politiik olmak

honeysuckle

istanbul delisi
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
3.161
1.515
373
İstanbul
merhaba arkadaslar..

omrum boyumca hic politik olamadim icim neyse disimda bir oldu hep nettim.yani sevmedigim bir insana guler yuzlu davranamiyorum.
ama is ortaminda mecburmusum gibi oluyor bizim gibiler pek sevilmez bilirsiniz.
is yerinde bir kisi var ben ondan bazi sebeplerden dolayi hareket davranis tavir olarak hic hoslamiyorum ve bunu fazlasiyla belli ediyorum
kendimi nasil torpuluyecegim.varmi bir fikri olan

Ben de politik insanlara hayranlıkla bakıyorum artık. İnceleye inceleye onları, kendimi törpüledim biraz. Çünkü gerginlik tartışma olduğu Zaman en çok kendim yıpranıyorum. Damarıma basılmadığı sürece duymamazlıktan vererek, espri ile geçiştirerek, sevmiyorsam da ilişkilerimi azaltarak törpüledim kendimi.

İyi davranmak değil ama iyi geçinmek zorundasınız. İçinizden gelmiyorsa özel olarak samimi konuşmayın ama topluluk halinde iletişim kurmaktan da kaçınmayın. Yüzeysel tutun ilişkinizi. Sanırım bunun adı politik olmak değil de "insanla geçinme sanatı" :))

ben malesef su gibiyim içine girdiğim kabın şeklini alıveririm
nabza göre de şerbet veririm
işimi kolaylaştırmak için ayıya dayı da derim

tavsiye ederim valla çok güzel oluyo

İş hayatında asgari muhabbet kurmak zorunda, asgari düzeyde ilişki kurmak zorunda kalıyor insan. Yoksa ayrık otu muamelesi görürsünüz.
Benim genel olarak tavrım, gıcık olduğum insanla işleri kişiselleştirmemek oluyor. Sahte davranmam ama mesafeli davranırım, kibar davranırım ama laubali olunmasına, şaka yapılmasına izin vermem.
Gibi gibi.
Ama ben karakter olarak ilk etapta mesafeli bir insanım, genel olarak dirsek mesafesi bırakırım ilk tanışmada, sonra arkadaş olurum.
Zaten sert görünen de bir insan olduğum için insanlar mesafeli olduğumda garip bakmaz bana.

yoo yanlis anlasilmasin kavga etmiyorum ama digerleri gibi samimiyet kurup gulemiyorum

yok bizimler bi hayli samimiler ..bende sert suratsizimdir ama ekstra oluyor ona tavirlarim ve ne kadar istesemde torpuleyemedim kendimi

Bu gibi durumlarda az iletişim kurmak ve özellikle öfke gibi duyguların tavan yaptığı sıralarda iletişimden uzak durmak iyi oluyor. Sevmediğiniz ve sizinle uğraşan insanlardan uzak durmak yeterli olmuyor, dikkatli olup kendinizi onlardan korumanız gerekiyor. Yani sadece mesafe yeterli değil. Bir de son olarak, sizi iş yerinde strese sokan kişileri içinize atmayın, anlatın ve ağzınıza geleni sayın, belki bir kağıda yazıp yakın. Anlatacak bir insan olsa ne ala:))

Kafanıza takmayın insanları...

yani nasil anlatayim garip bir tarzi var sahsin lacka muhabbetler yilisik bir kisi .
ben agayim ben pasayim modunda ancak oyle guzrl rol yapiyorki o melek ben seytan

yok bizimler bi hayli samimiler ..bende sert suratsizimdir ama ekstra oluyor ona tavirlarim ve ne kadar istesemde torpuleyemedim kendimi
Anlıyorum ama biraz üzerinde çalışmanız gerekiyor galiba bu konunun üzerinde. Herkes gibi samimi olmak zorunda değilsiniz tabii ki ama hani onlar çok samimiyse siz göze batabilirsiniz, o da hoş olmaz.

Ben de iş yerinde bir dolu sevdiğim sevmediğim insanlara muhattabım.
Sevdiklerime hafifçe gülümseyerek, geri kalanına ifadesiz bir suratla kibarca konuşup başımdan savıyorum.

Bence üstüne git ve o kişiyle samimi olmaya çalış. Biraz daha ilgili davran ve hosgorülecek yanlarını bul.
Politik olamiyorsan başka türlü rahatlik bulamazsin bence.

Sadece iş gereği konuşurdum ben öylede yapıyorum zaten .sevindirik olamam !
Benim burada da var ve ben dış görünüşümün dışında bir hal sergilemediğim için çok sevilmedim o kişi tarafından
İş dışında hala çizgimden ödün vermedin dikimdir bu konuda neysem o yani yapacak birşey yok
Sadece bulaşmamasını temenni ediyorum ,yoksa maalesef ki nasibini alıyor genel müdürde olsa
Aslında departlarımız bile farklı amma velekin olmuyorsa olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…