• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

politik davranmak ikiyüzlülük müdür?

yuvarlaginkoseleri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
187
3
46
Konya
günaydınlar öncelikle...
benim kendime has takıntılarım vardır,mesela seevmediğim birine ya da hiçbir sey hissetmediğim birine canım ,güzelim,cicim diyemem.(bebekler ve çocuklar hariç)birinin bana yanlış gelen bir davranışşı varsa muhakkak söylerim,ya da yalanını yaklarsam anladığımı hissettiririm .kızıyorsam kızarım seviyorsaam da severim.
ancak bu durum da hep zararlı çıkan ben oluyorum.özellikle de eşim ve ailessi hususunda.
eşim de ihanet şiddet gibi durumlar yok,ama beni laflarıyla lüzumsuz eleştirileriyle memnuniyetsizliğiyle canımdan bezdirdi.aynı zamanda çok düşkün de davranan bi insan.mesela yemekte niye çorbada yapmadın diye kavga çıkarırı beni sinir krizine sokar göya kavgadan sonra evi terkleder gider hışımla iki saat sonra bana bi hediye alıp döner.ve bu tarz şeyler sık sık oluyor.kendinde yenemediği bazı kompleksler var ben devlet memurum o özel sektörde çalışıyor bunu hazmedemiyor ama devlete geçmek için de çabalamıyor benim asla niyetimde ve dilimde böyle bir sorun olmadığı halde her seyi buna bağlıyor beni çıldırtıyor.bu sebeple eşimden soğudum yalan değil,6 aylıkda bir kızım var ,kafam çok karışık...bebekten sonra kendimi ikinci plana attım zaten,o huzurlu mutlu olsun tek çabam bu.
şimdi sorrun şu ben içimdeki bu soğukluğa rağmen eşime ilgili alakalı cilveli davransam hem bana karşı daha iyi olur hem de kızım mutlu bir ortamda büyür diye düşünüyorum,ama bu bana resmen ikiyüzlülük olarak geliyor ve tutulup kalıyorum,İnş. beni anlarsınız.
bi tarafım diyor ki ne eşim ne ailesi beni de kzımı da hak etmiyor çıkar hayatından,bi tarafım diyor ki kıznın sevgiye ilgiye ihtiyacı var,alttan al.ama o zaman kendime ihanet ediyormuşum gibi geliyor.
mesela kayınvalidegil torunlar arasında aşırı bi ayrım,yitiştirme,kıyas yapıyorlar ve gözüme sokmaya da çalışıyorlar.özellikle kızımın halası.eşim onun aileden sakladığı büyük bir yalanını ortaya çıkardığı için acısını kızımdaan çıkarıyor.eltimin kızını kucağından düşürmüyor benim kızımdan diğer bebek diye bahsediyor.bunu yapan benim gözümde insan bile olamaz.ama kızım azıcık daha büyüdüğünde bu ayrımı anlayıp canı yanmasın diye ,görümceme alttan alayım ben yaklaşayım,sineye çekeyim diyorum.bi taraftan da kendimden iğreniyorum bunu düşündüğüm için.aynı şekilde kayınvalidegilden nefret eddiyorum yaptıklarını düşününce ama kızım sevgisiz kalmasın diye onları pohpohlamalı mıyım?
lütfen bana bi akıl verin,kendi kendim edüşünemiyorum,kimseyle de konuşamıyorum ama burada yazmak beni rahatlatıyor.
kendim için ama en önemlisi kızım için bunları yapmama gerek var mı yaparsam içimden öyle geçmediği için ikiyüzlü mü olurum ben?:26:

şöyle söyleyeyim arkadaşım,
eşine elbetteki yakın davranacaksın, ilgi alaka tabiki olacak, içinden gelmiyorsa evet cok zor ama çok kötü şeyler yaşamadıkça canım cicim olmalısın diye düşünüyorum..
eşinin siniri saman alevi, sinirlendigi zaman sadece içinden say bak bakalım kaç dakikada sakinleşecek, belli yani bi andada sönüyor, bende saman aleviyim ve çok zararlı bir davranış şekli, biliyorum ama kendimi tutamıyorum...
eşinin ailesinede poltitik ol, saygını hürmetini göster,bu yalakalık yapmak demek değildir, sonuçta bazı ilişkiler vardırki sürdürülmesi gereken ilişkilerdir, malsef ben ne kadar sürdürmeye çalışssamda eşimin ailesi buna izin vermedi, yani politik olmak bir sanat fakat anlayana..
görümcenlede alakalı salla gitsin, o kimki sen bu kadar takıyorsun, çocugun büyüdügü zaman halasındaki ayrımcılıgı görürse sevmez olur biter...

