polis bir tanıdığın olunca geçer herhalde korkun .allah başka dert vermesin ne diyelim :1:

canım bence gayet haklı bir korku en azından sana zararı yok aksine senin için güvenli korkman.

son haberlerden sonra ben de korkmaya başladım.

benden ne isteseler verecek durumdayım başım belaya girmesin diye.özellikle kendi çevremde polislerin kişisel sebeplerden ötürü yaptıklarını görünce korktum ve soğudum.

canım bence gayet haklı bir korku en azından sana zararı yok aksine senin için güvenli korkman.

son haberlerden sonra ben de korkmaya başladım.

benden ne isteseler verecek durumdayım başım belaya girmesin diye.özellikle kendi çevremde polislerin kişisel sebeplerden ötürü yaptıklarını görünce korktum ve soğudum.

Allah Allah niye bu kadar korkuyorsunuz polislerden anlamadım :1:
Eşim de kardeşim de polis ama çok şükür bir psikopatlıklarını görmedim ikisinin de:1:
Valla her meslekte var psikopatlar o yüzden genelleme yapıp da polisten korkmaya gerek yok benceee

ya en çok da bulunduğum yeri basıp eğer benle alakasız bi suç varsa bile benide götürcekler diye korkuyorum genelde

Allah Allah niye bu kadar korkuyorsunuz polislerden anlamadım :1:
Eşim de kardeşim de polis ama çok şükür bir psikopatlıklarını görmedim ikisinin de:1:
Valla her meslekte var psikopatlar o yüzden genelleme yapıp da polisten korkmaya gerek yok benceee

canım malesef bi çok meslek grubundaki insanlar elindeki yetkiyi insanlara karşı özel sebeplerden kullanabiliyor

öğrenci olduğum zamanlar lisede,hocalar kişisel sebeplerden ötürü çok kez haksız olarak notumu kırdı,en basit örnek,devlet lisesindeyken müdür piskopattı,beni neredeyse dövecekti ki hırpaladığı da oldu,ama babam bağış yaptıktan sonra adam tam bi tonton amcaya döndü arkadaşlarımın yanında defalarca beni kayırdı.

bankacıların,senin tutumunu beğenmemesinden dolayı işini zora soktuğunu çok gördüm.

kısacası profesyonel olarak mesleğini sürdüren şerefli çok az insan kaldı.

ve bu profesyonelliği göstermeyenlerin en tehlikelisi polisler,diğer gruplar en fazla yaşam kalitenizi etkileyebilecekken,bu meslek grubu hayatınızı etkiler bir sabıka kaydıyla,ki silah taşıyan ve polis olan piskopat çok.

başıma gelen olaysa şu,bir tanıdığımın polis olan eşi,boşanırken hemşire olan eşine bir şekilde deli raporu çıkarttırdı ve çocuğun tam velayetini aldı

Back
X