Polis memurlarının korona mağduriyeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadın diğer meslek grupları lay lay lom mu yapıyor dedi niye herkes bu kadar yüklenmiş anlamıyorum. Kendi açısından yaşadığı zorluğu anlatıyor. Istifayi bassın diyenler eşinin polislik yapmasından gocundugunu söylemiyor bu kadın insanlarin ne kadar bencil ve sorumsuzca davrandığını bundan dolayı mağdur olduğunu vurgulamış. Tabiki bu tür durumlarda bazı meslek grupları daha fazla yük alması gerekiyor omuzlarına ama göz göre göre yapılan bir yanlış var konu sahibinin sindiremediği sey tamda bu.

++++++
Buradan ne anlıyoruz,eleştirmeye sadece bizim hakkımız var,polis eşi doktor eşi dünkü manzara karşısında alkış tutmalıydı,''işçiler o kadar çalışıp az maaş alırken senin evde oturman doğru değil kalk git hadi'' diye eşlerini evden kovmalıydılar,çok mantıklı yorumlar okudum herkes okuduğunu çok iyi anlıyor.Uzmanların tv'ye çıkıp ''okuduklarını anlamıyorlar'' demelerinin sebebini anlıyorum artık.
Kadın sanki eşim evde otursun demiş,dünkü manzara çalışan çalışmayan ''HERKESİ'' mağdur etti arkadaşlar.Siz istediğiniz kadar yok öğretmen,yok işçi deyin,herkes mağdur oldu.Evinde oturan insanlar bile.Çünkü bu süreç uzadıkça uzayacak belli oldu.İtalya gibi hastane koridorlarında yürürken ölmeyiz umarım tek dileğim o.Doktora,sağlık çalışanına,polise,markette çalışan insana,herkese ekstra iş yükü binecek,herkes yıpranacak,hatta daha kötüsü bu insanlar daha çok risk altında olacak,hala yok benim mesleğim daha zor,benim eşim daha çok çalışıyor senin isyan etmeye ne hakkın var bilmem ne.Kadın hepinizle yarışa girmek için açmış konuyu çünkü,doğru.Daha aynı dili konuşamıyoruz,dünkü manzaraya şaşırmamak lazım.

Valla eşim kamu personeli değil bildiğin şöför. Adam virüsten öncede sonrada 18 saat çalışıyor. 🤷‍♀️ Bazı şeyler için elden bir şey gelmiyor maalesef.

Evet halkimiz en dogru davranisi sergilemiyor olabilir, ama burdaki cogunlugun sucu ulke yonetimine ait.

AB ulkelerinde haftalardir disari cikma yasagi var, planli programli bir sekilde. Bizde 2 gunluk yasak, gece 12ye 1.5 saat kala ilan edilince insanlar da ya uzarsa ac susuz mu kalicaz diye panige kapildi. Yonetim plansiz, programsiz, amacsiz, halk rastgele yasiyor su anda.

Ikinci olarak eger ki ulkennin kolluk gorevinde olmayi seciyorsaniz, bunu meslek olarak yapiyorsaniz iyi gunde kotu gunde savasta hastalikta kitlikta goreve yemin ediyorsunuz. Esiniz bu meslekten ekmek yiyorsa, bilincli olarak bu secimi yapmis demektir.

Sucu yanlis yerde ariyorsunuz. Mutsuz olmanizi anliyorum ama yapmayin.
vallah bacim benim esimde gecen diyordu olursada vatan sag olsun diyor vatan herseyden ustundur diyor

