POMEM haksızlık şikayet ve ihbar için yardımmm

sekerzadem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2018
319
220
103
Kardeşim hafta sonu Polislik spor mülakatlarına girmişti.1sn le mülakatı kaybetti. Mülakatta girecek bazı öğrenciler daha önceden mülakat yerini görmüşler ve belli bir ücret karşılığında orada antrenman yapmışlar (normalde mülakat yerini önceden görmek ve orda çalışmak yasak) ve bu öğrencilerin hepsi mülakatı geçti.Parkurda kaygan bir yer varmış ve kardeşim orada 3 kere düşerek zaman kaybetmiş bu halde de sadece 1sn le kaybetti kardeşim de daha önce orada çalışmış olsaydı bu kaygan zemini bilecek ve ona göre davranicakti ama bizim böyle bir yolsuzluk yapıldığından haberimiz yoktu.Biz bu olayı duyunca çok üzüldük bizim için maddi ve manevi çok zor bir süreçti.Şimdi bu konuyu nerelere şikayet edebilirim hakkımızı aramak istiyorum bilgisi ve fikri olan varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim....

Kuzenimin de aynı mülakata katıldı ve oda aynı yolsuzluk la geçmiş çevreden de duyduk bu olayı hatta ilk olarak anteramani mülakat ılıcak okulda yapmışlar sonra dikkat çektigi için başka yerde yapmaya başlamışlar ama elimizde somut bir deril yok maalesef

Mışsla' Mişle olmaz.Polislik idareye bagli oldugu icin dava acabilirsiniz.Elendigini haber aldiginizda basvurmaniz gerekiyordu.İptal gibi degilde yurutmenin durdurulmasini isteyebilirdiniz.Ama Misla,misle olmaz bu isler.İdareya bagli oldugu icin herturlu dava acarsiniz da kanitiniz yoksa madden ve manen yorar sizi.

Cimer başvurularına cevap veren birim aslında şikayet ettiğiniz birimdir. Yani siz şimdi cimer’e yazsanız ilgili kaymakamlığa düşer, oradaki personel bakar hangi kurum diye, o kuruma gönderir. Kurum da 15 gün içinde size cevap verir. Bence cimer ile vakit kaybetmeyin. Savcılık ya da mahkemeye başvurun ama iddialarınızı ispatlayabilecek şeylerin olması lazım. Mesela “kazanan kişilerin sınavdan önce oraya girdiği kamera kayıtları var mı?” gibi şeyler. yoksa öyleymiş, böyleymiş derseniz boşa kürek çekersiniz.

Cimer dediğin şikayet ettigin kurumun önüne düşer. Bir şekilde yuvarlak cevapla kapatılır gider.
Hukukçu değilim ama idare mahkemesi midir artık neresidir itiraz edin. Tabi silsileyi takip ederek.
Ama şunu da demeden geçemeyeceğim torpil yoksa sözlü mülakat nasıl geçilecek? Acı gerçek.

elinizde ispat olmadan nereye başvursanız sonuç alabileceğinizi sanmam. kimse sizin iyi niyetli olduğunuza inanarak bir karar veremez çünkü, somut veriler görmeleri lazım.
yani o sınavı kazananların sınav öncesi orada antreman yaptıklarına dair görüntüler, ödeme yaptıklarına dair belge gibi.
eğer bunlar yoksa elinizde bence uğraşmak sadece zaman ve para kaybı olur.

Kimi kime şikayet edeceksiniz. Polislik mülakatında ki haksızlıklar yıllardır malum zaten. Orada olmasa, sözlüde kaybettirirlerdi referansı yoksa. Eğer hala memurluk gibi bir hayali varsa boşuna başvuru yapıp ve şikayet edip kendini mimletmesin. Ülkenin gündemi ve hali malum zaten.

Son düzenleme:

öyle bir devirdeyiz ki bir marketi bile şikayet etmek istesek düşünüyoruz bazen. kimin arkasından ne çıkacağı belli değil. hele ki devlet kurumuna dava açmak direkt mimletir, çok doğru.

Nedense canım çok sıkıldı önceden antreman yapanlar bu vebalin altından nasıl kalkıcak.madem önceden antreman yapılacaksa neden sınav olunuyor.elinizde kanıt olmadığını düşünüyorum.kardesiniz hakkında en güzeli olsun inşallah.

Maalesef bir şey çıkacağını pek sanmam Zaten mülakatın amacı bu istediklerini alıp istediklerini almamak . Ben böyle düşünüyorum.

Cimer

sanki ben yazdim bunu benim kardesde kaygan zeminde kayarak 1 saniye ile kaybetmisti yuzundeki hayal kkrikligi moral bozuklugu uff anlatilmaz bisey

normalde mülakat yerini önceden görmek ve orda çalışmak yasak

bu kılavuzda vs yazıyor mu

yani spor beklenen konularda genelde git bir o parkuru gör, en azından ben burayı biliyorum hissi ile çıkılır deniyor çevremde de

kılavuzda yazıyorsa ilgili hüküm yazılıp buna aykırı hareket edildiği için tüm sınavın iptali istemli dava açılabilir

sınava itiraz da edilebilir, çok itiraz olursa şaibe çıkacak diye kendilerinin iptali de olabilir

bir başka kurumda yapılan bir sınava gelen itirazlar üzerine iptal edilmişti yine kamu kurumu resmi ve yazılı bir sınavdı hem de ama itiraz ile kurum iptal etti

etmeseydi dava açılacaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…