Pozitif düşünmek, KK hatunları nasıl pozitif olabiliyorsunuz?

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.472
133
Kizlar ben cok karamsarim
Hep her seyin en kotusunu dusunuyorum
Evhamliyim takintiliyim
Psikologa basvurdum bu yuzden bana algini degistirmemiz gerekiyor onemli olan olay degil o olayin sana nasil hissettirdigidir dedi
Mesela ben sehirdisinda okuyorum ilk defa hastalanip karda kista hastaneye gitmistim tek basima
Bunu "allah kahretsin yalniz kaldim istanbulda yasamak cok zormus ailemi istiyorum" demek yerine
"Helal olsun bana cok gucluymusum tek basima buralara kadar geldim" diye yorumlamaliymisim

Sizin de yardimlariniza ihtiyacim var pozitif dusunmek/olumlu enerji yaymak icin neler yapmaliyim? Siz neler yapiyorsunuz mesela
Onerebilwceginiz kitap film vs varsa onlari da duymak isterim

bende karamsarim ve bu kendini korumak istemenden kaynaklaniyor..kendimden biliyorum...ve birsey olmasi gerekiyorsa oluyor, ama sen cok yipraniyorsun o ayri..

Agresifim komplexliyim.

Yasadiklarina bagli. Her zaman da pozitif olamiyorsun bir yere kadar.

Onerim yok, beynine format at yapabiliyorsan.

Benim neye ne zaman nasıl bakacağım pek belli olmuyor

Bende de var o ama beni çevrem bu hale getiriyor.
Kardeşim arayıp ya da mesaj atıp günün bütün olaylarını anlatıyor
Arkadaşım her gün arayıp eşini annesini yürümeye işlerini anlatıyor ağlaya ağlaya
Komşum çok şık gelirdi haftada 4 gün falan elti görünce KV tüm derdini anlatırdı
Baktım sonu yok.dun bı komşu gördü trip attı bana yok gorunmuyorahn niye yukarı çıkmıyorsun ,buz gibi bı suratla çocuktan vakit yok gezmeye çünkü dedim ii sen bilirsin dedi döndü gitti ,bir daha aramaz inşallah.
Üstteki ne kapıyı açmadım artık gelmiyor
Arkadaşımın telini her gün açmıyorum

Belki iyice yalnizlasiyirum ama başkalarının mutsuzlugunda bogulacagima kendi yalnkzligimda kalirim

Eskiden bende karamsardım. Sonra evlilik çocuklar ve eşin sorumluluğu, iş yerinde ki sorumluluk derken "bunu yapacak olan sensin, sızlanacağına elinden gelenin en iyisini yap, bunu senden başka yapacak kimse Yok " düşüncesiyle 12 yıldır çabalıyorum hayatın içinde , karamsarlık kalmadı fazla

Ben de karamsarım ama şöyle karamsarım; bir iş yapacaksam önce kötüye gidebilecek noktaları düşünüp tedbir alıyorum. Yani önce iş kazasını düşünüp, güvenlik önlemi almak gibi bir şey

Bunun dışında karamsar olduğum birkaç mevzu var ama hayatımı onlara endekslemediğim için beni etkileyemiyorlar. Olumlu yönlerine bakmaya çalışıyorum genel olarak.

Niye karamsar olmayı tercih ediyorsunuz ki..
Ölüm hariç herşeyin birçaresi var mutlaka..
Çok daha zor şartlarda yaşayanları düşünmek işinize yarar mı bilmiyorum..
Ben her sabah sağlıklı olduğum için, bşımın üzerinde bir çatı olduğu için, bir işim olduğu için, çocuklarım olduğu için şükrediyorum..
Borcum var..
Herşey güllük gülistanlık değil belki ama sahip olduklarımın yanında hiçbirşey değil o dertler..
Üzülsem de üzülmesem de zaten yaşam akıp gidiyor..

