Polis memurlarının korona mağduriyeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim kaymakamlıkta görev yapıyor, sosyal incelemeci. Fakat 2 haftadır yardımlardan dolayı eve zor geliyor. Vefa sosyal grubu, bin liralık yardım, yarından itibaren başlayacak 2.faz yardım ve ondan sonra gelecek 3.faz. hatta ekmeği bile onlar dağıtabilir. Yapacak bisey yok bazı iş grupları malesef çalışmak zorunda

Ben de bazen bunca fikirsiz için ne emekler heba oluyor diyorum ama yapacak bir şey yok bu sosyal devletin gereği. Ben ve eşim de bu işte başı çeken gruplardayız. Aylardır zaten o bir yerde ben bir yerde, çocuğumuz da var. İkimize de bir gün dahi izin yok,okul tatil, bakacak kimse yok. Rezil kepaze olduk. Bir de bakıyorum sokaklarda çekirdek yiyorlar, biz müslümanız bizde iman var diyorlar, biz çamaşır suyu kullanırız bize virüs işlemez diyorlar, öleceksek ecel bu diyorlar. Toplum sağlığını anlatamıyorsun. Ama bu adam bu cehaletiyle hasta olup gelse yine de bakıyorsun. Sadece kendi hasta olsa yine iyi elli akrabasını da hasta ediyor. İşte böyle.

Eşim kaymakamlıkta görev yapıyor, sosyal incelemeci. Fakat 2 haftadır yardımlardan dolayı eve zor geliyor. Vefa sosyal grubu, bin liralık yardım, yarından itibaren başlayacak 2.faz yardım ve ondan sonra gelecek 3.faz. hatta ekmeği bile onlar dağıtabilir. Yapacak bisey yok bazı iş grupları malesef çalışmak zorunda
Merak ettim, kaymakam görev başında mı, evinde mi?

Merak ettim, kaymakam görev başında mı, evinde mi?
Biz sınır ilçedeyiz, kaymakamın aynı zamanda kayyum olarak görev yaptığı bir ilçe. O yüzden kaymakam çok faal. Hatta bugün vakıfta gelen telefonlara birlikte bakmışlar. Yardım listelerini birlikte oluşturmuşlar. Kaymakam çalışıyor ama dediğim gibi bence birazda belediyeye de baktığı için kendisi ekstra sorumluluk alıyor

Biz sınır ilçedeyiz, kaymakamın aynı zamanda kayyum olarak görev yaptığı bir ilçe. O yüzden kaymakam çok faal. Hatta bugün vakıfta gelen telefonlara birlikte bakmışlar. Yardım listelerini birlikte oluşturmuşlar. Kaymakam çalışıyor ama dediğim gibi bence birazda belediyeye de baktığı için kendisi ekstra sorumluluk alıyor
Benim alt kat komşum kaymakam ve evde, ondan sordum.
Bir tanışıklığımız yok ama tüm gün sesi geliyor, bu da evde olduğunu gösteriyor.
Eğer ki o evde ve diğer bağlı çalışanlar mesaiye devam ediyorsa diye merak etmiştim, neyse ki sizinki beraber görev başında, kişisel makama kayırmacı bir davranış izlenmemiş.
Allah yardımcısı olsun çalışan herkesin.

Merhaba hanımlar hepinize..sokağa çıkma yasağı getirildi herkes dışarda millet fırınların önünde kuyruk olmuş!Ki açık olacağı halde..kavga ediyorlar birde..kaç gündür millet evde dışarı çıkmıyor güya ama her yerde maskesiz disardalar..ve az önce mesaj geldi eşime 12 12 dönmüşler..hayır gerçekten insanların özverili olduğunu karantinaya uyduklarını görsem gitsin vatan için canını bile versin umrumda olmaz..ama bu kadar bencil duyarsiz düşüncesiz iki günlük yasak geldi diye sokağa dökülen insanlara hizmet etmesini hiç istemiyorum çünkü zerre kadar hak etmiyolar
Sizi anliyorum ama son dakika açıklanan yasakla karşılaşan insanlari da anlıyorum. Şimdi yegenimle yazistim çalıştığı fabrikada iş devam ve şuan işte . Çalışan herkes için endişeliyiz .

