- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
- Konu Sahibi Munzevi Zencefil
-
çok teşekkür ederim ♡♡♡ellerine sağlık çok güzel görünüyor :)
Teşekkür ederim :) kızım hayatımın ortasında,haliyle aradan çıkıyor birkaç parmak el kol :))Anne yiyim mi , anne tamam mı yiyim mi diye diye :))Ellerine sağlık canım. . Kızının eller yine çıkmış :))
Teşekkür ederim harbi♡♡♡♡ Sizi de görmek isteriz sahalarda. Bizim daha çok yolumuz var,tecrübenizden öğretin bişeyler:)))Waaooowwwwwmu mu muhtesemmmm olmussss
Kiskananlar çatlasın temalı pilavınla şansa ihtiyacın yok şekerim 1. Sensin belli oldu
Ben de demiştim yapar kiii ,yapar kiii demiştimBen yapar demiştim
Oyyy çok güzel olmuşPorsiyon fikri çok güzelmiş, kalırsa ısıtma sorunu olmayacak Etli diye başlığa not düşmen iyi olmuş
Ellerine sağlık canım, yarışmada başarılar
Hep benim sayemde oldu .40 kere bize perde pilavı yap yazmasaydım yapamazdıEllerine,emeğine sağlık canım şahane olmuşBen yapar demiştim Tek porsiyonluk olması ayrı bir güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Benim kızı da çekecektim aslında.Benimle beraber masanın etrafında döndü.Kendi telefonunu bırakmış,bimin ıslak mendil kapağını telefon niyetine kullanıp ,benimle beraber resim çekti.çok teşekkür ederim ♡♡♡
Teşekkür ederim :) kızım hayatımın ortasında,haliyle aradan çıkıyor birkaç parmak el kol :))Anne yiyim mi , anne tamam mı yiyim mi diye diye :))
Teşekkür ederim harbi♡♡♡♡ Sizi de görmek isteriz sahalarda. Bizim daha çok yolumuz var,tecrübenizden öğretin bişeyler:)))
Evet senin sayende olduBen de demiştim yapar kiii ,yapar kiii demiştim
Hep benim sayemde oldu .40 kere bize perde pilavı yap yazmasaydım yapamazdı
40 kere yazınca oluyordu değil mi?Benim az işim var
Benim kızı da çekecektim aslında.Benimle beraber masanın etrafında döndü.Kendi telefonunu bırakmış,bimin ıslak mendil kapağını telefon niyetine kullanıp ,benimle beraber resim çekti.
Ellerine sağlık canım.Başlığı okuyunca porsiyonluk nasıl olur ki diye merak etmiştim.Güveç kabı iyi fikirmiş.Daha önce hiç yapmadım bu tarifi,ama görüntüsü hep beni cezbetmiştir.Başarılar dilerim.
Teşekkür ederim canımcım:)♡ porsiyon olarak yapınca benim Betülüm de daha çok yiyor:) o yüzden porsiyon güzeldirBen de demiştim yapar kiii ,yapar kiii demiştim
Hep benim sayemde oldu .40 kere bize perde pilavı yap yazmasaydım yapamazdı
40 kere yazınca oluyordu değil mi?Benim az işim var
Benim kızı da çekecektim aslında.Benimle beraber masanın etrafında döndü.Kendi telefonunu bırakmış,bimin ıslak mendil kapağını telefon niyetine kullanıp ,benimle beraber resim çekti.
Ellerine sağlık canım.Başlığı okuyunca porsiyonluk nasıl olur ki diye merak etmiştim.Güveç kabı iyi fikirmiş.Daha önce hiç yapmadım bu tarifi,ama görüntüsü hep beni cezbetmiştir.Başarılar dilerim.
Hiç yer miyim ausumMunzevi Zencefil
Ellerine sağlık canım .... iç pilavı harika gözüküyor .. porsiyonluk olmasını bende daha çok sevenlerdenim ..
Amaaaaaa sen yedin mi şimdi bundan ondan haber ver
iki buçuk yaşında benim dombilimOn numara beş yıldız hakkatenEnfes görünüyor. Kokusu burnuma geldi sanki. Hem et, hem pilav hem çıtır çıtır hamurr
O tontik parmaklar da çook sevimliiYaş kaç?
Cimcime evetne güzel olmuş böyle porsiyonluk ellerine sağlık hiç böyle bi pilav yapmadım yemedim de bi gün deneyeceğim cimcimenin de elleri çıkmış ısırırım onu ben cimcime dedim ama bilemiyorum tabi :))
teşekkür ederim vuslatcımEllerine sağlık canım, çok güzel görünüyorBaşarılar dilerim
Olmamış demeye kıyamadın mı?Ellerine sağlık yarışmada başarılar dilerim
Aksine ovmemek için sadece başarılar diliyorum, sinirimi bozdularOlmamış demeye kıyamadın mı?
Analar yetenekli doğurmuş ne edekAksine ovmemek için sadece başarılar diliyorum, sinirimi bozdular
Keşke ilk ben yapsaydımAnalar yetenekli doğurmuş ne edek
Cok begendim eline saglik :))Herkese selam,
Perde pilavının porsiyonluk olanıyla karşınızdayım.
Malzemeler
hamuru için;
1 yumurta
1 y.k. yoğurt
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 y. k. tereyağı
yarım paket kabartma tozu
tuz
aldığı kadar un ( glutensiz unla yaptım ben)
pilavı için;
2 su bard. pirinç
kuşbaşı et
badem
tuz karabiber
1 y.k. tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Eki Görüntüle 1990887
önce hamuru hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlıyoruz.
Eki Görüntüle 1990889
Eti haşlıyoruz.Düdüklüde on beş dk haşlamaya bırakıyoruz.
Daha sonra tereyağı ve sıvı yağı ocağa alıp soyulmuş bademleri kavuruyoruz. Haşlanan eti ekliyoruz. Pirincide ekleyip üzerine 3 bardak su koyuyoruz.
Eki Görüntüle 1990893
Eki Görüntüle 1990891
Eki Görüntüle 1990892
Eki Görüntüle 1990890
Pilav pişince dinlenmeye bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 1990900
Eki Görüntüle 1990901
Eki Görüntüle 1990895
Eki Görüntüle 1990896
Eki Görüntüle 1990898
Eki Görüntüle 1990899
Eki Görüntüle 1990894
Küçük fırın kaplarını yağlayıp dibine bademleri yerleştirip hamuru açıp içine yayıyoruz. Pilavdan koyup kızarana kadar fırında 200 derecede pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1990902
Eki Görüntüle 1990911
Eki Görüntüle 1990912
Eki Görüntüle 1990913
Eki Görüntüle 1990914
Eki Görüntüle 1990915
Sana tarif mi kalmadı? :)Keşke ilk ben yapsaydım
Tarif değil birincilik umudum kalmadıSana tarif mi kalmadı? :)
1 tane madalyan varmış işte, yeter sana bir süreTarif değil birincilik umudum kalmadı
Hiç olmayan ne yapsın değil mi?Mesela portakallı ,mesela ben1 tane madalyan varmış işte, yeter sana bir süre
Aç gözlü bunlar kankaHiç olmayan ne yapsın değil mi?Mesela portakallı ,mesela ben
Aynen, 12 de 1 aldım. Şimdi insallah 24.ye diye umut ediyoruz yani 6-7 yarışma falan sonra1 tane madalyan varmış işte, yeter sana bir süre
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?