günaydınlar öncelikle...
benim kendime has takıntılarım vardır,mesela seevmediğim birine ya da hiçbir sey hissetmediğim birine canım ,güzelim,cicim diyemem.(bebekler ve çocuklar hariç)birinin bana yanlış gelen bir davranışşı varsa muhakkak söylerim,ya da yalanını yaklarsam anladığımı hissettiririm .kızıyorsam kızarım seviyorsaam da severim.
ancak bu durum da hep zararlı çıkan ben oluyorum.özellikle de eşim ve ailessi hususunda.
eşim de ihanet şiddet gibi durumlar yok,ama beni laflarıyla lüzumsuz eleştirileriyle memnuniyetsizliğiyle canımdan bezdirdi.aynı zamanda çok düşkün de davranan bi insan.mesela yemekte niye çorbada yapmadın diye kavga çıkarırı beni sinir krizine sokar göya kavgadan sonra evi terkleder gider hışımla iki saat sonra bana bi hediye alıp döner.ve bu tarz şeyler sık sık oluyor.kendinde yenemediği bazı kompleksler var ben devlet memurum o özel sektörde çalışıyor bunu hazmedemiyor ama devlete geçmek için de çabalamıyor benim asla niyetimde ve dilimde böyle bir sorun olmadığı halde her seyi buna bağlıyor beni çıldırtıyor.bu sebeple eşimden soğudum yalan değil,6 aylıkda bir kızım var ,kafam çok karışık...bebekten sonra kendimi ikinci plana attım zaten,o huzurlu mutlu olsun tek çabam bu.
şimdi sorrun şu ben içimdeki bu soğukluğa rağmen eşime ilgili alakalı cilveli davransam hem bana karşı daha iyi olur hem de kızım mutlu bir ortamda büyür diye düşünüyorum,ama bu bana resmen ikiyüzlülük olarak geliyor ve tutulup kalıyorum,İnş. beni anlarsınız.
bi tarafım diyor ki ne eşim ne ailesi beni de kzımı da hak etmiyor çıkar hayatından,bi tarafım diyor ki kıznın sevgiye ilgiye ihtiyacı var,alttan al.ama o zaman kendime ihanet ediyormuşum gibi geliyor.
mesela kayınvalidegil torunlar arasında aşırı bi ayrım,yitiştirme,kıyas yapıyorlar ve gözüme sokmaya da çalışıyorlar.özellikle kızımın halası.eşim onun aileden sakladığı büyük bir yalanını ortaya çıkardığı için acısını kızımdaan çıkarıyor.eltimin kızını kucağından düşürmüyor benim kızımdan diğer bebek diye bahsediyor.bunu yapan benim gözümde insan bile olamaz.ama kızım azıcık daha büyüdüğünde bu ayrımı anlayıp canı yanmasın diye ,görümceme alttan alayım ben yaklaşayım,sineye çekeyim diyorum.bi taraftan da kendimden iğreniyorum bunu düşündüğüm için.aynı şekilde kayınvalidegilden nefret eddiyorum yaptıklarını düşününce ama kızım sevgisiz kalmasın diye onları pohpohlamalı mıyım?
lütfen bana bi akıl verin,kendi kendim edüşünemiyorum,kimseyle de konuşamıyorum ama burada yazmak beni rahatlatıyor.
kendim için ama en önemlisi kızım için bunları yapmama gerek var mı yaparsam içimden öyle geçmediği için ikiyüzlü mü olurum ben?:26:

Kımseyepolıktık yapma,politiklik siyasetcilerde olur,yanı bu yola basvurmak yapımeselesıdır ben mesela polıktık davanamıyorum.Senın kızına yapılaneksık ılgı ve ayrımcılıktan bahsetmıssın,özellıkle babanın öz kızına fazlanılgı gostermedıgını bunu kızın yanında yaptıgını ve kızının rhatsız buyuyecegınden korkmussun bence bu durumu acık veacık olarak esınle konusmaya çalıs..yada beraber psıkolojık yardım alın..