Benim alt kat komşum kaymakam ve evde, ondan sordum.
Bir tanışıklığımız yok ama tüm gün sesi geliyor, bu da evde olduğunu gösteriyor.
Eğer ki o evde ve diğer bağlı çalışanlar mesaiye devam ediyorsa diye merak etmiştim, neyse ki sizinki beraber görev başında, kişisel makama kayırmacı bir davranış izlenmemiş.
Allah yardımcısı olsun çalışan herkesin.
Amin amin. Yok burada birazda ekstrem bir durum olduğu için kaymakam diğer kaymakamlara göre fazla aktif. Ama genelde dediginiz gibi. Üst kademe emri verip emir altında olanları çalıştırıyor.

Kadın diğer meslek grupları lay lay lom mu yapıyor dedi niye herkes bu kadar yüklenmiş anlamıyorum. Kendi açısından yaşadığı zorluğu anlatıyor. Istifayi bassın diyenler eşinin polislik yapmasından gocundugunu söylemiyor bu kadın insanlarin ne kadar bencil ve sorumsuzca davrandığını bundan dolayı mağdur olduğunu vurgulamış. Tabiki bu tür durumlarda bazı meslek grupları daha fazla yük alması gerekiyor omuzlarına ama göz göre göre yapılan bir yanlış var konu sahibinin sindiremediği sey tamda bu.

O kadar gereksiz mantıkla yazmışsınız ki ozaman doktorlarda bıraksın gitsin hepimiz ölelim ? Insanlara bilgi vermeyip dan diye açıklarsan böyle olur

Bir de öyle birşey ki İstanbul gibi koca bir şehirde vakaların büyük çoğunluğunu oluşturan bu şehirde, İbb'nin bile haberi yok bizlerle birlikte haberi oluyor yasaktan. Sistem çok ilginç gerçekten.

Merhaba hanımlar hepinize..sokağa çıkma yasağı getirildi herkes dışarda millet fırınların önünde kuyruk olmuş!Ki açık olacağı halde..kavga ediyorlar birde..kaç gündür millet evde dışarı çıkmıyor güya ama her yerde maskesiz disardalar..ve az önce mesaj geldi eşime 12 12 dönmüşler..hayır gerçekten insanların özverili olduğunu karantinaya uyduklarını görsem gitsin vatan için canını bile versin umrumda olmaz..ama bu kadar bencil duyarsiz düşüncesiz iki günlük yasak geldi diye sokağa dökülen insanlara hizmet etmesini hiç istemiyorum çünkü zerre kadar hak etmiyolar
Ayni seyleri biz saglik personelleri de yasiyoruz. Aksamdan beri gruplarimizda ayni sey konuşuluyor. Kimi arkadaslarim aylardir cocugunu gormuyor kendini ailesinden ayirdi. Kimisi hergun acaba bulasti mi korkusu yasiyor, kimisi acaba bu sefer nerede gorevlendirilecegim korkusu yasiyor. Biz boyle saglik personeli askeri polisi sürüm sürüm sürünüyoruz, psikolojimiz bozuldu ve bunlar yuzunden vakalar oyle bir artacak ki iflahimiz sasacak. Biz canimizi disimize takip kendi canimizi ailemizin canini riske atarken bunlar yuzunden bu halka hizmet vermek istemiyoruz artik. Evet, disari kosanlar 2 gunde acliktan geberecegini dusunenler embesilce hareket edenlerin kus kadar akli yoktur. Kendi baslarini yeseler keske dogal seleksiyon olsa ama a dan z ye herkesin canini riske attilar!!!

Bir de öyle birşey ki İstanbul gibi koca bir şehirde vakaların büyük çoğunluğunu oluşturan bu şehirde, İbb'nin bile haberi yok bizlerle birlikte haberi oluyor yasaktan. Sistem çok ilginç gerçekten.
Evet dinledim çok felaket çok yanlış bir kararsı ya 12 de acıklayacaktı yada erken saatte

Sizde bu kadar bencil olmayın, fedakarlık yapan sadece eşiniz değil. Üretim sektörü, sağlık sektörü daha sayamadığım birçok sektör... Hepsi devam ediyor
Evet saglik sektoru de hakkini helal etmiyor. Bencil olan cocugunu 2 aydir gormeyen, kendini tecrit eden, hergün acaba bulasti mi diye korkuyla yasayan saglik personeli, polisi, askeri oyle mi?? Peki 2 gunde acliktan geberecegini dusunen vaka sayisini 1000 kat arttiran beyin yerine baska birsey kullananlar ne oluyor??

