Potansiyel Sıkıntı

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Arkadaşlar Merhaba. Benimki bir sıkıntı mı, yoksa gereksiz bir korku mu beraber karar verelim istiyorum. Eşimle ailesi ile ilgili sıkıntılardan ötürü ayrılmıştık ve şimdi tekrar bir araya geldik. 4 aydır tekrar bir aradayız. Eskiden yaşadığımız sıkıntı ve sorunların hiç bir tanesi şu an yaşanmıyor. Fakat eşimin ailesi ile görüşmüyorum. Onun görüşmesine hiç bir şekilde de karışmıyorum. Oda bana hiç bir sorun çıkarmıyor. Eskisinden çok çok iyi giden bir evliliğim var. Fakat şu noktaya takılıyorum, acaba yaşlı bir insanla mesafe koyarak insafsızlik mi yapıyorum? Ama bu mesafe konmasa bu sefer eşim arada kalıyor ve sürekli gergin oluyor. (O şu an bana bırakmış durumda. Istersen hiç görüşme diyor. Çünkü dediğim gibi asla ona sorun cikarmiyorum).
Şimdi sizce ben derdim yok dert mi arıyorum? Yoksa iç huzursuzluğu çekmek konusunda haklı miyim? Sonuçta çocuğunu büyütmüs, yetiştirmiş. Haksızlık mi yapıyorum?
Not: yazım yanlışı varsa ve çok karışık yazmışsam şimdiden Özür diliyorum. (Telefondan yaziyorum)

Bence doğru olanı yapıyorsun.
Tabi bi hastalık olur bir şey olur gider görürsün kin tutar gibi değil ama.

Sonuçta onu büyütmüş noktasına takılırsak, o kadar büyüttüğü çocuğunun mutsuz olmaması için senle güzel geçinmiyorsa sen napabilirsin ki?

Orta yol bulunmuş,
Huzur gelmiş,
Eşin destek olmuş,
Sen dertsiz başına dert arıyorsun.

Eğer bu duruma gelindiyse yaşlı başlı kadın illa ki bir şeyler yapmıştır ve mesafe koymak zorunda kalmışsınızdır.

Eeee bu vicdan problemi nerden geliyor?

Evet dert arıyorsun. .daha 4 aydır evliliğin normale donmus ki siz ayrılık yasamisiniz kendinize evliliginize zaman verin bence. .madem huzursuzluk onlarda ayrılacak derecede bırakın gorusmeyin. .sonuçta eşinize de karismiyorsunuz evladı gidip gelsin. .önce evliliginizi gerçekten rayına oturt un daha sonra karar verin buna. .

Oncelikle cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Tabiki çok ciddi sorunlar yaşandı. Ciddi anlamda gözüm hiç bir şeyi görmeyecek kadar bunaldim. (Herhangi bir saygısızlıkta yapmadım. Onlar benden çok memnunum. )Ama en sonunda boşanma davası açtım. O kadar üzerime gelindi.
Vicdan azabı yaşıyorum demeyelim, sadece bazen yaşlı başlı biriyle uğraşıyor gibi hissediyorum utanıyorum açıkçası. Ama içten bir utanma kimseye söylemiyorum. Ilk kez size söyledim. :)
Şimdi sizin yorumlarınızı okuyunca, gerçekten yeni oturmuş bir evliliğim varken de belanı arama dedim kendime :)

Canım Vicdanın rahat değil eşini arada bırakmak istemiyorsun , Eşin seni tekrar kaybetmek istemiyor onun için zorlamiyor, ne gibi sorunlar vardı bilmiyorum ,yaşlılarmış yarın birşey olursa onlara éşinle sorun yaşayabilirsiniz, mesafeli git sonuçta anne hiç farketmez onun yada senin annen

Tam olarak ne sorun yaşadınız ailesiyle yazmamışsınız?
Ona göre haksızlık yapıyorsunuz diyelim.
Ben şimdi bilmeden "mesafe koyduysan vardır bir bildiğin"diyemem konuyu bilmeden.

