Pompayla sütüm kesilirmi

Sağ canım, hiçbir sorun çıkmasa bile ek gıdaya geçtiğinde bebeğinin muhallebisini irmikli mamalarını falan daha önce biriktirdiğin kendi sütlerinle yaparsın, yoğurt bile mayalayabilirsin, en yüksek düzey faydayı görür bebişin :KK66:

Ben akşamdan dondurucudan alt bölmeye indiriyorum, gün içinde hepsini içemediyse kalanıyla ertesi günkü ek gıdasını hazırlıyorum :)
Canım ben hiç dondurucuya koymuyorum normal dolabın alt bolmesinekoyuyorum vereceğim zamanda biberonlada kaynamış suyun içinde iliyana kadar bekletip öyle veriyorum sen daha tecrubelisinbu şekilde uygulama doğrumu sence bide dolap ayarı yüksekti biraz sütun yağı kesik gibi olmuştu kaç sefer döktüm şimdi düşünüyorum ziyanmi ettim diye

Canım ben hiç dondurucuya koymuyorum normal dolabın alt bolmesinekoyuyorum vereceğim zamanda biberonlada kaynamış suyun içinde iliyana kadar bekletip öyle veriyorum sen daha tecrubelisinbu şekilde uygulama doğrumu sence bide dolap ayarı yüksekti biraz sütun yağı kesik gibi olmuştu kaç sefer döktüm şimdi düşünüyorum ziyanmi ettim diye
sanırım sen bir gün sağıp ertesi gün bebeğine veriyorsun,
Bozulmamıştır, Normal dolapta üç gün bekleyebilir sorun olmaz, o kesik gb dediğin senin sütün yağıdır üstüne birikmiştir, süt poşetine koyuyorsan dolaptan çıkartınca dairesel hareketlerle masaj yapar gb sütü karıştır, kavanoz ya da biberonda saklıyorsan çok yavaşça sağa sola çevir süt karışsın ondan sonra yazdığın yöntemle ısıt yine.

Ama dolapta 3günden daha uzun süre bekletiyorsan gerçekten kesilmiş ya da ekşimiş olabilir. Ve lütfen dökme sütünü, çok kıymetli bir gıda, bozulduğuna eminsen bile sulandırıp canlı çiçeklerini sularsan çiçeklendiklerini göreceksin.

Kizlar marka da önerin hayrina.Pompa almam lazim,madem arttiriyor :)
Eger hastane tipi düşünüyorsan medela lactina'yi kiralayabilirsin. Aylik kirasi 80 tl. Ben acil durumlar icin avent'in manuel pompasini da kullaniyorum bazen ama o cok uzun iş, insanin kolu yoruluyor. Medela en iyisi, tüm hastanelerde o kullaniliyor.

Merhaba hem emziriyorm hemde pompayla süt cekiyorum 1 ay oldu doğum yapalı sütüm ilk bi hafta çok iyiydi sonrasında stresli bi sürece girdi hayatım ve goguslerim küçüldü sütüm azaldı bnde hem emzirmeye çalışıp hemde pompayla çekmeye karar verdim fakat ilerleyen zamanda pompanın bi zararı olurmu süt için kesilirmi bilgisi olan varmı kizlar
Mrb ben oglum doğduğundan beri hic emzirmedim emmedi 11 ay lansinoh erlektrikliyle sağdım birkere hazır mama vermedim günde 1lt sutum çıkardı sagmaların düzenli olsun hemen kaliteli benimde bazen yarıya düşüyordu yorulduğumda ve uyumadigimda kısır çok süt yapior ve su bol sütlü günlerin olsun.

Mrb ben oglum doğduğundan beri hic emzirmedim emmedi 11 ay lansinoh erlektrikliyle sağdım birkere hazır mama vermedim günde 1lt sutum çıkardı sagmaların düzenli olsun hemen kaliteli benimde bazen yarıya düşüyordu yorulduğumda ve uyumadigimda kısır çok süt yapior ve su bol sütlü günlerin olsun.
TSK ederim çok saolun

Kızlar bu milupa nin rezene çayını aldım süt arttırsın diye günlük ne kadar içmem lazım anlamadım

Merhaba hem emziriyorm hemde pompayla süt cekiyorum 1 ay oldu doğum yapalı sütüm ilk bi hafta çok iyiydi sonrasında stresli bi sürece girdi hayatım ve goguslerim küçüldü sütüm azaldı bnde hem emzirmeye çalışıp hemde pompayla çekmeye karar verdim fakat ilerleyen zamanda pompanın bi zararı olurmu süt için kesilirmi bilgisi olan varmı kizlar

Kizlar marka da önerin hayrina.Pompa almam lazim,madem arttiriyor :)

Selam kızlar ikinize birden cevap veriyim.
Şuan 13.5 aylık bir kızım var ve 2 aylık olduğundan beri çalışıyorum lansinoh çift taraflı elektrikli pompasını kullanıyorum daha hiç mama vermedik işte sağıyorum ertesi gün veriyolar ve özellikle ilk zamanlar sağmaya başladığımda her sağmada 40-50 cc çıkarken 1 hafta içinde 120-130 lara çıktı 160 ları gördüğüm bile oldu ama belli bi aydan sonra o kadar olmadı tabi ister istemez azaldı ama demem o ki pompanın etkisi çok oldu.Ama şuan yeni doğum yapmışsın bebekte sık emiyodur her emme arasında pompa ile sağma derim bu seferde çok yorarsın artırmak amaçlı günde 1 ya da 1 kaç kez yeter diye düşünüyorum genelde bebek gece uyuduğunda sende uykunu aldığında iyice artar o zaman mutlaka sağmaya çalış birikeni ki tekrar süt üretimi olsun.Bide tecrübe olarak bende hep azaldıkça yediklerim içtiklerim sayesinde artırdım humana still tea günde 2-3 fincan,anasonlu rezene 2 fincan(anasonlu olması önemli bebeğide sakinleştiriyor),hurma 3-4 adet,beyaz üzüm,dereotu,dut kurusu,incir hatta ibrahim saraçoğlunun havuç incir kürü var oda iyi gelmişti bir ara yaptım,

Back
X