Ayrica biz yillarca emek verdigimiz mesleklerimizden istifa etmeyecegiz siz beynininizi kullacaksiniz!!! Bunu diyenler sakin ama sakin bu ulkenin askeri polisi sehit oldugunda sakin timsah gozyaslari dokmesin, ölse bile hastaneye gitmesin cunku bu sozler uzerine bunlari yapmak iki yüzlülük olur!!!

Kadın diğer meslek grupları lay lay lom mu yapıyor dedi niye herkes bu kadar yüklenmiş anlamıyorum. Kendi açısından yaşadığı zorluğu anlatıyor. Istifayi bassın diyenler eşinin polislik yapmasından gocundugunu söylemiyor bu kadın insanlarin ne kadar bencil ve sorumsuzca davrandığını bundan dolayı mağdur olduğunu vurgulamış. Tabiki bu tür durumlarda bazı meslek grupları daha fazla yük alması gerekiyor omuzlarına ama göz göre göre yapılan bir yanlış var konu sahibinin sindiremediği sey tamda bu.
Polislerin magduriyeti diye konu açtığı için yuklenildi. Islerini yapıyorlar magduriyet nerde tam olarak?

Darbe olur kargaşa olur şahsi meseleler olur her turlü konuda polisler aktif hep zaten buna alistik. Ama anlayisli olunsa herkese su zamanda daha iyi tabiki ama maalesef bikac meslek grublarinda bu cok zor. Sorunlu insanlarla cogunlkla ugrasildiği icin.
Umarim hersey duzelir herkes icin.
Ama bu mesleklerde zaten olaylar bitmiyor aktif yani.

Ayrica biz yillarca emek verdigimiz mesleklerimizden istifa etmeyecegiz siz beynininizi kullacaksiniz!!! Bunu diyenler sakin ama sakin bu ulkenin askeri polisi sehit oldugunda sakin timsah gozyaslari dokmesin, ölse bile hastaneye gitmesin cunku bu sozler uzerine bunlari yapmak iki yüzlülük olur!!!
Sakin ol kimse askere polise bir sey demedi

Sakin ol kimse askere polise bir sey demedi
Hemsire hanim su durumda saglik personeli ne kadar magdursa bu ulkenin polisi de o kadar magdur ve isine gelmiyorsa istifa etsin, bu ulke de herkes bu sekilde calisiyor ustune 3 te 1 i maasina yorumlarini ben bir hekim olarak hakkaniyetli bulmuyorum. Hakkaniyetli bulani da insan olarak gormuyorum.

Hemsire hanim su durumda saglik personeli ne kadar magdursa bu ulkenin polisi de o kadar magdur ve isine gelmiyorsa istifa etsin, bu ulke de herkes bu sekilde calisiyor ustune 3 te 1 i maasina yorumlarini ben bir hekim olarak hakkaniyetli bulmuyorum. Hakkaniyetli bulani da insan olarak gormuyorum.
Onlar konuyu açana ithafen boyle konuştu cunku böyle birkac konu daha acildi. Eminim esleri bu kadar sikayet etmiyordur saatleri cogaldi diye çünkü bu mesleklerde her an her şey olabiliyor. Sonucta tek calisanlarda onlar degil memlekette konu acip acip acitasyon yapılmasına gerek yok.

Sağlık çalışanları kadar ülkede kendini riske atan yok. Hastayla çalışan hasta halde çalışan insanlar onlar. İşçiler, belediye çalışanları, polis, asker, sokakta çalışan geçinmeye çalışanlar, apartman görevlisi, market çalışanı, kargoculara Allah yardım etsin.
Bizim halkın düşüncesizliği, iki gün için marketlere kapanmayacak olmasına rağmen akın edip kendini riske atmasına inanamadım. Çalışamayacak günlük kazanan insanlara umarım devlet yardım eder.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X