polistik over oldugumu ögrendim

bende sizdenim ileri derecede pco dendi. 19 yaşından 25 yaşına kadar sürekli doğum kontrol hapı kullandım kilomda normaldi ilk tedavi eden doktorum o zaman ilerde çoçuk sahibi olmak istiyorsn bu ilaçları evlenene kadar kullamalısın dedi bende kullandım. evlendikten sonra gittiğim doktorda kendi kendine gebe kalma ihtimalim yüzde beş dedi evliğimin birinci yılını doldurduğunda kendiliğinden hamile kaldım şuan 3,5 aylık hamileyim. ilaç kullanırken hiç korkmayın yan etkisinden ziyade birçok faydası var bu ilaçların

bende sizdenim ileri derecede pco dendi. 19 yaşından 25 yaşına kadar sürekli doğum kontrol hapı kullandım kilomda normaldi ilk tedavi eden doktorum o zaman ilerde çoçuk sahibi olmak istiyorsn bu ilaçları evlenene kadar kullamalısın dedi bende kullandım. Evlendikten sonra gittiğim doktorda kendi kendine gebe kalma ihtimalim yüzde beş dedi evliğimin birinci yılını doldurduğunda kendiliğinden hamile kaldım şuan 3,5 aylık hamileyim. Ilaç kullanırken hiç korkmayın yan etkisinden ziyade birçok faydası var bu ilaçların

cok guzel bır örneksın bence hayırlı olsun bebeğin

mrb arkadaşlar..bende de PKO var..buna bağlı olarak prolaktinim 60 larda idi ilaçla 0,5 e kdr indirdik.Gene buna bağlı olarak adet düzensizliği var ve hamile kalamıyorum.En az 10 ayrı dr a göründüm.Belki farklı bişey söyleyen olur diye danışmak amaçlı sadece.Dedikleri şey şu: PKO geçmeyen bi rahatsızlık.Normalde 1 sene beklenince infertilite (yanii kısırlık) sayılıp ek tedavilere geçiliyor.Fakat PKO hastası iseniz ve adetleriniz düzensizse (bu çok önemli) size 1 sene bekletmeden ek tedaviler uyguluyorlar (yumurta uyarma ve aşılama vb)..Bugün tüm tahlillerimi bi dr a gösterdim.Bilgi ve tecrübesi fazla olan bi dr idi.Doçent ve klinik şefi.Yanii hastanenin kadın doğum dr larının hocası.Genelde ameliyatlara giriyor ve hasta muayene etmiyor.Ben 4 aydır hamile kalamadım.Kendisine bunu sorduğumda PKO ile ilgili hamile kalamama konusu için adetlerin düzensiz ise sende 1 sene beklemeye gerek yok bikaç ay sonra rahim filmi çekerek ek tedavilere geçelim dedi.Sadece bikaç ay sabret dedi..Bilginiz olsun diye kıyaslama yaparsınız belki diye sizlere yazayım dedim..Hepinize geçmiş olsun..

merhabalar...ben 35 yaşında bir bayanım...11 yıllık evliyim...9 yaşında bir kızım var...kızıma korunurken hamile kalmşken 1,5 yıldır korunmasız ilişkiye girmemise rağmen hamile kalamıyorum...doktora gittiğimde polikistik olduğumu öğrendim...ama hiç bir özellliğini taşımıyorum...kilolu değilim..kıllanma sorunum yok...adetlerim 28 günde bir muhakkak olur...ben pkolu olduğumu duyunca çok şaşırdım...tüp bebek tedavisine başladık...ama yumurta toplanamadığı için tedavim tamamlanamadan bitti...bu hastalığın nasıl bir tedavisi var acaba???

kızlar bende pko hastasıyım 2 ay önce erken doğumla kızımı kaybettim. mafoldumben doğumdan sonra adet düzensizliği devam eder mi? tekrar tedaviisz hamile kalabilirmiyim lütfen yardım edin...

bende sizdenim ileri derecede pco dendi. 19 yaşından 25 yaşına kadar sürekli doğum kontrol hapı kullandım kilomda normaldi ilk tedavi eden doktorum o zaman ilerde çoçuk sahibi olmak istiyorsn bu ilaçları evlenene kadar kullamalısın dedi bende kullandım. evlendikten sonra gittiğim doktorda kendi kendine gebe kalma ihtimalim yüzde beş dedi evliğimin birinci yılını doldurduğunda kendiliğinden hamile kaldım şuan 3,5 aylık hamileyim. ilaç kullanırken hiç korkmayın yan etkisinden ziyade birçok faydası var bu ilaçların

sevindim cnm senin adına şu an hamileliğin nasıl geçiyor peki?

slm arkadaşlar..27 yaşındayım. 2.5yıllık evliyim ve yaklaşık 2yıldır tedavi görüyorum(polikistik over)...tedavinin ilk başlarında klomen kullandım ama netice alamadık...tüp bebek yaptırdık mayıs 2010 da ama sonuç negatif...artık tedaviyi bırakmaya karar verdim sonra vazgeçtim tekrar tedavi olmaya karar verdim..şimdi 4aydır başka doktora gidiyorum...benim yumurta büyüme sorunum var ilaçlarla büyümüyor şimdi iğneye başlıcam gonal-f inşallah sonuç alırız hepimiz ve hayırlı sağlıklı evlatlara sahip oluruz...

