• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Poşetli Dede para verene 'enayi' derdi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Kazada ölümü sonrası 1 milyon 100 bin TL'si olduğu ortaya çıkan 'Poşetli Dede' lakaplı dilenciyi, Konya'da gecelerini geçirdiği otogarda çalışanlar anlattı.
Sitene Ekle

Geçen cumartesi bir otobüsün altında kalarak feci şekilde can veren Mehmet Keleş'i (75) otogar çalışanı Yasin Tosuntaş anlattı. Tosuntaş, "Bize, Vanlı İsmail olduğunu söylerdi. Kışın burada yatardı. Yatmadan önce ise vatandaşlardan topladığı parayı bana getirir tümletirdi. Paraları alırken de 'Bu insanlar çok enayi. Enayilere acımayacaksın' derdi. Tek seferde yüklü para alamadığı zaman da 'bugün bir enayi denk getiremedik' şeklinde söylenirdi" dedi.

07.00'DE İŞBAŞI
Otogar esnafı Cengiz Şeker ise, yıllardır tanıdığını söylediği "Poşetli Dede" için "Akşam 20.00'de buraya gelir, vatandaşların ısmarladığı yemekleri yedikten sonra peronlardaki oturaklarda uyurdu. Sabah da 07.00'de kalkar, yine para toplamaya giderdi" dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf da, "Bir günde, vatandaşlara 50 simit aldırdığını bilirim. İnsanlar acıyıp simit aldıklarında ise 'vay enayi, vay keriz' derdi. Fazla simitleri orada yatan evsizlere dağıtırdı. Öte yandan Keleş'in cenazesini Konya'dan teslim alarak memleketi Çorum'a götüren yeğeni Hüseyin Yar, "Parasını eşit şekilde paylaşacağız. Bir miktarı hayır işlerinde kullanılacak. Köyümüzde morgumuz yok. Morg satın alacağız, adına çeşme de yaptıracağız Eğer ki diğer akrabaları onay verirse Mevlana Vakfı'na bağış yapacağız" dedi.

KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ
Mehmet Keleş'in cenazesi, Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünde defnedildi. Yakınları Keleş'in tabutu başında gözyaşı döktü. Keleş'in cenaze törenine Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan, yakınları ve köylüler katıldı.

Kaynak: Sabah

haklı mı ne, adam o enayilerden servet yapmış, o ama o enayiler sayesinde çoğu evsizinde karnı doymuş
poşetleri alıp dilenesim var şuan
bu da eski bi dilenci numarasıdır, meczup gibi yapmak
inandırıcı mı evet inandırıcı, sanırım ben de enayiyim:KK53::KK53:

o dilenirken birlik olup ona bi yuva acmayan akrabaları serveti paylaşma konusunda hemen birlik olmuşlar.

haklı mı ne, adam o enayilerden servet yapmış, o ama o enayiler sayesinde çoğu evsizinde karnı doymuş
poşetleri alıp dilenesim var şuan
bu da eski bi dilenci numarasıdır, meczup gibi yapmak
inandırıcı mı evet inandırıcı, sanırım ben de enayiyim:KK53::KK53:
Annemin bir komşusu vardı söz de maddi durumu kötü yani komşulara öyle lanse edilmişti konu komşu çocukları var diye yardım ediyordu hep,tabi eşi çalışmıyor yardım geliyor ya,kadın bir gün bir kaç kişinin yanında enayiler yardım ediyor gibi bir laf etmiş tabi bunun üzerine herkes yardımı kesti,adam yapılan yardımlarla ev aldı araba aldı hatta iş yeri bile açmış en soy duyduğuna göre olan bizim gibi enayi yerine konulan komşulara oldu

niyet önemli,enayi olup olmaman degıl..

burada asıl niyet önemlidir ancak ben engelli insan olmadığı müddetçe asla para vermiyorum.

Millet yardım ediyor,Allah razı olsun diyeceklerine enayi diyorlar demek.

Poşetli amcanın haberini izledim.Yakınlarının timsah gözyaşları trajikomikti.
Kadının biri 35 yıldır görmüyoruz diyor,sonra dizini dövüp ağlıyor.
Biraz üzerine gitseler ağıt filan yakardı neyse ki haber kısa sürdü.

niyet önemli,enayi olup olmaman degıl..
Aynen katılıyorum, ayrıca bence dedecik yardım edenlere enayi dediyse, ki ölmüş Allah rahmet eylesin, bilemeyiz belki öyle demiyordu, trilyonun olupta yemeden gitmek daha beter ya:KK14:

Multi milyarder olsa ne olur? Yasadigi hayata bak, geceleri yattigi sicak bir yatagi bile olmamis. Varlik icinde yokluk cekmis.. Zavalli bir hayat surmus omru boyunca.. Kendi yemedigi parayi simdi akrabalari afiyetle yiyecek.. Bana gore en buyuk enayi kendisi imis.

benimde başıma gelmişti, her gün para verdiğim amcayı bir gün mersedes'le görmüştüm.. biz iyi niyetimizi koruyalım da onların ne olacağını Allah bilir :)

Enayi dese nolur kendi varlık içinde yokluk çekmiş yiyememiş o paraları neye yarar...

