politik davranmak

kızlar ben bide şunu merak ediyorum . kimi erkek karısının ağzının içine bakıyor o ne dese doğru hep o haklı. kendi ailesi çevresi herkes karısından sonra geliyor.bu doğru bişey değil tabi ama nasıl oluyor? saf erkek olursa mı mümkün ?

mesela benim dayımlar öyle. hele bi tanesi benim hayatımda eşimden çocuklarımdan önemlisi yok dedi. dedem hastaydı 1-2 gün ananemle dedem orda kaldı. 1 gün sonra dayım dedi eşinden için bu kadın sizin çamaşırınızı yıkamak sizle uğraşmak zorunda mı? bu nasıl denir? göz nasıl bu kadar kör olur?

veya erkek kendi ailesiyle değilde eşinin ailesyle daha çok vakit geçiriyor bazı kadınlar bunu nasıl beceriyor çok merak ediyorum

valla bende merak ediyorum, erkeklerin karakterinden olsa gerek, kadınlarda varsa bişey, bilen kadınlar bizede taktik versin

Bir kere cok iyi gozlemci olmak gerekiyor eger beden dili okumayi biliyorsaniz yada esinizi artik cozmusseniz cok rahat siyasi olabilirsiniz...

Ben isim geregi ve okudugum okullar ve aldigim egitimler bunlari ogretti..

Bugun bir forumda bunlardan bahsetmek istemistim kadinlik gururumdan falan bahsettiler ondan aslinda bayanlar bende cekiniyorumartik yazmaya...

:) sen buraya sızan b ir kayınvalide miin yoksa??? :)
valla yeri gelince sesini çıkarıp ezilmiycen, yeri gelince de bilinçli susup mağdur numarası yapıcan, yeri gelince de çaktırmadan mağdurum ben ayaklarında karşı tarafı bozzguna uğratcan.
tabii bu mağdurluk muhabbeti şurdan geliyor: benim eşim ailesinde (artı normal hayatta) kimi mağdur ve zavallı görse ona acayip bi acımayla karışık sevgi ve ssaygı duyar, gönülden bağlanır:)) eşime karşı bu politika i,yi tutuyor.

sen anlat canım boşver ters gelen okumasın değil mi ama?

valla bende merak ettim, lie to me hayranı olarak bayağı mimik okumayı öğrendim ama

Politik olmayı hiç beceremeyen bir insanım.
İçim neyse dışımda o ama...fazla iyi niyetliyim galiba...
Biri sabah laf soksa ben akşam anlarım malesef...
Birde hiç hazırcevap değilim...
Birde yapı olarak kıramıyorum kimseyi...
Evlenene kadar bu yüzden ister istemez politik oldum sanırım...
Ama düğünüme kadar canımı sıkan şeyler oldu...
Eşimin ailesi beni hiç bir zaman istemedi...
Evlenince mecburen kabul ettiler...
Bana yaptıkları söyledikleri, benim onlara güzel davranışım hep beni bir adım önde yaptı...
Evlendikten sonra da içime birşey atmıyorum...
Zaten istemiyorlardı beni...Çok rahat anlatıyorum ama tatlı tatlı...
Hayatım şöyle oldu...böyle oldu diye...
Eşimde dinliyor beni garibim
En çok ona üzülüyorum aslında zor durumda kalan o oluyor. Ailesine kızgınlığım ondan çıkıyor istemeden.
Fakat şimdi kabullendiler benim iyi niyetimi görünce..
Rayına oturdu çok şükür...
Gerçi şimdide herşeyi açık açık söylüyorum istemediğim birşey varsa ne bileyim yumuşatıp söylüyorum yada bana alıştılar bişey diyemiyorlar

bence bu tamamen erkeğin karakteriyle ilgili sonuçta bütün erkekler ailesine düşkün olmuyor ki böyle bir erkeği kadının kendi tarafına çekmesi sözünden çıkarmaması için çok zeki olmasına gerek yok çünkü karşısında kaynana gibi kocası üstünde etkili olan biri yok kadının işi çok daha kolay
kısaca ben erkeğin kişiliğidir diyorum kadının zekası yada pilitikası vs değil

evlilik danışmanı bir bayan tvde çıkmıştı. en etkilendiğim söz de; "k.valide kavga etmek için yer arayınca, gelinin tepkisiz lazım, duymaması ilgilenmemesi, eğer bunları yapabilirse k.validenin istediğini yapmamış olur. bu k.valideye daha çok sinir eder" demişti... eğer k.validenin dediği gibi yaparsa ekmeğine yağ sürmüş olacak diye de ekledi....

bazıları ikili oynamakla politik davranmayı eş tutuyor ama bence ilgisi yok. safa yatmak yani hiç politik düşünemezmiş izlenimini vermek de benim politik davranışlarımdan biri :) yalan dolan katmadıktan sonra evliliğin selameti için gerekli.ben faydadan başka birşeyini görmedim.aklıma geldikçe yazarım :)

mesela aileme yaptığım yardımı,götürdüğüm hediyeyi iyiliği vs pek dile getirmem eşim bilir ama ailesine yansıtmam çünkü birbirlerini sevseler de kayınvalidem rahatsız olur karakterini biliyorum verici olmayı pek sevmiyor.kendi ailemden bana yapılan iyiliği fazlasıyla gündeme getirir anlatırım.bunun gibi şeyler...