günaydınlar öncelikle...

ben ikiyüzlülük oldugunu düşünmüyorum durum onu gerektiriyosa huzurun için mutlulugun için politik davranabılırsın kı bunu yapmayan kadında yoktur eminim eşini seviyorsan ailesi dısında dana iyi davranıyorsa boşver politik davran

o çocok onların torunu yeğeni sen yalakalık yapıp politik davranacaksın diye seveceklerse hiç sevmesinler sevgi içten gelirse sevgi olur diğer türlüsü alışveriş olur zaten tabiki saygılı ol eşinin ailesine ama çokta taviz verme üzülen sen olursun birde bir kere kafayı taktıysalar sana ağzınla kuşta tutsan yaranamazsın bunu bilirim bunu söylerim canım sen çocuğuna sevgini ver senin sevgin herşeye yeter onlarda ayırım yapıyorlarsa sık sık görüşmezsin böylece daha az üzülürsün

canım ben hep dürüstürdüm haddinden fazla ama hep bana zarar oldu artık bazı insanları kırmamak için politik davranıyorum ne yalan söyleyim yoksa dokuz köyden kovuluyoruz

bence politik olmak ikiyüzlülük değildir.özellikle de evliikte mutlaka politik olmak gerekiyor:31:bunu başaran kadınların evliliği daha huzurlu sürüyor bence
sen de huzurlu mutlu olmak için yapacaklarını asla iki yüzlülük olarak düşünme.bir kadının iki yolu vardır ya bırakıp gitmek yada mevcut şartlarda mutlu olmaya çalışmak.sen boşanmak istemiyorsan politik ol kimseyle can ciğer kuzu sarması olmana gerek yok öfkeni dilini kontrol et yeter:34:eşinle de mümkün mertebe gerilim yaratmamaya çalış.zamanla o da sana karşı daha anlayışlı olacaktır:31:

canım ben hep dürüstürdüm haddinden fazla ama hep bana zarar oldu artık bazı insanları kırmamak için politik davranıyorum ne yalan söyleyim yoksa dokuz köyden kovuluyoruz

uyyygar arkadşım bana cevap verirsen çok sevinirim sen bu konuya daha önce cevap yazmıssın gebeliği önleyici aylık iğneler

Aslinda önemli bir konu,politik olmakla ikiyüzlülük arasında ince bir çizgi var sanırım onu nasıl ayarlqyacagiz.bazen alıp başımı gitmek istiyorum ama bebek olunca,pişman olmaktan korkuyorum,Bu aile iyice yüz göz olmus .kimsede görgü,bilinç ,düşünce yok.aslinda çok Iyi ilişkilerim olsun isterdim çok da çabaladım ama karşılığını alamayınca hem üzüntü,kırgınlık hem nefret yaptı ben de,şimdi Bebis de var bir yanım diyor kes bütün bağları bir yanım diyor çocuk düşmanlık içinde buyumesin.ama u dönüşü yapıp hatalarını anlasalar da çok mutlu olacagim hem de aman banq uzak,olsunlar,diyorum kafam çok karışık,IDeAL IlIŞKI NASıL OLMALIDIR,lütfen cevap verin

Canim bu sorulari bende kendime öyle cok sordumki: Ne yapsam, nasil davransam?
Baktim dürüstlükten kimse anlamiyor, hadi dedim bende daha özenli davranayim bari. Elimden geleni yaptim, görümceme en yogun okul dönemimde bile ders calistirdim,
sürekli sinifta kaliyordu (bu arada görümcem benden 2 yas büyük) ve sonunda okulu basariyla bitirdi. Haaa yanlis anlasilmasin bunu gercekten icimden geldigi icin yaptim, yardimci olmak istedim. Ama karsima hep nankörlükle ciktilar, her nekadar iyi davransamda, kendimden ödünde versem. Ama sunu anladimki agzinla kus´da tutsan canim, bir insan fesat olmaya görsün, eger birde isin icinde kiskanclik varsa o iliski icin hic umut yok demektir. Nitekim sonunda bende pes ettim, artik ayda yilda ancak görüsüyoruz, araya mesafe koydum, daha dogrusu esim koydu. Ailesidir diye hadi arayalimmi diyorum bazen....sen konusmak istiyorsan ara canim, ben konusmak istemiyorum der oldu öz ogullari. Esimin gecenlerde dogum günü vardi, sürpriz yapayim dedim tüm ailesini davet ettim. Sonuc: Esimin sevinmesini beklerken o bana sitem etti. Istemiyorum birdaha onlarla dogum günü kutlamak falan dedi. Meger arkamizdan, yok efendim hediye icin party düzenliyorlar, yok efendim bu yasta dogum günü kutlamasi´mi olurmus cocuk gibi diye sözler söylüyorlarmis. Duyunca kendime birkez daha kizdim. Bu son cabamdi zaten, bundan sonra olmicak.

