Pilav Tarifleri Porsiyon Etli Perde Pilavı --Yayla Pirinç Sponsorluğunda

Munzevi Zencefil

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Mart 2014
16.087
55.120
598
Herkese selam,
Perde pilavının porsiyonluk olanıyla karşınızdayım.

Malzemeler
hamuru için;
1 yumurta
1 y.k. yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 y. k. tereyağı
yarım paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un ( glutensiz unla yaptım ben)

pilavı için;
2 su bard. pirinç
kuşbaşı et
badem
tuz karabiber
1 y.k. tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su

önce hamuru hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlıyoruz.

Eti haşlıyoruz.Düdüklüde on beş dk haşlamaya bırakıyoruz.
Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp soyulmuş bademleri kavuruyoruz. Haşlanan eti ekliyoruz. Pirincide ekleyip üzerine 3 bardak su koyuyoruz.

Pilav pişince dinlenmeye bırakıyoruz.

Küçük fırın kaplarını yağlayıp dibine bademleri yerleştirip hamuru açıp içine yayıyoruz. Pilavdan koyup kızarana kadar fırında 200 derecede pişiriyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine saglik canim ayni gun ayni tarif gibi olmus.seninki porsiyonluk.benimki genis aileye hitap ediyor.yarismada bol sans dilerim.sponsorlarimiz bile pirinc
Çok teşekkür ederim. Benim malzemelerin nerdeyse hepsi ev yapımı o yüzden bi pirinç sponsor olur diye düşündüm. Biz iki buçuk kişilik bi aile olduğumuzdan küçük porsiyonlar yapıyorum. Maklubeyide porsiyon yapıyorum:) İnşallah geniş aile olduğum günleride görürüm tekrar teşekkür ederim. Ellerimize sağlık

Sensin buçuk, Betül'e söyleyeyim dalağını alsın da gör
Duanı farketmedim sanma, aminnnn diyorum

Son düzenleme:
Teşekkür ederim pinkocum Aynen mesela Betül üstünden yedi altı duruyor onu yarın ısıtıp iteleyeceğim önüne tekrar

Ellerine,emeğine sağlık canım şahane olmuşBen yapar demiştimTek porsiyonluk olması ayrı bir güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim canım nevrestem Porsiyon candır Sen hep bana inandın güvendin sevdin Ama şu üstteki pinko bana estetiksizsin demişti

Etli olduğunu belirtmen iyi olmus ablacim
Ellerine saglik cok begendim canim cekti pilav sevmememe ragmen denemeye niyetim var
Porsiyonluk olmasi bu yuzden iyi olmus bende 1porsiyonluk yaparim
teşekkür ederim abrekacım etli olduğunu belirtmem gerekiyordu yoksa içimde kalırdı Porsiyon iyi oluyor misafir içinde kolaylık bence de denemelisin

Sensin buçuk, Betül'e söyleyim dalağını alsın da gör
Duanı farketmedim sanma, aminnnn diyorum
Şöyle uzaaak bir zamanlarda olsun ama Betül ciğerimi alır o daha işe yarar aman diyim

Ya ben söylediğim şeyleri kötü niyetle söylemiyorum ki Hem bak işe yaramış eleştiri, bugün enfes tarifle karşımıza çıktın

Hep kıskançlığından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…