Kazada ölümü sonrası 1 milyon 100 bin TL'si olduğu ortaya çıkan 'Poşetli Dede' lakaplı dilenciyi, Konya'da gecelerini geçirdiği otogarda çalışanlar anlattı.
Sitene Ekle

Geçen cumartesi bir otobüsün altında kalarak feci şekilde can veren Mehmet Keleş'i (75) otogar çalışanı Yasin Tosuntaş anlattı. Tosuntaş, "Bize, Vanlı İsmail olduğunu söylerdi. Kışın burada yatardı. Yatmadan önce ise vatandaşlardan topladığı parayı bana getirir tümletirdi. Paraları alırken de 'Bu insanlar çok enayi. Enayilere acımayacaksın' derdi. Tek seferde yüklü para alamadığı zaman da 'bugün bir enayi denk getiremedik' şeklinde söylenirdi" dedi.

07.00'DE İŞBAŞI
Otogar esnafı Cengiz Şeker ise, yıllardır tanıdığını söylediği "Poşetli Dede" için "Akşam 20.00'de buraya gelir, vatandaşların ısmarladığı yemekleri yedikten sonra peronlardaki oturaklarda uyurdu. Sabah da 07.00'de kalkar, yine para toplamaya giderdi" dedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf da, "Bir günde, vatandaşlara 50 simit aldırdığını bilirim. İnsanlar acıyıp simit aldıklarında ise 'vay enayi, vay keriz' derdi. Fazla simitleri orada yatan evsizlere dağıtırdı. Öte yandan Keleş'in cenazesini Konya'dan teslim alarak memleketi Çorum'a götüren yeğeni Hüseyin Yar, "Parasını eşit şekilde paylaşacağız. Bir miktarı hayır işlerinde kullanılacak. Köyümüzde morgumuz yok. Morg satın alacağız, adına çeşme de yaptıracağız Eğer ki diğer akrabaları onay verirse Mevlana Vakfı'na bağış yapacağız" dedi.

KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ
Mehmet Keleş'in cenazesi, Çorum'un Laçin ilçesine bağlı Çamlıpınar köyünde defnedildi. Yakınları Keleş'in tabutu başında gözyaşı döktü. Keleş'in cenaze törenine Laçin Kaymakamı Mehmet Erhan, yakınları ve köylüler katıldı.

Kaynak: Sabah
yemeyenin malını işte böyle yerler...ah dede vah dede sen neymişsin sen..

Allah Allah yıllardır konyada yaşıyorum hatta bu sıralar ANKARAYA sık sık gittim ben neden göremdim bu adamı hala bilmiyorum demekki ben etrafıma iyi bakınmıyorum neyse...
önemli olan da niyet ya gerisi ne derlerse desinler

Aklı yerinde degil ki adamın, ne dedigi pek de mühim degil o yüzden. Zaten aklı yerinde olsa enayi parasıyla saray yavrusunda oturur, harcamamıs ki enayi yerine koysun milleti...

Arkadasın da dedigi gibi niyet önemli zaten...

Allah Allah yıllardır konyada yaşıyorum hatta bu sıralar ANKARAYA sık sık gittim ben neden göremdim bu adamı hala bilmiyorum demekki ben etrafıma iyi bakınmıyorum neyse...
önemli olan da niyet ya gerisi ne derlerse desinler

Konya'da mutlaka görmen lazım. Üstü başı delik delik bir kıyafetle gezerdi. Yaşlanınca eskisi kadar gezmiyor. Önceden it ayağı gibi heryerde gezerdi.
Paralarının TL olmasına şaşırdım. Onu Hükümet alanındaki döviz bürolarından çok döviz büolarında çok döviz alırken görürdüm

Konya'da mutlaka görmen lazım. Üstü başı delik delik bir kıyafetle gezerdi. Yaşlanınca eskisi kadar gezmiyor. Önceden it ayağı gibi heryerde gezerdi.
Paralarının TL olmasına şaşırdım. Onu Hükümet alanındaki döviz bürolarından çok döviz büolarında çok döviz alırken görürdüm
Valla görmedim canım arkadaşım acaba gördümde hatırlamıyommu diye düşündüm ama ben bide merkezde değilim ilçesinde yaşadaığım için olsa görmedim neyse Aallah rahmet eylesin bizim buradada deli cemal var adam eskiden çok güzel çok zenginmiş evlenmiş karısı ona bi yanlış yapmış adam şimdi çöpleri karıştırıyor kaynım arada çağırıyo saçının sakalını traş ediyo onada sevinirmiş tabi ben görünce korkuyom o ayrı konuda Allah yardımcıları olsun ben gördümmü kim bilir başlarına ne geldide bu haldeler diyom rabbbim yardım etsin onlara hele bide kış geliyor buraların kışı bitmez oldu artık:KK43::KK43:

Aklı yerinde degil ki adamın, ne dedigi pek de mühim degil o yüzden. Zaten aklı yerinde olsa enayi parasıyla saray yavrusunda oturur, harcamamıs ki enayi yerine koysun milleti...

Arkadasın da dedigi gibi niyet önemli zaten...
Haklısın arkadaşım enayiler verdi derdi yerdi ama bu adam yememiş işte Allah biliridr görürdür o gitti dedikodusu sahip çıkmayan dostları artık napacaklarsa yıllardır arama sorma sonra morga gel cenazesini almaya adaletmiş bu neyse...

Adalet mi şimdi bu yazdım ama niye öyle çıktı bilmem gerçi adaletin olmadığı bi dünyada bende hangi adaletten bahsediyorsam artık...

Back
X