Selam arkadaşlar bende de pko var.İlk öğrendiğimde pek ciddiye almadım.Basit bir sorndır dedim ama öyle olmadığını bu sitee okuduklarımdan anladım:((2 buçuk yıllık evliyim.5 aydır çocuk düşünüyoruz.Endişelenmek için belki erken ama pkos teşhisi kondu.6ay önce ultrasonda küçük kistler vardı şimdi biri 5 cm olmuş.Dr.progestan adlı ilacı verdi.10 gün kllandım ilacı bırakır bırakmaz adet oldum.Adetime 14 gün vardı.Normalde adet düzensizliğim yok.Dr.da aldım soluğu tabii ne oluyor bana diye.Normaldir dedi.şimdi yumurtlama günüm de karıştı:(Şimdi rejim yapıyorum 2 kilo verebildim.Tatlıyı kestim.Her gün hayıt ve soğan suyu içiyorum.Dün gece rüyamda yumurtalıklarımı ameliyat ettiğimi gördüm:)yani bu işle kafayı yedim.Arkadaşlar peki soğan suyu içerken hamile kalabilir miyiz?yoksa yumurtayı da mı yok eder soğan suyu?

Selam arkadaşlar bende de pko var.İlk öğrendiğimde pek ciddiye almadım.Basit bir sorndır dedim ama öyle olmadığını bu sitee okuduklarımdan anladım:((2 buçuk yıllık evliyim.5 aydır çocuk düşünüyoruz.Endişelenmek için belki erken ama pkos teşhisi kondu.6ay önce ultrasonda küçük kistler vardı şimdi biri 5 cm olmuş.Dr.progestan adlı ilacı verdi.10 gün kllandım ilacı bırakır bırakmaz adet oldum.Adetime 14 gün vardı.Normalde adet düzensizliğim yok.Dr.da aldım soluğu tabii ne oluyor bana diye.Normaldir dedi.şimdi yumurtlama günüm de karıştı:(Şimdi rejim yapıyorum 2 kilo verebildim.Tatlıyı kestim.Her gün hayıt ve soğan suyu içiyorum.Dün gece rüyamda yumurtalıklarımı ameliyat ettiğimi gördüm:)yani bu işle kafayı yedim.Arkadaşlar peki soğan suyu içerken hamile kalabilir miyiz?yoksa yumurtayı da mı yok eder soğan suyu?

selam, polikstik over hastalığında birincil sorun yumurtlama problemidir ve çocuk isteme durumunda infertilite ile ciddi şekilde uğraşan jinekologlarca takip edilmelisiniz. kendiliğinden gebe kalabileceğiniz gibi tüp bebeğe kadar uzanabilecek geniş yelpazede bir sorundur. bu nedenle bitkisel yardımları kullansanız da mutlaka hekimler tarafından takipedilmenizi öneririrm. sevgiler.

slm arkadaşlar..27 yaşındayım. 2.5yıllık evliyim ve yaklaşık 2yıldır tedavi görüyorum(polikistik over)...tedavinin ilk başlarında klomen kullandım ama netice alamadık...tüp bebek yaptırdık mayıs 2010 da ama sonuç negatif...artık tedaviyi bırakmaya karar verdim sonra vazgeçtim tekrar tedavi olmaya karar verdim..şimdi 4aydır başka doktora gidiyorum...benim yumurta büyüme sorunum var ilaçlarla büyümüyor şimdi iğneye başlıcam gonal-f inşallah sonuç alırız hepimiz ve hayırlı sağlıklı evlatlara sahip oluruz...

merhaba bence de doğru olanı yapmışsınız ve mücadeleden vazgeçmemişsiniz. size yardımcı olacağını düşündüğünüz merkezleri doğru seçmek bu yoldaki yükünüzü hafifletecektir. bol şans.

bende pko hastasıyım 6 klomen 4 çatlama iğnesi ama sonuç negatif şimdi ise hormon degerlerim kafamı karıştırdı adetimin 2. günü yaptırdım e2 22.75 tsh 2.09 fsh 4.52 prl 23.64 lütfen degerlendirirmisiniz hamile kalmam zormu olur bu sonuçlara göre bide ben klomnei her kulandıgımda yumurta20mm oluyordu iğneylede çatlıyordu sizce neden hamile kalmıyorum

ben de de bu hastalıktan var ama hiç bi belirtisi yok ne kıllanma ne sivilce ne erkek tipi saç dökülmesi ne adet düzensizliği sadece biraz kilo aldım o kadar

merhaba...
ultrason muaynemde pko olduğumu söyledi doktor.reglin 3.günü hormon testimi yaptırdım sonuçlar şöyle
tsh 2.706
fsh 7.86
lh 5.95
prolaktin 15.50 bu sonuçlara da başka bi doktor normal dedi.peki sonuçlarım normalse ben pkolumuyum değilmiyim?şimdi hsg çektireceğim.

meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır stenin takipçisiyim ben 4yıllık evliyim eşimde ve bende hiç bir problem olmamasına ragmenbbşmolmuyor 2 ay önce yenibirdoktor ve yenibir tadeviye başladık ama bu ay çok üzüldüm yumurtalılığmda 4cmlik kis olduğunu söyledive bizi 1ay gerilettirdi çok üzgünümarkadaşlar enönemlisi allahta istemeyinceolmuyor nekedar üzülsekte ağlasakta boş herkese benden selam allah hepimize yardım etsin enkısa zamanda:32::32::32:

kızlar tedaviye başlamadan önce size suğan kürü öneririm 3-4 ay deneyin olmazsa tedaviye başlayın ben o şekilde hamile kaldım.. darısı isteyen herkese allah nasip etsin ..

slm arkadışm tebrik ederim odediyini vedaha birçok şey yaptım ve 4 senedir korunmaksızın uğraşıyoruz ama olmuyor sadece sabır allahım diyorum
:3::3::3:

Back
X