esimin ailesi ile gorusmuyorum. esim ailesi ile gorusur. cogu zaman esime ailesini aramasini animsatirim.
hicbir gun hata mi yapiyorum diye vicdan yapmadim, yapacagimi da sanmiyorum.
bu, yasanmislik ile ilgilidir. eger ki yasanmisliklariniz kaldirabileceginizden otedeyse uzak kalarak herkes icin en hayirli olani yapiyor olursunuz.
muhakkak esiniz uzuluyordur. benim de gectigimiz hafta esim ile aramda konu oldu. "keske duzelse, onlar adim atarsa sen de karsilik versen" diye hayallerini anlatti... tepkim cok netti, kesinlikle.
Uuzuldu evet, ben de o uzuldu diye uzuldum ama dedigi gibi olsa inanin daha cok uzulurduk.
siz sadece esinizi sevin, sayin. gerisini dusunmeyin. sizin sevgi ve sayginiz herkesle iliskinizden otedir.

bence de dert arıyorsun. ayrıca zamana ihtiyacın var bekle bakalım daha yeni sayılır bir araya gelmeniz. şimdi olayları alevlendirmenin alemi yok. belki yine sıkıntılar oluşturacak senin bu düşüncelerin. zamanla her şey olacağına varır zaten. düzeleceği varsa da düzelir. konuşmuyorsan ciddi sebeplerin vardır elbet. başına yeni işler açmalarını istemiyorsan sesini çıkarma bence.

Diğer yorumculara katılıyorum.
Dertsiz başınıza dert aramayın, daha da düzeni tam kurmuş sayılmazsınız, 4 ay kısa bir süre.
İçinizden gelirse bayramda telefon eder, ya da gider yarım saat oturursunuz.
Ama evlerine gittiğiniz zaman, bu mesafenin bir anda yerle bir olacağını ve eskiden ne yaşadıysanız aynılarının olabileceğini unutmayın.
Telefon en iyi çözüm.

Hepimiz isteriz büyükleri saymayı ama önce onlar küçükleri sevmeyi öğrensinler. Bırak böyle kalsın. Eşin de rahat etmiş bak. Bozma huzurunu. Eşin için gerçekten sorun yoksa senin için hiç olmasın. Sana haksızlık ettilerse belki gelip özür dilerler. O zaman başlarsın konuşmaya.

Tam olarak ne sorun yaşadınız ailesiyle yazmamışsınız?
Ona göre haksızlık yapıyorsunuz diyelim.
Ben şimdi bilmeden "mesafe koyduysan vardır bir bildiğin"diyemem konuyu bilmeden.
Aslında çok detaylı yazmak istemedim. Çünkü insan hatırladıkca tekrar üzülüyor ama kısaca bahsetmem gerekirse: yapmadığım seyleri ve asla yapmayacagim seyler esime yapmisim gibisöylendi. O zaman bu kadar acik iletisimimiz yoktu. Ben ne oldugunu anlayamiyordum ve sürekli tartışıyorduk (şu an herseyi konusabiliyoruz çok şükür ). Saçımdan , makyajima, kiyafetime kadar karişıldı. Sürekli akşam şunu yap, bunu yap şeklinde işin içinde oldu. Tüm aileme telefon edip sürekli benimle ilgili yorum yapıldı (nerden aldım bu saygısız kızı bana "sanane" dedi,... gibi. Oysa asla böyle bir şey demedim. Hatta o gün onunla gorusmemistim bile)
Iyiki detaylı yazmak istememisim :)

Çok iyi yapıyorsun, mesafeyi korumaya devam

Bence hiç başını ağrıtma vicdan falan da yapma. Kendi evliliğine mutluluğuna bak. Zaten oğlunu görüyormuş oğlu ilgileniyormuş annesiyle. Dertsiz başına dert açma derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…