günaydınlar öncelikle...

Bir çok arkadaş yorumlar yapmışlar ve yapılan yorumların en çoğu da "politik olmak iki yüzlülük değildir". Evet, bende bu görüşteyim. İki yüzlülük değildir ama hangi noktada bunu nasıl uyguladığınla orantılı!

İçinden gelmediği gibi davranamamak bir takıntı değildir, öncelikle bunu belirtmek isterim. İnsanlar sevdiklerine, kendilerini yakın hissettiklerine belirli hitaplarda bulunur.
Aile çevren ve samimi olduklarınla yapabileceğin hitapları, dolaylı yoldan ailen olsa dahi eğer o samimiyet aranızda yoksa ve içinden gelmiyorsa yapmazsın. Bu yapı meselesidir ve karakteristik bir özelliktir.
Sadece bunu takıntı olarak düşünme diye söylüyorum, seni sen yapan bu özelliklerdir. Yoksa bir birimizden ne farkımız kalırdı?

Eşin konusuna gelince, sen eşine elbetteki ilgi gösterip ona naz, cilve, işve yapacaksın. O senin eşin, hayatını birlikte paylaştığın ve herşeyden önemlisi çocuğunun babası.
Tatlı dilli davranıyor olmak, eşine ince davranıyor ve karşılıklı mutlu olmak için ona sıcak davranıyor olman ikiyüzlülük değildir! Aynı zamanda senin şu anda hissetiğin soğukluğu dahi ortadan kaldırabilecek, sizi bir birinize daha çok yaklaştıracak birşey. Nasıl insan karşısındaki kişiden birden irite olmuyorsa, bu soğuklukta birden kalkmayacak muhakkak. Zamanla, bir birine daha samimi davranarak çözülecek. Her ne kadar alt yapıda farklı sorunlarda oluşsa, sen eşine ne kadar sıcak ve ilgili davranırsan, eşin de o kadar sana sıcak ve ilgili davranacaktır muhakkak.
Tahminim o ki eşini severek evlenmişsindir ve o da seni severek evlenmiştir. Durum böyleyken, eğer onda bir ilgi eksikliği varsa sana karşı - senin sıcak davranmana rağmen - bunu eşin ile çözmen gerekir.

Benim kulaktan dolma duyduklarım şu yönde ki, çocuğu olan erkekler eşlerinin kendilerinden uzaklaştığını hissediyorlar, öyle bir durum olmasa dahi.
Bebek anneye muhtaç bir halde dünyaya geliyor, erkek ister istemez ikinci planda kalıyor, bebek annenin şefkatine, ilgisine, doyurmasına ve kısaca tüm odağına ihtiyaç duyduğu için, erkeğe sadece eşinin ona ayırabileceğin kısıtlı bir zaman dilimi kalıyor. Her ne kadar bu doğum zamanının ilk dönemlerinde ve bebek biraz ele kola gelip biraz daha uyku düzeni, yemek düzeni vs. düzeni oturana kadar sürse de, erkek bu durumdan (özellikle ilk çocuk doğduğunda) ciddi rahatsızlık duyabiliyor. Eminim baba olmanın heyecanını o da yaşamıştır, fakat sana karşı ilgi azalmasının sebebi bunlar da olabilir - her ne kadar kızın şu an 6 aylık olsa da.
Kendisinin senden uzaklaşmasından daha çok, senin ondan uzaklaşıp onu düşünmediğini de düşünüyor olabilir. İnsan kendi hatasını veya eksiğini hiç bir zaman sorgulamaz, önce karşısındakini sorgular.
Bunu ancak eşinle düzgün bir iletişim oluşturarak çözebilirsin.