her gün düzenli olarak açık havada yürüyüş yapın. saatini mevsime havaya göre ayarlamak lazım.
isterseniz yanınıza birini alarak, isterseniz müzik dinleyerek.
ben telefon görüşmelerimi yapıyorum genelde tek başıma yürüyorum.

karamsar olmak hastalığa götürüyor.
hepimizin bildiği bir şey var. öleceğiz. sevdiklerimiz de ölecek.
ama her gün her saniye bunu düşünerek yaşamıyoruz öyle değil mi?

ben de negatif insanları anlayamıyorum
tamam bir polyanna da olmayalım ama herşeyin kötü yanını düşünerek kendinizi yıpratmamalısınız
bu biraz karakter meselesi ama kendinizi telkin ederek bu durumun üstesinden gelebilirsiniz

Ben de pozitiflikten ölecem bigun
Bence bu icten gelen birsey , herseye pozitif bakarim , hep olumlu yanini gorurum , her olumsuzlukta her iste vardir bi hayir derim ve gecerim takilmam olumsuzluklara
Ama bunun icin bi caba sarf etmedim , kendimi bildim bileli boyleyim
Yasadigim her derdi de severim , onlar olmasa ben simdiki ben olmazdim derim
Bazen esim cildiriyor bu halime ama elimde degil bu benim
Cocuklarimi da oyle yetistiriyorum , sevgi poturcugu bi oglum olacak ileride
Mesela gecenlerde buyuk bi kaza yaptim araba pert oldu , ben aractan cikarirlarkrn guluyodum cok sukur cocuklar arabada degildi diye , isteyerek olmuyor dusunce tarzim bu sekilde onu anlatmaya calistim verdigim ornekle

Psikiyatristim de bana "her seyin mukemmel olmasini istiyorsun. Hic sorun istemiyorsun. Boyle bir hayat olamaz ki" demisti.
Surekli kendi kendime mutsuzlugumu tartip duruyordum. Bugun yine cok yorgunum, cok kotu bir gun... vs vs
Sabah 7de okulda olup aksama kadar esek gibi calistigim bir donem vardi. Surekli mutsuzdum. Sonra baktim etrafima butun arkadaslarim 7de geliyor. Ee? Kimse sikayet etmiyor. Tabi ki memnun degiller ama yakinip durmuyorlar. Artik diyorum ki bir sekilde yasiyorum... kimsenin hayati mukemmel degil. Sikayet etmiyorum ve sorumluluk bilincine sahibim.
Gunde 10 saat ders calissam da moralim bozulmuyor cunku kendim icin yapiyorum.
Arabam cizildiginde canimi sıkmıyorum cunku ben cizdim, benim sorumlulugum diyebiliyorum.
Hasta olunca hastaneye gittigimde baskasi yuzunden hasta olmadin ya da yabanci biri icin burada degilsin ki diyorum. Ne yapiyorsan kendin icin.

Ben çok rahatım. Çok pozitifim. Annem bunun için doktora gitmem gerektiğini düşünüyor. Bu kadarıda fazla diyor.
Benim yöntemim şu. Hiç birşeyi kişiselleştirmem. O bana bunu demek istedi bu bana bunu demek istedi düşünmem. Gelsin yüzüme söylesin yoksa asla umursamam.
Boşandım ama neden benim başıma geldi demedim. Vardır bir hikmeti dedim.
Sonra hiç bir başarısızlık için kimseyi suçlamam. Bazen derste çıkarmam :)
İyi birşey mi böyle olmam bilmiyorum ama buda benim kendime seçtiğim yol. Ahlansanda vahlansanda hayattaki yolun belli. Neden kendimi üzeyim ki severek yaşarım. :)

Yaşadıklarına yaşına bağlı.20li yaslarda yaptığım pekçok zor şeyi simdi yapamam.Tabiki öyle düşünmen gerekiyor kuyruğu dik tutmak için ama insan bazen kendini koyveriyor.Yapabildigin kadar pozitif olman kuyruğu dik tutmak lazım.Degistiremeyecegin şeylerde serin ol.Degistirebilecegim halde degistiremedigim şeyler beni uzer ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…