Son düzenleme:

bende tam bunu diycektim ki yorumunu gördümm... mesela kv söylediği birşey sinirimi bozduğunda nişanlıma sanki sıradan bir olayı anlatıyomuş gibi anlayıyorum bozulduğumu çaktırmadan ama sonra o bozuluyo annem nası böyle konuşur diyyee sonraa aaaaa noılmuşş ben anlamamıştım diyorum sonra noluyoo ben melek -annesi tilkii :))) hoşşş biz yapsak unutulmaz ama onların yaptığı unutulur yaaa neysee,

eşimin ailesiyle ilgili canımı sıkan bir durum yaşarsam bunu kisileri hedef almadan sadece kendi duygularım üzerinden yola çıkarak kendisine yansıtırım.yoksa beni boğuyor küçücük birşey bile biraz hassasım sanırım.birilerini şikayet yerine mağduriyetimi anlatıyorum şikayet haklı da olsa direkt itiyor biliyorum...

direk şikayet ettiğinde kabul edilmiyor ki hep bir açıklama var yok öyle demek istememiştir yok şu anlamda demiştir , hatta bir gün annesi bir şey söyledi bende başka bir isim veererek ayşe böyle böyle dedi dedim ki ayşede sevdiğimiz bir arkadaşımızdır küplere bindi nasıl böyle der ne kadar art niyetli araya mesafe koyalım vs vss ... 10 dk sonraaa aaaa dalmışım ayşe değil annen dedi kızın günahını almıyım karıştırdım dedimm aaa annemmi o öyle demek istememiştir dedi... O yüzden en güzeli kendi işimizi kendimiz çözmemiş sanırım tatlı sert laf dokundurmalarla, hoş öyle aman aman sorunlar yaşamadım o zaman ne kadar politik davranabilirim bilmiyorum ama Allah yaşatmasın kimseye....

bu konuyla ilgili kurs veren varsa alacam bende beceremiyorum politik olmayı sonra ne oluyor kocam tepeme çöküyor kavga gürültü:2:

Politik davranmak için sorun yaşamaya gerek yok diyorum ya evliliğin sağlığı için bu gereken birşey.eskiler kızları gelin ederken ne derlermiş:
evlilikte bir gözün kör,bir kulağın sağır olacak.biz kayınvalidemle iyiyiz şükür ne ben gelinlik yapıyorum ne o kaynanalık ama canımı sıkan lafını sözünü ucuca eklesem burdan bilmem nereye yol olur.mesela geçen oğlum için yemek veren yok ki dedi :) önce sinirleniyorum ama birkaç dakika sürüyor ortalığa söylüyorum artık gülelim diye napiyim...
yeni evliyken beni rüyasında görmüş ben bakire değilmişim eşime kızıyormuşum hangi düşünceyle uyuduysa. saçma sapan şeyler bi de anlatıyor bana bunu..kendisi rüyanın peşine düşen biri ,yerimde başkası olsa olay çıkarır sen ne diyorsun diye..

Son düzenleme:
Politik davranmaktan kasit, az goren bir cift goze, az isiten kulaga, az soyleyen dile sahip olmak, olaylari buyutmeyip affedebilmekse ne ala.

Zaten bunun adi da politik davranmak degildir kimse kimseyi ve ilk once kendini kandirmasin.

Bunun adi hosgorulu olmaktir, bunun adi ali cenapliktir, bunun adi olgunluktur vs vs vs.

Bizdeki bu " bak kizim, kardesim, arkadasim ; politik olacaksin " seklinde verilen ogutlerin alt metni; " saman altindan su yurut, uste cikip su selasi ver. Herkesin yuzune gul, ama arkalarindan canlarina oku. Her hareketin bir plan program cercevesinde olsun ki tongaya basmayasin. " Oluyor ne yazik ki.

Sadece kayinvalide gorumce vs ile olan iliskilerimde degil, butun sosyal yasantimda politik davranmaktan Allaha sukurler olsun ki cok uzagim. Ve politik davranan insanlardan fersah fersah uzaga kacmak istiyorum.

açıkçası ben bu kadar geniş çerçevede düşünmemiştim sadece kv ye politik davranmak olduğunu sanıyordum konunun. Kimi zaman görmezden-duymazdan gelmek, tatlı sert sözlerle eşinlede aranı açmadan ağzının payını vermek, ufak olayları büyütmeden kapatmayı becerebilmek vs vs vs .... ama siz olayı politik davranmaktan çıkartıp ikiyüzlülük ve yalakalığa götürmüşsünüz....

ben de ne zaman gelecek diyordum bu mesaj bekliyordum birileri çıkıp dürüstlükten dem vurmalı muhakkak hangi içerikte dü zen hile hurda var da böyle bir çıkarım yapıldı bilmiyorum.sosyal çevremde konumumu korumak için kendim olmak dışında serçe parmağımı bile oynatmam.ama konu kurduğum aileyi devam ettirmekse geçinmeye niyetim varsa politik olurum.evlilikte her hissettiğini, her doğruyu heryerde söylememenin adına ister hösgörü deyin ister başka bişey

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…