Eşinin bu kadar kompleksli olması tabii ki senin için olumsuz bir durum. Zamanla bu seni yıprattığı gibi, ailenizi yıpratacak. Şu noktada bence yapılabilecek en önemli şeylerden bir tanesi yine iletişim kurmak. Eğer durumu kabullenme gibi bir niyeti yoksa, sorunları yavaş yavaş çözmeye çalışarak ve hatta belki bir aile danışmanına başvurabilirsiniz. Bulunduğunuz nokta riskli bir nokta benim gözümde. Sorunlar yavaş yavaş oluşur, fakat birikince birden patlar. Benim, senin yazdıklarından anladığım eşin ile o kadar rahat birşeyleri çözümleyemiyorsunuz.

Eşinin ailesi konusuna gelince, bir arkadaş yorumunda "eğer kendi kanından canından birini sevmek için pohpohlanmaya ihtiyacı varsa o kişilerin, varsın sevmesin" bu görüşe katılıyorum.
Ben tek evladım, evin tek erkeğinin ve en büyük çocuğunun kızıyım. Bana babaannem, halam ve babamın tarafındaki kişiler hiçte o kadar sevgi tezahüründe bulunmadılar.
Babamın tarafını doğru düzgün tanımam, halamın 2 tane çocuğu var - bir kız bir erkek, hatta oğlu evli- sokakta görsem tanımam, bu kadar aramız soğuk yani.
Hep babaannem yüzünden, zamanında yapmadığını etmediğini bırakmamış ve senin şu an anlattığın gibi, hep ayrımcıydı.
Halamın çocuklarını yere göğe sığdıramaz (bu arada 10 yaşıma kadar babaannemle aynı evde yaşadık) beni torundan saymazdı.
Kaldı ki dediğim gibi, evin tek erkek evladının çocuğum ve ilk torun olmama rağmen.. İnsanlar böyle garip işte.
Netice itibari ile, ben onların eksikliğini hiç hissetmedim, bazen iyiki de uzak kalmışım diyebiliyorum, bir iyiliklerini görmedim ama kötülükleri de dokunamadı! Bu da önemli bence.

Sözün özü, politik davranmak yerine göre iyidir ve gereklidir, ama şu noktada eşinin ailesi ile vıcık vıcık olmanın hiç alemi yok.
Sonra kendi karakterinden kaybedersin, yıllar geçince de "ben kimim" der, kendini tanıyamaz hale gelir üzülürsün.
Yapmış olduğun fekadarlıkların ve göstermiş olduğun müsama ile kala kalırsın da yıllar geçer gider.
Senin yapman gereken kayınvalidenin ve görümceni uygun bir dille ve nazik bir şekilde bu konuda uyarmak.
Eşini de bu konuyla ilgili bilgilendirip, çocuğunun şu an her ne kadar anlamayacak yaşta olsa da, yarın öbürgün bunu algılamaya başladığı yaşa geldiğinde sorunları olabileceğini, yeteri kadar sevgi görmediği ve ayrımcılık gördüğü için babaannesi ve halası için farklı düşüncelere sahip olabileceğini anlatabilirsin. Ama bunu uygun bir dille anlatman gerekli ki, seni de yanlış anlamasın. Neticede eşin çocuğunun üzülmesini istemez herhalde! Herşeyden öte, en az senin kadar "sevgisinin eksik olmaması" yönünde düşünüyor olmalı.

Neyse, yine çenemi tutamadım.
Niyetim ne akıl vermek, ne de kimseyi yargılamak. O yüzden ben fikrimi paylaştım, gerisi sana ve Allah'a kalmış.
Allah yardımcın olsun, inşallah sorunlarının üstesinden gelebilirsin ve inşallah yuvan mutluluk huzur bulur.

canım sen ne yaparsan yap zaten çoçuğun akıl edebilecek yaşa geldiğinde ayrımı anlayacak ve ona göre hareket edecek. mesela benim için çok yakın akrabalarım hiçte önemli değiller. zamanında az ayrım yapmadılar bize ve anneme. şimdi zerre kadar değerleir yok gözümde

Back
X