• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Porselen çaydanlık

Tamam canım :) alırsan buraya resmini atsana

Tamam ama benim ki çok yakın tarihli değil :) şuan bebeğinden dolayı ücretsiz izindeyim, işe başlayınca alacağım :) yani ekim gibi :) hem yazın çay içilmiyor sıcakta, kışa hazırlık :D

Tamam ama benim ki çok yakın tarihli değil :) şuan bebeğinden dolayı ücretsiz izindeyim, işe başlayınca alacağım :) yani ekim gibi :) hem yazın çay içilmiyor sıcakta, kışa hazırlık :KK70:
Tamam canım fark etmez :) ben alırsam bende koyarım :)

20170607_101307.webp

Emaye, emay ile kaplanmış olan anlamına gelir. Emay ise, silisyum, soda, boraks, kurşun oksit, potasyum hidroksit ve renk verici metal oksitlerin eritilmesiyle oluşturulan, bazı maddeleri korumak veya parlaklık kazandırmak için kullanılan saydam veya donuk cam benzeri bir ciladır. Tüm bu maddeler karıştırılıp eritilir ve kaplanacak olan metal, emaye banyosuna batırılıp çıkarılır. Daha sonra da yaklaşık 900 derecelik fırınlarda pişirilir.

Yani eski dönemsel bir üründür. Dokunmadan bilemezsin. Bana retro havası veriyor.
emaye-caydanlik.webp

Emaye, emay ile kaplanmış olan anlamına gelir. Emay ise, silisyum, soda, boraks, kurşun oksit, potasyum hidroksit ve renk verici metal oksitlerin eritilmesiyle oluşturulan, bazı maddeleri korumak veya parlaklık kazandırmak için kullanılan saydam veya donuk cam benzeri bir ciladır. Tüm bu maddeler karıştırılıp eritilir ve kaplanacak olan metal, emaye banyosuna batırılıp çıkarılır. Daha sonra da yaklaşık 900 derecelik fırınlarda pişirilir.

Yani eski dönemsel bir üründür. Dokunmadan bilemezsin. Bana retro havası veriyor.
Eki Görüntüle 2005762
Çok severim :-)

Kızlar teşekkür ederim açıklama içinn :) miacım sağol hayatım ♡ peki sibelcim sen neden bunun kullanışsız olduğunu söyledin?
Kullanışsız demedim ben kullanmıyorum çaycı seviyorum ama misafirim gelse kalabalık bunuda kullanıyorum cayciyida yoksa kullanışlı benimki seviyorum

Madem öyle sen kaşındın son soru :KK70: ee boru değil bayağı para bayılıcam buna :/ porselen mi daha sağlam yoksa emane mi? Snce hangisi daha mantıklı
Çok.harli ateşte kullanmamak kaydıyla porselen hor kullanacaksan emaye ama git elinle al bak.gorerek canim

Eşimle bana küçük bir çaydanlık yetiyor şimdilik. Ama orta boy olsa daha iyi olabilir sanırım. Ya bu züccaciyelerde satılan çay ısıtıcılar var biliyor musun? Çay altı gibi bir şey. İçine jel döküp yakıyorsun. Oda da yanında duruyor çaydanlık sıcak kalıyor. Öyle bir şey kullandn mı? Soğumasın diye ocakta kısıktada bırakmak istemiyorum.
hicbir fikrim yok :)

Back
X