Ben de tam burada öğretmenlerin mağduriyeti filan yazanlara, ne mağduriyeti anlatır mısınız biraz yazacaktım. Öncelikle kimsenin kimseyi kıskandığı yok, polisin askerin maaşına çok diyen de yok, sadece bir zahmet bir süre de 12 saat çalışmaları sorun olmasın çünkü bu ülkede böyle tonlarca insan var diyoruz, maaş kıyaslaması da tam burada devreye giriyor çünkü onlar karşılığını da alamıyor diyoruz, çocuğunuza çok istediği bir şeyi alamadığınızı düşünün bu bahsettiğimi anlayabilmek için, ya da bunu da geçtim sırf çocuğunuzun boğazından iki lokma geçsin diye gece aç yattığınızı mesela. Öğretmenlere gelince nedense benim bütün öğretmen arkadaşlarım ki lise, evde bi taraflarını yaymakla, ekmek, pasta yapmakla, EBA videolarını açıp o oynarken bile telden dizi izlemekle meşguller. Nedense sadece buradaki öğretmenler çalışıyor bu süreçte. Sanal ortamın güzellikleri. Yatarak bir de üstüne ek ders ücreti almalarına da bir zahmet karşı olalım di mi? Yoksa sizin o mükemmell eğitim seviyenizi kıskandığımızdan filan değil yani. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, TR nin en iyi eğitim fakültesinden öğretmenlik bölümünden ne ÖSS’ye girerken ne de okulu bitirirken çalışmadan mezun oldum, iyileri tenzih ederim ama öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin kalitesi ortada olduğu için de mezuniyet sonrası öğretmenliği aklımdan bile geçirmedim. Bahsettiğiniz büyük emek benim için yazılım sektörüne atılırken devreye girdi mesela. Şimdi de Hollanda’da bir şirket için evimden çıkmama bile gerek kalmadan remote olarak çalışıyorum ve € ile maaş alıyorum. Birilerini kıskanabilecek bir düzeyde değilim yani. Sadece empati yeteceğine sahibim çok şükür ve çocuğuma tanıdığım imkanlarda benim aklıma ister istemez bunu yapamadığı için kahrolan aileler geliyor, çocukları ısınsın diye saç kurutma makinesini açıp intihar eden anne geliyor. Son olarak da kalkmış burada şehitlerimizden bahsediyorsunuz bu konunun onunla hiç alakası yok biz Türk milletiyiz, her şehit haberine kendi evimizden çıkmış gibi üzülürüz, elbette ki ailesi olarak bu korkuyla yaşamak zordur, elbette ki bir çocuğu yalnız büyütmek zordur ama burada mevzumuz hanımefendinin kocasının 12 saat çalışacak olması. Bu arada çok eskiden bir tanıdığımızın eşi günlerce eve gelemezdi (hizmet sektöründeydi) bir gün küçücük çocuğu anne babam öldü mü diye sormuştu da çok üzülmüştük, o da çocuklarını hep yalnız büyüttü mesela üstüne bir de üç kuruşun hesabını yapmak zorunda olarak, bu konu da polisliğe özgü değil yani bilin istedim.
Benim cvp yazdigim hanimefendi gayet de paralarindan bahsetti. O kadar para aliyolarmis bunun hatrina sussunlarmis... kimsenin haddi degil polisin askerin maasini sorgulamak zaten. Zaten sorun da 12 saat calisip sadece 12 saat dinlenebilmeleri. Yaptiklari is agir cunku. Cok agir. Organizedeki iscjyle benim kocamin is yuku asla ayni olamaz. Bir zahmet adamin aldigi 6bin paraya da agiz eglesin

Kadin kendince sitem etmis ki hakli. Ben de uzgunum basindan surexin basindan beri
Ama sorumsz insanlar yuzunden uzgunum. Suratlarina tukurup kacanlar yuzunden. Milletin delisii bitiyor?
Siparis memuru oldu polisler. Bu mu polisiin isi? Ama bak bunu da yapiyor. Yine de sesi cikmiyor. Biz uzuluyoruz ama onlari yorgun argin gorunce.

Ben tamamen bireysel yazdim yorumumu. Ustunuze alinmaniza gerek yoktu.

Son olarak ogretmenler yilim 12 ayi maas alir,2 ay tatili vardir. Onda da maas alir. Bunu biliyordunuz madem cok yayilmak istiyordunuz, ogretmenlik secseydiniz.
Istediiginiz kadar yayilsaydiniz.
Ben sahsen magdur olmadim.hakkim olani bu surecte devlet bana veriyor sagolsun.
Yettiniz artik. Ne meslegimiz varmis. Dilinize ala ala bitiremediniz. Evet yatiyorlar oldu mu?
Zamaninda essek gibi kpss calistik,mulkatlarda ter doktuk,yazili sinavlarda stres yasadik. Birakin da yayilalim.
Kiskananlari ogretmem olmaya davet ediyorum. Ama pardoon onlar daha su ara verme doneminde bile kendi cocuklarina katlanamadilar 😂

Herkesin sinirleri yıprandı, sevdikleri için endişeli.
Böyle bir zamanda meslek kıyaslaması, çalışma saati ve maaş karşılaştırması yapıp kim hak ediyor kim hak etmiyor diye ayrım yapmak yerine, polisinden askerine, doktorundan eczacısına, kargocusundan temizlik işçisine, çalışan hizmet etmek zorunda olan herkese teşekkür edelim.

Bugün polisle öğretmenin maaşının, doktorla kargocunun hayati risk yüzdelerini çarpıştırmanın günü değil.
Evet hiçbiriniz için kolay değil ama asıl böyle zor zamanlarda birlik beraberlik içinde sabır ve sükunetimizi korumamız gerekiyor.
Konu amacını aştığından yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X