arkadaslar sakin olun biraz :hulya:
ben de pkoyum. evlendikten 3 yil sonra bebek sahibi olmaya karar verdik esimle. 2 ay korunmadik ve ben ilk defa jinekoloja gittim o donem. dr bana pko oldugumu soyledi ve eger zaman kaybetmek istemiyoruz diyosaniz bir dahaki adetinde gel tuplerine bakalim dedi. ben bir dahaki adeti olmadim cunku hamile kaldim kendiliginden. bu hastalik sonradan olan bir sey degilmis. yani 1 sene pko oldum sonra gecti diye bir sey yokmus. dogustan gelen bir sey ve omur boyu bizimle maalesef. hastaligin dusmani kilo. ben hic adet duzensiziligi, killanma, sivilcelenme yasamadim. bu yuzden cok gec ogrendim pko oldugumu. belki kontrol amacli gitmesem dr ye ogrenemicektim bile. cunku hamilelik oncesi bayaa zayiftim. gerci herkeste ayni seyretmeyebilir saniyorum hastalik.
tek olumlu tarafinin gec menopoz oldugunu soyledi doktorum

ilerde seker hastasi olma riski olan bi hastalik bu maalesef. kesinlikle kilolu olmicaksin dedi. ayrica rahim kalinlasmasi da yapabiliyomus ki ben de dogumdan sonra oldu rahim kalinlasmasi. onun icin de kurtaj oldum.
benim bildiklerim bu. yani arkadaslar ben pkoyum cocugum olmaz demeyin. ben tedavisiz kendiliginden hamile kaldim pko oldugumu ogrendigimin 18. gunu hamile oldugumu ogrendim.